E o tome ja pričam. To je u jednoj rečenici naša realnost.Anquilla wrote: ↑24/06/2022 00:58Sve OK, vidjećemo da li ćemo i kad ćemo ispuniti zadate prioritete, obzirom da ne mislim da ćemo promijeniti prioritete i pojačati lobiranje bilo u USA i/ili UK.kluz franjo wrote: ↑24/06/2022 00:51 Licemjerna EU + licemjerna BiH = rezultat koji imamo.
Ja inače emocionalno odmah potpisujem taj tvoj scenarij (USA i NATO bez EU), ali ti skrećem pažnju na potpunu nerealnost istog.
Zadnji put kada sam provjeravao većinu članica NATO čine upravo te "licemjerne članice EU".
Ali nema veze. OK. Poštujem tvoje uvjerenje o postojanju demokratske volje i većine u BiH za USA i NATO bez EU.
Samo skrećem pažnju na scenarij E. Hodže.
Udruženi etno-kriminalni poduhvat SDA/SNSD/HDZ neće ni ispunjavati EU prioritete, niti će u interesu građana lobirati bilo u USA i/ili UK, a ni u Kini/Rusiji/Turskoj kako neki drugi predlažu.
Udruženi etno-kriminalni poduhvat SDA/SNSD/HDZ nas vode direktno u scenarij autizma Envera Hodže.
Ako želimo kredibilno (izvinjavam se na izrazu) "lizanje šupka" u interesu građana BiH, pa bilo to SAD-u, NATO-u, EU ili Turskoj, Kini i Rusiji, moramo druge ljude dovesti na vlast. Prvi korak je na nama.
Ja i dalje imam svoje mišljenje čiji "šupak" trebamo najprije "obrađivati". Ali moje mišljenje je u ovom kontekstu potpuno nebitno.
Prvi korak je na svima nama.
Demokratska većina da odredi smjer.
Enver Hodža ili bilo koja perspektiva.