Zmijsko oko plakalo je, mnogo snova nestalo je, samo suze, kapi kise i nista vise
(Iza svakog ugla vreba DKK!)
Eto, medicina definira kao poremecaj i jos ne poznaje sve uzroke.dale cooper wrote: ↑20/06/2022 17:10Znam kako ga medicina tretira i objašnjava...da.KraljicaIzJajca wrote: ↑20/06/2022 17:08
Problem je u sektoru medicine, a ne filozofije.
Što je uzrok takvog poremećaja? Da li znaš detalje o istom?
Ovdje se radi o nagonima a ne uvjerenjima ali sto kazes da ne duljimo.dale cooper wrote: ↑20/06/2022 17:56Šta god ja rekao, ti meni nećeš vjerovati. Jaz između naših ličnih uvjerenja je predubok.Snake Eyes wrote: ↑20/06/2022 17:53
Posteno ali nesto ti ne vjerujem da je tako, opet mi se ogradjujes ali eto, mozda jedino u neznanju...
Pa i muškarci i žene imaju kapacitet za ispoljavanje različitih emocija, samo što su kod jednih neke izražajnije od drugih, iakoHakiz wrote: ↑20/06/2022 17:56Koja je to emocija koju imaju žene a da je nemaju muškarci, pa da iz kokekcije isključivo ženskih emocija biraš koja ti se sviđa?dale cooper wrote: ↑20/06/2022 17:54
Svako zna najbolje za sebe. To je sve što ja govorim. Neka svako odluči i kaže za sebe ono što smatra da jeste. Ono što ja smatram
emotivnom karakteristikom koja mi je privlačna ne mora biti istina za sve žene.
Marie Lepen dobi 10x više mjesta u parlamentu Francuske. Eto šta znači.Niemand wrote: ↑20/06/2022 18:02 S obzirom da su i ljevicari i desnicari zagrizli u postmodernizam pa sad sabiramo posljedice i post-istine, pa tako npr kada trans zena optuzuje lezbejku koju privlace zene da je transfobicna, to jeste njena subjektivna istina jer je ona po svojoj subjektivnoj istini zena; za lezbejku je subjektivna istina da je to homofobija jer nju privlace zene a ne muskarci; i helem, ako su obje u pravu u svojim subjektivnim istinama, a te njihove subjektivne istine su u sukobu jedna sa drugom, sta to uopste znaci za demokratiju i buducnost?
Ne zajebavam se, ozb pitam.
Nemam pojma, priznajem da jeste teško navigirati kroz polja ličnih i subjektivnih istina. Ali moraće se razgovarati.Niemand wrote: ↑20/06/2022 18:02 S obzirom da su i ljevicari i desnicari zagrizli u postmodernizam pa sad sabiramo posljedice i post-istine, pa tako npr kada trans zena optuzuje lezbejku koju privlace zene da je transfobicna, to jeste njena subjektivna istina jer je ona po svojoj subjektivnoj istini zena; za lezbejku je subjektivna istina da je to homofobija jer nju privlace zene a ne muskarci; i helem, ako su obje u pravu u svojim subjektivnim istinama, a te njihove subjektivne istine su u sukobu jedna sa drugom, sta to uopste znaci za demokratiju i buducnost?
Samo, rekao si da bi i trans ženu odabrao ako ima ženske emocije koje ti odgovaraju.dale cooper wrote: ↑20/06/2022 18:03Pa i muškarci i žene imaju kapacitet za ispoljavanje različitih emocija, samo što su kod jednih neke izražajnije od drugih, iako
opet kažem ne u svim slučajevima. Recimo osjećajnost i nježnost je nešto što puno bolje i otvorenije žene ispoljavaju.
Nisam ni mislio niti rekao da su isključivo ženske emocije, ali neke jesu izrajžajnije kod žena.Hakiz wrote: ↑20/06/2022 18:09Samo, rekao si da bi i trans ženu odabrao ako ima ženske emocije koje ti odgovaraju.dale cooper wrote: ↑20/06/2022 18:03
Pa i muškarci i žene imaju kapacitet za ispoljavanje različitih emocija, samo što su kod jednih neke izražajnije od drugih, iako
opet kažem ne u svim slučajevima. Recimo osjećajnost i nježnost je nešto što puno bolje i otvorenije žene ispoljavaju.
A to znači da postoje isključivo ženske emocije.
Koje su?
Pardon, cini mi se da tu nesto ne stima.Niemand wrote: ↑20/06/2022 18:02 S obzirom da su i ljevicari i desnicari zagrizli u postmodernizam pa sad sabiramo posljedice i post-istine, pa tako npr kada trans zena optuzuje lezbejku koju privlace zene da je transfobicna, to jeste njena subjektivna istina jer je ona po svojoj subjektivnoj istini zena; za lezbejku je subjektivna istina da je to homofobija jer nju privlace zene a ne muskarci; i helem, ako su obje u pravu u svojim subjektivnim istinama, a te njihove subjektivne istine su u sukobu jedna sa drugom, sta to uopste znaci za demokratiju i buducnost?
Privlače te transdžendirane žene?dale cooper wrote: ↑20/06/2022 18:12Nisam ni mislio niti rekao da su isključivo ženske emocije, ali neke jesu izrajžajnije kod žena.
One se takmiće, jer biseksualne osobe su najveca prijetnja lezbama i homićima, a transrodne osobe su dodatni problem, jer je homo populaciji umanjen izbor.Niemand wrote: ↑20/06/2022 18:02 S obzirom da su i ljevicari i desnicari zagrizli u postmodernizam pa sad sabiramo posljedice i post-istine, pa tako npr kada trans zena optuzuje lezbejku koju privlace zene da je transfobicna, to jeste njena subjektivna istina jer je ona po svojoj subjektivnoj istini zena; za lezbejku je subjektivna istina da je to homofobija jer nju privlace zene a ne muskarci; i helem, ako su obje u pravu u svojim subjektivnim istinama, a te njihove subjektivne istine su u sukobu jedna sa drugom, sta to uopste znaci za demokratiju i buducnost?
Mogle bi me privući, ne isključujem tu mogućnost. Pri tome mislim na ove koje su izvršile tranziciju.KraljicaIzJajca wrote: ↑20/06/2022 18:33Privlače te transdžendirane žene?dale cooper wrote: ↑20/06/2022 18:12
Nisam ni mislio niti rekao da su isključivo ženske emocije, ali neke jesu izrajžajnije kod žena.
dale cooper wrote: ↑20/06/2022 18:41Mogle bi me privući, ne isključujem tu mogućnost. Pri tome mislim na ove koje su izvršile tranziciju.
Pa hetero me definitivno privlače.KraljicaIzJajca wrote: ↑20/06/2022 18:45dale cooper wrote: ↑20/06/2022 18:41
Mogle bi me privući, ne isključujem tu mogućnost. Pri tome mislim na ove koje su izvršile tranziciju.![]()
Pored hetero da te privuce trans zena![]()
Pa rekao sam već, i takva bi me mogla privući.
Ali ta vagina nema miris ni teksturu normalne zenske vagine, ne vlazi i napravljena je kirurski od izrezanog penisa.
KraljicaIzJajca wrote: ↑20/06/2022 18:52Ali ta vagina nema miris ni teksturu normalne zenske vagine, ne vlazi i napravljena je kirurski od izrezanog penisa.![]()
A ovim sa tranas zene na muskarca, uvecaju klitoris u penis.dale cooper wrote: ↑20/06/2022 18:54KraljicaIzJajca wrote: ↑20/06/2022 18:52
Ali ta vagina nema miris ni teksturu normalne zenske vagine, ne vlazi i napravljena je kirurski od izrezanog penisa.![]()
![]()
Imaju umetak u tom novom penisu.dale cooper wrote: ↑20/06/2022 19:00 Fino si nam to sve dočarala, mislim da će ti forumaši biti zahvalni.![]()
Zahvalni... Prisjede mi rucakdale cooper wrote: ↑20/06/2022 19:00 Fino si nam to sve dočarala, mislim da će ti forumaši biti zahvalni.![]()
Umnožavanjem različitih narativa unutar kojih za nešto možemo tvrditi da je istina narušava se postojeća struktura društva koje je, manje ili više, zasnovana na "univerzalnim" istinama. Na izvjestan način to znači kraj društva kao totaliteta i njegovu fragmentaciju ka manjim samoodrživim cjelinama.Niemand wrote: ↑20/06/2022 18:02 S obzirom da su i ljevicari i desnicari zagrizli u postmodernizam pa sad sabiramo posljedice i post-istine, pa tako npr kada trans zena optuzuje lezbejku koju privlace zene da je transfobicna, to jeste njena subjektivna istina jer je ona po svojoj subjektivnoj istini zena; za lezbejku je subjektivna istina da je to homofobija jer nju privlace zene a ne muskarci; i helem, ako su obje u pravu u svojim subjektivnim istinama, a te njihove subjektivne istine su u sukobu jedna sa drugom, sta to uopste znaci za demokratiju i buducnost?
Jeo školjke?John Cleese wrote: ↑20/06/2022 19:04Zahvalni... Prisjede mi rucakdale cooper wrote: ↑20/06/2022 19:00 Fino si nam to sve dočarala, mislim da će ti forumaši biti zahvalni.![]()
![]()