Mogli su i NiP i NS traziti 100 miliona KM za nesto drugo, pa nisu.
Rekonstrukcija tramvajske pruge
- Prpa.ba
#4151 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Hajde sad ne pregnonite. Covjek konstatovao da iza projekta stoji cijela Vlada KS, sto je tacno.
- Login77777
#4152 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
@Hakiz misli na onu Vladu Mario Nenadic.MUNAFIK wrote: ↑21/06/2022 01:29Jel tebe ikad bude stid ovih gluposti koje pises?Hakiz wrote: ↑21/06/2022 00:56
Pitanje je da li je ovo inicijativa samog Štete ili je on samo na poziciji na kojoj operativno odrađuje posao koji neko drugi smislio.
Da mu nije pozadine u obliku političke odluke trenutne kantonalne vlasti da se to radi, sam ne bi ništa napravio.
Ne samo Šteta, ni jedan ministar ne bi, nije ovo na Štetinu adresu. Taki pos'o.
Cuj ti cega se hakiz dosjetio:
"Da mu nije pozadine u obliku političke odluke trenutne kantonalne vlasti da se to radi, sam ne bi ništa napravio."
Mene je moj Hakize evo stid za tebe... Ovo je fakat posebna glupost.
-
The BEN10
#4153 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
mirza_15 wrote: ↑20/06/2022 21:52 Ja u 21:00 prošao pored raskrsnice u Nedžarićima. Još rade. Noćni radovi![]()
P.S. Izgleda da na ovoj raskrsnici imaju više poslo nego na ovim do sada. Ima puno oštemanog betona. Nije na ovim do sada bilo onoliko.
Sve betonirano od Stupske petlje do Energoinvesta. Time je praktično, u komadu betonirano od Ilidže do Nedžarića, a nema puno ni da se završi sve do RTV doma. Počelo je i betoniranje od RTV foma prema Remizi.
-
The BEN10
#4154 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Realno, kakvu reklamu projektu su napravili nesposobnjakovići iz SDA, za poželjeti ih je imati kao opoziciju.
Izmišljali, lagali, petljali - sada javnost prati rekonstrukciju sa ogromnim zanimanjem. Plus, natjerali su Vladu KS i Štetu da ispoštuje obećanje - evo vidimo da se radi treća smjena.
Kada normalan čovjek na kraju svega podvuče crtu, trebalo bi da vidi ogromnu razliku između SDA i Trojke, uz sve manjkavosti koje ovi drugi imaju.
Izmišljali, lagali, petljali - sada javnost prati rekonstrukciju sa ogromnim zanimanjem. Plus, natjerali su Vladu KS i Štetu da ispoštuje obećanje - evo vidimo da se radi treća smjena.
Kada normalan čovjek na kraju svega podvuče crtu, trebalo bi da vidi ogromnu razliku između SDA i Trojke, uz sve manjkavosti koje ovi drugi imaju.
- Laplace
#4155 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
https://optika-salihbegovic.com/HD_2015 wrote: ↑20/06/2022 13:48 Narativ "vjerujte nama, a ne svojim očima" samo odmaže. Umjesto da se da neko objašnjenje u stilu "nepredviđeni problemi", građani se prave budalama.
Ne moram se baviti niskogradnjom da vidim da se na tramvajskoj pruzi jako slabo radi. U prvih nekoliko mjeseci, osim dizanja pruge, se nije ništa ni radilo (šta li, ne rade zimi i u jesen?).
Ali, eto neka je argument da prethodna SDA nijje ništa uradila po tom pitanju.
Kako god. Ako misle dobiti izbore pričom "vjerujte nama, a ne sebi", onda postaju gori i od SDA (uvijek može gore). Možda Novalić pređe u NiP. On je stručnjak za tu vrstu argumentacije.
-
konami666
#4156 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Za sda može glasati samo osoba koja je bolesna kada čovjek vidi razliku. Trideset godina zeleni nisu u stanju bili tramvajsku prugu obnoviti. Trideset. Valjda je jasno i zašto, sto su ceste lošije, sto je infrastruktura gora, to je njima bolje.
-
Registarska oznaka
#4157 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Da li ce nakon ove svoje izjave traziti ostavku Forte, kao sefa svim ministrima ili samo Stete?MUNAFIK wrote: ↑21/06/2022 01:29Jel tebe ikad bude stid ovih gluposti koje pises?Hakiz wrote: ↑21/06/2022 00:56
Pitanje je da li je ovo inicijativa samog Štete ili je on samo na poziciji na kojoj operativno odrađuje posao koji neko drugi smislio.
Da mu nije pozadine u obliku političke odluke trenutne kantonalne vlasti da se to radi, sam ne bi ništa napravio.
"Da mu nije pozadine u obliku političke odluke trenutne kantonalne vlasti da se to radi, sam ne bi ništa napravio."
- Laplace
#4158 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ali imje zato dvije godine za rekontrukciju iste predugo, moglo je to brže, zašto se noću ne radi itsl.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4159 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
pare je najlakše obezbjediti. operativni dio posla je uvijek najteži, a on pada na ministarstva i često, odnosno gotovo uvijek, zavisi od umješnosti pojedinog ministra koliko će to uspješno biti.Hakiz wrote: ↑21/06/2022 00:56Pitanje je da li je ovo inicijativa samog Štete ili je on samo na poziciji na kojoj operativno odrađuje posao koji neko drugi smislio.
dakle, to operativno nije "samo", nego je daleko najbitniji dio.
imam osjećaj da će se šteti zamjerati i što on na kraju nije lično šine šarafo.
- tramvajtrojka
#4160 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
problem kod SDA je sto oni hoce u sve zivo da se ugrade svi znamo za EBRD ugovor za vodovod koji nisu htjeli da potpisu, drzava pocela placati penale jer se ahbabu cesiru nije namjestio posaoChmoljo wrote: ↑21/06/2022 08:25pare je najlakše obezbjediti. operativni dio posla je uvijek najteži, a on pada na ministarstva i često, odnosno gotovo uvijek, zavisi od umješnosti pojedinog ministra koliko će to uspješno biti.Hakiz wrote: ↑21/06/2022 00:56
imam osjećaj da će se šteti zamjerati i što on na kraju nije lično šine šarafo.
jednostavno hvaljeni bi i oni bili da su htjeli barem prstom mrdnuti nesto da urade i da su nas doveli do toga da sto je normalna pojava vani kao nabavka vozila il rekonstrukcija pruge nama svemirska stvar e tu je nas najveci poraz
- hare_1989
#4161 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nemoj da SDA više išta radi. Napravili su ono malo jada od autoputa, eno propada, asfalt loš nikakav, grbav, katastrofa urađeno.tramvajtrojka wrote: ↑21/06/2022 08:42problem kod SDA je sto oni hoce u sve zivo da se ugrade svi znamo za EBRD ugovor za vodovod koji nisu htjeli da potpisu, drzava pocela placati penale jer se ahbabu cesiru nije namjestio posaoChmoljo wrote: ↑21/06/2022 08:25
pare je najlakše obezbjediti. operativni dio posla je uvijek najteži, a on pada na ministarstva i često, odnosno gotovo uvijek, zavisi od umješnosti pojedinog ministra koliko će to uspješno biti.
imam osjećaj da će se šteti zamjerati i što on na kraju nije lično šine šarafo.![]()
![]()
jednostavno hvaljeni bi i oni bili da su htjeli barem prstom mrdnuti nesto da urade i da su nas doveli do toga da sto je normalna pojava vani kao nabavka vozila il rekonstrukcija pruge nama svemirska stvar e tu je nas najveci poraz![]()
S krivina, mora se ponovo raditi, jer je istu rekonstruisala neka dunge lange firma iz grada koji je prvi imao tramvaj u svijetu, a danas ima najmodernije tramvaje - Konjica.
Napravili kiosk na Baščaršiji, platili ga četvrt miliona, i na kraju srušili.
Napravili žičaru do vrha Bjelašnice, koja je neupotrebljiva i mora se rušiti, odnosno izmjestiti.
Nabavili 100 respirator-ubica, naravno neupotrebljivih i u njih spiskali 10 mil. KM.
Kasne preko 130 godina u kapitalnim projektima, odnosno 60 godina nisu bili u stanju rekonstruisati tramvajsku prugu, 40 godina nisu u stanju izgraditi prugu do Hrasnice, 30 godina nisu u stanju napraviti cestu Sarajevo-Goražde.
Skoro 100 mil. KM bacili u rupu naziva Hranjen.
Jedno 30 puta otvarali izgradnju HE Vranduk, da bi na kraju korito vratili u prvobitno stanje.
Počeli graditi blok 7 TE i projekt propao.
......
Mogu ovo nabrajati do sutra, da ne ne spominjem GA, SO (koja još nije završena), tunel Koblja Glava, tunel Vraca, tunel Ciglane, tramvaj do Dobrinje, trotoar ispred Predsjedništva, "hodanje" ljudi u kolicima,.....
- Logovan
#4162 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Kada je konačno krenula rekonstrukcija, onda se govori kako se kasni, kako se neće završiti na vrijeme, kako se loše radi.
I ono najbitnije, treba obustaviti radove i vratiti kako je bilo haha
- Login77777
#4163 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
SDA je najbolja kada nista ne radi. A cak ni tad nisi siguran da nece sta zabrljati. Jednostavno nesposobni za sve. Od glasaca do politicara.
- hare_1989
#4164 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ljudi moji, 60 godina se čeka na rekonstrukciju. Od ovih slika, do danas, SDA nije šarafa zamijenila.

Zadnja rekonstrukcija od prije 60 godina. Od tada do danas, isti rešetkasti stubovi bili od Energoinvesta do Ilidže, i tek sad zamijenjeni. Stoka nije bila u stanju ni stubove zamijeniti u 60 godina. To je jedan ljudski vijek.

Zadnja rekonstrukcija od prije 60 godina. Od tada do danas, isti rešetkasti stubovi bili od Energoinvesta do Ilidže, i tek sad zamijenjeni. Stoka nije bila u stanju ni stubove zamijeniti u 60 godina. To je jedan ljudski vijek.

-
MUNAFIK
#4165 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Kako rece kolega iznad...
Bukvalno SDA namece pricu o kašnjenju sa radovima na pruzi od samog pocetka radova.
I kako da ih iko shvati ozbiljno.
Ima jos jedna stvar, oni te laži i izmisljotinje ne pricaju radi građana Sarajeva, raja ovdje vidi sve ti, oni to pricaju radi drugih gradova sa porukom evo kako ce vam biti ako izaberete TROJKU na izborima...
Moja neka raja iz drugih mjesta, obrazovani ljudi, i misle da je u Sa sve blokirano i da je vamo katastrofa. Tako je to kad gledas HAYAT.
Bukvalno SDA namece pricu o kašnjenju sa radovima na pruzi od samog pocetka radova.
I kako da ih iko shvati ozbiljno.
Ima jos jedna stvar, oni te laži i izmisljotinje ne pricaju radi građana Sarajeva, raja ovdje vidi sve ti, oni to pricaju radi drugih gradova sa porukom evo kako ce vam biti ako izaberete TROJKU na izborima...
Moja neka raja iz drugih mjesta, obrazovani ljudi, i misle da je u Sa sve blokirano i da je vamo katastrofa. Tako je to kad gledas HAYAT.
-
Hakiz
-
Hakiz
#4167 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Zamisli da je Šteta rekao, hajdemo raditi prugu, a iz trojke mu odgovorili, ne interesuje nas, radićemo nešta drugo. Šta bi uspio napraviti?MUNAFIK wrote: ↑21/06/2022 01:29Jel tebe ikad bude stid ovih gluposti koje pises?Hakiz wrote: ↑21/06/2022 00:56
Čitaj s razumijevanjem. Barem pokušaj.
-
kakotisesvidja
#4168 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
nazalost hakiz je jednom upravu
da citava postava vlade i ko sve stoji iza njih su zasluzni da se radi na svim poljima pa tako i u odgvornosti stetinog ministarstva
al jedino je zal sto hakiz nema profita od toga
da citava postava vlade i ko sve stoji iza njih su zasluzni da se radi na svim poljima pa tako i u odgvornosti stetinog ministarstva
-
Hakiz
#4169 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
To je najgorekakotisesvidja wrote: ↑21/06/2022 13:17 nazalost hakiz je jednom upravu
-
konami666
#4170 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
P oni bi najviše voljeli da su konjske zaprege po cestama. Sto je narod gluplji, to je njima bolje.
-
YouAreMyDestiny
#4171 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Konjske zaprege, vanjski wc, bunar i sultan.
- Maharadza
#4172 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
gLOsajte za ezdeooaaaa il će nas sviU četnici pobiT. 
- hare_1989
- Raigor Stonehoof
#4174 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Kaze meni jedan neki dan... "Trojka se uhvatila Sarajeva jer tu ima para, a sto ne rjesavaju probleme u drzavi"
I naravno, onda slijedi ona nezaobilazna "Nisam ja za SDA, ALI....."
-
konami666
#4175 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Rjesit će se problemi ibu ostatku države kada se zelene buhe maknu sa funkcija nakon izbora. Bude to sveRaigor Stonehoof wrote: ↑21/06/2022 16:29Kaze meni jedan neki dan... "Trojka se uhvatila Sarajeva jer tu ima para, a sto ne rjesavaju probleme u drzavi"![]()
![]()
I naravno, onda slijedi ona nezaobilazna "Nisam ja za SDA, ALI....."![]()
I da, uvijek ima to “ALI”