Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post Reply
kluz franjo

#426 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by kluz franjo »

Anquilla wrote: 24/06/2022 00:58
kluz franjo wrote: 24/06/2022 00:51 Licemjerna EU + licemjerna BiH = rezultat koji imamo.

Ja inače emocionalno odmah potpisujem taj tvoj scenarij (USA i NATO bez EU), ali ti skrećem pažnju na potpunu nerealnost istog.
Zadnji put kada sam provjeravao većinu članica NATO čine upravo te "licemjerne članice EU".
Ali nema veze. OK. Poštujem tvoje uvjerenje o postojanju demokratske volje i većine u BiH za USA i NATO bez EU.
Samo skrećem pažnju na scenarij E. Hodže.
Sve OK, vidjećemo da li ćemo i kad ćemo ispuniti zadate prioritete, obzirom da ne mislim da ćemo promijeniti prioritete i pojačati lobiranje bilo u USA i/ili UK.
E o tome ja pričam. To je u jednoj rečenici naša realnost.
Udruženi etno-kriminalni poduhvat SDA/SNSD/HDZ neće ni ispunjavati EU prioritete, niti će u interesu građana lobirati bilo u USA i/ili UK, a ni u Kini/Rusiji/Turskoj kako neki drugi predlažu.
Udruženi etno-kriminalni poduhvat SDA/SNSD/HDZ nas vode direktno u scenarij autizma Envera Hodže.
Ako želimo kredibilno (izvinjavam se na izrazu) "lizanje šupka" u interesu građana BiH, pa bilo to SAD-u, NATO-u, EU ili Turskoj, Kini i Rusiji, moramo druge ljude dovesti na vlast. Prvi korak je na nama.
Ja i dalje imam svoje mišljenje čiji "šupak" trebamo najprije "obrađivati". Ali moje mišljenje je u ovom kontekstu potpuno nebitno.
Prvi korak je na svima nama.
Demokratska većina da odredi smjer.
Enver Hodža ili bilo koja perspektiva.
Anquilla

#427 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Anquilla »

kluz franjo wrote: 24/06/2022 01:10
Anquilla wrote: 24/06/2022 00:58

Sve OK, vidjećemo da li ćemo i kad ćemo ispuniti zadate prioritete, obzirom da ne mislim da ćemo promijeniti prioritete i pojačati lobiranje bilo u USA i/ili UK.
Udruženi etno-kriminalni poduhvat SDA/SNSD/HDZ neće ni ispunjavati EU prioritete, niti će u interesu građana lobirati bilo u USA i/ili UK, a ni u Kini/Rusiji/Turskoj kako neki drugi predlažu.
Udruženi etno-kriminalni poduhvat SDA/SNSD/HDZ nas vode direktno u scenarij autizma Envera Hodže.
Ako želimo kredibilno (izvinjavam se na izrazu) "lizanje šupka" u interesu građana BiH, pa bilo to SAD-u, NATO-u, EU ili Turskoj, Kini i Rusiji, moramo druge ljude dovesti na vlast. Prvi korak je na nama.
Ja i dalje imam svoje mišljenje čiji "šupak" trebamo najprije "obrađivati". Ali moje mišljenje je u ovom kontekstu potpuno nebitno.
Vazda sam sa užitkom čitala tvoje postove na drugim temama, jer si sažimao što i sama mislim, čak pretpostavljam da da ćemo u oktobru dati glas istoj stranci :)
Vjerujem da će jedna stranka iz ove vječne kolacije s kojom nazadujemo, biti pometena na izborima.

Nažalost, mislim da to neće biti dovoljno, daj Bože da se prevarim.
kluz franjo

#428 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by kluz franjo »

Anquilla wrote: 24/06/2022 01:19
kluz franjo wrote: 24/06/2022 01:10
Vazda sam sa užitkom čitala tvoje postove na drugim temama, jer si sažimao što i sama mislim, čak pretpostavljam da da ćemo u oktobru dati glas istoj stranci :)
Vjerujem da će jedna stranka iz ove vječne kolacije s kojom nazadujemo, biti pometena na izborima.

Nažalost, mislim da to neće biti dovoljno, daj Bože da se prevarim.
Hvala. Užitak konstruktivno-kritičke diskusije je obostran.
Forumanje je često nezahvalan medij za razmjenu mišljenja, čak i kada se samo u detaljima možda ne slažemo.
Još jednom izvinjenje zbog mog često "slikovitog jezika".
Ali kao što rekoh, forum je zahtjevan medij za komunikaciju.
hare_1989

#430 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by hare_1989 »

Najbolja stvar koja se desila je ova pedala od EU. Da smo dobili kandidacijski status, SDA bi pokupila kajmak, i nikad ih niko više ne bi skinuo.

Hvala EU.

Status kandidata tek nakon izbora i nove vlasti :bih:
emirolini

#431 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by emirolini »

escobar__ wrote: 23/06/2022 21:07
emirolini wrote: 23/06/2022 21:05 Haha koji vam je Europejci, Ukrajina i sa ratom je ispred BH, Moldavija je ucinila dosta toga da istrijebi korupciju, u BH iste stranke kao za vrijeme rata.
Za Moldaviju smo Njemačka (ona Njemačka u kojoj živiš) tako da je ovo još jedna čisto politička odluka i nova kurčina za nas.
De polako, sta ti je? Zar si ocekivao da cemo dobiti status kandidata sa ovakvim politicarima? Poslali Dzaferagica za finalno ubjedjivanje, Dzaferagica??? Jebenu mumiju. Mora se desiti smjena svih ovih kretena koji vladaju godinama i tek onda ce nas neko ozbiljno shvatiti. Za promjenu poslati nekog sposobnojeg od Dzaferagica ili Turkovicke.
mayab

#432 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by mayab »

Mislim da je tako i EU željela (jbga, ja eto i dalje vjerujem u njihove dobre namjere uglavnom) ,
samo zamislite da su nam jučer to odobrili, mi ne bi živi ostali od hvalisanja ove nacionalističke korumpirane bagrekoja kurcom nije mrdnula prema naprijed, nego naprotiv sve opstruirala, jer su za njih EU , i eu standardi zapravo sud i zatvor
Kako sam po prirodi optimista, vjerujem u promjenu nakon oktobra , i onda da to sa EU krene
hare_1989

#433 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by hare_1989 »

emirolini wrote: 24/06/2022 06:16
escobar__ wrote: 23/06/2022 21:07

Za Moldaviju smo Njemačka (ona Njemačka u kojoj živiš) tako da je ovo još jedna čisto politička odluka i nova kurčina za nas.
De polako, sta ti je? Zar si ocekivao da cemo dobiti status kandidata sa ovakvim politicarima? Poslali Dzaferagica za finalno ubjedjivanje, Dzaferagica??? Jebenu mumiju. Mora se desiti smjena svih ovih kretena koji vladaju godinama i tek onda ce nas neko ozbiljno shvatiti. Za promjenu poslati nekog sposobnojeg od Dzaferagica ili Turkovicke.
Bravo! Tako je, upravo to :thumbup:

Status kandidata bi bio nagrada za kriminal, korupciju, respiratore, Asima, Sebiju, Osmicu, Gordanu, Fadila, fikusa, debelu, Sejdu i ostalu kliku.

Bravo EU, samo :izet: lopine. Mislili status kandidata iskoristiti za kampanju, e evo im .I.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#434 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by pici »

Dok se NACIsti ne smjeste na smetljiste istorije, nidze MI necemo, dotlena se spremajte da ucite njemacki i djecu na pranja gujica i baustel a povlasteni krimosi da nam pljackaju budzete i jebu u zdrav mozak.
hare_1989

#435 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by hare_1989 »

pici wrote: 24/06/2022 06:44 Dok se NACIsti ne smjeste na smetljiste istorije, nidze MI necemo, dotlena se spremajte da ucite njemacki i djecu na pranja gujica i baustel a povlasteni krimosi da nam pljackaju budzete i jebu u zdrav mozak.
Kakvo historijsko smetljište, Zenica bato, Zenica ili Vojkovići, nek biraju po želji.

Smetljište bi im bila nagrada. Konfiskovati komplet Poljine, prodati ih nekom šeiku, i novac upumpati u razvoj željeznica i cestovne infrastrukture.
vjeshalica

#436 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by vjeshalica »

pici wrote: 24/06/2022 06:44 Dok se NACIsti ne smjeste na smetljiste istorije, nidze MI necemo, dotlena se spremajte da ucite njemacki i djecu na pranja gujica i baustel a povlasteni krimosi da nam pljackaju budzete i jebu u zdrav mozak.
Upravo tako. Da smo dobili,drvili bi majmuni sto drze vlast 30 godina da su nam oni to zavrsili i obezbijedili, pa da narednih 30 jos godina slusam o njihovim zaslugama. Neka fala.
Trrba biti realan, kako mozes dati status drzavi u kojoj je egzodus ekonomski veci nego ratni i koja je dozvolila da je pranje guzice u NJ perspektivnije nego ovdje biti neki zanatlija,inzenjer ili doktor. I dobrostojece porodice odlaze,jer im je pun kurac zivota sa hadaljima. Jednostavno nisu samo pare i plate,ima nesto i u svkodnevnom zivotu. Da neko 30 godina slusam jedno te iste price,da slusam o Alijinim "zaslugama" i ostala sranja.
Kamper

#437 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Kamper »

Licemjerna EU, nema kadidatskog statusa zbog korumpiranih politicara ali ce se i dalje sastajati sa istima po kafanama.
Jebo EU
plavi_E

#438 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by plavi_E »

SDA poslala svu svoju botovski armiju da pljuju po EU i ukazuju nam svijeti put prema orijentalno-istocnim diktaturama. Izdigla ih EU pa ne mogu da u predizbornoj lazu narod kako je kandidatski status njihova zasluga.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#439 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by mk ultra »

plavi_E wrote: 24/06/2022 07:42 SDA poslala svu svoju botovski armiju da pljuju po EU i ukazuju nam svijeti put prema orijentalno-istocnim diktaturama. Izdigla ih EU pa ne mogu da u predizbornoj lazu narod kako je kandidatski status njihova zasluga.
Nit sam SDA ikad bio
Em.ih prezirem

Ali uvjeri me paydo da smo gori nego HR prije 20 godina i Srbija prije 10
CG prije 10

Neces moci
tramvajtrojka

#440 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by tramvajtrojka »

plavi_E wrote: 24/06/2022 07:42 SDA poslala svu svoju botovski armiju da pljuju po EU i ukazuju nam svijeti put prema orijentalno-istocnim diktaturama. Izdigla ih EU pa ne mogu da u predizbornoj lazu narod kako je kandidatski status njihova zasluga.
e nek je moldavija zasluzila status kandidata jer je ispunila vise uslova od nas :lol: :lol: :lol:

ne znam koji vam je vrag ubacati u svaku sitnicu politicke stranke :lol: :lol: ono si SDA bot ako kazes da nas je EU naguzila :mrgreen:
sinuhe

#441 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by sinuhe »

Od 2014. se misli nakaciti na Ukrajinsku krizu i usicariti nesto. Vidi vraga opet nije proslo.
statixx

#442 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by statixx »

Imamo sampiona evropskih integracija, a onda nas presisaju Moldavija i Gruzija. :? :mrgreen:
mk ultra

#443 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by mk ultra »

sinuhe wrote: 24/06/2022 08:02 Od 2014. se misli nakaciti na Ukrajinsku krizu i usicariti nesto. Vidi vraga opet nije proslo.
Znaci da se ne bojimo rusije na balkanu :mrgreen:
ReymondReddington

#444 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by ReymondReddington »

Po meni supacki potez EU. EU je mogla dati kandidatski status i BiH i jasno navesti da se daje kao vid podrske narodima BiH i tako pokazati da EU iskreno vidi BiH kao svoju buducu clanicu. Istovremo su jasno trebali naglasiti da SDA, HDZ i SNSD kao vladajuca koalicija nisu nista uradili da dobiju ovaj status i na taj nacin imenovati jasno krivce za to. Ovo bi mozda i pomoglo da na predstojecim izborima i dodje do neke promjene.
Ozimician

#445 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Ozimician »

Sad je postao na forumu najjaci argument u raspravi da nekome kazes da je Bot neke stranke. To kao u tuci - ne raspravljaj se s njim - izbodi ga.
vjeshalica

#446 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by vjeshalica »

ReymondReddington wrote: 24/06/2022 08:12 Po meni supacki potez EU. EU je mogla dati kandidatski status i BiH i jasno navesti da se daje kao vid podrske narodima BiH i tako pokazati da EU iskreno vidi BiH kao svoju buducu clanicu. Istovremo su jasno trebali naglasiti da SDA, HDZ i SNSD kao vladajuca koalicija nisu nista uradili da dobiju ovaj status i na taj nacin imenovati jasno krivce za to. Ovo bi mozda i pomoglo da na predstojecim izborima i dodje do neke promjene.
Pa davali su nam svasta, ali Bakir i okupljeni oko njega nece. Sta hoces? Sad ti EU kriva za pravosudne skandale i kriminal? Jasta.
mk ultra

#447 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by mk ultra »

vjeshalica wrote: 24/06/2022 08:16
ReymondReddington wrote: 24/06/2022 08:12 Po meni supacki potez EU. EU je mogla dati kandidatski status i BiH i jasno navesti da se daje kao vid podrske narodima BiH i tako pokazati da EU iskreno vidi BiH kao svoju buducu clanicu. Istovremo su jasno trebali naglasiti da SDA, HDZ i SNSD kao vladajuca koalicija nisu nista uradili da dobiju ovaj status i na taj nacin imenovati jasno krivce za to. Ovo bi mozda i pomoglo da na predstojecim izborima i dodje do neke promjene.
Pa davali su nam svasta, ali Bakir i okupljeni oko njega nece. Sta hoces? Sad ti EU kriva za pravosudne skandale i kriminal? Jasta.
A toga nije bilo u nasem komsiluku?
dale cooper

#448 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by dale cooper »

Dedo sve objasnio. :D
ReymondReddington

#449 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by ReymondReddington »

Pa zar EU nije ucestvovala u reformi pravosuđa u BiH? Kriminal postoji i u clanicama EU. Dalje ista ta EU se moze distancirati od Bakira i kompanije pa cak i uvesti sankcije ako smatraju da oni rade taj kriminal. Prije par mjeseci oni su odbili da sankcionisu Dodika tako da jebe se njima za kriminal kod nas.

Dodjela statusa Moldaviji je suplja prica jer ona nece nikad uci u EU, ali je isto indirektno i odgovor nama da necemo ni mi.
Milenkov buraz

#450 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Milenkov buraz »

Realno krivicu snosi EU, naravno i naši političari i narod, ali hajmo realno pogledati. Moldavija sa odmetnutom enklavom dobila kandidatski status, kakva je tu korupcija i kakvi pravni standardi? O čemu dalje da pričamo? Po meni ja sam sve više euro skeptik. Treba vidjeti sa Britancima da nas ubace u neke svoje šeme, kao što neko gore reče školovati stanovništvo, raditi na podizanju svjesti, maksimalno boriti se protiv korupcije, sa svima da budemo dobir jebe nam se više i za EU i za sve. Ako ne ide onda ne ide, nisu iskreni, varaju, lažu nas, licemjerni su. Mislim da je polako puna kapa.
Post Reply