Bilo je bitki u ww2 gdje je dnevno otislo i do milion.
Govorim za BTGove, prije su uspjehe placali izbacivanjem iz akcije jedinica za proboj.
Kako nema, tu su poslali izvidjacku brigadu, najbolja jedinica za navodjenje artiljerije u cijeloj RF. Zajebano je napadati, puno teze nego se braniti.
90minut wrote: ↑29/06/2022 20:50Upravo tako jer zapamti sve ovo što je zapad obecao trenutno je po nekoj procjeni mozda 30-40% tu..geoxx wrote: ↑29/06/2022 20:47
Ma ovaj lik konstantno lupa gluposti. Sto je najgore pretenciozan do bola. Kaze neku noc Rusi poprilican underdog, valjda bukvalno preveo rijec.
Ukrajinci su bolje opremljeni ako Zapad salje neku svemirsku tehnologiju. Ok, reci cemo da je zapadni top bolji, al jel bolji jedan zapadni ili deset ruskih? Jer po svakoj dostupnoj informaciji koliko se lupaju tamo, to je taj omjer.
Da ne pricam za ove raketne sisteme koji tek trebaju biti na polovini jula operativni..
Madner je korektan lik samo što lupa brojke koje veze s mozgom nemaju izmišlja bukvalno i nije mu prvi put da to radi..
Do sada niti jedan relevantan clanak nije postavio da dokaže da je to istina.
Iako ne znam o cemu pišeš volio bi znati plus da mi kopiraš link da malo citam i drugu stranu jer me zanimaju bubovi s obje strane ne samo s jedne jer to je cilj mog gledanja ovdje što više ratnih snimaka i da gledam koliko malo život pješadije vrijedi u modernom ratu.
I šta ti ovdje nije jasno.atmel wrote: ↑29/06/2022 21:1490minut wrote: ↑29/06/2022 20:50
Upravo tako jer zapamti sve ovo što je zapad obecao trenutno je po nekoj procjeni mozda 30-40% tu..
Da ne pricam za ove raketne sisteme koji tek trebaju biti na polovini jula operativni..
Madner je korektan lik samo što lupa brojke koje veze s mozgom nemaju izmišlja bukvalno i nije mu prvi put da to radi..
Do sada niti jedan relevantan clanak nije postavio da dokaže da je to istina.![]()
Eh vidiš na primjer kad mi napiše ovako nešto to me " iznervira " jer hocu da mi postavi tik tok ili neki klip da se zna da tu operiraju kvalitetne snage.
90minut wrote: ↑29/06/2022 21:17I šta ti ovdje nije jasno.
Pod korektan misli se da ne navodi niti na jednu niti na drugu stranu s druge strane zamjeram mu što vecinom lupa napamet po svojim procjenama bez da postavi neki relevantan clanak nekog novinara koji je na licu mjesta.
Jel ti jasnije ili ti treba crtati?

Bio sam na toj liniji i nije da se nije moglo. I nije da nije bilo volje. Ali mi koji smo smrdili na znoj, barut i kolomast se baš nismo pitali, a dobar je posao odrađen.90minut wrote: ↑29/06/2022 20:45Pregovori u kojim ce se nešto vratiti ukrajincima je tolika komedija da je to presmiješno nama se vratilo jer su americke rakete udarale po srbima inace bi srbi vjerovatno dan danas bili na grbavici s obzirom na našu kilavost pokušaja deblokade 95.
Rusi ce ici do kraja ostaje nada da ce artiljerije i sve dolaziti puuun kurac i da ce ih konacno zaustaviti.
I armeni su držali azere jedan period na distanci kad su pale prave utvrde uslijedio je uragan.
Hajde da vidimo.
Ne sumnjam da je na tom pravcu bilo volje ili nekim drugim cinjenica je da na vecini nije bilo..arman1 wrote: ↑29/06/2022 22:02Bio sam na toj liniji i nije da se nije moglo. I nije da nije bilo volje. Ali mi koji smo smrdili na znoj, barut i kolomast se baš nismo pitali, a dobar je posao odrađen.90minut wrote: ↑29/06/2022 20:45
Pregovori u kojim ce se nešto vratiti ukrajincima je tolika komedija da je to presmiješno nama se vratilo jer su americke rakete udarale po srbima inace bi srbi vjerovatno dan danas bili na grbavici s obzirom na našu kilavost pokušaja deblokade 95.
Rusi ce ici do kraja ostaje nada da ce artiljerije i sve dolaziti puuun kurac i da ce ih konacno zaustaviti.
I armeni su držali azere jedan period na distanci kad su pale prave utvrde uslijedio je uragan.
Hajde da vidimo.
Ili ukratko,kmečenje na sve strane. Ono,kao malo dijete kada mu se uzme omiljena igračka. Nevjerovatan fenomen vječnog pesimizma. Valjda nam je to u odgoju,sta li već.Excel2 wrote: ↑29/06/2022 21:40 Jebo te noc, vama nikad ugoditi. Kad drze pozicije, puno se trose. Kad se povuku, onda je rasulo. Kad Francuska stuca, izdat ce. Kad posalje oruzije, onda nista. Isto za Njemacku, isto za USA, isto za sve. Dajte malo sredinom.
Ovdje svi sve sto vidimo, vidimo preko twitera. To nije dovoljno da se iznose zakljucci koliko je ko najebao i kako. Ovdje dobijes info da su Rusi malo izgubili, toliko i toliko dnevno ispalili i slicno. To fkt ni Amerika ne zna, ali mi znamo.
Vrlo jednostavno, nemaju s cimepici wrote: ↑29/06/2022 22:47 To se desava kad drzis strareski grad, Izium.To da su Ukri vratili, nebi pao ni SD ni Lisicak.Jos uvjek sam pri stavu da povuku se sve do Slovanjska-Kramatorska i da udare ruse sjeverno od Iziuma, presjeku ga i natjeraju ih na povlacenje.Tek tad mogu ici na vracanje SD.SD je vazno putno i zeljeznicko cvoriste i napasti ga fontalno je budalastina.Moraju uraditi sto i rusi, sa tri strane mu doc i ugroziti mu komunikacije, to kad urade, rusi ce sami se povuc.Evo gledamo tu taktiku kod rusa.Nit jedan grad nisu direktno napali dok ga nisu doveli u poluokruzenje.

Naravno da su junaci. Odolijevali su napadu tri mjeseca i nisu se predali dok nije dosla naredba iz komande. Ljudi su vojnici koji slusaju svoju komandu. Al ti nemas pojma kako vojska funkcionise jer nisi nikada vidio ni rata ni puske. Budi sretan zbog toga i sam se ispisi sa teme. Nisi kompetentan.emigrazione wrote: ↑29/06/2022 23:31
Junaka i qurca, trebali su im jos suknjice obuci i kikice svezati