zlajaBHF wrote: ↑16/06/2022 22:38
tramvajtrojka wrote: ↑16/06/2022 22:32
jesi li ti svjestan da od tog plinovoda nema nista na nasoj teritoriji bh gasu trebala dva miliona za izradu projekta dobili milion i nikad nije izrada projekta zavrsena jer fadil nije dao repa
a tek koliku je vlada FBiH uradila svinjariju da dadne upravljanje bh gasom Srbiji e to je vec za zatvora, gdje su nas umjesto sa madjarskog toka koji je picio bez ikakvih problema i sigurnosnih posljedica , nakacili na turski tok gdje ti opskrbom upravlja srbija
Tekst koji sam postavio je par mejseci star, i pise:
Europska unija uvrstila je IAP na svoju listu uzajamnog interesa Energetske zajednice, a očekuje se, kako nam je potvrđeno u Plinacru, da će gradnju dionica podržati iz svojih fondova. Prema istom izvoru, Hrvatska je dosad za pripreme gradnje IAP-a iz fondova EU povukla 3,5 milijuna eura. Novac su za IAP iz Bruxellesa već dobile i Crna Gora i BiH iako nisu članice Unije, i to u ukupnom iznosu od 4,2 milijuna eura.
Znaci Eu podrzava ovaj projekat, i obirom na razvoj situacije u Ukrajini i politike EU koja se znacajno mijenja u odnosu na Rusiju, sasvim je logicno i relano da je ovaj plinovid realnost.
Zato je i sastanak sa Azerima bio relevantan......Ali kome ja pricam.
jel ti shvacas da nama taj plin treba sad i odmah i da je ovo sve ubleha , jer da izgradis plinovod treba ti četiri godine minimalno i sta se uradilo u prethodne cetiri otkako je tanap u funkciji skoro pa nista simbolicno a nama sva privreda naslonjena vecinski na plin, neka nestane plina sarajevo ce se smrznuti a mital ugasiti
kao i sve u vezi sda u federaciji fadilova Potemkinova sela kao autoput iznad zenice koji se raspada

a kostao nas je pola milijarde maraka
haj sto grade najmanje od svih a sto otvore dionicu pa je zatvore za dva dana nakon pola godine ganjanja papira dobiju cunga lunga papir da bi nakon godinu dana poceo se autoput raspadati i talasati na toj dionici na kojoj nisu mogli dobiti upotrebnu dozvolu
i ti mi govoris da ce uspjeti spojiti nas na plin sa Azerbajdžanom

a uspjeli ljudi usrati ugovor sa madjarima u vezi distribucije plina i dali nas u ruke srbiji
a za ovu svinjariju u vezi Mostara sto su uradili bolje i da to ne odg na tvoje smijurije tebi nije nista sto uvode politiku i politicke rotacije u policiji jedini u federaciji

: