Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
aldinjo

#62101 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

gamer4ever wrote: 15/03/2022 23:34
aldinjo wrote: 15/03/2022 20:57 A kako je brnjicu nosati i živjeti u strahu već dvije godine?
Ne bih ti znao reci posto ne zivim u strahu. A maska mi nikad nije smetala 10-15 minuta sto je stavim kada udjem negdje
Aha. Kako da ne.
armin071

#62102 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

Belgijom se širi nova varijanta virusa korona
Nova varijanta korona virusa Kombikron otkrivena je u nekoliko evropskih zemalja ukljucujući i Belgiju, a u pitanju kombinacija sve podvrste Omirkon soja virusa korene.
cassius

#62103 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

armin071 wrote: 18/03/2022 07:33
Belgijom se širi nova varijanta virusa korona
Nova varijanta korona virusa Kombikron otkrivena je u nekoliko evropskih zemalja ukljucujući i Belgiju, a u pitanju kombinacija sve podvrste Omirkon soja virusa korene.
:lol: :lol: :lol:
Humljanin

#62104 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Humljanin »

cassius wrote: 15/03/2022 07:29 :lol: :lol:
Pfizer CEO: Fourth shot of COVID vaccine "necessary"
Ali samo za zdrave osobe. Jer je studija pokazala da stare i bolesne ne štiti, a mlađe i zdrave fantastično štiti :mrgreen:
cassius

#62105 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

Nema dalje,sve je jasno nakon ovog klipa :D

cassius

#62106 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

Trebalo ga je davno otpustiti

hladan.preminger

#62107 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

Svi su lagali. Neki zbog novca, neki zbog moći, neki zbog neznanja.
Većina je slijepo slijedila nekog od njih.
cassius

#62108 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

Nema danas zabrinutih dusa ? :D
perfect_guy

#62109 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by perfect_guy »

cassius wrote: 20/03/2022 21:42 Nema danas zabrinutih dusa ? :D
nane i dede su spašeni, sve OK
Milenkov buraz

#62111 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

avetinja wrote: 14/03/2022 19:16
ultima_palabra wrote: 14/03/2022 17:36 Pitanje svih pitanja - ko su oni?
To bi mnogi htjeli znati, ali za sada znamo samo njihove posrednike u vidu političara, WHO, kriznog štaba i raznih stručnjaka.
Zna se, ljudi gušteri, to je barem sada jasno.
Milenkov buraz

#62112 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

gamer4ever wrote: 10/03/2022 09:52
MUNAFIK wrote: 07/03/2022 00:36 Dvije godine teskih restrikcija, panike, svakodnevnog medijskog ispiranja mozga koronom i odjednom PAFFFF nestade sve...

:-) :-) :-) :-) :-)

Nego da pitam jel aktuelna treca ili cetvrta doza, jesul sad oni sa 2 ili 3 doze isto kao i mi nevakcinisani. Smiju li u restoranu jesti ili naruciti se na šišanje kod brice oni sa jednom ili dvije doze?
To je tvoj problem sto su ti mediji toliko bitni. Meni nikad nije bio problem sta mediji pisu, nego ta bolest od koje nisam sebi dosao 2 mjeseca prosle godine. Jel to nestalo ? Pa ko sada fasuje, a nema antitijela, njemu definitivno nije nestalo, bez obzira da nema nijedan clanak u medijima. Ali se definitivno smiruje, sve manje i manje slucajeva. Za medije me zaboli q...
Tako je, mediji k'o mediji, ali kada ti dobar prijatelj za kojeg znaš da nije imao nikakvih pratećih bolesti na početku pandemije podlegne od Corone onda se zapitaš malo. Ja sam sada u februaru prebolovao Koronu, blagi smptomu, malo temprature, sve OK (naizgled) ali onaj k'o kaže da je to obična gripa ili je nepismen, zatucan ili u životu nije bolovao gripu.

Simptomi jesu slični gripi ali ima razlike. Moj prvi simptom je bio šlajm u grlu kao 15 ili 20 dan nakon prehlade, drugi temperatura 37-38 tri dana, pa onda po koži osjećaj kao kada izgoriš na moru pa ti smeta majica na tijelu. Onda je došlo do gubitka čula njuha, okus više-manje ostao isti, otvorio se apetit u toku tih 10 dana da sam nabacio 3 kile. Kakva je to gripa i prehlda gdje ti se apetiti otvara i imaš čudan osjećaj po koži? Od kada to gripa krene sa šlajmom u grlu? :shock: Od kada to prehlada i gripa nemaju popratni simptom kašlja i kihanja? :shock: Fakat u toku tih desetak-petnaest dana nisam kihao niti kašljao. Evo i danas čulo njuha nije 100% kako je bilo ranije pa pitam od kada to od gripe i prehlade tako strašno strada čulo njuha i dugo, dvadeset i nešto dana od oporavka? Ne treba mi niko postati patetične namještene linkove, ja sam to doživio na svojoj koži, imam gotovo pedest godina životnog iskustva, rada, svakodnevnog učenja, rasta kako materijalno tako i na unutrašnjem planu, znam komparirati stvari, napraviti analize, ne trebaju mi djetinjasti argumenti. Svo moje životno iskustvo mi govori da ovo nije gripa, argumenti su na ovoj strani a ne na strani zaluđenih balavaca kojima je FB, YT, Tik-Tok i slični glavna referenca.

Jesu li pretjerali sa mjerama? U nekim fazam jesu u nekim opet zakazali. Je li ovo obična gripa? Ne, iako je slično onaj ko iole obrati pažnju i ima tri razreda osnove skontat će razliku. Je li oapsno? za nekog jeste za nekog nije, nema 100% odogovra, ovaj virus je netpredvidiv ali izgleda da polako postaje sve manje opasan. To je moje neko viđenje svega ovoga. I da, vakcinisan dva puta Pfizerom.
MehmedPasaMoric

#62113 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MehmedPasaMoric »

Hvala ti Putine, sad napokon mogu baciti u smece i onu masku sto je drzim u dzepu od 2020... Nikad im halaliti necu tih 20 feninga
aldinjo

#62114 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

Pola godine držali policijski sat i ovdje neko opravdava ublehaše iz federalnog kriznog štaba. :roll: :skoljka: :run:
hladan.preminger

#62115 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

iz ovog trenutka opravdavati mjere koje nisu imale nikakvog učinka u suzbijanju bolesti predstavlja medicinsku dijagnozu.

ako se u toku 2020. sumnjalo u efikasnosti mjera, sada se vidi da su sve bilo apsolutno neefikasne za širenje virusa, a proizvele su nebrojeno mnogo negativnih efekata
MehmedPasaMoric

#62116 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Ko je normalan ikad mogao podrzati mjeru uvodjenja polocijskog sata, kao da virus ima sat pa djeluje samo po noci a preko dana spava :lol: Najveca ubleha 21 stoljeca, pLandemija
boogy

#62117 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by boogy »

@Milenkov buraz

Od kada me sjećanje služi - dakle od ranog djetinjstva (a blizu smo sa godinama), svake godine - baš svake godine u mjesecu martu imam gripu. To je i meni čudno ali to je tajmirano nevjerovatno. I sada upravo imam gripu.
Sve simptome koje si nabrojao imam svaki put, a nekada i gore od navedenih. Npr. temperaturu višu od 39 po 7 dana koja me toliko iscrpi da nemam fizičku snagu u rukama da podignem šolju čaja ... itd. Sada trenutno 9 dan, temperaturu nemam već dva dana, također krenulo sa kašljanjem, kihanjem, šlajm, sada trenutno otkidam komade kada kašljem, što se kaže strah me se nakšljat koliko me tijelo zaboli. I tako svake godine - trenutno pamtim više od 40 puta sigurno. Poslije kada prebolim, ko tinejdžer, pucam. Mogu boraviti sa zaraženima (boravio sam i sa zareženima od korone nakon preboljenja) i ništa, ne razbolim se opet.

U proteklom razdoblju, kada sam se testirao, naravno rekli su da imam koronu. Međutim meni se nije ništa promijenilo, ja sam svake godine u mjesecu martu isto bolestan.

Ono na šta nisam obraćao pažnju pa sam ostao iznenađen jeste da ima veliki broj ljudi, koji nikada nemaju gripu ili istu maju vrlo rijetko. Dakle kako svake godine prebolim gripu, tako sam mislio da i svi ostali prebole svake godine :-)

Kako ima veliki broj ljudi koji su obolivši od korone prošli kroz iskustvo gripe (po simptomima), koje zna biti vrlo teško (meni mnogo teže od prošlogodišnje delte), mogu da razumijem da im je to nešto strano i veliko te da su pod dojmom, pogotovo pod utjecajem medija koji su po meni učinili veliko zlo u vrijeme korone.

Sa druge strane meni korona nije unijela nikakvu promjenu - samo uobičajeno fasovao u martu.

Eto da podijelim moje lično iskustvo.
Peruzzi

#62118 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Peruzzi »

hladan.preminger wrote: 23/03/2022 08:33 iz ovog trenutka opravdavati mjere koje nisu imale nikakvog učinka u suzbijanju bolesti predstavlja medicinsku dijagnozu.

ako se u toku 2020. sumnjalo u efikasnosti mjera, sada se vidi da su sve bilo apsolutno neefikasne za širenje virusa, a proizvele su nebrojeno mnogo negativnih efekata
Akcenat je na "iz ovog trenutka". Iz ovog trenutka je sve lakse posmatrati, pogotovo onima koji nisu bolovali koronu. Ti ljudi tako i tako najvise sude. Sveznalice.
Da nista nisu poduzimali i da su pustili da se narod zarazi, bilo bi da imamo najnesposobniju vladu. Kad su poduzeli kakve takve mjere opet slusamo da imamo najnesposobniju vladu. Tako da nije sve ni u vladi.
Sto prije shvatimo da smo mi kao narod, najnakaradniji i najdebilniji narod svih vremena onda ce nam svima biti lakse.
Peruzzi

#62119 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Peruzzi »

MehmedPasaMoric wrote: 23/03/2022 09:29 Ko je normalan ikad mogao podrzati mjeru uvodjenja polocijskog sata, kao da virus ima sat pa djeluje samo po noci a preko dana spava :lol: Najveca ubleha 21 stoljeca, pLandemija
Poenta policijskog sata nije da koronu nocu uspava a ujutro po izlasku sunca da je probudi i napravi joj dorucak. Valjda to ne bi trebalo objasnjavti nekome ko je sposoban napraviti profil na forumu.
Pored totalnog lock downa kojeg u nasoj zemlji nije bilo moguce sprovesti jer bi propalo sve ono sto dosad nije, jedina alternativa je bila ograniciti ljude da se krecu.
Dnevne obaveze naravno nije bilo moguce zabraniti jer narod mora da radi, ali nocni zivot koji je perfektna prilika da se korona jos vise prosiri, bogohuljenje po gradu i nepotrebno partijanje u tako ozbiljnoj situaciji bilo je krajnje nepotrebno i zbog toga je bilo i zabranjeno.
Zakljucak: ono najbitnije je uvijek bilo dozvoljeno, ono manje bitno kao sto je partijanje i bogohuljenje po mraku do jutarnjih sati je bilo nedozvoljeno. I opet je to bilo vise dozvoljeno nego nedozvoljeno kad se sve sabere i oduzme. Partijalo se svejedno samo u manjoj kolicini.
Da ste u nekoj drugoj drzavi bili za vrijeme korone, ne samo da ne bi imali nocni izlazak nego ne bi ni danju smjeli izlaziti mjesecima. Kakva bi tek onda vasa reakcija bila. Narod Bosne i Hercegovine je kroz ovaj period korone najvise slobode imao, ali NAJVISE.
MehmedPasaMoric

#62120 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Peruzzi wrote: 23/03/2022 10:29
MehmedPasaMoric wrote: 23/03/2022 09:29 Ko je normalan ikad mogao podrzati mjeru uvodjenja polocijskog sata, kao da virus ima sat pa djeluje samo po noci a preko dana spava :lol: Najveca ubleha 21 stoljeca, pLandemija
Poenta policijskog sata nije da koronu nocu uspava a ujutro po izlasku sunca da je probudi i napravi joj dorucak. Valjda to ne bi trebalo objasnjavti nekome ko je sposoban napraviti profil na forumu.
Pored totalnog lock downa kojeg u nasoj zemlji nije bilo moguce sprovesti jer bi propalo sve ono sto dosad nije, jedina alternativa je bila ograniciti ljude da se krecu.
Dnevne obaveze naravno nije bilo moguce zabraniti jer narod mora da radi, ali nocni zivot koji je perfektna prilika da se korona jos vise prosiri, bogohuljenje po gradu i nepotrebno partijanje u tako ozbiljnoj situaciji bilo je krajnje nepotrebno i zbog toga je bilo i zabranjeno.
Zakljucak: ono najbitnije je uvijek bilo dozvoljeno, ono manje bitno kao sto je partijanje i bogohuljenje po mraku do jutarnjih sati je bilo nedozvoljeno. I opet je to bilo vise dozvoljeno nego nedozvoljeno kad se sve sabere i oduzme. Partijalo se svejedno samo u manjoj kolicini.
Da ste u nekoj drugoj drzavi bili za vrijeme korone, ne samo da ne bi imali nocni izlazak nego ne bi ni danju smjeli izlaziti mjesecima. Kakva bi tek onda vasa reakcija bila. Narod Bosne i Hercegovine je kroz ovaj period korone najvise slobode imao, ali NAJVISE.
U cemu je razlika izmedju partijanja u ponoc i sjedenja u kafani u podne ili klanjanja Bajram namaza u 6 ujutru, sa aspekta sirenja zaraze? :lol:
Peruzzi

#62121 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Peruzzi »

Ne znam kako si dosao da usporedjujes Bajram i izlaske. Ali ajde da probam odgovoriti. Bajram namaz se klanja dva puta godisnje, vecernji izlasci i druzenje su na svakodnevnoj bazi.
Bajram namaz su ljudi klanjali sa maskama na glavi. Tefericit se ne moze sa maskom na glavi.
Bajram namaz traje u vrh glave pola sata, a teferic cijelu noc, svaki dan.
Sa aspekta sirenja zaraze mnogo je veca mogucnost da se zarazis ako u sedmici 3 puta izalazis nego ako 2 puta godisnje klanjas Bajram namaz.
Nisam siguran da li sam dobro razumio pitanje, ali pokusao sam odgovoriti onako kako sam ga ja shvatio. :)
aldinjo

#62122 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

Peruzzi wrote: 23/03/2022 10:29
Dosta mi je više vaših "šupljih" priča o opravdanosti besmislenog policijskog sata. Druge debilske mjere neću spominjati ovdje.
Peruzzi

#62123 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Peruzzi »

Samo po dzepu i sve ce biti ok. Ne mozes sa neandertalacima ljudski. :wink:
MehmedPasaMoric

#62124 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Peruzzi wrote: 23/03/2022 11:26 Ne znam kako si dosao da usporedjujes Bajram i izlaske. Ali ajde da probam odgovoriti. Bajram namaz se klanja dva puta godisnje, vecernji izlasci i druzenje su na svakodnevnoj bazi.
Bajram namaz su ljudi klanjali sa maskama na glavi. Tefericit se ne moze sa maskom na glavi.
Bajram namaz traje u vrh glave pola sata, a teferic cijelu noc, svaki dan.
Sa aspekta sirenja zaraze mnogo je veca mogucnost da se zarazis ako u sedmici 3 puta izalazis nego ako 2 puta godisnje klanjas Bajram namaz.
Nisam siguran da li sam dobro razumio pitanje, ali pokusao sam odgovoriti onako kako sam ga ja shvatio. :)
Uhvatio si se Bajrama kao pijan plota a za kafanu u podne nista ne rece :? Otkud ti znas jel neko izlazi i teferici 3 puta sedmicno ili 2 puta godisnje, jesi provodio neko istrazivanje mozda?
Peruzzi

#62125 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Peruzzi »

Da su vam i kafanu u podne zabranili pozlilo bi vam treci dan. Budi sretan da si barem preko dana smio izlaziti na kafu. U drugim drzavama ni to nije bilo moguce.
A o izlascima 3 puta sedmicno suvisno je bilo sta napisati.
Kafane svaku noc pune. Da sam napisao 5 puta sedmicno ne bih pretjerao.
Locked