Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

skoronikako

#57676 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

addiction wrote: 22/06/2022 10:02 Sa takvom retorikom necete pridobiti nikoga, eventualno onih par hardcore ljubitelja no vise od toga sigurno ne. Reklama cini proizvod a primitivizam i nestrucnost zasigurno nisu dobra reklama. Jedino ako ciljate na avangardne mahalske pulene sa obrisima loseg odgoja, za normalnu gradsku raju ispusena cuprija.
Primitivizam i nestrucnost su samo osobine gradske uprave na celu sa Fuadom Kasumovicem.

Image
Čisto da ova slika ne ostane samo na prethodnoj stranici.
kuglanje_ze

#57677 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

skoronikako wrote: 22/06/2022 12:20
addiction wrote: 22/06/2022 10:02 Sa takvom retorikom necete pridobiti nikoga, eventualno onih par hardcore ljubitelja no vise od toga sigurno ne. Reklama cini proizvod a primitivizam i nestrucnost zasigurno nisu dobra reklama. Jedino ako ciljate na avangardne mahalske pulene sa obrisima loseg odgoja, za normalnu gradsku raju ispusena cuprija.
Primitivizam i nestrucnost su samo osobine gradske uprave na celu sa Fuadom Kasumovicem.
Šta kaže?
Nestručnost?
Ljudi u trećoj ligi za godinu dana oprihodovali pola miliona KM, bez marke od grada. Imaju više sponzora nego što je klub imao u premijer ligi i nestručnost 😂😂😂😂😂.
E volio bih vidjeti čime se ovaj stručnjak bavi...
addiction
Grijem se na: ze toplana ba ze

#57678 Re: Zeničani

Post by addiction »

Ne vrijedi sa vama ni pricati, no Real Madrid je u najavi koliko vidim. Masina se zahuktava i spremna je pregaziti Zenicu, kanton, entitet, drzavu a mozda i region ko ce ga znat. Samo ovaj jedna opaska, pisite slobodno 500.000 a ne pola miliona. Mislim znam da izgleda zvucnije i jebenije al barem ostanite prisebni kada pisete takve megalomanske cifre.
kuglanje_ze

#57679 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

addiction wrote: 22/06/2022 12:53 Ne vrijedi sa vama ni pricati, no Real Madrid je u najavi koliko vidim. Masina se zahuktava i spremna je pregaziti Zenicu, kanton, entitet, drzavu a mozda i region ko ce ga znat. Samo ovaj jedna opaska, pisite slobodno 500.000 a ne pola miliona. Mislim znam da izgleda zvucnije i jebenije al barem ostanite prisebni kada pisete takve megalomanske cifre.
Jao, stručnjak, sad si nas baš popišao.
😂😂😂😂

Koliko si ti oprihodovao prošle godine? Možeš i megalomanski napisati, slobodno.
kamberovica polje

#57680 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

"Rak na gušterači je metastazirao, ali pacijentu treba operisat nos, da ima lijep nos."

Imate obraza prozivati ljude iz kluba za sitnice, dok se primitivci, kabadahije, mafija i idiot od gradonačelnika svakodnevno seru po biću ovog grada, ali to nema veze jer klupska saopštenja imaju prepotentan "ton".
addiction

#57681 Re: Zeničani

Post by addiction »

kuglanje_ze wrote: 22/06/2022 12:58
addiction wrote: 22/06/2022 12:53 Ne vrijedi sa vama ni pricati, no Real Madrid je u najavi koliko vidim. Masina se zahuktava i spremna je pregaziti Zenicu, kanton, entitet, drzavu a mozda i region ko ce ga znat. Samo ovaj jedna opaska, pisite slobodno 500.000 a ne pola miliona. Mislim znam da izgleda zvucnije i jebenije al barem ostanite prisebni kada pisete takve megalomanske cifre.
😂😂😂😂

Koliko si ti oprihodovao prošle godine? Možeš i megalomanski napisati, slobodno.
Ne znam, ne skupljam od drugih ljudi sadaku kako bi se kurčio :|
skoronikako

#57682 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Fulas poentu. Nama nije cilj da budemo Real Madrid, cilj nam je da ne budemo OKK Celik. Nadam se da ti je sad malo jasnije. To da li je 500.000 ili pola miliona, nije bitno.

Cilj nam je da Celik prezivi, vrati dugove i vrati se na mjesto koje mu pripada. Mislim da je najmanji problem u ovom svemu kako se mi ophodimo prema neprijateljima ovih ciljeva, a ovdje ti samo to potenciras.

Pored toga, pises kako ne vrijedi sa nama pricati, a ovamo nisi spreman da procitas. Covjek ti lijepo napisao, CINJENICE, a to jeste da je ovaj UO skupio 500.000 KM, gdje je ZDK ucestvovao sa 5.000 KM i ne znam da li je Grad uopste imao udjela u tome, kao i to da Celik sad ima vise sponzora nego u Premijer ligi. A ti na to zlobno odgovaras "Real Madrid u najavi". S tim si se odmah diskvalifikovao iz rasprave. Hoces biti zloban, a krivo ti kad ti se tako vrati. Krivo ti i kad se Fuadu tako vrati, a i on bi tako bio zloban.
kuglanje_ze

#57683 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

addiction wrote: 22/06/2022 13:39
kuglanje_ze wrote: 22/06/2022 12:58

😂😂😂😂

Ne znam, ne skupljam od drugih ljudi sadaku kako bi se kurčio :|
Čuj sadaku. Sram i stid te treba biti šta pišeš. Da imaš bar malo obraza, zakopao bi se duboko pod zemlju.
Ali donekle shvatam, tipični Homo Balkanikus, kojem je maksimalni domet pljuvati po tuđem radu i uspjehu.
addiction

#57684 Re: Zeničani

Post by addiction »

skoronikako wrote: 22/06/2022 13:40
Fulas poentu. Nama nije cilj da budemo Real Madrid, cilj nam je da ne budemo OKK Celik. Nadam se da ti je sad malo jasnije. To da li je 500.000 ili pola miliona, nije bitno.

Cilj nam je da Celik prezivi, vrati dugove i vrati se na mjesto koje mu pripada. Mislim da je najmanji problem u ovom svemu kako se mi ophodimo prema neprijateljima ovih ciljeva, a ovdje ti samo to potenciras.

Pored toga, pises kako ne vrijedi sa nama pricati, a ovamo nisi spreman da procitas. Covjek ti lijepo napisao, CINJENICE, a to jeste da je ovaj UO skupio 500.000 KM, gdje je ZDK ucestvovao sa 5.000 KM i ne znam da li je Grad uopste imao udjela u tome, kao i to da Celik sad ima vise sponzora nego u Premijer ligi. A ti na to zlobno odgovaras "Real Madrid u najavi". S tim si se odmah diskvalifikovao iz rasprave. Hoces biti zloban, a krivo ti kad ti se tako vrati. Krivo ti i kad se Fuadu tako vrati, a i on bi tako bio zloban.
U potpunosti razumijem tvoju borbenu gotovost i uzavreo duh dok ovako agresivno pises. Vjerovatno u zivotu nikada nisi imao neko vece zaduzenje pa si za 50 km mjesecno ostvario svoj san kako bi mogao prosipati toplu vodu. Okej, uspjeli ste, reinkarnirali ste klub, digli ste ga iz pepela bla bla bla…. Kako god vec zelite da okarakterisem taj krucijalni potez za dobrobit grada. No vjerovatno od silnog izljeva emocija prouzrokovanih takvim uspjehom ne dopustate sebi da vam neko uputi kritiku, a i onaj ko pokusa saspete rafal po njemu po vec ustaljenoj matrici. Ća.
skoronikako

#57685 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Ne citas uopste. Kritika nije problem. Dobronamjernost pri upucivanju kritike jeste. Procitaj malo sta pises pa ces shvatiti zasto ti ljudi tako odgovaraju.

Vjeruj mi, ne treba ti ni 50 KM mjesecno da podrzis lokalnu pozitivnu pricu. Dovoljno je 5.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#57686 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamberovica polje wrote: 22/06/2022 13:38 "Rak na gušterači je metastazirao, ali pacijentu treba operisat nos, da ima lijep nos."

Imate obraza prozivati ljude iz kluba za sitnice, dok se primitivci, kabadahije, mafija i idiot od gradonačelnika svakodnevno seru po biću ovog grada, ali to nema veze jer klupska saopštenja imaju prepotentan "ton".
Whataboutism
addiction

#57687 Re: Zeničani

Post by addiction »

Dobronamjerno pisem da iz osnovnih ljudskih i moralnih vrijednosti nije lijepo pricati tako o nekome ko god on bio. Pogotovo ne u javnosti no sta ces, bit ce da se vodite onom logikom da ne govoris za svoje da su u krivu i kada znas da su u krivu.
kuglanje_ze

#57688 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

:roll:
addiction wrote: 22/06/2022 14:10 Dobronamjerno pisem da iz osnovnih ljudskih i moralnih vrijednosti nije lijepo pricati tako o nekome ko god on bio. Pogotovo ne u javnosti no sta ces, bit ce da se vodite onom logikom da ne govoris za svoje da su u krivu i kada znas da su u krivu.
I dobronamjerno ti je napisan jedan niz argumenata zasto se to radilo i jos ti napisano da se prestalo davno s tom praksom i okrenulo nekim drugim, mnogo bitnijim stvarima za klub i jos ti napisano da je klub uspio ostvariti značajne prihode da je izmirio preko 1,5 milion KM starih obaveza i da su sada plate igračima i uposlenicima redovne i da se ne prave nove obaveze... I ti na sve to, kao Švabo tralalalala, pljuckaš i vraćaš se na neka saopštenja od prije par godina.

To nije kritika...
skoronikako

#57689 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Kako sa dobronamjernog predje na ove "Real Madri" i "sadaka" fazone?

Ti ne shvatas da mi uopste ne smatramo da su u krivu. To nije logika da pokrivamo svoje, nego bi svako od nas tako reagovao na bljuvotine i opstrukcije od strane onog kretena na poziciji gradonacelnika.

Covjek otvoreno zagovara gasenje kluba, sprda se sa imenom "Covid arena", laze, petlja, i onda mi kao trebamo biti fini. Nema tog. Posijes krompir, neces sigurno lubenice vaditi. Tako i on. Posijao je ovo i cak i ne dobija koliko je zasluzio.
Zaitsev

#57690 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

Veće od Real Madrida i pregaziće mašina Evropu cijelu! To da je vraćeno 0,05 milijardi KM je činjenica. Sitne duše će vazda biti sitne sakrivajući se iza nekakve tobože objektivnosti. Neka je meni crkla krava, al’ nek crkne i komšiji.

Krepaće vam bolan i Fudo, treba poslije toga hodati gradom po kojem pišate godinama…
kuglanje_ze

#57691 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

Zaitsev wrote: 22/06/2022 15:26
Veće od Real Madrida i pregaziće mašina Evropu cijelu! To da je vraćeno 0,05 milijardi KM je činjenica. Sitne duše će vazda biti sitne sakrivajući se iza nekakve tobože objektivnosti. Neka je meni crkla krava, al’ nek crkne i komšiji.

Krepaće vam bolan i Fudo, treba poslije toga hodati gradom po kojem pišate godinama…
Završilo mu je radno vrijeme pa ti ne odgovara 😂😂😂
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#57692 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Svakako ce se povuci ručna ovdje.

Čeliku sve najbolje, kao i vama koji ste direktno ili indirektno u i oko projekta.

Sa druge strane, valja nam svima nikad ne smetnuti sa uma da neistomisljenik nije isto sto i neprijatelj.

Ugodno forumanje :sax:
Ja_Ja

#57693 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Uz jednu opasku. Neistomisljenik koji je cinican i podal je ponekad i gori od otvorenog neprijatelja.

Meni fakat bude zao kada se diskusija namjerno sabotira bez veze. Mislim razumijem zasto se to radi ali u sustini ne vodi nicemu do pokusaju da se danasnje jednoumlje sto duze odrzi. I to je jos jedan aspekt javnog diskursa koji je postao normalan u Zenici. U pola stranice smo presli od diskusije o tome koliko i ko se identificira sa klubom na to da se namjerno neke stvari banalizuju i omalozavaju.

No toliko za sada o Celiku, vraticemo se na tu temu nesto kasnije. ;)

Nego da li je neko bio na bazenima? Kako vam se cine ova poboljsanja koja su napravili?
zona072

#57694 Re: Zeničani

Post by zona072 »

Pa ovaj put je Bata upravu, ko god ima drugačije mišljenje u vezi Čelika bude napadnut, s takvim ponašanjem se samo pravi uski krug ljudi oko Čelika, jednoumlje a to realno ne vodi ni čemu.
Ako ćemo realno, danas se očekuje od navijača Čelika da bude član kluba, posjećuje utakmice, plaća kartu za utakmice što donatorske, što ove obične, da učestvuje u davanju novca za akcije "12 igrač" i "vjerni navijač" da kupuje u skupom fan šopu, a kad se taj isti navijač pobuni i kaže da se ovako klub ne može izvući, taj isti bude napadnut da je strančki dupelizac bilo koga u ovom gradu. S druge strane uz sva ta izdavanja para, za uzvrat obični navijač ne dobije ništa.Onakav fudbal ne vrijedi pišljivog boba. Jedina sreća Čeliku je stadion Bilino polje, da se kojim slučajem utakmice igraju na Kamberovića polju ta podrška bi bila prepolovljena.
Trenutnoj upravi svaka čast na finasijskom poslovanju, ali treba spomenuti da tamo gdje nemaš nekih velikih troškova, teško možeš biti u minusu.
Čeliku trebaju navijači, podrška, brojnost, brojke. Ali, ako se svako drugačije stavlja na nož ljudi će od toga bježati zato što Čelik ne daje ništa a uzima puno.
kakavdanakneiskustvu

#57695 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

ja bio u nedelju na bazenima,poboljšanja su tad bila malo nekakvog tepiha ili itisona,nekakav umjetni hlad na ulasku u bazen od metar i po dubine i čini mi se da je to to
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#57696 Re: Zeničani

Post by anex »

Nisu neka poboljšanja... s obzirom da se svašta obećavalo.
Jedino je trebalo malo više ovih hladova, ne može se svako pržiti na 35 ⁰C cijeli dan.

Čelik Ale!
kamberovica polje

#57697 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

zona072 wrote: 22/06/2022 19:44 Pa ovaj put je Bata upravu, ko god ima drugačije mišljenje u vezi Čelika bude napadnut, s takvim ponašanjem se samo pravi uski krug ljudi oko Čelika, jednoumlje a to realno ne vodi ni čemu.
Ako ćemo realno, danas se očekuje od navijača Čelika da bude član kluba, posjećuje utakmice, plaća kartu za utakmice što donatorske, što ove obične, da učestvuje u davanju novca za akcije "12 igrač" i "vjerni navijač" da kupuje u skupom fan šopu, a kad se taj isti navijač pobuni i kaže da se ovako klub ne može izvući, taj isti bude napadnut da je strančki dupelizac bilo koga u ovom gradu.
Rukovodstvo kluba je od početka ove priče bilo otvoreno za prijedloge, savjete i sugestije i to se nije promijenilo. Uz ovakav odnos grada prema klubu i uz katastrofalno financijsko stanje koje se zatečeno preuzimanjem kluba, smatram da drugog izlaza nema.
Ukoliko znaš neki drugi put, podijeli ga ovdje s nama ili još bolje napiši mail na adresu kluba, siguran sam da će ga uvažiti.
zona072 wrote: 22/06/2022 19:44 S druge strane uz sva ta izdavanja para, za uzvrat obični navijač ne dobije ništa.Onakav fudbal ne vrijedi pišljivog boba.
"Igra" kakva god da je, je najmanju ruku prikladna rangu u kojem klub igra, a vjeruj mi da je i dostojna gornjeg dijela tabele u 2. ligi federacije, u koju klub namjerava ući iduće godine. Gorih utakmica i goreg fudbala znao viđati kad je klub igrao u Premijer ligi.
zona072 wrote: 22/06/2022 19:44 Jedina sreća Čeliku je stadion Bilino polje, da se kojim slučajem utakmice igraju na Kamberovića polju ta podrška bi bila prepolovljena.
Ovo što si napisao nema veze s vezom. Koliko god volim Bilino Polje, nije Camp Nou da ljudi zbog stadiona dolaze na utakmice. Prosjek posjete u dosadašnjim utakmicama 4. i 3. lige nije nikada prešao 500 gledalaca. Taj prosjek bez problema "proguta" i tribina stadiona na Kamberoviću.
zona072 wrote: 22/06/2022 19:44 Trenutnoj upravi svaka čast na finasijskom poslovanju, ali treba spomenuti da tamo gdje nemaš nekih velikih troškova, teško možeš biti u minusu.
Osim onog gigantskog minusa i dugova koje su ostavile prethodne SDA uprave, zajedno s Fuadovim "investitorom". Upravo se iz tog razloga rukovostvo kluba odlučilo za ispadanje u 4. rang takmičenja kako bi se mogli vraćati dugovi, jer bez rješavanja tih dugova nema normalnog poslovanja, niti igranja u Premijer ligi.
zona072 wrote: 22/06/2022 19:44 Čeliku trebaju navijači, podrška, brojnost, brojke. Ali, ako se svako drugačije stavlja na nož ljudi će od toga bježati zato što Čelik ne daje ništa a uzima puno.
Uzevši u obzir sve gorenavedene činjenice klub daje trenutni maksimum , a "traži" onoliko koliko navijači i simpatizeri mogu dati. Bila to karta za utakmicu, članstvo ili 12ti igrač, nebitno je.
Rothmans

#57698 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

anex wrote: 22/06/2022 20:05 Nisu neka poboljšanja... s obzirom da se svašta obećavalo.
Jedino je trebalo malo više ovih hladova, ne može se svako pržiti na 35 ⁰C cijeli dan.

Čelik Ale!
Ja zbog te hladovine razgulim do ribice. Jos onaj tepih sad ,fuj
skoronikako

#57699 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Neki jednostavno ne shvataju sta je bit ovakvog Celika. Pravo glasa dobijes sa 5 KM mjesecno, a ne u skupom fan shopu.

Ovo su oni koji 2 godine poslije ne mogu da shvate zasto jednostavno nismo ugasili klub i krenuli od nule kad svakako igramo iz kantonalne lige. I onda on kao pametan daje prijedlog, a svi ostali glupi. Jos se naljuti kad kazes da pojma nema. Kaze vlada jednoumlje u klubu.

U klubu ne vlada jednoumlje, ali jedan princip je iznad svega ostalog. Dobrobit Celika. Onog iz 1945. Onog sto je osvojio Mitropa kup. Ako je ideja za oporavak Celika korisna, a nije protiv ovih principa, bice i prihvacena.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#57700 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Rothmans wrote: 22/06/2022 20:20
anex wrote: 22/06/2022 20:05 Nisu neka poboljšanja... s obzirom da se svašta obećavalo.

Čelik Ale!
Ja zbog te hladovine razgulim do ribice. Jos onaj tepih sad ,fuj
Pa nema ni na Ribici neke aman zaman hladovine
Post Reply