Ukrajina

lajkujMe

#96626 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Zanimljivo dodatne PVO sisteme ce rasporediti u Njemackoj i Italiji.
Ocigledno ocekuju dugometrazne paljbe u slucaju rata

5 korpus US Armije ce biti stacioniran u Poljskoj
lajkujMe

#96627 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Hiljade Ukrajinskih vojnika na obukama u 8 zemalja EU...
video

#96628 Re: Ukrajina

Post by video »

I kaze nama je bilo teze :roll:

Ubaca u rov :shock:
skrbavi-admin

#96629 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

hatemondays wrote: 29/06/2022 06:42
skrbavi-admin wrote: 29/06/2022 04:42 definitivno psihopate..... historijat Rusije i njenih razlicitih oblika je prozet kataloskim budalama a o milionima gulazima i rudnicima da ne pricam

oni su u filmu da im je svijet neprijatelj bez imalo griznje savjesti da su brutalno napali suverenu zemlju....
Jos jedan od razloga da se razjebe Njemacka i Francuska koje su direktni krivci napumpavanja ovih krvoloka milijardama jebenih eura i dolara. Sto je najgore taj jebeni gas i naftu su mogli dobiti iz mnogih vukojebina a jok hoce ono da nahrani katila pa sad se ganjajte sa njima. Kompanije iz ove dvije drzave su glavni krivci i lideri ovih korporacija bi trebali zavrsiti u zatvoru na duzi period sve zbog usranih para i sad svi placamo cijenu bahatosti. Merkelici i onom sizofrenicaru Sarkozyu treba oduzeti pravo na slobodu. Taj smrad je nahajcao Gadafija da ga gura lovom a n kraju ga je prodao ko zadnjeg levata.Ovo dvoje politicara (zajedno sa svojim korporacijskim gospodarima) su direktno odgovorni za smrt brojnih Ukrajinaca i bice odgovorne za sve buduce zrtve koji ce poklati ovi maloumnici sa istoka. Drago mi je da su ovog Erdomisa natjerali u rupu sa ovim primanjem Finske i Svedske u NATO, dosta vise i njegovog talasanja, jebem njega i njegove guzne havere sa nase istocne strane, kako se oni lepo bre grle i vole. Nakon ovoga belaja treba podvuci refu i sa Saudijom i Emiratima , jaranica mi kaze, zivi u Dubaiu, doslo 15 milja Rusa , luda pomama za nekretninama sve pokupovase. Nema morala stoka nimalo a vidjeli smo njihov moral u nasem ratu. Svaku nesrecu iskoriste da bi nastanili bogate guzicare iz drzava koje su bile u govnima, Egipat, Tunis, Sirija itd. Samo donesi pare mane veze jesu li ruke krvave.
Nek su nam zivi branitelji Ukrajine i abd da oslobodite svoju lijepu domovinu od ovih krvoloka i nek su ma zivi ovaj dajdzic Boris i amidza Dzoovad i samo nek stancaju valja povaljati ovu stoku sto je navalila na tudje.
amentu billahi :thumbup:
TomANDJerry

#96630 Re: Ukrajina

Post by TomANDJerry »

Kao što neki govore, jedino gore od svijeta gdje je USA policajac --- jeste onaj gdje nije.

Sada se moze vidjeti kako prolaze oni koji su otisli na zapadnu stranu, kako oni koji su se nazalost previše dugo dvoumili (kao Ukrajina) i moze se pretpostaviti kako ce proci oni koji dopuste da ih ovaj mrak sa Istoka uzme pod svoje (srecom, takvih je inace jako malo).
lajkujMe

#96631 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Tek sad sam svjestan sta je Ruska propaganda.

Broj FSB trollova koje imaju na internetu je prosto nevjerovatan.
Negdje bi podatak da FSB ima preko 200.000 sluzbenika i tek sad znam gdje vecinom rade.
A to je cesljanje domacih i stranih internet stranica.
Pogledajte Klix, pun je pro Ruskih komentara.
Otidjite na ovog Patrika i pogledajte komentare.
Na stotine i stotine komentara s istom matricom

Bravo Patrik
Svaka cast jedini si koji prica istinu
Najbolji
Pozdrav iz Poljske, Amerike, Njemacke itd Rusija i mi braca...
Ne gadjaju civile i vode racuna o civilima....

I jos mnogo mnogo toga morao sam citav minut skrolat da dodjem do jednog negativnog komentara.
A pobrinuli su se da lajkaju na stotine puta ove pro ruske komentare da bi bili na vrhu videa

Jucer gledam Youtube video vezan za F35 i famoznu izjavu od prosle godine kako je Pentagon tvrdio da su pogrijesili s F35 i da je smece....

Izaslo na Forbes pa onda postalo viralno na internetu.
Gdje su navodno Pentagonci to izjavili.
Lik iskopao izvor koji je Forbes koristio
Slusaj sad izvor je RT Russia :lol:
Prenio ga Forbes i onda svi ozbiljniji mediji na zapadu bez provjere izvora .....

A RT Russia je napravila interview s nekim Americkim inzinjerom, koji je umro u medjuvremenu, koji je tvrdio da je on bio glavni dizajner i inzinjer za razvoj A10 aviona.. i to stavili kao njegovu referencu.
Cak su na Wikipediji izmjenili i stavili njegovo ime kao lead design and engineer.

I za njega je onda kopao, nadje da je lik bio eksterni saradnik to jest savjetnik, savjetnika glavnog inzinjera.
Drugim rijecima apsolutni nobody...

I od njega je potekla citava fama kako je F35 sranje od aviona.

E to vam je moji ljudi Ruska propaganda koje mi nismo jos ni svjesni.

Po ovome apsolutno sve bi morali provjeriti.
Svaki tekst na internetu i tv je sumnjiv.
Nisam paranoidan ali sam bijesan da jedna drzava ima takvu moc manipulacije sirokih masa.

Ja vam garantujem da je Quanon i ovi Trumpovci da su FSB maslo.
Garantujem vam da je masovna kampanja dezinformacija o vakcinama, zdravlju i ostale teorije zavjere isto FSB maslo.

Oni sistematski eksploitiraju Zapadnu slobodu govora da bi urusili drustva unutar zapada.
To je strasno strasno
Excel2

#96632 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

To za vakcine je sigurno iz njihove kuhinje. Ljudi su glupi i bez njih, ali oni su to vidjeli da ljudi gutaju i onda su podrzali.
Zumbul2

#96633 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

Kratko jasno : jedini način izlaska iz krize je pomoći Ukrajini da pobjedi.
https://www.geopolitika.news/vijesti/be ... -pobijedi/
lajkujMe

#96634 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Da, ali zar nije strasno?
Mislim sad svaku info koju imam bih trebao provjeriti a sto je najgore zapadni mediji i platforme to dopustaju.
Nemaju resurse da svaki komentar procesljaju da ih makar obiljeze....

Na Twitteru traje witch hunt protiv Ukrajinskih Twitterasa pogotovo ovih sto skupljaju pomoc za AFU i sto objavljuju ratne zlocine Rusa...
FSB masovno prijavljuje te twitterase dok ih twitter ne banuje

Cinjenica da su se i kod nas aktivirali u masovnom broju me brine.
Last edited by lajkujMe on 29/06/2022 12:30, edited 1 time in total.
Gandalf

#96635 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

TomANDJerry wrote: 29/06/2022 12:20 Kao što neki govore, jedino gore od svijeta gdje je USA policajac --- jeste onaj gdje nije.

Sada se moze vidjeti kako prolaze oni koji su otisli na zapadnu stranu, kako oni koji su se nazalost previše dugo dvoumili (kao Ukrajina) i moze se pretpostaviti kako ce proci oni koji dopuste da ih ovaj mrak sa Istoka uzme pod svoje (srecom, takvih je inace jako malo).
Na našu žalost istočne komšije su već decenijama u orkovskom istočnjačkom mraku i traže još tog suludog rašizma. Bilo bi fino od Amera da stacioniraju jednu brigadu i u BiH, kada već osiguravaju Evropski istok, ne bi bilo zgoreg radi prekodrinskih rašista.
jazzer

#96636 Re: Ukrajina

Post by jazzer »

E sad svi oni skupa mogu samo da se napasu dlakavih anglosaksonskih jaja. Pokrenuli su NATO na celu
s Amerikancima a to ni u ludilu nisu htjeli.
BiBi911

#96637 Re: Ukrajina

Post by BiBi911 »

Excel2 wrote: 29/06/2022 12:26 To za vakcine je sigurno iz njihove kuhinje. Ljudi su glupi i bez njih, ali oni su to vidjeli da ljudi gutaju i onda su podrzali.
Pa moj kolega kada je bilo da mora primiti bocu odluci se na rusku jer po njemu rusi su eksperti za baje. Negdje je popušio virus jedva preživio morali ga bocnut onom "mrskom bill-ovom jos mu naglasili da ga je Bill spasio.. godinu nakon kada se spadamo sa njim tip i dalje vjeruje da je ti napravljeno tako da nas sve Bill cipuje
TomANDJerry

#96638 Re: Ukrajina

Post by TomANDJerry »

Gandalf wrote: 29/06/2022 12:30
TomANDJerry wrote: 29/06/2022 12:20 Kao što neki govore, jedino gore od svijeta gdje je USA policajac --- jeste onaj gdje nije.

Na našu žalost istočne komšije su već decenijama u orkovskom istočnjačkom mraku i traže još tog suludog rašizma. Bilo bi fino od Amera da stacioniraju jednu brigadu i u BiH, kada već osiguravaju Evropski istok, ne bi bilo zgoreg radi prekodrinskih rašista.
I još da mi izbacimo SDA lopove sa vlasti, da sami sebi napravimo drzavu koju ameri smatraju da treba braniti ... gdje bi nam bio kraj.

Ali realno, za Srbiju je ovo najgori moguci scenarij ... više oruzja i vojnika u EU uglavnom znaci da ce neki mali dio toga biti ili u BiH ili biti spreman za brzi deployment u BiH. A tamosnje stanovnistvo je too-far-gone da bi uradili ono što bi im strateski pomoglo, a to je da se odreknu Rusije i krenu u zagraljaj EU i NATO --- tek tada bih se ja realno zabrinuo.
istra_hr

#96639 Re: Ukrajina

Post by istra_hr »

Gandalf wrote: 29/06/2022 12:30
Na našu žalost istočne komšije su već decenijama u orkovskom istočnjačkom mraku ...
:-D
"Komšije"su ti istočno, a zapadno su "susjedi"

da NE lomiš jezik i stalno spominješ strane svijeta - za objašnjenje
A_A_AKCIJA

#96640 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

lajkujMe wrote: 29/06/2022 12:22 Tek sad sam svjestan sta je Ruska propaganda.

Garantujem vam da je masovna kampanja dezinformacija o vakcinama, zdravlju i ostale teorije zavjere isto FSB maslo.
Pa to je haman dokazano. Evo ti obavezno štivo. Film Aktivne mjere. Govori o tome kada je i kako KGB pa onda FSB kupio Trumpa i pripremao ga za ovo. Kako su ruski mafijaši kao KGB operativci spasili Trumpa iz bankrota, kupovinom njegovih nekretnina, kako je najmanje 30% njegovih stanova uvijek izdato ruskim mafijašima...

Sve je trebalo kulminirati prošle zime na Capitol Hillu i državnim udarom u USA. Ne znam pratite li ova svjedočenja, ali to je jasno kao dan.

Trump i sve oko njega je ruski projekt. Za razliku od ratovanja, ovdje je Putin uradio prestrašan posao. Ne znam hoćemo li se ikada oporaviti od teoretičara zavjera i svega šta su gurali ruski trolovi.

TomANDJerry

#96641 Re: Ukrajina

Post by TomANDJerry »

Uspon Trumpa i ostalih teoreticara zavjera jeste dobrim dijelom uspjeh KGB-a, ali takodjer i neuspjeh i glupost vladajucih elita na zapadu.

Sve idiotske korona mjere i lockdowni koji se uvode obicnim ljudima dok im bogataši iz svojih vila govore "svi smo zajedno u ovome", sva woke kultura koja od obicnih ljudi pravi clanove nazi-socijalisticke partije samo zato što kazu da je crnac-crnac ili da postoje muško i zensko, medijski idiotluk koji ekonomiju tretira kao stanje na trzistu dionica umjesto kako obican covjek zivi itd itd ...

Zapad je sam sebe doveo u ovu situaciju, nadajmo se da ce elite nesto nauciti iz svega ovoga.
Postoje stvarni fašisti i zli ljudi (kao što vidimo u Ukrajini), a optuzujuci obicnog vodoinstalatera Joe-a iz Cleveland Ohio da je fašista zato što nije ofarbo kosu u ljubicasto i što mu broj crnaca u najnovijem nastavku Spiderman-a nije prioritet u zivotu je dovelo do ovoga.
lajkujMe

#96642 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

A_A_AKCIJA wrote: 29/06/2022 12:43

Pa to je haman dokazano. Evo ti obavezno štivo. Film Aktivne mjere. Govori o tome kada je i kako KGB pa onda FSB kupio Trumpa i pripremao ga za ovo. Kako su ruski mafijaši kao KGB operativci spasili Trumpa iz bankrota, kupovinom njegovih nekretnina, kako je najmanje 30% njegovih stanova uvijek izdato ruskim mafijašima...

Sve je trebalo kulminirati prošle zime na Capitol Hillu i državnim udarom u USA. Ne znam pratite li ova svjedočenja, ali to je jasno kao dan.

Trump i sve oko njega je ruski projekt. Za razliku od ratovanja, ovdje je Putin uradio prestrašan posao. Ne znam hoćemo li se ikada oporaviti od teoretičara zavjera i svega šta su gurali ruski trolovi.

Obavezno pogledam!

Nego, ja zaboravih reci jucer, u ovih 300.000 novih NATO vojnika na granici...
Pod to i mi spadamo :thumbup: :bih:

Ameri salju pojacanje u BIH i na Kosovo :D
skrbavi-admin

#96643 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

o sused
splinter

#96644 Re: Ukrajina

Post by splinter »

Šta ovo gori na jugu Moskve, da nije kakvo skladište draufnulo ??
toska

#96645 Re: Ukrajina

Post by toska »

Gdje nestadoše F22 Raptori, niko ih odavno ne spominje, Ameri ih baš čuvaju samo za sebe.

oni su možda i dijelom uzrokovali kritike F35, obustaviš proizvodnju boljeg radi jeftinijeg,
mada im ni uloge nisu iste, ali ipak jesu slične
lajkujMe

#96646 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

splinter wrote: 29/06/2022 13:03 Šta ovo gori na jugu Moskve, da nije kakvo skladište draufnulo ??
Magacin Guma koji se prostire na 2000 kvadratnih metara
Rusi vec objavili da se radi o namjernoj paljevini
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#96647 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

toska wrote: 29/06/2022 13:04 Gdje nestadoše F22 Raptori, niko ih odavno ne spominje, Ameri ih baš čuvaju samo za sebe.

oni su možda i dijelom uzrokovali kritike F35, obustaviš proizvodnju boljeg radi jeftinijeg,
Pa nevidljivi su toliko da ih niko ne vidi nidje :D.
drug_profi

#96648 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

lajkujMe wrote: 29/06/2022 12:53 Nego, ja zaboravih reci jucer, u ovih 300.000 novih NATO vojnika na granici...
Pod to i mi spadamo

Ameri salju pojacanje u BIH i na Kosovo
Gdje si ovo procitao?
toska

#96649 Re: Ukrajina

Post by toska »

Bobi wrote: 29/06/2022 13:09
toska wrote: 29/06/2022 13:04 Gdje nestadoše F22 Raptori, niko ih odavno ne spominje, Ameri ih baš čuvaju samo za sebe.

Pa nevidljivi su toliko da ih niko ne vidi nidje :D.
izgleda baš tako, neće da se reklamišu :D pametno
derion

#96650 Re: Ukrajina

Post by derion »

Spoiler
Show

Broj FSB trollova koje imaju na internetu je prosto nevjerovatan.
Negdje bi podatak da FSB ima preko 200.000 sluzbenika i tek sad znam gdje vecinom rade.
A to je cesljanje domacih i stranih internet stranica.
Pogledajte Klix, pun je pro Ruskih komentara.
Otidjite na ovog Patrika i pogledajte komentare.
Na stotine i stotine komentara s istom matricom

[...]

Oni sistematski eksploitiraju Zapadnu slobodu govora da bi urusili drustva unutar zapada.
To je strasno strasno
E dobro si skontao. :)

FBI je objavio potjernicu za ovim orkovima za mješanje u američke izbore 2016. godine.
Mješali su se Rusi i u izbore 2020., i kamaru drugih stvari. Rusi imaju svoju ljude u sferi politike, popkulture, umjetnosti u gotovo svim evropskim zemljama, koji propagiraju teorije zavjerâ u vezi COVID-19, vakcina, Ukrajine, deep state i čega svega ne. Mnoštvo tih ljudi su, uvjeren sam, prominentni političari, novinari, muzičari.
Evo još jedan članak (Politico) po tome pitanju.
Post Reply