Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post Reply
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#126 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by teskeredzic_22 »

Ozimician wrote: 21/06/2022 21:58
Stvarno liče nemam pojma o čemu ti pričaš i kakve veze napisano ima s ovom temom. Postoji još more tema na kojima možeš izraziti svoje nezadovoljstvo navedenim. Tako da molim moderaciju da ukloni ovaj teški off-topic.
Kako se oktobar bliži osim što kmečite počeli ste i da molite :mrgreen:
Logično :mrgreen:
Hakiz

#127 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Hakiz »

Login77777 wrote: 21/06/2022 18:35
Ludzak wrote: 21/06/2022 18:26

Budala i jesmo. Ali ko nam je nametnuo da imamo tri konja u drzavi?
Ne mozes traziti od nekog nesto da uradi ako znas da ne moze uraditi. Tako i Europa trazi od nas nesto, a dobro zna da ne mozemo to ispuniti.
Alija i SDA.
Sreća pa Holbruk nije vršio pritisak na Aliju da prihvati Dejton. Da je vršio, možda bi sada imali jednog predsjednika.
Pandakonda

#128 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Pandakonda »

Objektivno gledajuci nismo ni zasluzili status kandidata. Ta famozna lista od 14 prioriteta se vec podugo vrti a mi smo imali minimalan napredak. Mi bi imali puno pravo traziti status kandidata da smo usvojili 3 zakona (zakon o vstv, zakon o sukobu interesa i zakon o javnim nabavkama) plus izborni zakon. Međutim nista od toga nismo uradili a sada kukamo. Prostom logikom bi trebalo ici da mi napravimo neki progres pa da nas EU stimulise da to jos vise krene. Jedino kod nas ide obrnuto da nista ne uradimo a ocekujemo neku stimulaciju :-)

Ja razumijem da su destruktivne sile HDZ i SNSD blokirale ove zakone ali zasto bi to zanimalo EU ? Mi opet vrtimo sve naopako, mi zelimo da nas EU sada primi pa da onda budemo normalna drzava. Valjda smo do sada shvatili da EU nije mjesto koje će primati pacijente (drzave) da ih lijeci nego EU treba biti zajednica jakih i uređenih drzava koje rade za zajednicki boljitak. Odnosno ti već trebas biti uređena drzava pri samom ulasku u EU. To je nas problem sto se ne mozemo dogovoriti i izvuci iz ovog kupusa i tu nam EU ne moze puno pomoci ni sa sankcijama niti bilo cime. Na kraju sva moć lezi u građanima BiH koji jos nisu izasli iz plemenskog mentaliteta i glasaju kako glasaju.

I treba ohanuti sa pricom o islamofobiji jer ta ista EU je dala status kandidata Albaniji koja je većinski muslimanska zemlja a EU samo u Parizu i Berlinu ima vise muslimana nego komplet balkan.
Hakiz

#129 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Hakiz »

Pandakonda wrote: 21/06/2022 22:03 Prostom logikom bi trebalo ici da mi napravimo neki progres pa da nas EU stimulise da to jos vise krene. Jedino kod nas ide obrnuto da nista ne uradimo a ocekujemo neku stimulaciju :-)

Mi opet vrtimo sve naopako, mi zelimo da nas EU sada primi pa da onda budemo normalna drzava. Valjda smo do sada shvatili da EU nije mjesto koje će primati pacijente (drzave) da ih lijeci nego EU treba biti zajednica jakih i uređenih drzava koje rade za zajednicki boljitak. Odnosno ti već trebas biti uređena drzava pri samom ulasku u EU. jos nisu izasli iz plemenskog mentaliteta i glasaju kako glasaju.
A, opet, Rumunija i Bugarska...
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#130 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by teskeredzic_22 »

Hakiz wrote: 21/06/2022 22:05
Pandakonda wrote: 21/06/2022 22:03 Prostom logikom bi trebalo ici da mi napravimo neki progres pa da nas EU stimulise da to jos vise krene. Jedino kod nas ide obrnuto da nista ne uradimo a ocekujemo neku stimulaciju :-)

Mi opet vrtimo sve naopako, mi zelimo da nas EU sada primi pa da onda budemo normalna drzava. Valjda smo do sada shvatili da EU nije mjesto koje će primati pacijente (drzave) da ih lijeci nego EU treba biti zajednica jakih i uređenih drzava koje rade za zajednicki boljitak. Odnosno ti već trebas biti uređena drzava pri samom ulasku u EU. jos nisu izasli iz plemenskog mentaliteta i glasaju kako glasaju.
A, opet, Rumunija i Bugarska...
Naši tužioci nemaju zajedno ručaka o državnom trošku kao što Laura Kovesi ima pokrenutih antikorupcionih tužbi protiv najviših državnih rumunskih zvaničnika.

Ta će Rumuni i Bugari pa oni ne znaju da smo Titove ceste za ovih 30 godina redovno čistili , ljeti od prašine a zimi i od snijega kad malo otopli...

Dodik , Čavara , Seka...time se i dalje treba baviti dok svi koji imaju priliku bezglavo bježe iz zemlje.
Login77777

#131 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Login77777 »

Nece se nikada u EU. Cak i da jednog destruktivca (SDA) skines, ostaju druga dva (HDZ, SNSD). Znaci jedan ce stanlo blokirati 14 prioriteta. A imas Ustav koji ti ne dozvoljava da utjeces na izbor politicara u cijeloj drzavi. Nego si ovisan sta druga dva naroda izaberu.
Ludzak

#132 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Ludzak »

Pandakonda wrote: 21/06/2022 22:03 Objektivno gledajuci nismo ni zasluzili status kandidata. Ta famozna lista od 14 prioriteta se vec podugo vrti a mi smo imali minimalan napredak. Mi bi imali puno pravo traziti status kandidata da smo usvojili 3 zakona (zakon o vstv, zakon o sukobu interesa i zakon o javnim nabavkama) plus izborni zakon. Međutim nista od toga nismo uradili a sada kukamo. Prostom logikom bi trebalo ici da mi napravimo neki progres pa da nas EU stimulise da to jos vise krene. Jedino kod nas ide obrnuto da nista ne uradimo a ocekujemo neku stimulaciju :-)

Ja razumijem da su destruktivne sile HDZ i SNSD blokirale ove zakone ali zasto bi to zanimalo EU ? Mi opet vrtimo sve naopako, mi zelimo da nas EU sada primi pa da onda budemo normalna drzava. Valjda smo do sada shvatili da EU nije mjesto koje će primati pacijente (drzave) da ih lijeci nego EU treba biti zajednica jakih i uređenih drzava koje rade za zajednicki boljitak. Odnosno ti već trebas biti uređena drzava pri samom ulasku u EU. To je nas problem sto se ne mozemo dogovoriti i izvuci iz ovog kupusa i tu nam EU ne moze puno pomoci ni sa sankcijama niti bilo cime. Na kraju sva moć lezi u građanima BiH koji jos nisu izasli iz plemenskog mentaliteta i glasaju kako glasaju.

I treba ohanuti sa pricom o islamofobiji jer ta ista EU je dala status kandidata Albaniji koja je većinski muslimanska zemlja a EU samo u Parizu i Berlinu ima vise muslimana nego komplet balkan.
Zajednicca jakih haha...
Mađarska, Poljska, Bugarska, Rumunija, Hrvayska, Grčka, Kipar... Mozda uskoro Ukrajna i Moldavija.
Jake drzave u pm. Sve do jedne plivaju u korupciji. Velika Britanija je izašla jer je shvatila šta je zapravo to.
Droog

#133 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Droog »

lajkujMe wrote: 21/06/2022 13:29 Zato sto smo:

1) u konstantnoj opasnosti od novog Gradjanskog rata
2) nefunkcionalna drzava koja ne moze za 10 godina da usvoji 14 zakona
3) zato sto kod nas vlada zakon jaceg uz ogromnu korupciju i nepotizam
4) zato sto je bitniji izborni zakon nego promjema ustava po presudi Europskog suda za ljudska prava
5) zato sto nemamo nista da ponudimo toj EU sem jeftine radne snage, korpucije, kriminala i droga i sve jaceg vjerskog fanatizma medju sva tri naroda.

Itd itd itd ova lista glat moze doci do broja 100.

Cinjenica da je Ukrajina za vrijeme rata donijela antikoruptivne zakone u kratkom roku a BIH za 10 godina u mirnodopsko vrijeme ne da nece nego vlast aktivno odbija donijeti zakon (gluho bilo ne bi se moglo nastaviti krasti)

A narod?

Vise je na Torabija otislo nego na sve proteste u totalnu na teritoriji BIH od 96 do 2022.
Usput toliko nam je dobro da Torabijci glasaju za SDA majku
Toliko nam je dobro da Mitomani alkoholicari glasaju za SNSD
Toliko nam je dobro da Katolicki ultradoksni glasaju za HDZ (nije vala i da ima izbora u Hrvata vlada totaliratizam)

EU ne trazi nista sto nije trazila od Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Ukrajine, Moldavije...
Razlika je sto su oni ispostovali zahtjeve i ugovore a mi nismo.

Vadjenje na " nece muslimane" pije vode samo za one Torabije koji nisu u zivotu pogledali klip iz Parlamentarne skupstine na Dnevniku.
Kad je ovdje bio građanski rat?
Pandakonda

#134 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Pandakonda »

Ludzak wrote: 21/06/2022 22:37
Pandakonda wrote: 21/06/2022 22:03 Objektivno gledajuci nismo ni zasluzili status kandidata. Ta famozna lista od 14 prioriteta se vec podugo vrti a mi smo imali minimalan napredak. Mi bi imali puno pravo traziti status kandidata da smo usvojili 3 zakona (zakon o vstv, zakon o sukobu interesa i zakon o javnim nabavkama) plus izborni zakon. Međutim nista od toga nismo uradili a sada kukamo. Prostom logikom bi trebalo ici da mi napravimo neki progres pa da nas EU stimulise da to jos vise krene. Jedino kod nas ide obrnuto da nista ne uradimo a ocekujemo neku stimulaciju :-)

Zajednicca jakih haha...
Mađarska, Poljska, Bugarska, Rumunija, Hrvayska, Grčka, Kipar... Mozda uskoro Ukrajna i Moldavija.
Jake drzave u pm. Sve do jedne plivaju u korupciji. Velika Britanija je izašla jer je shvatila šta je zapravo to.
Istini za volju mnoge od tih drzava su primljene u EU i NATO preko one stvari samo da se iskoristi slabost Rusije i da se te drzave pridobiju za EU interes i odvoje od Ruskog uticaja. Mi jednostavno nismo bili u tom vozu i tu prica zavrsava. A EU tek sada vidi pogubnost te politike gdje imas drzave poput Poljske i Mađarske recimo koje uzimaju vise nego sto daju i odbijaju usklađivanje sa EU propisima. A da ne govorim o raznoraznim ucjenama Orbana i slicnih. Upravo pouceni tim iskustvom EU je skeptik prema zapadnom balkanu i to će ostati tako dugo vremena.
hare_1989

#136 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by hare_1989 »

billy organ wrote: 20/06/2022 20:28 Ja ipak mislim da je do nasih hadalja.
Nije do hadalja, već do EU, jer da hoće, mogu bukvalno za 24 sata sve preokrenuti.

Imaju visokog predstavnika, nek zabrani političko djelovanje SDA, SNSD, HDZ, HDZ1990, SDS, PDA, NES, SBB, PDP, DNS, HSP-u, nek zabrani dalji politički angažman i kandidovanje svim članovima navedenih stranki, nek donese odluku o izmjeni ustava, izbornog zakona sa stupanjem na snagu odmah, i nek za 30 dana raspiše izbore sa svim tim promjenama i da vidimo kako će da bude. Kad se ovaj metastazirani politički karcinom ukloni sa scene, narod će, htio to ili ne, izabrati koliko toliko normalne ljude i nek tada EU postavlja uslove, biće ispunjeni. Tad bi nova vlast bila neuporedivo normalnija, a imala bi legalitet i legitimitet jer bi ipak nastala izbornom voljom. Ako tad opet nešto zaseremo, onda fakat nek dignu ruke od nas i nek nas šutnu za sve vremena.

Sve dok se to ne desi, nema ovdje rahatluka, a ni napretka. Napravili su ustavnog monstruma u Dejtonu, i nema te izborne volje koja može trenutnu vlast skinuti sa političke scene i usmjeriti nas ka EU.
amko761

#137 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by amko761 »

Droog wrote: 21/06/2022 22:56
lajkujMe wrote: 21/06/2022 13:29 Zato sto smo:

1) u konstantnoj opasnosti od novog Gradjanskog rata
2) nefunkcionalna drzava koja ne moze za 10 godina da usvoji 14 zakona
3) zato sto kod nas vlada zakon jaceg uz ogromnu korupciju i nepotizam
4) zato sto je bitniji izborni zakon nego promjema ustava po presudi Europskog suda za ljudska prava
5) zato sto nemamo nista da ponudimo toj EU sem jeftine radne snage, korpucije, kriminala i droga i sve jaceg vjerskog fanatizma medju sva tri naroda.

Itd itd itd ova lista glat moze doci do broja 100.

Cinjenica da je Ukrajina za vrijeme rata donijela antikoruptivne zakone u kratkom roku a BIH za 10 godina u mirnodopsko vrijeme ne da nece nego vlast aktivno odbija donijeti zakon (gluho bilo ne bi se moglo nastaviti krasti)

A narod?

Vise je na Torabija otislo nego na sve proteste u totalnu na teritoriji BIH od 96 do 2022.
Usput toliko nam je dobro da Torabijci glasaju za SDA majku
Toliko nam je dobro da Mitomani alkoholicari glasaju za SNSD
Toliko nam je dobro da Katolicki ultradoksni glasaju za HDZ (nije vala i da ima izbora u Hrvata vlada totaliratizam)

EU ne trazi nista sto nije trazila od Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Ukrajine, Moldavije...
Razlika je sto su oni ispostovali zahtjeve i ugovore a mi nismo.

Vadjenje na " nece muslimane" pije vode samo za one Torabije koji nisu u zivotu pogledali klip iz Parlamentarne skupstine na Dnevniku.
Kad je ovdje bio građanski rat?
Tako je. Srećom nije bitno šta kažu neki likovi po internetu, već šta kaže međunarodni sud pravde u Hagu, a on je svojom presudom utvrdio da je bila agresija.

Koju je počinila Republika Hrvatska.
ovo_malo_duse

#138 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by ovo_malo_duse »

Licemjerna EU nas nece primit nikad a mozda ni tad. To je cinjenica i treba se pocet ponasti u skladu sa ti. Tj zauzeti drugaciji stav prema svim ovim ublehasima koji dolaze iz EU da nam sole pamet a sve na bazi toga ko eto primice nas. Dok nam rade iza ledja da nas nema..

Treba to fino ko Europejci iz kamenjara javno deklarisani za EU sam tako a na zatvorenim sastancima im fino kulturno stavit do znanja da nam prestanu prosipat suplju da su nas izdali i da se u bliskoj buducnosti okrecemo saradnji sa Turskom Iranom itd( mogu i druge uglavnom nabojat one kojih se najvise boje)

I sta kaze nema veze sa Religijom. Koja god zemlja ima Muslimane u sistemu odlucivanja NECE nikad uci u EU klub. ( primjer Albanije i Makedonije)

I ovakovi kakvi smo za Moldaviju smo Atlantida, o Gruziji da i ne govorimo...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#139 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Chmoljo »

hare_1989 wrote: 22/06/2022 14:38
billy organ wrote: 20/06/2022 20:28 Ja ipak mislim da je do nasih hadalja.
Nije do hadalja, već do EU, jer da hoće, mogu bukvalno za 24 sata sve preokrenuti.

Imaju visokog predstavnika, nek zabrani političko djelovanje SDA, SNSD, HDZ, HDZ1990, SDS, PDA, NES, SBB, PDP, DNS, HSP-u, nek zabrani dalji politički angažman i kandidovanje svim članovima navedenih stranki, nek donese odluku o izmjeni ustava, izbornog zakona sa stupanjem na snagu odmah, i nek za 30 dana raspiše izbore sa svim tim promjenama i da vidimo kako će da bude. Kad se ovaj metastazirani politički karcinom ukloni sa scene, narod će, htio to ili ne, izabrati koliko toliko normalne ljude i nek tada EU postavlja uslove, biće ispunjeni. Tad bi nova vlast bila neuporedivo normalnija, a imala bi legalitet i legitimitet jer bi ipak nastala izbornom voljom. Ako tad opet nešto zaseremo, onda fakat nek dignu ruke od nas i nek nas šutnu za sve vremena.

Sve dok se to ne desi, nema ovdje rahatluka, a ni napretka. Napravili su ustavnog monstruma u Dejtonu, i nema te izborne volje koja može trenutnu vlast skinuti sa političke scene i usmjeriti nas ka EU.
ko bira hadalje?
hare_1989

#140 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by hare_1989 »

Chmoljo wrote: 22/06/2022 14:57
hare_1989 wrote: 22/06/2022 14:38

ko bira hadalje?
Dejton ih bira. Hadalji su dobili 20% glasova od ukupnog glasačkog tijela. U drugim državama bi takvi jedva prešli parlamentarni cenzus, a u ovoj, dejtonskoj, takvi sa tim procentom dobijaju apsolutnu vlast i moć.

Ova vlast, koju trenutno imamo, je oktroisana vlast, koja je postavljena 1995. godine u Dejtonu. Ova vlast nije narodna, nije izborna volja građana, već volja nakaradnog ustavnog uređenja.
geralt

#141 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by geralt »

Za pocetak, imamo diskriminatorski Ustav u kojem je naruseno osnovno demokratsko pravo gradjana BiH koji se ne izjasnjavaju "ispravno" da budu birani zbog etnicke pripadnosti. Imamo neizabranog stranca za "visokog predstavnika" sa ovlastima Luja XIV, odnosno protektorat smo po svemu osim po imenu (i ne, nisam za ukidanje te funkcije jer nismo spremni za to).

Bukvalno drzava sa posebnim potrebama. Ne bih nas ni ja primio da ja o tome odlucujem.

Ako koga tjesi, nece ni Srbija biti primljena dok ne prizna Kosovo, odnosno drugim rjecima nece nikad.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#142 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Chmoljo »

hare_1989 wrote: 22/06/2022 15:01
Chmoljo wrote: 22/06/2022 14:57

ko bira hadalje?
Dejton ih bira. Hadalji su dobili 20% glasova od ukupnog glasačkog tijela. U drugim državama bi takvi jedva prešli parlamentarni cenzus, a u ovoj, dejtonskoj, takvi sa tim procentom dobijaju apsolutnu vlast i moć.

Ova vlast, koju trenutno imamo, je oktroisana vlast, koja je postavljena 1995. godine u Dejtonu. Ova vlast nije narodna, nije izborna volja građana, već volja nakaradnog ustavnog uređenja.
ama pusti mi se statistike uštimane za raspravu. hadalji nisu samo SDA. ima ih malo više, a narod ih konstantno bira.

a za hadalje iz SDA pogledati broj njihovih delegata u parlamentu federacije, pa onda lijepo reci da nije do naroda... ili izabere toliko dovoljno SDA ovaca da im treba samo nekoliko kupljenih rukica.

žao mi je, ali ostale sredine dominantno biraju SDA. jedino se KS trznuo malo. ZASAD.
Anquilla

#143 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Anquilla »

Normalni gradjani mogu izabrati najliberalnije i najdemokratskije stranke, ali dzaba kad imamo ustav kakav imamo, pa EU valjda ceka da se svi opamete, ali istovremeno pusta najzadrtije politicare bez ikakvih sankcija.
Stavise, pocesto sve strane jednako okrive.

Hvala im za Daytonsku ludjacku kosulju, tretiranje lidera tri stranke kao plenenske vodje (npr. guranje lijevih i liberalnih stranaka u zapecak u Neumu), a vala i na glupostima da su nas, eto, Ukrajina i Moldavija, kao, pretekle.

Licemjeri.
tramvajtrojka

#144 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by tramvajtrojka »

Moldavija dobija kandidatski status gdje je speed call od putina da zaprijetimo unistenjem rusije il da otvorimo rusku bazu izgleda ako imaš ruse u drzavi ulazis u EU :lol: :lol: 8-)

koja je EU ravaku i to najodvratnija strasno sta rade Moldavija ispunila sve uslove za 2.5 mjeseca :lol: :lol: :lol: :lol:

nije ni cudo da je UK izasla iz ovog sranja sad se vidi koliko je to vizionarski potez :mrgreen:
Last edited by tramvajtrojka on 22/06/2022 15:10, edited 1 time in total.
sinuhe

#145 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by sinuhe »

Sve su to iste zemlje na evropskom zacelju sa nekim slucajnim razlikama. Ukrajini su i prisiljeni dati kandidatski status.
tramvajtrojka

#146 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by tramvajtrojka »

sinuhe wrote: 22/06/2022 15:09 Sve su to iste zemlje na evropskom zacelju sa nekim slucajnim razlikama. Ukrajini su i prisiljeni dati kandidatski status.
sa cime su moldaviji prisiljeni dati kandidatski status zaostaju za nama po EU integracijama 15 godina
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#147 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by mk ultra »

ja bih sad hladno pustio kinu ovdje u sve živo

ko im jebe mater
zavlače nas 25 godina i prave nam štetu zavlačenjem
sinuhe

#148 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by sinuhe »

tramvajtrojka wrote: 22/06/2022 15:10
sinuhe wrote: 22/06/2022 15:09 Sve su to iste zemlje na evropskom zacelju sa nekim slucajnim razlikama. Ukrajini su i prisiljeni dati kandidatski status.
sa cime su moldaviji prisiljeni dati kandidatski status zaostaju za nama po EU integracijama 15 godina
Eto i Moldaviji, sta fali. Po cemu to neko moze zaostajati za BiH? Ima tu nekih sitnih slucajnih razlika sto ima vise veze sa prethodnim drzavama i uredjenjima a ne sa BiH i Moldavijom.
Van Halen

#149 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Van Halen »

Sad je vise dosta!!!

Ovo treba biti kap koja preliva čašu. Licemjernu Evropu treba odjebat skroz. Zakuhali rat,svezali nam ruke,4 godine gledali kako nas se mrcvari jer smo muslimani,nakon toga nas zatvorili u geto,ucjenjuju decenijama,sad imaju ašćare čovjeka koji ide Putinu na noge i sta,oni daju Ukrajini i Moldaviji EU pristup a nama kao nismo još ispunili uslove. Ma mrš stoko,sad bi se okrenuo Turskoj i Rusiji uinat pa makar. Kad treba našu jeftinu radnu snagu uzet da im peru guzice po Njemačkoj i sl onda valjamo,to može,iseljavaju nam narod planski a ne žele funkcionalnu drzavu u EU sa većinskim muslimanskim stanovništvom. Odjebat govna za sva vremena,ko hoće da ide da im radi nek ide,oni koji ostanu okrenut se Turskoj,Rusiji i zemljama od kojih mozemo imati koristi
Last edited by Van Halen on 22/06/2022 15:26, edited 2 times in total.
Ommadawn

#150 Re: Euro Neuro 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Post by Ommadawn »

Ne zaboravite da je ta ista Eu mogla spriječiti da ne dođe do rata u BiH pa nije.
Nego su četiri godine gledali thriller i horror na televiziji da je i Spielberg pizdio zbog konkurencije.
Dok nisu Ameri došli i rekli, “dobro je više u pizdu materinu, prestanite se klati, nije više ni zabavno ni smiješno”.
Post Reply