Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ma ok je to,samo nek odjebu od nas,
valjda kad ovi naši govnari odu jesenas ,kutarisaćemo se i saveznika.
onda nek se jb u guzicu sa dodikom ,milanovićem i vučićem
Ovo ja samo zbog turkofila
I ja se nadam što bržem sklanjanju od Turske. U ovom momentu je ionako loše biti neki njihov haver (imajući u obzir njihove klimave odnose sa zapadom), a sa druge strane nam se sve više pokazuju kao neprijatelji ove zemlje.
Ovo ja samo zbog turkofila
I ja se nadam što bržem sklanjanju od Turske. U ovom momentu je ionako loše biti neki njihov haver (imajući u obzir njihove klimave odnose sa zapadom), a sa druge strane nam se sve više pokazuju kao neprijatelji ove zemlje.
naravno,
šatro bolja klima za ulaganje u mordoru,
ko amerikanci da ulažu u bjelorusiju a poljsku tapšu po ramenu
i kakvu mi poveznicu imamo s njima osim vjere (ko je vjernik naravno)
ali onda ima još kamara država s kojim bi trebali bit bolji
i na kraju kroz historiju nisu nas zajebali samo ako nisu mogli.
naravno,
Ne bih baš rekao da imamo samo vjeru kao poveznicu. Ko se malo bolje pozabavi njihovom kulturom i istorijom, može naci dosta zajedničkih tačaka.
Kako god, to ne znači da moramo biti neka njihova kolonija kojoj se samo šalju pozdravi, dok se u Vučićev režim pumpaju milijarde.
I ta priča oko "boljih uslova" mi je smiješna. Ok, možemo se složiti da kod nas uslovi nisu baš najbolji, ali to ne znači da baš moraš dat pare onima koji su velikim dijelom odgovorni za te uslove. Imaš hrpu drugih zemalja u okruženju.
Nemoj tako razmisljati. Ljudi su dosli, otisli u dzamiju da se pomole svom dragom bogu za boljitak Bosne i bosnjackog naroda. To je vaznije od fabrika.
naravno,
Nas nisu zajebali samo oni koji nisu htjeli. Ko god je htio, zajebao nas je.
Tursku nisam nikad smatrao za prijatelje. Nikad nisu stali na nasu stranu u potpunosti. Danasnja politika Turske prema BiH je sramna i ne zavrijeduje nikakvo postivanje te zemlje od strane svih onih koji vole BiH. Veci su nam prijatelji trenutno britanci i vise rade u nasu korist nego turci.
Ovaj dode danas i kaze da su neutralni i da ne drze niciju stranu. Sto ne pita Vucica s kojim je dobar ciju on stranu drzi i jel neutralan ili onog ludaka Milanovica sa kojima hoce da se dogovara u vezi BiH. Nadam se porazu podanicke SDA u oktobru i da se za sva vremena rascisti sa laznim bratstvom turaka i nihovom toboznom brigom za BiH.
dulekrele wrote: ↑17/06/2022 22:44
Tursku nisam nikad smatrao za prijatelje. Nikad nisu stali na nasu stranu u potpunosti. Danasnja politika Turske prema BiH je sramna i ne zavrijeduje nikakvo postivanje te zemlje od strane svih onih koji vole BiH. Veci su nam prijatelji trenutno britanci i vise rade u nasu korist nego turci.
Ovaj dode danas i kaze da su neutralni i da ne drze niciju stranu. Sto ne pita Vucica s kojim je dobar ciju on stranu drzi i jel neutralan ili onog ludaka Milanovica sa kojima hoce da se dogovara u vezi BiH. Nadam se porazu podanicke SDA u oktobru i da se za sva vremena rascisti sa laznim bratstvom turaka i nihovom toboznom brigom za BiH.
Turska govna su u funkciji da debeli krmak pokaže da on nije izolovan, da Zapad (koji ga i jedini koliko-toliko pritišće - Tursku potpuno boli kurac) ne može njemu ništa i da on ne mora se umiriti jer ima drugi, Istočni svijet koji će ga prihvatiti sa njegovom korupcijom, autoritarizmom i sklonu da sije nered tom istom Zapadu. On se postavi kao "uvaženi sugovornik" Turskoj a istovremeno gurne Bošnjake u drugi red kao njihove podanike i tako dvostruko profitira. Turska također profitira jer dobiva podanije kmetove sa kojima se može lakše upravljati pozivajući se na čaršiju, baklave i ostale budalaštinje.
Znaju oni dobro da im je funkcija neutralizacija pro-bosanskog zamaha a stave govneta da se slika i glumi naivnog finjaka.
Kako bi ovdje neki bili sretni da mi prekinemo odnose sa Turkom to je cudo jedno.
Svi su krivi samo smo mi 'jadnici' fini i pošteni... I opet glupa prica o fabrikama... Pa to je fakat smijesno vise za fabrike treba trziste, treba radna snaga trebaju povoljni uslovi, trebaju putevi, konekcije, transport, treba mogucnost upravljanja rizicima i treba sve to biti isplativo.
Smijesno je spominjati fabrike u sustemu gdje te nekakva salterusa handri u zdrav mozak.
MUNAFIK wrote: ↑18/06/2022 01:14
Kako bi ovdje neki bili sretni da mi prekinemo odnose sa Turkom to je cudo jedno.
Svi su krivi samo smo mi 'jadnici' fini i pošteni... I opet glupa prica o fabrikama... Pa to je fakat smijesno vise za fabrike treba trziste, treba radna snaga trebaju povoljni uslovi, trebaju putevi, konekcije, transport, treba mogucnost upravljanja rizicima i treba sve to biti isplativo.
Smijesno je spominjati fabrike u sustem7u gdje te nekakva salterusa handri u zdrav mozak.
Tako je. Isplativije su dzamije. Bar se u dzamijama ljudi mole bogu da drzava napreduje.
Smijesno je spominjati fabrike u sustem7u gdje te nekakva salterusa handri u zdrav mozak.
Tako je. Isplativije su dzamije. Bar se u dzamijama ljudi mole bogu da drzava napreduje.
I dzamije su potreba ljudi, evo u Sarajevu postoji jos naselja koje nemaju dzamiju i ljuti traze dozvole da ih naprave i nadam se aBd da ce ih napraviti sto prije.
Izgradnja dzamije nema ama bas nikakve veze sa izgradnjom fabrike uozbiljite se.
I dzamije su potreba ljudi, evo u Sarajevu postoji jos naselja koje nemaju dzamiju i ljuti traze dozvole da ih naprave i nadam se aBd da ce ih napraviti sto prije.
Izgradnja dzamije nema ama bas nikakve veze sa izgradnjom fabrike uozbiljite se.
I te kakve veze da ima. U dzamijama se moli za dobrobit naroda. I naravno, nama bog gradi fabrike.
Smijesno je spominjati fabrike u sustemu gdje te nekakva salterusa handri u zdrav mozak.
I sve to nemas radi ovi na vlasti kojima je dzamija bitnija od drzave.
Nakon ove posjete Mevluta treba sa turskom iskljucivo poslovno. Zemlja od koje smo ocekival bilo kakvu podrsku ponasa se izdajnicki i sramotno. Napokon je jasno da turska nije prijatelj bosnjacima. Tako se i mi moramo postaviti prema njima i rascistiti za sva vremena tu laznu ljubav izmedu dvije zemlje.
Od dzamija nikakva korist. Ima ih dovoljno. Ko hoce da se moli 5 vakata moze i u svojoj kuci a ne da se eksponira po dzamijama. Zasto turci ne otvore fabriku a ne samo dzamije. Zato sto je sa vjerski zatucanim svijetom najlakse manipulirati (to vazi za sve vjere) i predstavljati tursku kao toboze bratsku zemlju.