il bi ga upucali na licu mjesta.Chmoljo wrote: ↑17/06/2022 08:25nije samo stvar u prijetnji nego i u autoritetu. naročito drsko je ono udaranje lica u uniformi po ruci bez ikakve potrebe.dale cooper wrote: ↑16/06/2022 22:45 Kako god ona reakcija je naendertalska i eksesivno nasilna.Nikakve stvarne prijetnje nije bilo.
ako bi reagovali samo na stvarnu opasnost, pišali bi po policiji kako im ćefne, a rezultat bi najviše osjetio normalan narod koji nema potrebu da ispižđuje policiju. potcjenjuje se simbolika uniforme. a možda ne bi izgledalo brutalno da nije bio na štiklama, održao bi balans, a osim toga, što neko reče, in d lend of fri bi ga/je istejzirali da bi se usro/ala i upišo/ala.
Danasnji "feminizam"
-
Project Lucian
#26501 Re: Danasnji "feminizam"
- MarlboroGold
#26502 Re: Danasnji "feminizam"
Pa to je ono zadnje da ga prošaraju olovom, ali tejzere bi sigurno fasovao. To su činjenice ma koliko ljudi pokušavali ovu priču spuštati na "tačno znam ko je bio bully u djetinjstvu".
-
no_sikiriki
#26503 Re: Danasnji "feminizam"
Ne ulazeci sad u to sta je policajac uradio i kako jeste ili nije trebao, zar ne mislis da je bezveze postavljati ovakve videe uz notu “sjoo vidi pedercine jes ga dobro puko”? Nisam nikakav lazni moralista, ali ne vidim stvarno potrebu za debilnim cerekanjem na ovako nesto.Chmoljo wrote: ↑17/06/2022 08:25nije samo stvar u prijetnji nego i u autoritetu. naročito drsko je ono udaranje lica u uniformi po ruci bez ikakve potrebe.dale cooper wrote: ↑16/06/2022 22:45 Kako god ona reakcija je naendertalska i eksesivno nasilna.Nikakve stvarne prijetnje nije bilo.
ako bi reagovali samo na stvarnu opasnost, pišali bi po policiji kako im ćefne, a rezultat bi najviše osjetio normalan narod koji nema potrebu da ispižđuje policiju. potcjenjuje se simbolika uniforme. a možda ne bi izgledalo brutalno da nije bio na štiklama, održao bi balans, a osim toga, što neko reče, in d lend of fri bi ga/je istejzirali da bi se usro/ala i upišo/ala.
- dale cooper
#26504 Re: Danasnji "feminizam"
Pusti ba Chmoljo, mogli su ga njih dvojica uhvatiti za ruke i izvesti lijepo napolje. Ono je baš brutalno korištenje sile u situaciji gdje jeChmoljo wrote: ↑17/06/2022 08:25nije samo stvar u prijetnji nego i u autoritetu. naročito drsko je ono udaranje lica u uniformi po ruci bez ikakve potrebe.dale cooper wrote: ↑16/06/2022 22:45 Kako god ona reakcija je naendertalska i eksesivno nasilna.Nikakve stvarne prijetnje nije bilo.
apsolutno nepotrebna.
- hadzinicasa
#26505 Re: Danasnji "feminizam"
sto ti je lijep avatar <3dale cooper wrote: ↑16/06/2022 21:52Jedan od mojih omiljenih country singer songwritera. Lik koji nije imao problema da izrazi svoje osjećaje u pjesmama, a opet bude muškarac.no_sikiriki wrote: ↑16/06/2022 21:49
Nisam stvarno nikad slušala osim poneku od Shanie Twain.![]()
![]()
I ima dosta neke muzike koja zna biti anxiety-inducing, a sad sam u životnoj fazi gdje samo ganjam nešto opuštajuće - ove pjesme stvarno imaju taj efekat.![]()
![]()
Well, mornings come and Lord, my mind is aching
The sunshine standing quietly at my door
Just like the dawn my heart is silently breaking
And with my tears it goes tumbling to the floor
Once again the old town will be talking
Yes Lord, I've seen the pity that's in their eyes
'Cause they could never understand
It's her sorrow, it's not a man
No matter what they say, we know she tried
Baby's packed her soft things and she's left me
I just know she didn't mean to make me cry
It's not her heart, Lord, it's her mind
She didn't mean to be unkind
Why she even woke me up to say goodbye
It's not her heart, Lord, it's her mind
She just didn't mean to be unkind
Why she even woke me up to say goodbye
ovo mi je jedna od drazih pjesama
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#26506 Re: Danasnji "feminizam"
kurčenje na kurčenje. stvarno ne vidim problem. ako hoćeš da letiš moraš imati krila.dale cooper wrote: ↑17/06/2022 09:32Pusti ba Chmoljo, mogli su ga njih dvojica uhvatiti za ruke i izvesti lijepo napolje. Ono je baš brutalno korištenje sile u situaciji gdje jeChmoljo wrote: ↑17/06/2022 08:25
nije samo stvar u prijetnji nego i u autoritetu. naročito drsko je ono udaranje lica u uniformi po ruci bez ikakve potrebe.
apsolutno nepotrebna.
- Chmoljo
#26507 Re: Danasnji "feminizam"
ma jbmse jel peder, trans, ili šta već. tu ne diskriminišem. bio je onaj klip gdje ovako žena udarila policajca, šamar mu opalila, onda on njoj složio da se usralano_sikiriki wrote: ↑17/06/2022 09:26Ne ulazeci sad u to sta je policajac uradio i kako jeste ili nije trebao, zar ne mislis da je bezveze postavljati ovakve videe uz notu “sjoo vidi pedercine jes ga dobro puko”? Nisam nikakav lazni moralista, ali ne vidim stvarno potrebu za debilnim cerekanjem na ovako nesto.Chmoljo wrote: ↑17/06/2022 08:25
nije samo stvar u prijetnji nego i u autoritetu. naročito drsko je ono udaranje lica u uniformi po ruci bez ikakve potrebe.
-
Project Lucian
#26508 Re: Danasnji "feminizam"
Realno gledajući i da se tebi neko kurči ne bi ti bilo svejedno. I ja smilim da je prekomjerna sila korištena ali ko što reče čmoljo ne zajebavaj se sa policijom jbt.dale cooper wrote: ↑17/06/2022 09:32Pusti ba Chmoljo, mogli su ga njih dvojica uhvatiti za ruke i izvesti lijepo napolje. Ono je baš brutalno korištenje sile u situaciji gdje jeChmoljo wrote: ↑17/06/2022 08:25
apsolutno nepotrebna.
- dale cooper
#26509 Re: Danasnji "feminizam"
Složićemo da se ne slažemo u ovom slučaju. Jer previše je hajvana i u policijskim strukturama širom svijeta koji jedva čekaju da se sile.Chmoljo wrote: ↑17/06/2022 09:39kurčenje na kurčenje. stvarno ne vidim problem. ako hoćeš da letiš moraš imati krila.dale cooper wrote: ↑17/06/2022 09:32
Pusti ba Chmoljo, mogli su ga njih dvojica uhvatiti za ruke i izvesti lijepo napolje. Ono je baš brutalno korištenje sile u situaciji gdje je
apsolutno nepotrebna.
-
1Dante1
#26510 Re: Danasnji "feminizam"
Mogao je lagano izbjeci ovo da je normalno reagovao. Sam sebi kriv sto je pogresno procijenio tipa i situaciju.
- dale cooper
#26511 Re: Danasnji "feminizam"
hadzinicasa wrote: ↑17/06/2022 09:32sto ti je lijep avatar <3dale cooper wrote: ↑16/06/2022 21:52
Jedan od mojih omiljenih country singer songwritera. Lik koji nije imao problema da izrazi svoje osjećaje u pjesmama, a opet bude muškarac.![]()
ovo mi je jedna od drazih pjesama![]()
-
Project Lucian
#26512 Re: Danasnji "feminizam"
Meni innače nikad nije bilo jasno to prepiranje sa policajcima pogotovo kad je prekršaj vezan za saobraćaj. Mene kad zaustave, dobar dan, izvolite, hvala lijepo, doviđenja.
- Chmoljo
#26513 Re: Danasnji "feminizam"
znam. još si mu dao značku i oružje.dale cooper wrote: ↑17/06/2022 09:42Složićemo da se ne slažemo u ovom slučaju. Jer previše je hajvana i u policijskim strukturama širom svijeta koji jedva čekaju da se sile.
ali ovo izgleda brutalnije nego što stvarno jeste.
- Snake Eyes
#26514 Re: Danasnji "feminizam"
Da, udario ga je otvorenim dlanom a ovaj kako je na stiklama rasp'o se totalno. Definitivno nije ocekivao, osjeca i ponasa se kao zena pa ocekuje da ga i drugi tako vide i tretiraju.Chmoljo wrote: ↑17/06/2022 09:54znam. još si mu dao značku i oružje.dale cooper wrote: ↑17/06/2022 09:42
Složićemo da se ne slažemo u ovom slučaju. Jer previše je hajvana i u policijskim strukturama širom svijeta koji jedva čekaju da se sile.
ali ovo izgleda brutalnije nego što stvarno jeste.
- saint_mirad
#26515 Re: Danasnji "feminizam"
dupli
Last edited by saint_mirad on 17/06/2022 12:50, edited 1 time in total.
- saint_mirad
#26516 Re: Danasnji "feminizam"
hadzinica na dejtu bude kao

- konoplja
#26517 Re: Danasnji "feminizam"
Pogledao sinoc. Ima par cringe scena koje bi ja drugacije uradio, ali sveukupno dobar je film. Preporucio bi ga ljudima koji zive u neznanju o danasnjim pozicijama koje ljudi zastupaju u diskursu na naslovno pitanje filma.
Bilo mi je drago viditi da su spomenuli Alfreda Kinseya i Johna Moneya i njihove ideje koje su posluzile kao oslonac za queer i rodnu teoriju pa i teorije o seksualnosti i preko svega toga nekako nasle mjesto u feministickoj teoriji.
Intervju sa Patrick Grzanka PhD je legendaran. Zasto pitas to? Zasto je to vazno?
Kako se lik ucrvao. Malo po malo sve vise pasivno-agresivno odgovara. Istina i realnost je neugodna i transfobicna kaze lik. Na kraju doktor socijalni nauka zavrsi sa cirkularnom definicijom zena je zena i to je to.
Troll demokratskog kongresmena iz Kalifornije je presmjesan. Kaze mu Matt "There are people, who, kind of, really bought into the rumour that only men have penises."
I taj intervju zavirsi kao i mnogi ostali. Malo neugodnosti, bez definicije zene i vec izbucana fraza "This interview is over!".
- Riddle
#26518 Re: Danasnji "feminizam"
Imaju ovo dvoje tu odvratnu naviku da tako tiketiraju ljude i javno pretpostavljaju stvari o njima na osnovu nekoliko postova. Htio sam biti isto đubre i uzvratiti istom mjerom, ali kontam bolje mi je sve trajno izbrisati i više ne dolaziti u iskušenje.MarlboroGold wrote: ↑17/06/2022 09:22 Pa to je ono zadnje da ga prošaraju olovom, ali tejzere bi sigurno fasovao. To su činjenice ma koliko ljudi pokušavali ovu priču spuštati na "tačno znam ko je bio bully u djetinjstvu".
A što se ovog lika tiče, pored toga što je provocirao uniformisana lica, čujem neki jezik koji liči ruskom. Kao pripadnik te zajednice, valjda je trebao imati dovoljno zdravog razuma da zna da se oni tamo ne tolerišu kao u liberalnijim zemljama. Još jedan pokazatelj da je poptuno nesvjestan svog okruženja.
- Humljanin
#26519 Re: Danasnji "feminizam"
Slično misljenje imamkonoplja wrote: ↑17/06/2022 15:08Pogledao sinoc. Ima par cringe scena koje bi ja drugacije uradio, ali sveukupno dobar je film. Preporucio bi ga ljudima koji zive u neznanju o danasnjim pozicijama koje ljudi zastupaju u diskursu na naslovno pitanje filma.
Bilo mi je drago viditi da su spomenuli Alfreda Kinseya i Johna Moneya i njihove ideje koje su posluzile kao oslonac za queer i rodnu teoriju pa i teorije o seksualnosti i preko svega toga nekako nasle mjesto u feministickoj teoriji.
Intervju sa Patrick Grzanka PhD je legendaran. Zasto pitas to? Zasto je to vazno?![]()
Kako se lik ucrvao. Malo po malo sve vise pasivno-agresivno odgovara. Istina i realnost je neugodna i transfobicna kaze lik. Na kraju doktor socijalni nauka zavrsi sa cirkularnom definicijom zena je zena i to je to.![]()
Troll demokratskog kongresmena iz Kalifornije je presmjesan. Kaze mu Matt "There are people, who, kind of, really bought into the rumour that only men have penises."![]()
![]()
I taj intervju zavirsi kao i mnogi ostali. Malo neugodnosti, bez definicije zene i vec izbucana fraza "This interview is over!".
Mislim da je ovaj film bio prijeko potreban posebno radi publiciteta koji ga je pratio, tako da ce ga pogledati mnoge osobe i malo barem steći uvid u taj svijet bolesne rodne idologije koja doslovno ubija djecu.
A moje mišljenje je isto da je preblag bio i da je zagrebao samo površinski u problematiku. Komotno može napraviti još jedan nastavak koji bi se dublje bavio samim korjenima te idologije. O Kineseyu i Moneyu bi se dalo napraviti samostalno dokumentarac koliko su svojim "radovima" o jadu zabavili svijet. Takve ljude ja stvaljam uz bok Hitleru. Čisto zlo.
Sve u svemu, mislim da je dobro napravio dokumentarac i da ce imati efekta, pa mozda koga zanima onda ce se upustiti dublje u istraživanje.
-
no_sikiriki
#26520 Re: Danasnji "feminizam"
Takodjer je odvratna navika biti hinja i govoriti drugima da je neko djubre, jer si sam sebe pronasao u necemu sto se uopce i nije odnosilo na tebe.Riddle wrote: ↑17/06/2022 17:18Imaju ovo dvoje tu odvratnu naviku da tako tiketiraju ljude i javno pretpostavljaju stvari o njima na osnovu nekoliko postova. Htio sam biti isto đubre i uzvratiti istom mjerom, ali kontam bolje mi je sve trajno izbrisati i više ne dolaziti u iskušenje.MarlboroGold wrote: ↑17/06/2022 09:22 Pa to je ono zadnje da ga prošaraju olovom, ali tejzere bi sigurno fasovao. To su činjenice ma koliko ljudi pokušavali ovu priču spuštati na "tačno znam ko je bio bully u djetinjstvu".
A što se ovog lika tiče, pored toga što je provocirao uniformisana lica, čujem neki jezik koji liči ruskom. Kao pripadnik te zajednice, valjda je trebao imati dovoljno zdravog razuma da zna da se oni tamo ne tolerišu kao u liberalnijim zemljama. Još jedan pokazatelj da je poptuno nesvjestan svog okruženja.
Bully se odnosilo na ljude koji postavljaju ovakve videe i smatraju ih smijesnim i zabavnim.
- hadzinicasa
#26521 Re: Danasnji "feminizam"
Evo me, kad me dozivas
- MarlboroGold
#26522 Re: Danasnji "feminizam"
Kako bi bilo dobro da je povremeno uletio sa ovimkonoplja wrote: ↑17/06/2022 15:08Pogledao sinoc. Ima par cringe scena koje bi ja drugacije uradio, ali sveukupno dobar je film. Preporucio bi ga ljudima koji zive u neznanju o danasnjim pozicijama koje ljudi zastupaju u diskursu na naslovno pitanje filma.
Intervju sa Patrick Grzanka PhD je legendaran. Zasto pitas to? Zasto je to vazno?![]()
Kako se lik ucrvao. Malo po malo sve vise pasivno-agresivno odgovara. Istina i realnost je neugodna i transfobicna kaze lik. Na kraju doktor socijalni nauka zavrsi sa cirkularnom definicijom zena je zena i to je to.![]()
Troll demokratskog kongresmena iz Kalifornije je presmjesan. Kaze mu Matt "There are people, who, kind of, really bought into the rumour that only men have penises."![]()
![]()
umro bih
-
no_sikiriki
#26523 Re: Danasnji "feminizam"
sredi mu kakav dejt, bilo kakav, da se svi urahatimo.
- MarlboroGold
#26524 Re: Danasnji "feminizam"
A dobro bude i s druge strane... ove ženturače, ove ovakve, ove onakve... ne valja ni to. Dugo sam na ovoj temi i bilo je baš svega. Najgore je kad nedostaju argumenti, pa onda spuštaju na lični nivo... ono de ti malo o sebi, životu, šta radiš pa da stvore neko mišljenje o tebi kao ličnost bez da se argumentovano dotiču onog o čemu se diskutuje. Ili bude onako generalno šukanje, pa kad odgovoriš bude nisam ti ja kriv/a što si se u tome prepoznao/la. Dječija posla.Riddle wrote: ↑17/06/2022 17:18Imaju ovo dvoje tu odvratnu naviku da tako tiketiraju ljude i javno pretpostavljaju stvari o njima na osnovu nekoliko postova. Htio sam biti isto đubre i uzvratiti istom mjerom, ali kontam bolje mi je sve trajno izbrisati i više ne dolaziti u iskušenje.MarlboroGold wrote: ↑17/06/2022 09:22 Pa to je ono zadnje da ga prošaraju olovom, ali tejzere bi sigurno fasovao. To su činjenice ma koliko ljudi pokušavali ovu priču spuštati na "tačno znam ko je bio bully u djetinjstvu".
- MarlboroGold
#26525 Re: Danasnji "feminizam"
I naravno Matt je sve odlično sumirao... za agendiste biti žena je isto kao da obuku kostim žene i onda misle da su to, a i obrnuto nije ništa drugačije. Smiješno.