Sejo Brajlovic uzima sebi baksisn+1 wrote: ↑05/06/2022 20:29 https://www.klix.ba/biznis/posao/ugosti ... /220524049
Nekako mi je najbolje što bakšiš predstavljaju kao benefit koji poslodavac nudi radniku.Plata + bakšiš.
![]()
Jadi nas nezaposlenih
Moderator: anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6601 Re: Jadi nas nezaposlenih
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6602 Re: Jadi nas nezaposlenih
1200 i zenske....e to moze
Fiksno koka dnevno
Ma bjez ba krvav je to posao malo je 1200
Fiksno koka dnevno
Ma bjez ba krvav je to posao malo je 1200
-
crveni_makovi
#6603 Re: Jadi nas nezaposlenih
Otisao mladji nadobudni rodjak nedavno u Istru raditi kao konobar u nekom naizgled finom restoranu. Otisao iz neimastine. Nasao neku budalu slicnu sebi iz Srbije. Posvadjali se na nacionalnoj osnovi i obojica otjerani. Nije bilo neocekivano ali je zalosno na tako puno nivoa.
-
Nostromo
#6604 Re: Jadi nas nezaposlenih
Situacija je ovakva:
Supruga mi je zavrsila srednju medicinsku i prijavila se za stažiranje birou rada. Prosječno vrijeme čekanja je oko 8 mjeseci kako smo čuli.
Da li ona može da se u međuvremenu zaposli tokom sezone na poslovima trgovca, a da ne izgibi pravo i red na stažiranje? Koje btw nije plačeno.
Supruga mi je zavrsila srednju medicinsku i prijavila se za stažiranje birou rada. Prosječno vrijeme čekanja je oko 8 mjeseci kako smo čuli.
Da li ona može da se u međuvremenu zaposli tokom sezone na poslovima trgovca, a da ne izgibi pravo i red na stažiranje? Koje btw nije plačeno.
-
suncandan
#6605 Re: Jadi nas nezaposlenih
Jeste li vidjeli ove konkurse u skolama u KS, prije mjesec su raspisani? Ne mozes prici ako ne radis u skoli. Teski lopovluk. Na prvim mjestima su osobe koje znam da su studirali po deset godina i vise. Nemam rijeci. Bruka i sramota. Ako nemas karijeru u skoli ne mozes nista ni ocekivati.
-
zippoo87
#6606 Re: Jadi nas nezaposlenih
Hahah nista neobicno.crveni_makovi wrote: ↑14/06/2022 18:35 Otisao mladji nadobudni rodjak nedavno u Istru raditi kao konobar u nekom naizgled finom restoranu. Otisao iz neimastine. Nasao neku budalu slicnu sebi iz Srbije. Posvadjali se na nacionalnoj osnovi i obojica otjerani. Nije bilo neocekivano ali je zalosno na tako puno nivoa.
Sezona je takva,svakakvih budala bude i prodje.
Zalosno je samo sto nije znao iskoristiti situaciju i zaraditi nesto novca.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#6607 Re: Jadi nas nezaposlenih
Da se samo ispišem sa teme
Krenuo sam šljakati kod kolege u firmi, evo sad će mjesec dana. Veleprodaja i lager kamionskih dijelova, opuštena ekipa, nema presije i kandžijanja, upada se samo preko preporuke (kao i u većinu boljih firmi u ovoj pizdodržavi). Ono, posla ima, radi se, ali smjena je 8 sati, ima pola sata pauze kada svi komplet pijemo kafu uključujući i gazdu, čajna kuhinja sa frižiderom punim sokova, kisele i piva
Pivo se može popiti na kraju radnog vremena, što svi poštuju naravno...Za sada sam u magacinu, a prije dva dana me direktor pitao da li sam zainteresovan za komercijalu, jer će im uskoro trebati još jedan radnik u tom sektoru
Za sada sam zadovoljan, vidjećemo dalje
PS: Dobio sam ban na mjesec dana, nemam pojma zašto
PS: Dobio sam ban na mjesec dana, nemam pojma zašto
- Snake Eyes
#6608 Re: Jadi nas nezaposlenih
Hajde neka je novi posao sa srecom, bas lijepo sto si javio.
Takodjer vidim da si, kao i ja, imao na forumu "Close Encounters of the Third Kind"
-
mali_balon
#6609 Re: Jadi nas nezaposlenih
Plata ???Lajavikrelac wrote: ↑01/07/2022 17:52 Da se samo ispišem sa temeKrenuo sam šljakati kod kolege u firmi, evo sad će mjesec dana. Veleprodaja i lager kamionskih dijelova, opuštena ekipa, nema presije i kandžijanja, upada se samo preko preporuke (kao i u većinu boljih firmi u ovoj pizdodržavi). Ono, posla ima, radi se, ali smjena je 8 sati, ima pola sata pauze kada svi komplet pijemo kafu uključujući i gazdu, čajna kuhinja sa frižiderom punim sokova, kisele i piva
Pivo se može popiti na kraju radnog vremena, što svi poštuju naravno...Za sada sam u magacinu, a prije dva dana me direktor pitao da li sam zainteresovan za komercijalu, jer će im uskoro trebati još jedan radnik u tom sektoru
![]()
PS: Dobio sam ban na mjesec dana, nemam pojma zašto![]()
- Domaci izdajnik
#6610 Re: Jadi nas nezaposlenih
Početno milja, pa će ići gore jedno tri glave. Za komercijalu ćemo se kaže dogovarati kako i šta.
- Truba
#6611 Re: Jadi nas nezaposlenih
Jesam ti rekao da ce ovo biti tvoja godina
Sjecas se
Svaka cast
Sjecas se
Svaka cast
- Domaci izdajnik
#6612 Re: Jadi nas nezaposlenih
Nema šta donosiš sreću
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6613 Re: Jadi nas nezaposlenih
Jos da nama za Hidrogradnju stagod prognoziras
- Truba
#6614 Re: Jadi nas nezaposlenih
Prognoziram jad bijedu i cemer kao i dosada
Najsretniji sam kada zaboravim omarsku i bikavac na visegradu te sve terenske radove
Najsretniji sam kada zaboravim omarsku i bikavac na visegradu te sve terenske radove
-
mali_balon
#6615 Re: Jadi nas nezaposlenih
Lajavikrelac wrote: ↑01/07/2022 18:00 Početno milja, pa će ići gore jedno tri glave. Za komercijalu ćemo se kaže dogovarati kako i šta.
-
zippoo87
#6616 Re: Jadi nas nezaposlenih
Neka je sa srecom.Lajavikrelac wrote: ↑01/07/2022 17:52 Da se samo ispišem sa temeKrenuo sam šljakati kod kolege u firmi, evo sad će mjesec dana. Veleprodaja i lager kamionskih dijelova, opuštena ekipa, nema presije i kandžijanja, upada se samo preko preporuke (kao i u većinu boljih firmi u ovoj pizdodržavi). Ono, posla ima, radi se, ali smjena je 8 sati, ima pola sata pauze kada svi komplet pijemo kafu uključujući i gazdu, čajna kuhinja sa frižiderom punim sokova, kisele i piva
![]()
PS: Dobio sam ban na mjesec dana, nemam pojma zašto![]()
Samo ne ispisuj se sa teme...uvijek treba pisati ovdje,radio ne radio.
Evo i ja sam mjesec dana u poslu ...
- Truba
#6617 Re: Jadi nas nezaposlenih
I ja sam sace 20 godina u oktobru
Otisao kolega 17 godina staza
U austriju
Cim sam vidio da se mota oko uprave odmah sam znao
Ne odgovara na poruke
Ti sto se usute su najgori
Otisao kolega 17 godina staza
U austriju
Cim sam vidio da se mota oko uprave odmah sam znao
Ne odgovara na poruke
Ti sto se usute su najgori
-
sarajevo-x.com
#6618 Re: Jadi nas nezaposlenih
Je li radio neko kao refiler ili merčendajzer za Marbo ? 
- Domaci izdajnik
#6619 Re: Jadi nas nezaposlenih
Klasični komercijalista. Mada tu firmu prema riječima mnogih treba zaobići jer su teški robovlasnici i izrabljivači...
-
nuki_cika
#6620 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ovako,
Jučer sam bio na razgovoru za posao u Asa grupi u Rajlovcu za firmu Selzer.Međutim koliko sam shvatio uz priče ne može se odmah tu početi (osim ako nemaš neku ludu sreću) već te preraspodjele u Veritas ili Prevent jer su svi spojeni.Sad za petak je zakazan razgovor gdje će se kao vršiti ta selekcija,ovaj što je vidio razgovor je rekao da su dobri uslovi, međutim ja nikad nisam imao doticaja sa CNC mašinama i općenito auto industrijom, kakvi su uslovi, da li je od vas već neko dole radio i napustio i zbog čega?
Postoje li norme koje se moraju ispuniti?
Iz priča sam čuo da bi u tom Veritasu nisu više dobri uslovi kao prije i u prvo mi je rekao da se vikendi rijetko rade ali da su plaćeni 30 posto više da bi tokom razgovora sve više potencirao tu priču o radnim vikendom!
Ima li neko približnije informacije?
Hvala
Jučer sam bio na razgovoru za posao u Asa grupi u Rajlovcu za firmu Selzer.Međutim koliko sam shvatio uz priče ne može se odmah tu početi (osim ako nemaš neku ludu sreću) već te preraspodjele u Veritas ili Prevent jer su svi spojeni.Sad za petak je zakazan razgovor gdje će se kao vršiti ta selekcija,ovaj što je vidio razgovor je rekao da su dobri uslovi, međutim ja nikad nisam imao doticaja sa CNC mašinama i općenito auto industrijom, kakvi su uslovi, da li je od vas već neko dole radio i napustio i zbog čega?
Postoje li norme koje se moraju ispuniti?
Iz priča sam čuo da bi u tom Veritasu nisu više dobri uslovi kao prije i u prvo mi je rekao da se vikendi rijetko rade ali da su plaćeni 30 posto više da bi tokom razgovora sve više potencirao tu priču o radnim vikendom!
Ima li neko približnije informacije?
Hvala
- Rothmans
#6621 Re: Jadi nas nezaposlenih
Gdje ti smecari dodju tu trava ne raste. Ali, ako moras idi radi ,bolje ista nego nista
- Domaci izdajnik
#6622 Re: Jadi nas nezaposlenih
Dao otkaz. Dok je još kičma čitava... 
-
mali_balon
#6623 Re: Jadi nas nezaposlenih
Krive kicme a i loseg zdravlja opcenito, slabo ces zaraditi.....i ja sam tako ali sam odma uletio u drugi poso, a i da nisam uletio na drugi poso dao bi otkaz.....
- Domaci izdajnik
#6624 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ma bježi...sad ne mogu pisati detalje kasnije ću, ali odron od posla i organizacije istog 
- Truba
#6625 Re: Jadi nas nezaposlenih
baš sam jučer mislio kakva je situacija kod tebe