Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post Reply
detroit-mercy

#201 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by detroit-mercy »

tramvajtrojka wrote: 22/06/2022 20:10
detroit-mercy wrote: 22/06/2022 20:05
Super, onda hajmo i mi izac iz tog kurvaluka ko i GB, sto ne napravimo isti takav vizionarski potez :mrgreen:. Ah da, mi smo strasno razocarani sto nam ta kurvanjska Evropa ne dopusta da i malo umocimo u tom kurvaluku i nismo clan te kurvinske organizacije ali nas strasno pogadja to sto nam jos ne daju da se i mi malo kurvamo.
Sad ste me skroz zbunili :mrgreen:
hoces reci da nije UK ucinila vizionarski potez izlaskom iz EU, bukvalno su procvjetali na globalnoj razini otkako su izasli iz EU, a EU ce unistiti debilizmi francuske i njemačke :lol: :lol: bukvalno bi jedne godine Nijemci sviju tjerali da gase elektrane na ugalj a sad ih gase , bas me zanima gdje je tu EU da ih kazni za ugrožavanje ekologije i ostalih gluposti
Pa sto si se onda toliko razocarao, trebao bi da skaces od radosti sto nam nisu odobrili kandidatski status. Vidjet ces sad kad i mi procvjetamo.
Izgleda da i tebi treba crtati da je Evropa pred energetskom krizom koja nije vidjena ni u vrijeme hladnog rata, nije bas da je samo do haj isljuci termo elektranu haj ukljuci termoelektranu. Kompletna sigurnosna slika kontinenta se mijenja, nije iskljuceno da neke drzave iz svega ovoga nece izaci u teritorijalnom smislu onakve kakve ih mi danas poznajemo. Ovo je ipak malo zajebanija situacija.
Ludzak

#202 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Ludzak »

detroit-mercy wrote: 22/06/2022 20:15

hoces reci da nije UK ucinila vizionarski potez izlaskom iz EU, bukvalno su procvjetali na globalnoj razini otkako su izasli iz EU, a EU ce unistiti debilizmi francuske i njemačke :lol: :lol: bukvalno bi jedne godine Nijemci sviju tjerali da gase elektrane na ugalj a sad ih gase , bas me zanima gdje je tu EU da ih kazni za ugrožavanje ekologije i ostalih gluposti
Pa sto si se onda toliko razocarao, trebao bi da skaces od radosti sto nam nisu odobrili kandidatski status. Vidjet ces sad kad i mi procvjetamo.
Izgleda da i tebi treba crtati da je Evropa pred energetskom krizom koja nije vidjena ni u vrijeme hladnog rata, nije bas da je samo do haj isljuci termo elektranu haj ukljuci termoelektranu. Kompletna sigurnosna slika kontinenta se mijenja, nije iskljuceno da neke drzave iz svega ovoga nece izaci u teritorijalnom smislu onakve kakve ih mi danas poznajemo. Ovo je ipak malo zajebanija situacija.
Eto, ipravo si spomenuo svu nesposobnost EU.
Ozimician

#203 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Ozimician »

detroit-mercy wrote: 22/06/2022 20:15

Otkud ti to da sam razocaran, nama se trebaju desiti mnoge stvari da "dodjemo tobe" :thumbup:
kakotisesvidja

#204 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by kakotisesvidja »

i naravno svi nesposobni samo smo mi supermeni najpametniji ali nas uvijek neko izradi i ne daju nam nista
jbt naucili smo samo na sadaku i ja da sam na celu eu rekao bih bosni odjebite kad ste takvi necu vam pomagati ni da pokusate uci u eu kad znate samo prositi i preko tudjih ledja pokusavati se probiti
kamberovica polje

#205 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by kamberovica polje »

kakotisesvidja wrote: 22/06/2022 20:25 i naravno svi nesposobni samo smo mi supermeni najpametniji ali nas uvijek neko izradi i ne daju nam nista
jbt naucili smo samo na sadaku i ja da sam na celu eu rekao bih bosni odjebite kad ste takvi necu vam pomagati ni da pokusate uci u eu kad znate samo prositi i preko tudjih ledja pokusavati se probiti
Igrali smo dobro al zajebo nas sudija. :D
Anquilla

#206 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Anquilla »

Uslov 1.:
1. Osigurati da se izbori sprovode u skladu s europskim standardima, provedbom OSSE-ovih preporuka i preporuka Venecijanske komisije, osiguravanje transparentnosti financiranja političkih stranaka i održavanje izbora u Mostaru.
EU:
Njemački TAZ: Eichorst i Palmer su vršili pritiske u Sarajevu da se popusti nacionalistima
"Imamo de facto blokadu najviših i najvažnijih institucija. Imamo blokadu Predsjedništva, Parlamenta, pa i Vijeća ministara", rekao je Sattler pojašnjavajući da se ova situacija nastavlja i dodatno usložnjava.

Potom je šef delegacije EU rekao da se sva ova dešavanja možda mogu posmatrati i u jednom drugom kontekstu.

"Ovo i dalje traje. Međutim, može se posmatrati i kao pokušaj Dodika da 'pritjera drugu stranu, Bošnjake, za pregovarački sto'", rekao je Sattler.
:lol:

Ukrajina je, očito, imala jedan uslov, pa su ispunili :lol:
Sattler o BiH: Ukrajina je u ratu usvojila set antikoruptivnih zakona, ovdje je učinjeno malo
tramvajtrojka

#207 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by tramvajtrojka »

Anquilla wrote: 22/06/2022 20:44 Uslov 1.:
1. Osigurati da se izbori sprovode u skladu s europskim standardima, provedbom OSSE-ovih preporuka i preporuka Venecijanske komisije, osiguravanje transparentnosti financiranja političkih stranaka i održavanje izbora u Mostaru.
EU:
Njemački TAZ: Eichorst i Palmer su vršili pritiske u Sarajevu da se popusti nacionalistima
"Imamo de facto blokadu najviših i najvažnijih institucija. Imamo blokadu Predsjedništva, Parlamenta, pa i Vijeća ministara", rekao je Sattler pojašnjavajući da se ova situacija nastavlja i dodatno usložnjava.

Potom je šef delegacije EU rekao da se sva ova dešavanja možda mogu posmatrati i u jednom drugom kontekstu.

"Ovo i dalje traje. Međutim, može se posmatrati i kao pokušaj Dodika da 'pritjera drugu stranu, Bošnjake, za pregovarački sto'", rekao je Sattler.
:lol:

Ukrajina je, očito, imala jedan uslov, pa su ispunili :lol:
Sattler o BiH: Ukrajina je u ratu usvojila set antikoruptivnih zakona, ovdje je učinjeno malo
jedini antikorupcijski zakon koji je ukrajina uvela u službu u ova zadnja 2.5 mjeseca je da sve granate koje izadju iz skladišta dodju na prvu liniju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Image

treba vjerovati EU i ovom debilu :lol: :lol: :lol: svega mi vise politickog autoriteta i ugleda ima pijanica ramo koji citave dane provede ispred lokalne piljare :run:
Ludzak

#208 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Ludzak »

kakotisesvidja wrote: 22/06/2022 20:25 i naravno svi nesposobni samo smo mi supermeni najpametniji ali nas uvijek neko izradi i ne daju nam nista
Zar su ikad ista i pomagali? I sta su pomagali?
kakotisesvidja

#209 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by kakotisesvidja »

Ludzak wrote: 22/06/2022 20:51
reci molim te da se salis
MinistarKulture

#210 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by MinistarKulture »

tramvajtrojka wrote: 22/06/2022 15:08
Moldavija dobija kandidatski status gdje je speed call od putina da zaprijetimo unistenjem rusije il da otvorimo rusku bazu izgleda ako imaš ruse u drzavi ulazis u EU :lol: :lol: 8-)

koja je EU ravaku i to najodvratnija strasno sta rade Moldavija ispunila sve uslove za 2.5 mjeseca :lol: :lol: :lol: :lol:

nije ni cudo da je UK izasla iz ovog sranja sad se vidi koliko je to vizionarski potez :mrgreen:
Ukrajina bi mogla dobiti status kandidata već sutra, a mi nećemo ni za 10 godina iz nama dobro poznatih razloga :lol:

Štaviše ako se ne varam, Moldavija je imala prorusku vlast ne tako davno...
tramvajtrojka

#211 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by tramvajtrojka »

MinistarKulture wrote: 22/06/2022 21:05
tramvajtrojka wrote: 22/06/2022 15:08

Moldavija dobija kandidatski status gdje je speed call od putina da zaprijetimo unistenjem rusije il da otvorimo rusku bazu izgleda ako imaš ruse u drzavi ulazis u EU :lol: :lol: 8-)

koja je EU ravaku i to najodvratnija strasno sta rade Moldavija ispunila sve uslove za 2.5 mjeseca :lol: :lol: :lol: :lol:

nije ni cudo da je UK izasla iz ovog sranja sad se vidi koliko je to vizionarski potez :mrgreen:
Ukrajina bi mogla dobiti status kandidata već sutra, a mi nećemo ni za 10 godina iz nama dobro poznatih razloga :lol:

Image

Moldavija ima bukvalno rusku kvazi drzavu unutar svojih granica i to je okay EU :lol: :lol: :lol:

izgleda EU hoce da kroz moldaviju i ukrajinu uvede rusiju u evropsku uniju :mrgreen: :mrgreen:
Ludzak

#212 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Ludzak »

kakotisesvidja wrote: 22/06/2022 20:59
Ludzak wrote: 22/06/2022 20:51

Uopste ne?
Vidio sam ja njihovu pomoc toku ratnih dana. Pustali da nas kolju. Hebi ih.
Anquilla

#213 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Anquilla »

tramvajtrojka wrote: 22/06/2022 21:09

Image

Moldavija ima bukvalno rusku kvazi drzavu unutar svojih granica i to je okay EU :lol: :lol: :lol:

izgleda EU hoce da kroz moldaviju i ukrajinu uvede rusiju i evropsku uniju :mrgreen: :mrgreen:
Par dana prije agresije na Ukrajinu:
Residents of Transnistrian region who will go to Prosecutor’s Office of Moldova or ECHR will be jailed, bill

21.02.2022 06:31

A bill to amend and supplement the local Penal Code was drafted in the Transnistrian region. According to this, a person who goes to the Prosecutor’s Office of Moldova or to the European Court of Human Rights can be prospered and sentenced to three to seven years in jail, civic activist from Tiraspol Gennady Ciorba, former political prisoner, announced through his Facebook page, IPN reports.
Sad bi nam Sattler objasnio koliko su u međuvremenu napredovali :lol:

Inače, aktivist je bio zatvoren zbog vrijeđanja predsjednika :-)
In the same month, activist Gennadiy Chorba was sentenced to three years and three months’ imprisonment, for the same offence of insulting the President as well as on charges of “extremism” in connection with a peaceful picket a year earlier which he had attended. The de facto authorities accused him of inciting people to protest, as well as of making derogatory comments about medical personnel during the pandemic.
MinistarKulture

#214 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by MinistarKulture »

tramvajtrojka wrote: 22/06/2022 21:09

Image

izgleda EU hoce da kroz moldaviju i ukrajinu uvede rusiju u evropsku uniju :mrgreen: :mrgreen:
Bar su donijeli antikoruptivne zakone, za Ruse ćemo lako :lol:
kakotisesvidja

#215 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by kakotisesvidja »

Ludzak wrote: 22/06/2022 21:11
kakotisesvidja wrote: 22/06/2022 20:59
Uopste ne?
jedna od pomoci
https://ec.europa.eu/commission/pressco ... ip_21_5104

jbt ljudi od kraja rata do danas dali nam preko 3 milijarde eura pomoci a on se pita sta su nam pomogli
Ludzak

#216 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Ludzak »

kakotisesvidja wrote: 22/06/2022 21:24
Ludzak wrote: 22/06/2022 21:11

Uopste ne?
jedna od pomoci

jbt ljudi od kraja rata do danas dali nam preko 3 milijarde eura pomoci a on se pita sta su nam pomogli
A embargo na oruzije... E ta ima je najbolja pomoc.
kakotisesvidja

#217 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by kakotisesvidja »

Ludzak wrote: 22/06/2022 21:30
kakotisesvidja wrote: 22/06/2022 21:24

jedna od pomoci

pa je li ti eu dala embargo na oruzje ili un?

jbt imam osjecaj da raspravljam sa totalnim laicima iako ni sam nisam strucnjak u ovome

i onda se pitamo sto nas ne primaju :-)
ti si dokaz sto nas ne primaju
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#218 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by sime_cipol »

Ovakvim odnosom ubijaju volju raje za istom tom EU.
Kakvu poruku salju sa ovim :roll:
Ludzak

#219 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Ludzak »

kakotisesvidja wrote: 22/06/2022 21:34
Ludzak wrote: 22/06/2022 21:30

jbt imam osjecaj da raspravljam sa totalnim laicima iako ni sam nisam strucnjak u ovome

Aa odakle je pokrenuta ideja uvođenja embarga?
Anquilla

#220 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Anquilla »

kakotisesvidja wrote: 22/06/2022 21:34 pa je li ti eu dala embargo na oruzje ili un?

i onda se pitamo sto nas ne primaju
Vala Francuskoj ili VB ne bi ništa bilo da su glasale za ukidanje embarga 1993.

Čisto da se zna, embargo nam je uveo UN, uz podršku članica današnje EU.
Također, činjenica je da je tadašnoj FR Jugoslaviji embargo ukinut 2001., a nama u potpunosti tek 2006.
Last edited by Anquilla on 22/06/2022 21:46, edited 1 time in total.
kakotisesvidja

#221 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by kakotisesvidja »

Ludzak wrote: 22/06/2022 21:42
kakotisesvidja wrote: 22/06/2022 21:34

ti reci jer vidim da ti znas o embargu i sl
kakotisesvidja

#222 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by kakotisesvidja »

Anquilla wrote: 22/06/2022 21:45
kakotisesvidja wrote: 22/06/2022 21:34 pa je li ti eu dala embargo na oruzje ili un?

i onda se pitamo sto nas ne primaju
Vala Francuskoj ili VB ne bi ništa bilo da su glasale za ukidanje embarga 1993.

Čisto da se zna, embargo nam je uveo UN, uz podršku članica današnje EU.
Također, činjenica je da je tadašnoj FR Jugoslaviji embargo ukinut 2001., a nama u potpunosti tek 2006.
je li eu pomogla bih?
ja sam dokazao da jeste
Haris.ba

#223 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Haris.ba »

detroit-mercy wrote: 22/06/2022 19:45
Haris.ba wrote: 21/06/2022 15:35

Pakistan nece primati u EU sa ili bez atomske.

Pricamo o tome da ti daju da se nesta pitas u njihovim medjusobnim odnosima, da odlucujes. U odredjenim situacijama i veto da potegnes.
Pakistance kao migrante, ili nas u EU ce primiti. Ali, mnogo veci nivo igrice je kad ti daju da kao drzava nesta mozes sa njima da odlucujes.
A kako bi to mi odlucivali, pa iskreno, mi ne mozemo sam da donesemo niti jednu odluku da nam je ne nametnu a vamo bi ko eto blokirali EU :mrgreen: .
Malo vise citati.
1. In 2020, the Belarussian government faked an election victory. The EU was unable to sanction the public officials responsible for the fraud because Cyprus (representing 0.2 % of the EU’s population) vetoed the punishment.
2. In 2019, Ireland and Sweden (representing 4 % of the EU’s population) were able to prevent the introduction of a digital tax that would have levied taxes on large multinational platforms like Facebook and Google.
3. In 2020, the governments of Hungary and Poland threatened to veto the EU’s annual budget to prevent a stricter control of the rule of law.
Kad prestanu redovi pred ambasadama za zivot u EU, onda cu povjerovati da se stvara negativan odnos prema EU.
sime_cipol wrote: 22/06/2022 21:38 Ovakvim odnosom ubijaju volju raje za istom tom EU.
Kakvu poruku salju sa ovim :roll:
Last edited by Haris.ba on 22/06/2022 21:52, edited 1 time in total.
Ludzak

#224 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Ludzak »

kakotisesvidja wrote: 22/06/2022 21:46
Ludzak wrote: 22/06/2022 21:42

Od Velike Britanije i Francuske. Mozda jos od neke drzave, ali ove prve dvije su najglasnije bile.
kakotisesvidja

#225 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by kakotisesvidja »

Ludzak wrote: 22/06/2022 21:50
kakotisesvidja wrote: 22/06/2022 21:46

Od Velike Britanije i Francuske. Mozda jos od neke drzave, ali ove prve dvije su najglasnije bile.
pa eto britanija nije u eu
sta cemo sada?
u koju uniju da hapliciramo?
arapska liga?
Post Reply