Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#5251 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

GandalfSivi wrote: 24/06/2022 17:48
Logovan wrote: 24/06/2022 17:44
Ma jok, nije moj screen shot. A ne znam šta može biti uključeno za onakve pare. Isto kao da ćeš gledati utakmice iz bazena, kada je utakmica dođu po tebe na kućnu adresu, itd. :D
Pitam jer malo ozbiljniji klubovi imaju box seats, ono imas restoran, pa je u istom sve all inclusive, jedes, pijes, mozes i gosta povesti, bla bla. Obicno takva mjesta kupuju firme, koje onda koriste to za poslovne partnere i slicno... Zanima me da nisu nadosli...
Ma naši šta god da ponude puno je. :-)
last mohicans

#5252 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Logovan wrote: 24/06/2022 17:44
Ma jok, nije moj screen shot. A ne znam šta može biti uključeno za onakve pare. Isto kao da ćeš gledati utakmice iz bazena, kada je utakmica dođu po tebe na kućnu adresu, itd. :D
Pitam jer malo ozbiljniji klubovi imaju box seats, ono imas restoran, pa je u istom sve all inclusive, jedes, pijes, mozes i gosta povesti, bla bla. Obicno takva mjesta kupuju firme, koje onda koriste to za poslovne partnere i slicno... Zanima me da nisu nadosli...
Ima,ima, sta mogu ponuditi u onoj rupi Zapada. Jedino roštilj da raspale na Betaniji,odmah na onom ulazu.
GandalfSivi

#5253 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

last mohicans wrote: 24/06/2022 18:16

Ima,ima, sta mogu ponuditi u onoj rupi Zapada. Jedino roštilj da raspale na Betaniji,odmah na onom ulazu.
Rekoh da nisu sta renovirali u ovih mjesec dana :) Mada ni rostilj nije losa ideja :)
GandalfSivi

#5254 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Nervira to mene pocesto. Niko nista ne radi na unaprijedjenju, ne pravi se kultura odlaska na utakmice. Zato nam se posjeta i svodi na uvijek iste bolesnike koji ne mogu bez Sarajeva. Mimo toga, nista.

Treba napraviti infrastrukturu da ljudi hoce da odu na utakmicu kao na kakav event, da im u naviku udje. Milion malih stvari se moze uraditi. Od bordo autobusa koji moze voziti gore od Predsjednistva, do gluho bilo dozvole da se radi tailgating gore na parkingu, raja da dodju par sati prije, imas kakav mali koncert, izbaci se meza, popije se sta pa laganini na stadion. Ili cak i male stvari, tipa rjesavanje parkinga i saobracaja poslije utakmice. Sve i jedan pravi navijac Sarajeva zna sve i jednu rupu gdje se moze parkirati od bolnice Kosevo, do Zeljeznicke stanice. Nije to ba normalno.

Ove ideje sa restoranom i boxovima su vec naucna fantastika, ali u nekom normalnom drustvu imas barem sokove (da ne kazem pive) na stadionu. Bukvalno napraviti kakvu zabavu za djecu na poluvremenu, da bi ljudima palo na pamet i djecu na utakmicu da povedu. Vazda je isti izgovor, nije to za nas, mi smo divljaci, bla bla...
Logovan

#5255 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

SVI :D
tovarish

#5256 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

Na spisku Feđe Dudića za pripreme u Sloveniji je 26 fudbalera:

Mersudin Ahmetović, Asmir Suljić, Vlatko Drobarov, Marin Aničić, Hamza Čataković, Rifet Kapić, Nardin Mulahusejnović, Frane Čirjak, Andrej Đokanović, Muharem Trako, Haris Ališah, Irfan Ramić, Enedin Mulalić, Kenan Lamadžema, Dal Varešanović, Tarik Ramić, Nihad Mujakić, Rijad Kobiljar, Adnan Džafić, Nemanja Tomašević, Đani Salčin, Belmin Dizdarević, Ivan Ikić, Muhamed Šahinović, Arman Šutković i Daniel Avramovski.
Nema Ševelja i Kanurića na spisku.

Kanurić nije iznenađenje.

Ono što može iznenaditi je Ševeljov izostanak i sve su prilike da će ići, što nakon solidne polusezone u Sloveniji je možda iznenađenje. Šteta, jer mislim da ima u njemu potencijala, ali nećemo sad dramiti. Klub je tako odlučio i Vicku sve najbolje u karijeri. Ono što je dobro u ovome jeste da se Mulaliću otvara solidna minutaža kao rezervnoj opciji prvom desnom beku koji tek treba doći, a sve su prilike da je to Nemanja Nikolić.

Jedini pravi prigovor je što nisu poveli Jovaševića na pripreme, jer bi to ovom momku bilo od velike koristi da dalje napreduje.
Last edited by tovarish on 25/06/2022 12:13, edited 1 time in total.
vicious

#5257 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by vicious »

tovarish wrote: 25/06/2022 11:02
Na spisku Feđe Dudića za pripreme u Sloveniji je 26 fudbalera:

Mersudin Ahmetović, Asmir Suljić, Vlatko Drobarov, Marin Aničić, Hamza Čataković, Rifet Kapić, Nardin Mulahusejnović, Frane Čirjak, Andrej Đokanović, Muharem Trako, Haris Ališah, Irfan Ramić, Enedin Mulalić, Kenan Lamadžema, Dal Varešanović, Tarik Ramić, Nihad Mujakić, Rijad Kobiljar, Adnan Džafić, Nemanja Tomašević, Đani Salčin, Belmin Dizdarević, Ivan Ikić, Muhamed Šahinović, Arman Šutković i Daniel Avramovski.
Nema Ahmetovića, Ševelja i Kanurića na spisku.

Za Ahmetovića očekivano, jer Dudićev tempo ne može pratiti, a ni Kanurić nije iznenađenje.

Ono što može iznenaditi je Ševeljov izostanak i sve su prilike da će ići, što nakon solidne polusezone u Sloveniji je možda iznenađenje. Šteta, jer mislim da ima u njemu potencijala, ali nećemo sad dramiti. Klub je tako odlučio i Vicku sve najbolje u karijeri. Ono što je dobro u ovome jeste da se Mulaliću otvara solidna minutaža kao rezervnoj opciji prvom desnom beku koji tek treba doći, a sve su prilike da je to Nemanja Nikolić.

Jedini pravi prigovor je što nisu poveli Jovaševića na pripreme, jer bi to ovom momku bilo od velike koristi da dalje napreduje.
Kako bolan nema Ahmetovica, eto ga prvi na spisku :lol:
tovarish

#5258 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

vicious wrote: 25/06/2022 12:08
tovarish wrote: 25/06/2022 11:02

Nema Ahmetovića, Ševelja i Kanurića na spisku.

Za Ahmetovića očekivano, jer Dudićev tempo ne može pratiti, a ni Kanurić nije iznenađenje.

Kako bolan nema Ahmetovica, eto ga prvi na spisku :lol:
A fakat. :dosadno: :dosadno: :dosadno: A nekoliko puta gledao.

Moram editovati.
Logovan

#5259 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Šteta što nema Ševelja, zadržao bih ga da se pitam. Ako već neko mora doći na poziciju desnog beka, neka to bude Nikolić.
Milan Muminović se vraća na Koševo, u Bordo tim će i Daniel Stojanović

FK Sarajevo će u narednoj sezoni pojačati Milan Muminović i Daniel Stojanović, dva proslavljena premijerligaška fudbalera, koji su ostavili dubok trag u elitnom rangu našeg fudbala, objavio je portal sportdc.net, koji prati dešavanja u Slaviji.

Muminović je tek nedavno okončao igračku karijeru, tačnije do završetka prošle sezone je nastupao za Slaviju, a nekadašnji fudbaler Sarajeva dobit će određene zadatke u skautingu.

Na Koševo će i Daniel Stojanović, pomoćni trener u stručnom štabu Slavije, koji će dobiti trenersko mjesto u juniorima Sarajeva.
Logovan

#5260 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Logovan

#5261 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Fudbalski klub Sarajevo je raskinuo saradnju sa četvoricom prvotimaca, a Bordo dres u narednoj sezoni neće nositi Kerim Palić, Adnan Kanurić, Dino Islamović i Faruk Hodžić.

Adnan Kanurić je stigao u klub u oktobru 2020. godine, dok je Kerim Palić stigao prošlo ljeto. Palić je za Sarajevo odigrao 27 utakmica u kojima je upisao dvije asistencije, dok je Kanurić nastupio u tri meča.

Dino Islamović i Faruk Hodžić ponikli su u Akademiji FK Sarajevo. Islamović je upisao ukupno tri nastupa za seniore, a Hodžić je za prvi tim odigrao dvije utakmice.

FK Sarajevo se zahvaljuje pomenutim igračima na korektnosti i poštenom obavljanju zadataka u Bordo dresu, te im želi puno sreće u budućnosti.
Image
Anquilla

#5262 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

Zar ovaj Hodžić, kao mlad i talentovan, nije trebao biti projektovan za prvi tim, šta se dogodilo?
Dinostula

#5263 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Avramoski izgubljen za ovu sezonu onaj ajvar ga forsirao dok je imao manju povredu i sad je sjeban do kraja. :(
Raigor Stonehoof

#5264 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

Dinostula wrote: 27/06/2022 20:56 Avramoski izgubljen za ovu sezonu onaj ajvar ga forsirao dok je imao manju povredu i sad je sjeban do kraja. :(
Nije Danijel Velkoski da bude Avramoski, vec je Avramovski :D

Gdje si to cuo bogati? Ja noliko znam oporavlja se, nije jos u punom ritmu al bice. Ne bi otisao na pripreme bezveze.
Dinostula

#5265 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Raigor Stonehoof wrote: 27/06/2022 21:53
Dinostula wrote: 27/06/2022 20:56 Avramoski izgubljen za ovu sezonu onaj ajvar ga forsirao dok je imao manju povredu i sad je sjeban do kraja. :(
Nije Danijel Velkoski da bude Avramoski, vec je Avramovski :D

Gdje si to cuo bogati? Ja noliko znam oporavlja se, nije jos u punom ritmu al bice. Ne bi otisao na pripreme bezveze.
Fulio V do mene.
Buraz mi rece da je procitao danas da mu je povreda gora nego sto se mislilo.Sad ne znam koliko je tacno daj Boze da je suplja. :roll:
Logovan

#5266 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Anquilla wrote: 27/06/2022 17:19 Zar ovaj Hodžić, kao mlad i talentovan, nije trebao biti projektovan za prvi tim, šta se dogodilo?
Isto se pitam, možda je momak tražio da ode ili roditelji. :-)
Dinostula wrote: 27/06/2022 22:11 Buraz mi rece da je procitao danas da mu je povreda gora nego sto se mislilo.Sad ne znam koliko je tacno daj Boze da je suplja. :roll:
Rekao bih da je šuplja, očekuje se da uskoro bude skroz oporavljen. Vidjet ćemo.
Benjamin1994

#5267 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Benjamin1994 »

Koliko sam cuo rade na povredi, stimao se misic kod profesionalnog covjeka u Sarajevu, jer nas ljekarski tim nije dorastao tom nivou oporavka. Prije odlaska na pripreme je trenirao individualno, i mislim kroz 7 dana da bi trebalo početi trenirati sa prvim timom. Nazalost jos jedno pojačanje je doslo sa slicnom povredom kao kod Avramovskog, i isto se lijecilo kod istog doktora...
sencobih

#5268 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Benjamin1994 wrote: 28/06/2022 00:23 Koliko sam cuo rade na povredi, stimao se misic kod profesionalnog covjeka u Sarajevu, jer nas ljekarski tim nije dorastao tom nivou oporavka. Prije odlaska na pripreme je trenirao individualno, i mislim kroz 7 dana da bi trebalo početi trenirati sa prvim timom. Nazalost jos jedno pojačanje je doslo sa slicnom povredom kao kod Avramovskog, i isto se lijecilo kod istog doktora...
Hoćemo li mi ikad pameti doći što se tiče ovih povrijeđenih pojačanja? Imaju li ti naši doktori pojma, šta je smisao ljekarskog pregleda prije potpisa ugovora? Pogotovo kad se na današnjem vremenu maltene sve se zna o igraču, i gdje je igrao, kako, je li povrijeđen,sta mu je itd. i onda dođe kod nas, ima finu platu, dvije utakmice igra. povreda na treningu i oporavak do raskida ugovora nekad za dvije godine.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#5269 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Jarane znaci nije ahilovu tetivu operisao pa da sad bude izgubljen za cijelu sezonu, da je krizne sad operisao do marta bi se oporavio...

Ako je to zvanicna info onda je tu po sridi nesta drugo.
Raigor Stonehoof

#5270 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

E cuj Musa nakav iz zelje :?
Registarska oznaka

#5271 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Registarska oznaka »

Raigor Stonehoof wrote: 28/06/2022 20:20 E cuj Musa nakav iz zelje :?
Husref ce ga nauciti da bude najbolji
Anquilla

#5272 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

Znam da je prioritet Evropa, ali ako se po jutru dan poznaje, biće ovo puno bolja sezona od prethodne.
Realno, i nije teško :)
mirza_15

#5273 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

Ne znam kakav je igrač, ali je bio standardan u Gorici koja je solidna ekipa u Hrvatskoj. Vidjet ćemo.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#5274 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Musa ima veze sa Zeljom k'o Laudrup sa Celikom! :mrgreen:
GandalfSivi

#5275 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Pitar sa Kariba wrote: 28/06/2022 21:31
Musa ima veze sa Zeljom k'o Laudrup sa Celikom! :mrgreen:
Necemo ove sto navijaju za Zelju od malih nogu!!!
Post Reply