Slučaj Dženan Memić
-
td_maajka
#30351 Re: Slučaj Dženan Memić
Nisam spominjala privatni avion.
- uglavnomja
#30352 Re: Slučaj Dženan Memić
td_maajka wrote: ↑17/06/2022 21:13 Ali, ko uopce kaze da su navodne istrgane stranice vezane za Budnju mladjahnog?
Mozda je neko bio, a mozda nije niko. Sto kaze kvinoja, nesto je ta SIPA valjda izuzimala u toj hitnoj.
Ja samo kazem, da je interesantno da se kolo srece opet nekako okrece bas ka Budnji. Mislim, seriously? Direktorica hitne mu prva rodica bila, Enra Suljic dobra kucna prijateljica, snimci sa njegovog hotela obrisani, a jos su Dzenan i Alisa nadjeni bas tu u blizini. Sta nam to govori?
Pa to nam govori da su te iste Budnje bas lijepo uvezane u svim relevantnim institucijama, valjda kroz SDA konekciju. Eto u kakvoj drzavi tj. u kakvom gradu zivimo. Ili neko od vas na forumu ima mozda po jednog clana uze i sire familije na direktorskim pozicijama u javnim ustanovama uz duz i poprijeko i pri tom kao prijeratni elektricar danas posjedujete hotele u vrijednosti vise miliona KM?
Ja nemam.
drvo suma opet
memic - iliidza
nacelnik opstine
prvi komsija i rodjak sef fucz (ne dijele samo krv nego i sklonost pistoljima)
na svakom mjestu gdje je nesto radio ili trazio - muriz je imao rodjaka, raznih prezimena ...
a sto se budnje tice - to je problem koji se mora rijesiti sistemeticno, kad dodju posteni ljudi na vlast (nadam se) i kad se uradi kompletna revizija svih privatizacija, i to da se ukine rijec zastara za privatizacijski kriminal
a ne - hajmo uhapsiti budnju za ubistvo, nema veze sto on nije ubica, kriv je sto je sda dala njegovom starom hotel na upravljanje
ista logika kod svih - nema je
- tranquil
#30353 Re: Slučaj Dženan Memić
To, lafe, daj nama teoretičarima zavjere objasni koju ulogu imaju Memić i Feraget u mračnoj igri Tadićke, Dodika i Radončića.
Neka i zadnji dio slagalice padne na svoje mjesto
-
denden
#30354 Re: Slučaj Dženan Memić
Da, u pravu si, nisi spomenula riječ "privatni", nego sam to tako interpretirao i pisao, a ti me nisi nikad korigovala.
To je iz vremena kad si tvrdila da je dokaz zavjere i lažnosti alibija to što je Budnjo potplatio graničare za ovjeru pasoša pečatom i istovremeno tvrdila da je dokaz lažnosti alibija to što Kantonalno tužilaštvo nije novinarima pokazalo ovjeren pasoš Muamera Budnje, insinuirajući da ovjera pasoša nema, jer on nije ni prelazio granicu.
Tj. "dokaz lažnosti alibija je što u pasošu postoje ovjere koje je pribavio podmićivanjem" i istovremeno "dokaz lažnosti alibija je što on u pasošu nema ovjera prelaska granice".
Bitno da izmaštati kakvu zavjeru, nema veze što se "dokazi" za nju međusobno isključuju.
Ergo, znamo da je Latić morao Budnji platiti po tužbi za klevetu, a ne znam da si ti ili iko drugi pod imenom i prezimenom ikad javno iznijela tvrdnju da je njegov alibi lažan jer se na dan ubistva ranije vratio avionom. Da jesi, vjerujem da bi prošla kao Latić.I dalje tvrdim da se Budnjo vratio ranije taj dan avionom, da znam za njegovu umjesanost u slucaj i da ce se to na kraju i dokazati, tako da ne shvatam tu tvoju tvrdnju da bih ja sad htjela da te moje izjave nestanua GOSPODIN Budnjo ako ima problem sa tim, neka me licno kontaktira, dat cu mu podatke svoje, neka me tuzi po kojem osnovu misli da moze, pa da na sudu rijesimo tu situaciju, u kojoj cemo i jedno i drugo morat priloziti svako svoje dokaze.
Dokazat ce se vremenom, ali ce trajati jos, da Budnjo zapravo nije bio izvan zemlje. Vratio se 8.2. u toku dana i to avionom.
Niko nikad - osim Tuzilastva - nije vidio tu kopiju pasosa koju je on predao kao. Nije malo cudno, sto Tuzilastvo nije dostavilo medijima fotodokumentaciju,a potrudilo se da napise dugacak tekst/alibi za njega? I to, pazi, nakon sto je neki novinar napisao negdje da je "Alijin sin ubica Dzenana Memica". Niti je porodica to tvrdila, niti je novinar decidno rekao kojeg to Alije sin ubi Dzenana.
Nastranu sad sto se Budnjo 8.2.2016. vratio avionom, sto pecat na granici kosta izmedju 50 i 400 eura, sto Tuzilastvo nije prilozilo nikakvu potvrdu za ono sto su tvrdili - i sto Muriz nikada nije rekao nikome da je Budnjo ubica - sve to na jednu stranu, a na drugu, odakle TI znas sta je E.M. rekao efendiji, a sta u MUP-u?
Kao što rekoh, nemate nikog drugog za zamišljenju ulogu "moćnika kojeg štiti sistem" i ne možete da pustite Budnju
- uglavnomja
#30355 Re: Slučaj Dženan Memić
zanimljivo je, uglavnom je proslo nezapazeno u silnom empaticnom sljepilu, kod senada da je muriz dobar dio emisije govorio o parama, direktno o budnjinih 20 maraka i danasnjem bogatsvu, a indirektno kroz apsolutno poznavanje poslovanja ilidzanskih sda struktura, hijerarhije, svakog zna poimenicno, ko je za sta zaduzen i gdje moze srediti sve sto treba, precizno zna ko je na cijem iftaru bio i kome je sultan milost ukazao ....

-
denden
#30356 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne tvrdim da nije slučajnost što je u danima kad je disciplinska tužiteljica Kurspahić trebala podići optužnicu protiv Gordane Tadić nastala neprestana kampanja linča Muriz-Feraget-Avaz koja je tvrdila je Kurspahićka zaštitnica ubica, da je njen otac također ubica, a Murizu kao "dokaz" neko uvalio fotografiju sa koje je, zamisli, izrezana Radončićeva zastupnica Sanela Prašović. Feraget istovremeno podnio Gordani Tadić krivičnu prijavu protiv Alene Kurspahić i njenog zamjenika, na koji način je omogućio Tadićki da ih samim otvaranjem istrage suspenduje i spriječi njihov postupak protiv sebe. I zadnji čas se upetljaju Amerikanci i druge zapadne ambasade i prekinu Avazovu kampanju medijskog linča, a ni Tadićka ne otvori istragu.

Naravno, opet slučajno, čim je Kurspahićka, nakon ključne podrške Amerikanaca, podigla optužnicu protiv Tadićke, prestao je interes i Ferageta-Memića i Avaza da dalje dokazuju kako je Kurspahićka zaštitnica ubica, a i njen otac nekažnjeni ubica. Mislim da je više nikad nisu spomenuli, trenutno (u trenu kad je ona već podigla optužnicu protiv Tadićke i već je bilo kasno) izgubili interes za pravdu i dokazivanje ko je ona.
Da, mnogo je slučajnosti oko nas.
- uglavnomja
#30357 Re: Slučaj Dženan Memić
i slucajno je bas tad pocela ludacka podrska avaza memicima, koji je do tada onako prilicno nezainteresovano prenosio vijesti radi klikova, kao i vecina ostalih
- tranquil
#30358 Re: Slučaj Dženan Memić
Ti si meni super, svega midenden wrote: ↑17/06/2022 22:26Ne tvrdim da nije slučajnost što je u danima kad je disciplinska tužiteljica Kurspahić trebala podići optužnicu protiv Gordane Tadić nastala neprestana kampanja linča Muriz-Feraget-Avaz koja je tvrdila je Kurspahićka zaštitnica ubica, da je njen otac također ubica, a Murizu kao "dokaz" neko uvalio fotografiju sa koje je, zamisli, izrezana Radončićeva zastupnica Sanela Prašović. Feraget istovremeno podnio Gordani Tadić krivičnu prijavu protiv Alene Kurspahić i njenog zamjenika, na koji način je omogućio Tadićki da ih samim otvaranjem istrage suspenduje i spriječi njihov postupak protiv sebe. I zadnji čas se upetljaju Amerikanci i druge zapadne ambasade i prekinu Avazovu kampanju medijskog linča, a ni Tadićka ne otvori istragu.
Naravno, opet slučajno, čim je Kurspahićka, nakon ključne podrške Amerikanaca, podigla optužnicu protiv Tadićke, prestao je interes i Ferageta-Memića i Avaza da dalje dokazuju kako je Kurspahićka zaštitnica ubica, a i njen otac nekažnjeni ubica. Mislim da je više nikad nisu spomenuli, trenutno (u trenu kad je ona već podigla optužnicu protiv Tadićke i već je bilo kasno) izgubili interes za pravdu i dokazivanje ko je ona.
Da, mnogo je slučajnosti oko nas.
Napišeš neku glupost poput toga da je san indicija, ili da su san i sjećanje sinonimi, ili nagovijestiš neku ludu teoriju zavjere koja seže "do samog vrha", i onda kada ja samo istaknem tu apsurdnost, ti se primiš na to, i praviš detaljan dugačak post o tome kako i zašto je san stvarno indicija, kako su san i sjećanje stvarno sinonimi, i kako zaista postoji neka zavjera Tadićke i Radončića i Dodika i koga sve ne, a koja objašnjava Memićevo ponašanje
Nemoj me pogrešno shvatiti, ništa ne prigovaram, samo naprijed
Pa ja, "slučajno", a znamo da nema slučajnosti, zavjera kažem vam, the Truth is out thereuglavnomja wrote: ↑17/06/2022 22:34 i slucajno je bas tad pocela ludacka podrska avaza memicima, koji je do tada onako prilicno nezainteresovano prenosio vijesti radi klikova, kao i vecina ostalih
-
denden
#30359 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma ti si se isprovaljivao.
Je li Ljubo bio na licu mjesta?
Je li Ljubo bio na licu mjesta?
-
td_maajka
#30360 Re: Slučaj Dženan Memić
Znas ti savrseno da ti Memici jedni s drugima veze nemaju. Koliko puta sam ja tebi ovdje vec decidno objasnila da Memica na Ilidzi ima najmanje 4 nepovezane loze, jedna iz Foce, jedna (ustvari, mislim da su sad vec dvije) iz Sandzaka i dvije su starosjedioci s Ilidze, i koliko puta jos mislis opovrgnuto tvrditi?uglavnomja wrote: ↑17/06/2022 21:58td_maajka wrote: ↑17/06/2022 21:13 Ali, ko uopce kaze da su navodne istrgane stranice vezane za Budnju mladjahnog?
Mozda je neko bio, a mozda nije niko. Sto kaze kvinoja, nesto je ta SIPA valjda izuzimala u toj hitnoj.
Ja samo kazem, da je interesantno da se kolo srece opet nekako okrece bas ka Budnji. Mislim, seriously? Direktorica hitne mu prva rodica bila, Enra Suljic dobra kucna prijateljica, snimci sa njegovog hotela obrisani, a jos su Dzenan i Alisa nadjeni bas tu u blizini. Sta nam to govori?
Pa to nam govori da su te iste Budnje bas lijepo uvezane u svim relevantnim institucijama, valjda kroz SDA konekciju. Eto u kakvoj drzavi tj. u kakvom gradu zivimo. Ili neko od vas na forumu ima mozda po jednog clana uze i sire familije na direktorskim pozicijama u javnim ustanovama uz duz i poprijeko i pri tom kao prijeratni elektricar danas posjedujete hotele u vrijednosti vise miliona KM?
Ja nemam.![]()
![]()
drvo suma opet
memic - iliidza![]()
nacelnik opstine
prvi komsija i rodjak sef fucz (ne dijele samo krv nego i sklonost pistoljima)
na svakom mjestu gdje je nesto radio ili trazio - muriz je imao rodjaka, raznih prezimena ...
a sto se budnje tice - to je problem koji se mora rijesiti sistemeticno, kad dodju posteni ljudi na vlast (nadam se) i kad se uradi kompletna revizija svih privatizacija, i to da se ukine rijec zastara za privatizacijski kriminal
a ne - hajmo uhapsiti budnju za ubistvo, nema veze sto on nije ubica, kriv je sto je sda dala njegovom starom hotel na upravljanje
ista logika kod svih - nema je![]()
Lik iz civilne zastite nema ni teoretske, a kamoli familijarne veze s ovim Memicima. Bivsi nacelnik zivi u istom dijelu Ilidze (geografski, ne politicki) nedaleko od ovih Memica i naravno da se poznaju, kao sto se poznaju i svi ostali s Ilidze, posebno starije generacije, pa makar poimenicno. Pa jeste li vi kad nogom krocili na Ilidzu u zivotu? Ali, dalje od terminala, molim lijepo
Murize, legendo ilidzanska, ziv ti nama bio
-
denden
-
dzolix
- uglavnomja
#30363 Re: Slučaj Dženan Memić
k'o da je indija, a ne sarajevsko predgradjetd_maajka wrote: ↑17/06/2022 23:03
Znas ti savrseno da ti Memici jedni s drugima veze nemaju. Koliko puta sam ja tebi ovdje vec decidno objasnila da Memica na Ilidzi ima najmanje 4 nepovezane loze, jedna iz Foce, jedna (ustvari, mislim da su sad vec dvije) iz Sandzaka i dvije su starosjedioci s Ilidze, i koliko puta jos mislis opovrgnuto tvrditi?
Lik iz civilne zastite nema ni teoretske, a kamoli familijarne veze s ovim Memicima. Bivsi nacelnik zivi u istom dijelu Ilidze (geografski, ne politicki) nedaleko od ovih Memica i naravno da se poznaju, kao sto se poznaju i svi ostali s Ilidze, posebno starije generacije, pa makar poimenicno. Pa jeste li vi kad nogom krocili na Ilidzu u zivotu? Ali, dalje od terminala, molim lijepo![]()
Murize, legendo ilidzanska, ziv ti nama bio![]()
- uglavnomja
#30364 Re: Slučaj Dženan Memić
usput objasni ovo noviarima
"Netrpeljivost između Memića i Budnje traje još od stradanja, odnosno ubistva mladića Dženana Memića, s čijim je ocem Murizom aktuelni načelnik Ilidže u rodbinskim odnosima. "
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/16 ... adora.html
"Netrpeljivost između Memića i Budnje traje još od stradanja, odnosno ubistva mladića Dženana Memića, s čijim je ocem Murizom aktuelni načelnik Ilidže u rodbinskim odnosima. "
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/16 ... adora.html
- Ateista
#30365 Re: Slučaj Dženan Memić
Opet se znaci sve svodi na to da je muriz izvrsio pritisak na nekog, jeste on stalno vrsi pritisak ali sve to ne bi moglo da nema dokaza, cak i nase korumpirano pravosudje ne moze ni na sta pokrenuti optuznicu.klix wrote: ↑17/06/2022 18:52Evo denden je odgovorio:
"Što se tiče "uspjeha" sa otvaranjem istrage za ubistvo (koju svakako treba voditi, ali koju niko ne može završiti dok ne razjasni ulogu Ljube Seferovića), u stvarnosti sve dugujete Sabini Sarajliji koja je uspjeha u drugom pokušaju vašu ublehašku medijsko-političku mašineriju skinuti sa svojih leđa i uvaliti državnim tužiocima koji su se tome opirali godinu dana, ali na kraju popustili, gdje je vjerovatno i dio dila da Davor rasformira svoj šator.
Jarane, "istraga za ubistvo", tj. preuzimanje kompletnog spisa sa Kantonalnog tužilaštva je uslijedilo nakon što je skoro godinu dana Muriz sa Feragetom govorio "Državno tužilaštvo će, samo što nije, otvoriti istragu za ubistvo".
Ono je to skoro godinu dana odbijalo, jer je u sklopu istarge o "prikrivanju" već provelo kompletnu istragu i za "ubistvo", jer je to jedan događaj i isti su dokazi, ali nije našlo dokaze za bilo kog počinioca mimo Ljube i normalno, nije htjelo da otvori istragu za ubistvo i u startu ima neuspjeh.
AVdo AVdić je objavio da je Sabina Saralija u martu tražila da Državno tužilaštvo preuzme istragu sa Kantona, a državni tužilac je to uredno odbio, "neka hvala, ako budemo htjeli, javićemo se".
Onda su Muriz i Dragićević počeli prijetiti nasilnim demonstracijama.
Josip Šimić, megafon ublehe, počeo državnog tužioca Hasanspahića prikazivati kao korumpiranog, kao da je sa Tadićkom predmet protiv oca njegovog prijatelja državnog tužioca strpao u ladicu i oteo od druge nepodobne tužiteljice, kako bi, kako kaže Šimić, taj osumnjičeni "imao pravnu zaštitu"
Dakle, udarili na državnog tužioca koji zastupa optužnicu.
Onda je Sabina Saralija, kad već nije uspjela na finu, zvanično pokrenula mehanizam koordinacije koji razrješava nadležnosti između različtih tužilačkih nivoa i tražila da Državno tužilaštvo preuzme istragu, tj. kompletan spis o Dženanovom stradanju i spise o prijavama koje je valjda Feraget podnio protiv kantonalnih tužilaca i tom tužilaštvu (ne samo državnom). Obrazložila je to time da ne mogu oni voditi istrage protiv svojih tužilaca, nego da to treba Državno tužilaštvo, te da trebaju preuzeti i predmet Seferović (Memić), jer već imaju predmet o tome.
I ovi nisu imali izbora, zbog pritiska Sabine Saralije i Muriza i Dragićevića, pristanu, udovolje zahtjevu Sabine Saralije."
- Ateista
#30366 Re: Slučaj Dženan Memić
Koji motiv bi muriz imao? Ne samo za to, nego generalno da radi sve ovo bezveze kako neki tvrde?
- Ateista
#30367 Re: Slučaj Dženan Memić
Onaj ogroman odgovor ne da necu citati nego ni citirati, preletio sam i vidim puno nekih stcari koje opet nemaju veze sa slucajem, ne ulazim u tacnost informacija ali i ako su tacne ok, tadicka korumpirana, ni prva ni zadnja, opet nikakve veze sa slucajem. To sto je muriz dao njoj podrsku je logicno ako je ona otvorila tsj predmet da se bar nadje ko zataskava stvari oko smrti njegovog sina, to je logicno i ocekivano, njemu je to najbitnija stvar u zivotu kao sto bi svakom bilo da se nadje u toj situaciji, sta njega briga za dodika i slicne stcari, ali treba spinovati i izvlaciti stvari koje nemaju veze te ih pokusati prikazati kao da imaju veze sa slucajem.
-
dzolix
#30368 Re: Slučaj Dženan Memić

Stvarno Dalida, trebala si reci: svukla se tena, a ne spale tene.
----------------------------------------------------------------------------------------------
A zar nije usliko kasnije.
-
saabsa
#30369 Re: Slučaj Dženan Memić
To su samo "objektivni" zabrinuti građani, koji pokušavaju da spase državu od zlog maga Muriza. U cilju odbrane države njihovih 24 sata dnevno ne predstavlja ništa, to je mala žrtva za njihov plemeniti i patriotski čin.zateznistub wrote: ↑17/06/2022 15:29Čitam i pratim onoliko koliko imam slobodnog vremena, a to nije mnogo. U glavnom, ne stvaramo svoj stav i mišljenje na osnovu "ublehe" kako ti i slični volite kazati jer držite stranu. Ima vas par koji se ne skidate sa teme, pitam se koji je krajnji razlog tome? Čisto stav i mišljenje, ili je ipak nešto drugo u pitanju...klix wrote: ↑17/06/2022 15:21
Ako si pročitao presude kantonalnog suda, presudu vrhovnog suda, optužnicu protiv petorke, sve to lijepo od riječi do riječi i ako pratiš ovo aktuelno suđenje, onda ti ne treba niko da ti kaže šta da misliš. Dođe to samo od sebe, sve shvatiš. Ali 99% ljudi su čitači naslova i padaju na Murizove ublehe i laži.
-
td_maajka
#30370 Re: Slučaj Dženan Memić
Radi, radi, samo nek se radi
Nego:
Nego:
Gdje se nalazi fontana kod hotela na Ilidzi… Mozda Dzo moze jedan slikoviti prikaz za raju.Emina Zametica je ispričala da su tu noć ona i njen bivši momak Edis Mulaosmanović oko 22 sata šetali kod hotela na Ilidži i sjeli na klupu kod fontane kada su naišli Dženan Memić i Alisa Mutap koju poznaje iz osnovne škole. Dženan je gledao u telefon, a Alisa je glasno pričala i da ne zna jesu li se prepirali ili je Alisa privlačila pažnju na sebe jer je on gledao u telefon.
-
zijancer
#30371 Re: Slučaj Dženan Memić
nemas mnogo vremena da pažljivo pročitaš građu jednom, i sam sabereš dva i dva, ali donosiš zaključak?
"gazde" računaju upravo na tebe
"gazde" računaju upravo na tebe
-
YouAreMyDestiny
#30372 Re: Slučaj Dženan Memić
Oko 22 satatd_maajka wrote: ↑18/06/2022 09:15 Radi, radi, samo nek se radi![]()
Nego:
Gdje se nalazi fontana kod hotela na Ilidzi… Mozda Dzo moze jedan slikoviti prikaz za raju.Emina Zametica je ispričala da su tu noć ona i njen bivši momak Edis Mulaosmanović oko 22 sata šetali kod hotela na Ilidži i sjeli na klupu kod fontane kada su naišli Dženan Memić i Alisa Mutap koju poznaje iz osnovne škole. Dženan je gledao u telefon, a Alisa je glasno pričala i da ne zna jesu li se prepirali ili je Alisa privlačila pažnju na sebe jer je on gledao u telefon.
-
td_maajka
#30373 Re: Slučaj Dženan Memić
Tako je, a znamo da du tamo dosli vec oko 21:30h.
Sacekajmo da nam Dzo nacrta gdje se fontana nalazi, pa cemo dalje o tome
-
YouAreMyDestiny
#30374 Re: Slučaj Dženan Memić
Pala vam je u vodu teorija o ukradenom satu, a to je srce teorije zavjere. 
- kakotakonikako
#30375 Re: Slučaj Dženan Memić
Moze li objasnjenje ovog pojma ( ne teoriju zavjere ) " SRCE TEORIJE ZAVJERE" ?YouAreMyDestin.y wrote: ↑18/06/2022 10:48 Pala vam je u vodu teorija o ukradenom satu, a to je srce teorije zavjere.![]()