Ukrajina

CrveniKuk

#94501 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Dangubic wrote: 19/06/2022 20:24
CrveniKuk wrote: 19/06/2022 17:05 Ako je tacna, poslije toliko vremena,jedna informacija koja je vezana za zarobljene komadatne Azova. Po ovome,sada se bar zna,gdje su.
Ovo je interesantno izgleda da je Putin uvredio Tokajeva, da hoće sa svih strana da ih razvuku.

Казахстан блокирует на своей территории 1700 вагонов с российским углём.
Valjda “ruski svet” pokazuje svoje pravo lice i namjere. Po onimo sta je izjavio Putin,oko Rusije,nijedna zemlja koja je bila u sastavu SSSR nije sigurna. Po njegovim zamislima,sve je to to “ruski svet”, da li milom ili silom! Vjerovatno,Kazahstan djeluje na osnovu tih zamisli. Skontali ljudi!
Last edited by CrveniKuk on 19/06/2022 20:39, edited 1 time in total.
Dangubic

#94502 Re: Ukrajina

Post by Dangubic »

CrveniKuk wrote: 19/06/2022 20:38

Ovo je interesantno izgleda da je Putin uvredio Tokajeva, da hoće sa svih strana da ih razvuku.

Valjda “ruski svet” pokazuje svoje pravo lice i namjere. Po onimo sta je izjavio Putin,oko Rusije,nijedna zemlja koja je bila u sastavu SSSR nije sigurna. Po njegovim zamislima,sve je to to “ruski svet”, da li milom ili silom!
Nadam se da će puknuti iznutra
pandaXXL

#94503 Re: Ukrajina

Post by pandaXXL »

karanana wrote: 19/06/2022 03:24 Ovo ostrvo je velicine 3-4 fudbalska terena. Koliko je daleko od ukr obale? Zar ovolika ukrajina nema 3-4 artiljerijska orudja vec sada sa dometom do ovog ostrva gdje sve sto je na njemu moze poravnat? Nego dopustaju da se rusi gomilaju i osnaze. Ili je sve ovo taktika da rusi dovuku sto vise da se vise unisti? Ne kontam ni ruse. Zasto im je ovo toliko vazno? Nema sanse da od ovog kamena mogu napraviti neku vecu bazu koja bi bila odrziva a i koja bi bila baza za neku invaziju na odesu. Od tog nema nista s mora.
Neke se strategije valjaju s obje strane oko ovog ostrva. Vidjecemo ko ce na kraju ispast pametniji
Zmijski otok je veličine oko 20 nogometnih terena
Udaljen je oko 30 ak km od najjužnijeg dijela Ukrajinske obale te oko 40ak km od najsjevernijeg dijela Rumunjske (NATO)
Dugo vremena bio "pomorski spor" između te dvije zemlje
Strateški, jako važna pozicija za kontrolu pomorskog prometa u Crnom moru
Rusi danas, kao okupatori žele tamo sagradit aerodrom i raketnu bazu

Po meni, blokada otoka; nedostatak vode, hrane, municije - i stalno UA rokanje do istrebljenja će učinit svoje

opširnije Deutsche Welle: "Zmijski otok: Stijena za koju se gine" - https://www.dw.com/hr/zmijski-otok-stij ... a-61803947

Image
General War

#94504 Re: Ukrajina

Post by General War »

Bobi wrote: 19/06/2022 14:16
General War wrote: 19/06/2022 13:52

Ne izofira se tehnika, vec pogresna taktika
Dobro, znamo da voliš tenkove neg išta :D.
Nebi u tenjak usao za pare :D
General War

#94505 Re: Ukrajina

Post by General War »

nota1969 wrote: 19/06/2022 15:16
General War wrote: 19/06/2022 13:52

Ne izofira se tehnika, vec pogresna taktika
pa koja taktika moze pomoc ruskom oklopu.a leoparde kurdi otvarali ko konzerve
Bez pjesadije, da cuva tenk, on je laka meta...i greska je gledati tenk kao cilj vec kao sredstvo a cilj je teritorija...a kurdi kao i ukrainci nisu stojali bas najbolje....pjesadija treba tenk, avion, dron...ali i obratno.
Kyuss

#94506 Re: Ukrajina

Post by Kyuss »

Valjda “ruski svet” pokazuje svoje pravo lice i namjere. Po onimo sta je izjavio Putin,oko Rusije,nijedna zemlja koja je bila u sastavu SSSR nije sigurna. Po njegovim zamislima,sve je to to “ruski svet”, da li milom ili silom! Vjerovatno,Kazahstan djeluje na osnovu tih zamisli. Skontali ljudi!
"Ruska propaganda pokušava uvjeriti Ruse da smo mi vrlo posebna nacija i da je cijeli svijet protiv nas i naše 'jedinstvene misije'. O kakvoj jedinstvenoj misiji govorite? Ne mislim da su Rusi posebni. Ali ni ne sramim se što sam Ruskinja jer Rusija nisu samo vlada i Vladimir Putin"
veli ruska fudbalerka koja trenutno igra u Španiji Nadežda Karpova. Indoktrinacija od malih nogu. Neću ni spominjati ko ima istu mantru, kako se ceo svet urotio protiv njih i da nije vožda ni graška nebi imali, plus sve ostale bljuvotine.
CrveniKuk

#94507 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Kyuss wrote: 19/06/2022 20:53
"Ruska propaganda pokušava uvjeriti Ruse da smo mi vrlo posebna nacija i da je cijeli svijet protiv nas i naše 'jedinstvene misije'. O kakvoj jedinstvenoj misiji govorite? Ne mislim da su Rusi posebni. Ali ni ne sramim se što sam Ruskinja jer Rusija nisu samo vlada i Vladimir Putin"
veli ruska fudbalerka koja trenutno igra u Španiji Nadežda Karpova. Indoktrinacija od malih nogu. Neću ni spominjati ko ima istu mantru, kako se ceo svet urotio protiv njih i da nije vožda ni graška nebi imali, plus sve ostale bljuvotine.
Da,poznata priča. Sto bi se reklo,ista je od prvog do posljednjeg slova. I nažalost,mi smo je osjetili,na najgori način,a i danas je osjetimo,pričanje te priče.
kakotisesvidja

#94508 Re: Ukrajina

Post by kakotisesvidja »

ma ne treba indoktrinacija dovoljno je vidjeti otkad on vlada
znaci svi rusi rodjeni od pocetka milenija su zivili pod vlasti putina
emirolini

#94509 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Bub... sto bi Sumir rekao
kakotisesvidja

#94510 Re: Ukrajina

Post by kakotisesvidja »

ocito su dobili neko jebenije oruzje koje moze da dalje gadjaju
jao_situacije

#94511 Re: Ukrajina

Post by jao_situacije »

ne znam jel bilo na temi ali na netu se pojavila priča na osnovi nekih slika sa ruskih foruma da je korveta buyan-m pogođena nečim, a špekulacija je da je gađana vbr-om
slika je sa rijeke volge jer je brodogradilište zelenodolsk na rijeci volgi

meni se čini da nije pogođena ničim nego da je samo jako zahrđala što je neshvatljivo jer se pretpostavlja da je na slici brod veliki ustjug, koji je star oko 10 godina :-)

Image

Image

Image

u svakom slučaju šta god da je tačno geleri od vbr-a ili hrđa, velika je sramota za rusku mornaricu :run:
Excel2

#94512 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Javi li se onaj danas sa stanjem iz Hearsona?
Mrvice_ba

#94513 Re: Ukrajina

Post by Mrvice_ba »

emirolini wrote: 19/06/2022 22:25

Bub... sto bi Sumir rekao
Kakva dominacija americkog oruzja, javelin je cudo nevidjeno.
omega369

#94514 Re: Ukrajina

Post by omega369 »

drug_profi wrote: 19/06/2022 19:53 Ruski denacifikator.

Frajer isti hitler, samo brcice da nabaci
Porodice Foht

#94515 Re: Ukrajina

Post by Porodice Foht »

pandaXXL wrote: 19/06/2022 20:40
karanana wrote: 19/06/2022 03:24 Ovo ostrvo je velicine 3-4 fudbalska terena. Koliko je daleko od ukr obale? Zar ovolika ukrajina nema 3-4 artiljerijska orudja vec sada sa dometom do ovog ostrva gdje sve sto je na njemu moze poravnat? Nego dopustaju da se rusi gomilaju i osnaze. Ili je sve ovo taktika da rusi dovuku sto vise da se vise unisti? Ne kontam ni ruse. Zasto im je ovo toliko vazno? Nema sanse da od ovog kamena mogu napraviti neku vecu bazu koja bi bila odrziva a i koja bi bila baza za neku invaziju na odesu. Od tog nema nista s mora.
Neke se strategije valjaju s obje strane oko ovog ostrva. Vidjecemo ko ce na kraju ispast pametniji
Udaljen je oko 30 ak km od najjužnijeg dijela Ukrajinske obale te oko 40ak km od najsjevernijeg dijela Rumunjske (NATO)

Po meni, blokada otoka; nedostatak vode, hrane, municije - i stalno UA rokanje do istrebljenja će učinit svoje

opširnije Deutsche Welle: "Zmijski otok: Stijena za koju se gine" - https://www.dw.com/hr/zmijski-otok-stij ... a-61803947

Image
Cek malo, ako je otok velicine 20 fudb. terena kako ce tu metnuti aerodrom? S kraja do kraja dodje oko 2 km! :? Onda ze zaj.ebat Gibraltar!
p206

#94516 Re: Ukrajina

Post by p206 »

Baš me zanima ko će se bolje snaći u zimu, logistika i sve će biti teže...
Ako rat potraje do sljedećeg ljeta mislim da će Ukrajinci pored oružja tražiti i ljudstvo...teško da oni mogu izdržati toliko, a i nemaju ljudskih resursa ko agresori što imaju.
Zato je velika greška što im se ne da jače oružje već sad, jer oni neće imati snage za dugotrajni rat.
GandalfSivi

#94517 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Porodice Foht wrote: 19/06/2022 22:50
pandaXXL wrote: 19/06/2022 20:40

Image
Cek malo, ako je otok velicine 20 fudb. terena kako ce tu metnuti aerodrom? S kraja do kraja dodje oko 2 km! :? Onda ze zaj.ebat Gibraltar!
Kako ti zamisljas nosace aviona?
nikad_vise

#94518 Re: Ukrajina

Post by nikad_vise »

"Nama u Rusiji je jasno da Velika Britanija radi na formiranju novog trojnog saveza Londona, Varšave i Kijeva. Jasno je da je u toj najvećoj geopolitičkoj intrigi Ukrajini dodeljena uloga krvavog mamca. Nije slučajno to što su sve izjave premijera Velike Britanije Borisa Džonsona usmerene na pripremu za 'dug, višegodišnji rat u Ukrajini'", izjavila je senatorka za Sputnjik.

Prema njenom mišljenju, engleska politička "konstrukcija" ne uzima u obzir SAD i zemlje EU kao političke partnere.

"Novi put, novi politički savez Velike Britanije i Turske, sa pridruživanjem Ukrajine, Poljske, Letonije, Litvanije, Moldavije, Estonije, po mišljenju Britanaca, treba da bude bez SAD, NATO-a kao i bez vodećih igrača Evropske unije, konkretno Nemačke i Francuske", ističe Kovatidi.

Kako dodaje, britanski savez sa Turskom i nizom satelita treba da bude osnova nove teritorijalne preraspodele Evrope.

Senatorka je konstatovala da izjava komandanta britanske vojske Patrika Sandersa koji je za "Independent" rekao da je potrebno stvaranje jake britanske vojske "koja će ponovo ratovati u Evropi", "ne ostavlja sumnju u imperijalne manire Britanaca".

Ranije je šef Generalštaba Oružanih snaga Velike Britanije Patrik Sanders izjavio da je potrebno stvoriti vojsku koja je u stanju da pobedi Rusiju.

Ima istine u ovome sto kaze ova predstavnica krvoloka.Britanija se nakon izlaska iz EU uveliko vraca na scenu,i moze se reci da smo i mi haman dio tog njihovog plana i interesne sfere posto je ocito velika Britanska ofanziva po BiH.Jedino gdje mislim da grijesi jest da se to radi mimo SAD/a.Mislim da SAD i Briti jasno rade na stvaranju novog IZraela od Ukraine.Juce je Boris Dzonson ponudio da Briti obucavaju po 10 000 vojnika svakih 3/4 mjeseca ako sam dobro upamtio.Sto se mene licno tice,dobrodosli u BiH.Problem im trenutno pravi nas ustavni okvir al siguran sam da ce naci nacina da to premoste i ovu drzavu izvuku iz zone uticaja evropskih jajara poput Njemacke,Francuske i ostalih beskicmenjackih zemalja koji se moraju saginjati nekom Orbanu na svaku odluku koju hoce donijeti.
emirolini

#94519 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Excel2 wrote: 19/06/2022 22:39 Javi li se onaj danas sa stanjem iz Hearsona?
Ne, Rusisti su pokusali kontru na tri pravca, sa ogranicenim uspjehom u jednom kod Pravdine, ostala dva odbijena.

Rusisti povlace snage ispod Krivi Rih i prebacuju za Kherson. Ostavljaju dosta supljina da bi pojacali odbranu Khersona koji im je ocigledno veoma bitan. Rastegli su dosta, rizikuju. Sada je velika prilika da ih Ukrajinci slome ovdje jer Rusisti nemaju vise rezervi nigdje blizu.
llull

#94520 Re: Ukrajina

Post by llull »

Koliko je ovo jezivo oruzje, doslovno sprzi sve ... jedina sansa da prezivis je da ne budes tu
emirolini

#94521 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

llull wrote: 19/06/2022 23:07
Koliko je ovo jezivo oruzje, doslovno sprzi sve ... jedina sansa da prezivis je da ne budes tu
Ti jedva cekao da postavis a? Koje zadovoljstvo ti je to dalo? Naredna sedmica mrtvih rusista ce ti lakse proci jer si postavio jedan video gdje su rusisti cetnicki orci nesto zapravo i pogodili.

Jos kada vidis novo Ukrajinsko oruzje uskoro... te petarde ce izgledati smjesno a jedina sansa da rusisti cetnicki prezive jeste da se ukopaju 2 metra ispod, i da zauvijek ostanu tu.
toska

#94522 Re: Ukrajina

Post by toska »

Kyuss wrote: 19/06/2022 20:53
misija pravednika uspostave tradicijalnih vrijednosti, nacije, porodice, kulture, države...a nasusprot dekadentnom i griješnom Zapadu.

tako su umislili, a činjenica da je njima sve to raspalom stanju ne mijenja ništa, alternativna stvarnost uvijek radi neko vrijeme, čak i decenije.

sam pojam "zdravo društvo" mnogima još zvuči vrlo bolesno, prva asocijacija je njemački nacizam i Rusi su na dobrom putu da ih nasljede
lajkujMe

#94523 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Rusija obustila isporuku nafte Kazahstanu, Kazahstan zarobio 1700 vagon Ruskog Uglja

Sve poslije izjave Predsjednika Tokajeva
geoxx

#94524 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

Excel2 wrote: 19/06/2022 22:39 Javi li se onaj danas sa stanjem iz Hearsona?
Pa okacio je stanje odmah sinoc kad je i najavio. Al onaj brat danas okaci samo “kherson upadate coming” tweet. :lol:
Point.

#94525 Re: Ukrajina

Post by Point. »

emirolini wrote: 19/06/2022 23:23
llull wrote: 19/06/2022 23:07
Ti jedva cekao da postavis a? Koje zadovoljstvo ti je to dalo? Naredna sedmica mrtvih rusista ce ti lakse proci jer si postavio jedan video gdje su rusisti cetnicki orci nesto zapravo i pogodili.

Jos kada vidis novo Ukrajinsko oruzje uskoro... te petarde ce izgledati smjesno a jedina sansa da rusisti cetnicki prezive jeste da se ukopaju 2 metra ispod, i da zauvijek ostanu tu.
Jedva dočekao objektivni da iskopa nešto prorusko i postavi.
Post Reply