Mozda i mogu a mozda ce neke i skroz zatvarati. Tipa kod RTV ko sto su kod Avaza zatvorili. Frekventne mislim da ce ici ko na Ilidzi.mirza_15 wrote: ↑16/06/2022 15:16 Nije ovo loše na raskrsnicama što rade. Praktično završe pola raskrsnice bez zatvaranja tako što uđu jednim dijelom i sa jedne i sa druge strane u raskrsnicu. Ne znam je li moguće završiti ih ovako bez potpune obustave saobraćaja? Zatvoriš pola raskrsnice, završiš tu polovicu, otvoriš završeno, a zatvoriš drugu polovicu raskrsnice. Je li pola raskrsnice dovoljno za saobraćaj u oba pravca uz policajca na raskrsnici? Ako nije, zatvoriš samo jedan pravac. Tako nekako su radili na Ilidži.
Još ništa za početak radova Remiza - Č.Vila?
Rekonstrukcija tramvajske pruge
-
ReymondReddington
#4026 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
-
Registarska oznaka
#4027 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Zavrsise i drugu raskrsnicu, a glas se nije digao protiv vlade koja maltretira gradjane i vozace po 30+.
Forto Ostavka.
Forto Ostavka.
-
Hakiz
#4028 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ionako prekoračuju rokove, da ih raja i za to napadne, ko zna kada bi završili.Registarska oznaka wrote: ↑16/06/2022 22:38 Zavrsise i drugu raskrsnicu, a glas se nije digao protiv vlade koja maltretira gradjane i vozace po 30+.
Forto Ostavka.
Gledaj to kao humanitarno ostavljanje na miru.
-
made_in_sarajevo
#4029 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Poceli su skidati staru prugu na relaciji remiza-otoka. Zamolit cu stetu da ne maltretira ljude da rade od prije 7 ujutro. Sramota pajel
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- hare_1989
#4031 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Jučer namjerno krenuo na posao autobusom. Ja ljepote, nema nikakve gužve, stigao za 15 minuta sa AP do MDvora.
Ja ne znam šta se oni studenti žale, ili im je pruga samo alibi da ne dolaze na predavanja?
Ja ne znam šta se oni studenti žale, ili im je pruga samo alibi da ne dolaze na predavanja?
-
mirza_15
#4032 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Unija studenata je dobra odskočna daska za političku ili poslovnu karijeru. Haris Zahiragić, Nađa Lutvikadić, Selmir Vrabac... Svi oni su bili predsjednici Unije, a poslije ih krenulo
-
mirza_15
#4033 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Odlično! Skoro sve je betonirano od Ilidže do RTV doma. Jedva čekam finalnu realizaciju prve raskrsnice (sa šinama i asfaltom). Šine su položene (uglavnom) od Ilidže do Energoinvesta, Od Stupske petlje do ASA auta (bez raskrnica) i u različitim fazama montaže. Ovdje će biti još dosta posla i ako dođe do probijanja rokova doći će zbog radova na samim šinama. Mada ja ne vidim veliki problem ni da se rok probije za mjesec, dva. Kod nas se rokovi redovno probijaju, a sada ćemo od eventualnog probijanja roka na ovom projektu napraviti priču, ali i dalje ignorisati ostalo. Čak se prave pozitivne priče od projekata koji su trebali biti završeni prošle godine. Npr. ova dionica autoputa kod Počitelja. Snimaju prije neki dan, spojili prva dva raspona na onom veliko mostu. Hvalospjevi itd. a rok za završetak radova bio prošle godine, a ko zna kada će biti završeno. Zato ćemo na ovom projektu tražiti dlaku u jajetumade_in_sarajevo wrote: ↑17/06/2022 06:58 Poceli su skidati staru prugu na relaciji remiza-otoka. Zamolit cu stetu da ne maltretira ljude da rade od prije 7 ujutro. Sramota pajel
- hare_1989
#4034 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ma poslije oktobra niko neće ni spominjati rok, zato bez brige. Kad budu pometeni, zabrinut će se oni o svom jadu, neće im pruga, a ni Šteta biti ni kraj pameti.mirza_15 wrote: ↑17/06/2022 08:00Odlično! Skoro sve je betonirano od Ilidže do RTV doma. Jedva čekam finalnu realizaciju prve raskrsnice (sa šinama i asfaltom). Šine su položene (uglavnom) od Ilidže do Energoinvesta, Od Stupske petlje do ASA auta (bez raskrnica) i u različitim fazama montaže. Ovdje će biti još dosta posla i ako dođe do probijanja rokova doći će zbog radova na samim šinama. Mada ja ne vidim veliki problem ni da se rok probije za mjesec, dva. Kod nas se rokovi redovno probijaju, a sada ćemo od eventualnog probijanja roka na ovom projektu napraviti priču, ali i dalje ignorisati ostalo. Čak se prave pozitivne priče od projekata koji su trebali biti završeni prošle godine. Npr. ova dionica autoputa kod Počitelja. Snimaju prije neki dan, spojili prva dva raspona na onom veliko mostu. Hvalospjevi itd. a rok za završetak radova bio prošle godine, a ko zna kada će biti završeno. Zato ćemo na ovom projektu tražiti dlaku u jajetumade_in_sarajevo wrote: ↑17/06/2022 06:58 Poceli su skidati staru prugu na relaciji remiza-otoka. Zamolit cu stetu da ne maltretira ljude da rade od prije 7 ujutro. Sramota pajel![]()
Zato, nek probiju koji mjesec, nije problem, samo da se uradi.
- Thorgerson
#4035 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pa kud ces dalje kad JP Autoceste na FB objavljuju vijest i slike Svilaj Odzak dionice. Hvale se dionicom koju ni ne znas da si presao dok vozis. Eto koliko je duga.mirza_15 wrote: ↑17/06/2022 08:00Odlično! Skoro sve je betonirano od Ilidže do RTV doma. Jedva čekam finalnu realizaciju prve raskrsnice (sa šinama i asfaltom). Šine su položene (uglavnom) od Ilidže do Energoinvesta, Od Stupske petlje do ASA auta (bez raskrnica) i u različitim fazama montaže. Ovdje će biti još dosta posla i ako dođe do probijanja rokova doći će zbog radova na samim šinama. Mada ja ne vidim veliki problem ni da se rok probije za mjesec, dva. Kod nas se rokovi redovno probijaju, a sada ćemo od eventualnog probijanja roka na ovom projektu napraviti priču, ali i dalje ignorisati ostalo. Čak se prave pozitivne priče od projekata koji su trebali biti završeni prošle godine. Npr. ova dionica autoputa kod Počitelja. Snimaju prije neki dan, spojili prva dva raspona na onom veliko mostu. Hvalospjevi itd. a rok za završetak radova bio prošle godine, a ko zna kada će biti završeno. Zato ćemo na ovom projektu tražiti dlaku u jajetumade_in_sarajevo wrote: ↑17/06/2022 06:58 Poceli su skidati staru prugu na relaciji remiza-otoka. Zamolit cu stetu da ne maltretira ljude da rade od prije 7 ujutro. Sramota pajel![]()
Dionice koja je izgradjena 2017. Godine. Pisljivih 10km usred ravnice.
Prije 5 jebenih godina.
I sto je najzalosnije, komentari su tipa super izgleda, samo nek se gradi itd.
- Prpa.ba
#4036 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Federacija top, Kanton flop. 
-
mirza_15
#4037 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ma sve ja razumijem, ali biti toliko licemjeran da kritiuješ eventualno probijanje roka (hajde možemo uzeti i da je jedan probijen sa majem ove godine iako se radi o jednoj fazi dinamičkog plana a ne stvarnom roku za završetak radova) koje se još nije desilo a svjedočimo da se užurbano radi, dok se praviš mrtav kada su drugi javni radovi u pitanju i već probijene rokove je dno dna. Mislim, kakav karakter moraš biti da se tako ponašaš? Da ne spominjemo sada ono što se najavljivalo a nije ni počelo - Lašva - Nević polje brza cesta, ili HE Vranduk gdje se više od 30 miliona penala plaća za nešto gdje je samo kamen temeljac položen, Hranjen gdje su predviđena sredstva potrošena za trećinu rupe budućeg tunela, blok 7 TE gdje su u najavi stotine miliona penala za raskinuti ugovor a da se ništa nije počelo raditi, zenička zaobilaznica gdje su pojedine dionice koštale duplo više od predviđenog....Thorgerson wrote: ↑17/06/2022 08:20Pa kud ces dalje kad JP Autoceste na FB objavljuju vijest i slike Svilaj Odzak dionice. Hvale se dionicom koju ni ne znas da si presao dok vozis. Eto koliko je duga.mirza_15 wrote: ↑17/06/2022 08:00
Odlično! Skoro sve je betonirano od Ilidže do RTV doma. Jedva čekam finalnu realizaciju prve raskrsnice (sa šinama i asfaltom). Šine su položene (uglavnom) od Ilidže do Energoinvesta, Od Stupske petlje do ASA auta (bez raskrnica) i u različitim fazama montaže. Ovdje će biti još dosta posla i ako dođe do probijanja rokova doći će zbog radova na samim šinama. Mada ja ne vidim veliki problem ni da se rok probije za mjesec, dva. Kod nas se rokovi redovno probijaju, a sada ćemo od eventualnog probijanja roka na ovom projektu napraviti priču, ali i dalje ignorisati ostalo. Čak se prave pozitivne priče od projekata koji su trebali biti završeni prošle godine. Npr. ova dionica autoputa kod Počitelja. Snimaju prije neki dan, spojili prva dva raspona na onom veliko mostu. Hvalospjevi itd. a rok za završetak radova bio prošle godine, a ko zna kada će biti završeno. Zato ćemo na ovom projektu tražiti dlaku u jajetu![]()
Dionice koja je izgradjena 2017. Godine. Pisljivih 10km usred ravnice.
Prije 5 jebenih godina.
I sto je najzalosnije, komentari su tipa super izgleda, samo nek se gradi itd.
-
Registarska oznaka
#4038 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Otimas se kontroli, dobit ces opomenu od Zahiragica, ti bi trebao biti nezadovoljni glasac trojke...Hakiz wrote: ↑16/06/2022 23:11Ionako prekoračuju rokove, da ih raja i za to napadne, ko zna kada bi završili.Registarska oznaka wrote: ↑16/06/2022 22:38 Zavrsise i drugu raskrsnicu, a glas se nije digao protiv vlade koja maltretira gradjane i vozace po 30+.
Forto Ostavka.
Gledaj to kao humanitarno ostavljanje na miru.
-
made_in_sarajevo
#4039 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
samo ne znam sto razvlace sa prugom. jel cekaju neku aparaturu za brzi rad ili je nesto ali neko testiranje svega i svacega na dionici dom penzionera stupska petlja. svaki dan tu nesto rade i izgleda kao da u mjestu tapkaju. juce su postavili sine na dionici pored ASA auto, gore prema ilidzi nisam prolazio pa ne znam jesu li sa one "palete" skinuli sine.
-
mirza_15
#4040 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Danas betoniraju oko šina na dionici Stupska petlja - dom penzionera. I meni je to poprilično sporo. To mora brže. Jučer je bilo jako puno radnika na dionici od Ilidže prema Energoinvestu. Polagali šine čini mi se. Također su položene na dionici prema ASA auto, nešto više na šinama je odrađeno na dionici od Radon plaze do studentskih domova. Trebat će postaviti i šine na krivinama i okretaljkama. Ja se nadam da to može brže. Ovaj dio oko kopanja, drenaže, betoniranja.... To ide dosta brzo. Vjerujem da će taj dio biti jako brzo završen i na dionici do Č.Vile. Ovaj dio oko šina djeluje dosta sporo gledajući dionicu Stupska petlja - dom penzionera.made_in_sarajevo wrote: ↑17/06/2022 08:38 samo ne znam sto razvlace sa prugom. jel cekaju neku aparaturu za brzi rad ili je nesto ali neko testiranje svega i svacega na dionici dom penzionera stupska petlja. svaki dan tu nesto rade i izgleda kao da u mjestu tapkaju. juce su postavili sine na dionici pored ASA auto, gore prema ilidzi nisam prolazio pa ne znam jesu li sa one "palete" skinuli sine.
-
made_in_sarajevo
#4041 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
@mirza_15 necemo puno sad, ovi zabrinuti ce se ponadati pa ce opet pasti u depresiju, imaj srca 
-
mirza_15
#4042 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ma space shuttle je ova Vlada na sve prethodne. Da ne nabrajam zbog čega sve. Ima na drugoj temi. Što se mene tiče halal im i nekoliko mjeseci probijenog roka. Samo ih treba konstantno gurati i tražiti odgovornost. Ne treba se pretvoriti u SDA likove koji slijepo, bez imalo kritičkog razmišljanja, brane ili kritikuju u zavisnosti samo od toga ko branjeno ili kritikovano radi. Pri tome im apsolutno ne smeta da u isto vrijeme kritikuju neku pojavu dok potpuno istu pojavu, samo 10 puta izraženiju, sa druge strane brane. Šizofreno! Još je fascinantnije da su likovi iz SDA spremni biti opozicija građanima, zaustavljati pozitivne procese na štetu građana da bi usporili ili onemogučili političkog protivnika da radi dobre stvari. To nije konstruktivna opozicija. Jasno je da je posao opozicije da kritikuje, traži fule, objašnjava šta bi oni bolje... Ali recimo ovo što rade preko Novalića i FBiH (apelacije za štampani materijal i niz drugih apelacija, ponder, cijena plina, stavljanje šire jezgre Sarajeva na nekakvu listu gdje ne možeš graditi bez komisije na federalnom nivou i ministra iz HDZ-a...), evo sada i Džaferović kojem smetaju antikoruptivne mjere što je vjerovatno i glavni razlog oglašavanja američke ambasade jer su i oni učestvovali u donošenju tih mjera te hvalili poteze KS... O ovim opstrukcijama kantonalne ekipe Devića, Harisa dvokorak Zahiragića i sl. ne treba trošiti riječi...made_in_sarajevo wrote: ↑17/06/2022 09:03 @mirza_15 necemo puno sad, ovi zabrinuti ce se ponadati pa ce opet pasti u depresiju, imaj srca![]()
A zamisli kakav bi samo bio šamar kada bi tramvaj prošao ovom dionicom početkom septembra
-
ramizovstrasni388
#4043 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Mislim da je realno za očekivati da bude funkcionalna tramvajska linija Nedžarići - Čengić Vila do kraja septembra, ako dio do Ilidže ne bude spreman i nije neki belaj jer mogu raditi busevi Ilidža - Nedžarići kao i na početku rekonstrukcije
- MTV
#4044 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Zeljeznicka stanica je sada mini remiza.
- Truba
#4045 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
kad mislim na štetu
pomislim na ovaj spot i pjesmu
pomislim na ovaj spot i pjesmu
- kakotakonikako
#4046 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Opet se, na zalost, rekonstrukcija tramvajske pruge gleda kroz politiku a to je privredno i tehnicko pitanje.
Sve dok je tako, ko god bio na vlasti moze raditi sta hoce ( ne poredim ove ili one ) a na obicnom puku je da za svoje pare koje uzimaju oni koji su na vlasti ( bilo ko ) cekaju da se nesto povoljno desi za njih.

Sve dok je tako, ko god bio na vlasti moze raditi sta hoce ( ne poredim ove ili one ) a na obicnom puku je da za svoje pare koje uzimaju oni koji su na vlasti ( bilo ko ) cekaju da se nesto povoljno desi za njih.
- Truba
#4047 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nisu betonirano zasititili
Sace grad sve sjebat

Sace grad sve sjebat
- tramvajtrojka
#4048 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
jah ne poredis a sve si u svom postu napisao u stilu svi su istikakotakonikako wrote: ↑17/06/2022 13:48 Opet se, na zalost, rekonstrukcija tramvajske pruge gleda kroz politiku a to je privredno i tehnicko pitanje.
![]()
normalno da je politicko pitanje kad zna se koja stranka nije prstom mrdnula u trideset godina da nesto uradi po ovom pitanju i pustila prugu u teritoriju nafake da neko na njoj ne zagine
nije ni da ranije postove nisi imao na ovaj kalup
- kakotakonikako
#4049 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
To sto ti citas sto je napisano , pa onda prevodis kako ti mislis, to je tvoj problem.tramvajtrojka wrote: ↑17/06/2022 17:32jah ne poredis a sve si u svom postu napisao u stilu svi su istikakotakonikako wrote: ↑17/06/2022 13:48 Opet se, na zalost, rekonstrukcija tramvajske pruge gleda kroz politiku a to je privredno i tehnicko pitanje.
![]()
![]()
![]()
normalno da je politicko pitanje kad zna se koja stranka nije prstom mrdnula u trideset godina da nesto uradi po ovom pitanju i pustila prugu u teritoriju nafake da neko na njoj ne zagine![]()
nije ni da ranije postove nisi imao na ovaj kalupsvi su isti ne mogu biti isti kad se neko uhvatio u kostac sa problemima i rjesava ih al dobar ti je spin lafo zabrinut za narodne pare
![]()
![]()
![]()
Nisam ja lafo, nego STVARNO zabrinut za MOJE pare koje mi sve vlasti uzimaju kroz razne poreze i doprinose. Zar nemam pravo na to ?????
Btw- i tvoja reakcija pokazuje da si ti jedan od onih koji politiku stavlja na prvo mjesto a rekonstrukcija pruge je privredno i tehnicko pitanje.
- tramvajtrojka
#4050 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
a nisi bio zabrinut za svoje pare kad su prethodnih dvadesetak godina bili isti budzeti pa se nista nije radilo a pare stavljale u dzep ah ja tad su stranka koju ne podrzavas ali bila na vlastikakotakonikako wrote: ↑17/06/2022 17:38To sto ti citas sto je napisano , pa onda prevodis kako ti mislis, to je tvoj problem.tramvajtrojka wrote: ↑17/06/2022 17:32
jah ne poredis a sve si u svom postu napisao u stilu svi su isti![]()
![]()
normalno da je politicko pitanje kad zna se koja stranka nije prstom mrdnula u trideset godina da nesto uradi po ovom pitanju i pustila prugu u teritoriju nafake da neko na njoj ne zagine![]()
nije ni da ranije postove nisi imao na ovaj kalupsvi su isti ne mogu biti isti kad se neko uhvatio u kostac sa problemima i rjesava ih al dobar ti je spin lafo zabrinut za narodne pare
![]()
![]()
![]()
Nisam ja lafo, nego STVARNO zabrinut za MOJE pare koje mi sve vlasti uzimaju kroz razne poreze i doprinose. Zar nemam pravo na to ?????
Btw- i tvoja reakcija pokazuje da si ti jedan od onih koji politiku stavlja na prvo mjesto a rekonstrukcija pruge je privredno i tehnicko pitanje.
![]()
nije ti u prošlosti bila zabrinutost za pare gdje su ljudi kasnili zbog sporog i neredovnog prevoza gdje je manja produktivnost u gradu bila jer tramvaj ide 15 km/h umjesto 70 , u starim i orunulim tramvajima tad nisi bio nesto namah zabrinut
normalno da je politicko pitanje jer je tas na vagi veoma jednostavan hoces li imati najmoderniju prugu na Balkanu il nikakvu prugu jer ova nema ama bas nikakvih sigurnosnih uvjeta i na nivou je kisnjeva a ne nekog normalnog grada
za normalnog gradjanina izbor je lagan a za vas lafo zabrinute ostaje da spinujete i pisete ublehe