Tacno, mi mozda i nismo najbolji primjer - ali eto Makedonija, uradili sve sto se trazilo od njih - cak i ime promjenili (zamili ponizenja) - i opet JOK.konami666 wrote: ↑23/06/2022 08:13 A gdje je upitnik sa 2000 pitanja Moldaviji, Gruziji i Ukrajini? Eto, neka preskočimo Ukrajini jer su dobili povlašteni status, gdje je upitnik Moldaviji?
Kako to da pravila nisu ista za sve ali kada je Bosna u pitanju onda ide dodatni Set pravila?
I sjevernu Makedoniju su zajebali debelo, kažu ako promijenite ime zemlje otvorit ćemo pregovore. Sve su učinili sto je EU tražila i opet su dobili sargarepu na štapu.
Mrkva sve manja a štap sve deblji.
EU je izvanredan ekonomski projekat ali ne i politički. Zato treba tražiti članstvo u ekonomskom dijelu te EU.
A ko nije bio u Moldaviji nema pojma koliko je gore stanje tamo nego u Bosni.
Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
- Ozimician
#276 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
-
kakotisesvidja
#277 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
sta opet jok? pa ocito nisu sve ispunili da budu primljeniOzimician wrote: ↑23/06/2022 09:19Tacno, mi mozda i nismo najbolji primjer - ali eto Makedonija, uradili sve sto se trazilo od njih - cak i ime promjenili (zamili ponizenja) - i opet JOK.konami666 wrote: ↑23/06/2022 08:13 A gdje je upitnik sa 2000 pitanja Moldaviji, Gruziji i Ukrajini? Eto, neka preskočimo Ukrajini jer su dobili povlašteni status, gdje je upitnik Moldaviji?
Kako to da pravila nisu ista za sve ali kada je Bosna u pitanju onda ide dodatni Set pravila?
I sjevernu Makedoniju su zajebali debelo, kažu ako promijenite ime zemlje otvorit ćemo pregovore. Sve su učinili sto je EU tražila i opet su dobili sargarepu na štapu.
Mrkva sve manja a štap sve deblji.
EU je izvanredan ekonomski projekat ali ne i politički. Zato treba tražiti članstvo u ekonomskom dijelu te EU.
A ko nije bio u Moldaviji nema pojma koliko je gore stanje tamo nego u Bosni.
oni su kandidati za eu
to su u biti svi osim nas i kosova
od 2020 makedonci su primili preko milijardu i 300 miliona eura iz pristupnih fondova
ja koliko znam sada ide 35 onih stavki koje moraju uskladiti sa eu
ko kaze da su popusili?
ili vi stvarno mislite e evo odmah vas sutra primamo cim promjenite ime
-
konami666
#278 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Oni čekaju da započnu pregovore, rečeno je bilo da kada riješe nesuglasice sa grčkom da počinju sa pregovorima. I to su riješili, a pregovori nisu započeti. Tek onda ide screening i otvaranje poglavlja. Tako da im je EU uvalila do jaja. Isto ko čitavom balkanukakotisesvidja wrote: ↑23/06/2022 10:39sta opet jok? pa ocito nisu sve ispunili da budu primljeni
oni su kandidati za eu
od 2020 makedonci su primili preko milijardu i 300 miliona eura iz pristupnih fondova
ko kaze da su popusili?
-
kakotisesvidja
#279 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
pa ocito nisu zapoceti jer imaju jos problema vjerovatnokonami666 wrote: ↑23/06/2022 11:56Oni čekaju da započnu pregovore, rečeno je bilo da kada riješe nesuglasice sa grčkom da počinju sa pregovorima. I to su riješili, a pregovori nisu započeti. Tek onda ide screening i otvaranje poglavlja. Tako da im je EU uvalila do jaja. Isto ko čitavom balkanukakotisesvidja wrote: ↑23/06/2022 10:39
sta opet jok? pa ocito nisu sve ispunili da budu primljeni
oni su kandidati za eu
ko kaze da su popusili?
mislim da je problem sa bugarima nesto i pretpostavljam vladavina zakona korupcija i sl
-
konami666
#280 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Uredu je!kakotisesvidja wrote: ↑23/06/2022 11:59pa ocito nisu zapoceti jer imaju jos problema vjerovatno
mislim da je problem sa bugarima nesto i pretpostavljam vladavina zakona korupcija i sl
-
Hakiz
#281 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Ama, neka im se da. Kao da smo mi bitni.
-
kakotisesvidja
#282 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
ne nego smo svi balkanci uhljupi koji bi sve nesto preko ledja drugihkonami666 wrote: ↑23/06/2022 12:03Uredu je!kakotisesvidja wrote: ↑23/06/2022 11:59
pa ocito nisu zapoceti jer imaju jos problema vjerovatno
mislim da je problem sa bugarima nesto i pretpostavljam vladavina zakona korupcija i slkoće se procesi na balkanu namjerno a ti ako to ne vidiš si lud. I Moldavija ima iste probleme kao i Bosna pa će im dati status kandidata. Neko ko zna proces pristupanja EU i prati procese vidi koja će nepravda biti učinjena ako se Ukrajini ili Moldaviji da status kandidata prije nego se da BiH. A isto tako u slučaju da Ukrajina ili Moldavija započnu pregovore prije SM ili Albanije.
ne razlikujemo se mi puno od makedonaca srba crnogoraca pa cak ni hrvata
al hrvati su druga prica jer su oni pobjedili u ratu vise vuku centralnoj europi nego balkanu ako nista bar zvanicno dok se po klubovima slusaju cece mece ace jale itd
zasto je tesko shvatiti da i moldavija i gruzija a posebno ukrajina su dobile status zbog rusije ne zbog svojih golemih dostignuca i ispunjavanja svih zadataka
uporedjujuci ih sa nama siguran sam da ce bar ukrajina ili je vec ispunila ovo oko korupcijskih zakona jer jednotavno nisu nas mentalitet iako su slaveni skloni tom nekom hajduckom shvatanju stvari kao i kod nas
-
giannibelif
#283 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Hoćemo u Evropu? Može, implementirajmo presudu Sejdić-Finci, promijenimo ovakav ustav, ukinimo troglavi cirkus koji ne postoji nigdje u svijetu, entitete koje nema niko u Evropi već samo ekonomske i geografske regije i sijaset drugih stvari. Ukrajina nema ovo što mi imamo, ima kriminal i korupciju i u većoj mjeri jer je to površinski najveća država u Evropi i to nosi sve što ide sa tim, ali i intenciju stanovništva da mijenja stvari, a kod nas narod kao noj sa glavom u pijesku. Možeš ga... kako hoćeš.
-
detroit-mercy
#284 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Napredujemo, do malo prije smo se poredili sa Svicom sad sa Islandomkonami666 wrote: ↑23/06/2022 01:29Nije to nikakvo zajebavanje nego jednostavno promjena stava prema EU. Kako to da Bosna čeka status kandidata od 2016 a Moldavija dobije za 2 mjeseca?detroit-mercy wrote: ↑22/06/2022 19:35
E bas cemo ih zajebat sto cemo povuci aplikaciju za EU. Pa ne traze oni da EU ude u BiH nego BiH u EU.
Treba imati obraz. Osim toga, Island nije u EU ali jeste u EEA i ništa im ne fali.
-
kakotisesvidja
#285 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
kad istrosimo norvesku s kim cemo se onda uporedjivati?
monako? andora? vatikan?
monako? andora? vatikan?
-
black64
#286 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
imaš li neki prijedlog koji je u granicama realnog kako da ovo uradimo ?giannibelif wrote: ↑23/06/2022 12:41 Hoćemo u Evropu? Može, implementirajmo presudu Sejdić-Finci, promijenimo ovakav ustav, ukinimo troglavi cirkus koji ne postoji nigdje u svijetu, entitete koje nema niko u Evropi već samo ekonomske i geografske regije i sijaset drugih stvari. Ukrajina nema ovo što mi imamo, ima kriminal i korupciju i u većoj mjeri jer je to površinski najveća država u Evropi i to nosi sve što ide sa tim, ali i intenciju stanovništva da mijenja stvari, a kod nas narod kao noj sa glavom u pijesku. Možeš ga... kako hoćeš.
-
RtrnOfSalisbury
#287 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
ne znam brate mili al znam kad su jednom romu rekli da se izjasni ko srbin on se pobunio i kae: a sto da budem rom dvaputdetroit-mercy wrote: ↑22/06/2022 19:53Pa cuj, ne razlikujemo se puno, njihove tv se najvise konzumiraju, na Zvezdama Granda i slicnim sranjima izdominiramo i jos puno togaRtrnOfSalisbury wrote: ↑21/06/2022 18:05 ...znaci nema neg sa bratskom srbijom u kolokako ide na kraju ce svi unic u evropu osim bejundha i srbije
![]()
.
-
konami666
#288 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Eto sada je i zvanično, Moldavija i Ukrajina su zemlje kandidati a Bosni banana. Šta kažete ono, priča da Bosna nije kandidat jer tu žive muslimani je glupost jel? 
Edit: jedini način da Bosna postane članica jednoga dana je da svi se konvertuju na kršćanstvo, masovno, da kršćani/pravoslavci bude 85% populacije. Budući da se to nikada neće desiti vrijeme je da se traži neki alternativni status, tacnije da Bosna bude dio
https://en.m.wikipedia.org/wiki/European_Economic_Area
Jer Rusiji i Kini ne pripadamo i te zemlje nisu opcija.
Edit: jedini način da Bosna postane članica jednoga dana je da svi se konvertuju na kršćanstvo, masovno, da kršćani/pravoslavci bude 85% populacije. Budući da se to nikada neće desiti vrijeme je da se traži neki alternativni status, tacnije da Bosna bude dio
-
neki
#289 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Naravno da je glupost, dali su im kandidatski status samo da bi ih motivirali da se odupru Rusiji da ova ne bi izbila na granice unije..mrcvarit će ih pregovorima kroz decenije a ući u uniju neće nikada..
S druge strane, muslimani ili ne, stanovnici u BiH zaista nisu dorasli ekonomskoj i društvenoj zajednici kakva je EU
-
MinistarKulture
#290 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Djaba sve, opet ce se ljudi uvjeravati da nije zbog demografijekonami666 wrote: ↑23/06/2022 16:55 Eto sada je i zvanično, Moldavija i Ukrajina su zemlje kandidati a Bosni banana. Šta kažete ono, priča da Bosna nije kandidat jer tu žive muslimani je glupost jel?
-
giannibelif
#291 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Pa dok se u ove stvari ne riješe, ne računaj na bilo kakve integracije ili barem dok ne vide da smo voljni da mijenjamo svijest i vlast kao građani i birači. Unija gori od mana i birokratskih kočnica, ali mi idemo u rikverc i to opasno brzo.RtrnOfSalisbury wrote: ↑23/06/2022 14:44ne znam brate mili al znam kad su jednom romu rekli da se izjasni ko srbin on se pobunio i kae: a sto da budem rom dvaputdetroit-mercy wrote: ↑22/06/2022 19:53
Pa cuj, ne razlikujemo se puno, njihove tv se najvise konzumiraju, na Zvezdama Granda i slicnim sranjima izdominiramo i jos puno toga.
![]()
![]()
-
Anquilla
#292 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Mora da je Gruzija u katastrofalnom stanju kad ne dobiše kandidatski status sad
Čim usvoje koji set zakona i uvedu sankcije Rusiji, eto i njih u odabrano društvo kandidata.
Čim usvoje koji set zakona i uvedu sankcije Rusiji, eto i njih u odabrano društvo kandidata.
-
giannibelif
#293 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Pogrešnog sam forumaša citirao, pa molim moderaciju da obriše.
-
Romanija
#295 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Ukrajina (i ovakva kad ju je Rusija pokusava rastrgnuti) i Moldavija su 100x vise drzave od BiH i besmisleno se usporedjivati sa njima. Oni vec godinama kontinuirano na indexu korumpiranosti idi sa indeksa 20 i nesto ka 40, sto se samo ubrzava kako se usaglasavaju sa EU, dok se BiH krece u obrnutom smjeru, u rangu zemalja ekvatorijalne Afrike i Centralne Amerike. Kako u EU a ta nazovi drzava nema ni vlade, nego neko satro Vijece Ministara. Bolno je to, ali nas je sve takav grah zapao. Kakva crna EU, nivo Libana je misaona imenica.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#296 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Samo nastavite glasati za lopovske NACI stranke pa nece nas ni africka unija a kamoli europska.
- tramvajtrojka
#297 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
jes zato je moldavija antikoruptivni raj na zemljiRomanija wrote: ↑23/06/2022 17:27 Ukrajina (i ovakva kad ju je Rusija pokusava rastrgnuti) i Moldavija su 100x vise drzave od BiH i besmisleno se usporedjivati sa njima. Oni vec godinama kontinuirano na indexu korumpiranosti idi sa indeksa 20 i nesto ka 40, sto se samo ubrzava kako se usaglasavaju sa EU, dok se BiH krece u obrnutom smjeru, u rangu zemalja ekvatorijalne Afrike i Centralne Amerike. Kako u EU a ta nazovi drzava nema ni vlade, nego neko satro Vijece Ministara. Bolno je to, ali nas je sve takav grah zapao. Kakva crna EU, nivo Libana je misaona imenica.
EU je naguzila Balkan kao niko da smo pametni odjebati ove briselske ublehe i traziti selameta od nekoga drugog
- Casual's
#298 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Okrenuti se prijateljski prema Rusiji, Kini i Turskoj. 
- Point.
#299 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
Nije EU, nego smrad Makron, jebem mu babu onu grbavu.tramvajtrojka wrote: ↑23/06/2022 17:38jes zato je moldavija antikoruptivni raj na zemljiRomanija wrote: ↑23/06/2022 17:27 Ukrajina (i ovakva kad ju je Rusija pokusava rastrgnuti) i Moldavija su 100x vise drzave od BiH i besmisleno se usporedjivati sa njima. Oni vec godinama kontinuirano na indexu korumpiranosti idi sa indeksa 20 i nesto ka 40, sto se samo ubrzava kako se usaglasavaju sa EU, dok se BiH krece u obrnutom smjeru, u rangu zemalja ekvatorijalne Afrike i Centralne Amerike. Kako u EU a ta nazovi drzava nema ni vlade, nego neko satro Vijece Ministara. Bolno je to, ali nas je sve takav grah zapao. Kakva crna EU, nivo Libana je misaona imenica.de ba necemo se lagati za ove dvije države smo njemacka po drustvenom i politickom uredjenju
![]()
EU je naguzila Balkan kao niko da smo pametni odjebati ove briselske ublehe i traziti selameta od nekoga drugog
Podsjećamo, u Briselu traje sastanak Evropskog vijeća na kojem lideri Evropske unije dogovaraju zaključke. Bosna i Hercegovina nada se statusu kandidata, a kako saznaje N1 Austrija i Slovenija najviše insistiraju na tome.
N1 iz diplomatskih krugova u Briselu saznaje da se trenutno dogovaraju zaključci Evropskog vijeća, prije svega da Ukrajina i Moldavija dobiju status kandidata, što će se najvjerovatnije i dogoditi, a polemika se, između ostalog, vodi u vezi sa Bosnom i Hercegovinom.
-
RtrnOfSalisbury
#300 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺
...pricalo se da moladavija i ukrajina ima jeftinu zemsku radnu snagu, i to je neki cimbenik u odluci. steta govnara sto ce morat opet ilegalno (to govnari zovu-samo nas pustite) preko krajine u hr uz velke rizike otimanja telefona i batina