Sta je reci, koprcas se u vlastitom blatu, ha?
Ne moras dalhe, u redu je...
Moderator: O'zone
obratno.
Pogresno je to sto si sam prestanak pandemije u nevakcinisanoj Africi, a nastavak iste u vakcinisanoj Europi, zelio opravdati time (broj suncanih dana u godini). Povukoh ti paralelu sa vakcinisanim Izraelom, a pogotovo, Australijom i Novim Zelandom u najsuncanijem periodu u godini...
Pa jel ono pfizer placao da se prica protiv AZ vakcine? U to mogu povjerovati bez problema
Nemas se sta ubjedjivati sve informacije su dostupne. Budala i slijepac je onaj koji pored svih informacija tvrdi nesto suprotno. Cinjenica jeste da sam virus je puno manji od aerosola. A kad si me prvi put quote ja sam pricao o virusu i kako on ne lebdi sam u zraku, nisam ni spominjao aerosole. Koliko koja maska stiti od sirenja aerosola, to je druga prica, ali valjda je vec svima jasno da platnene maske su najgore, bolje su malo hirurske, a kn95/ffp2 stite ne samo od aerosola nego cak i od virusa. Ti si negdje procitao novo istrazivanje, koje jeste istinito, je da se corona uglavnom prenosi preko aerosola, i odjednom zakljucio da to znaci da maske su beskorisne, sto je zakljucak nigdje veze. Implikacije toga da se virus prenosi aerosolom su te da virus ostaje u zraku, pa vise nisu siguran ni na 2 metra udaljenosti. Zarazena osoba cak moze i otici iz prostora, a ti da se zarazis. Znaci virus ostaje u malim zatvorenim prostorima bez ventilacije, uopste nebitno koliko si udaljen od zarazena osobe i da li ona uopste tu vise. To veze nema sa maskama.Nitkonitkovic wrote: ↑13/02/2022 17:17 Gori sam ja sto se ovdje ubjedjume sa ovim koji misli da platnena maska zaustavlja aerosol, sa ovim sto iz posta vidi da li ja galamim ili ne itd. Nema smisla, slijepci ostaju slijepci.poz za normalan dio foruma do nekih ljepsih dana.
![]()
Kad ti meni odgovoriš ko je idejni tvorac "narativa" i ko gura "agendu"
Samo se treba bocat , jebo logiku. Ja sam rekao , kad su ljudi slijepi na vlastite oci nema tu puno pomoci.avetinja wrote: ↑14/02/2022 14:25 Živimo u ludo vrijeme.
Na brzinu što sam pogledao podatke i vidio da Izrael (72% vakcinisanost), Grčka (75% vakcinisanost), Srbija (49% vakcinisanost), Rumunija (42% vakcinisanost) imaju veću smrtnost sada od omikrona nego prije, iako je omikron poklončić virus, kako već struka reče. Sada će reći da su pomrli nevakcinisani. Hajde dobro neka bude. Ali, zar nije logično da se uz vakcinisanost iznad 70% (u ove druge dvije države oko 40%, ali ni to nije mali procenat), gdje virus cirkuliše već dvije godine, a struka kaže da ipak postoji imunitet u ćelijama možda i više od dvije godine, zar nije logično da smrtnost bude manja? Prema svim prilikama mora biti. Evo i Kanada koja je vakcinisana 85% ima skoro istu smrtnost kao iz najgorih dana. Nešto tu ne štima.
Onda izađu oni glavetani iz WHO i kažu Afrika blizu izlaska iz pandemija, a usput Afrika vakcinisala 17% stanovništva, što je opet po standardima od 70% do 90% nedovoljno za izlazak iz pandemije, a struka boljitak opravdava porastom vakcinacije koji je trenutno stao na nedovoljnih 17%. Onda na forumu kažu da je razlog tome sunce, iako struka kaže da sunce neće uništiti virus, što smo već imali priliku da vidimo. Afrika je kontinent iz kojeg su nam, kako struka kaže, došli svi ti naknadni zajebani virusi baš zbog niske stope vakcinacije, ali sada izlaze iz pandemije jer imaju nisku stopu vakcinacije, ali prema WHO taj procenat od 17% je boljitak, dok zemlje sa 70% vakcinisanost još kubure za pandemijom.
Svaka čast kome je sve ovo logično i jasno. I da ne bude usijanih glava, ne radi se ovdje samo o vakcinama, nego i o svemu ostalom što su nam stručnjaci do sada govorili.
Nemaju vecu smrtnost, nego imaju daleko vise slucajeva nego ranije kada su mjere bile na snazi. Iz tolikog broja slucajeva mora proizaci i uvecana apsolutna brojka smrtnosti. Vecina drzava je popustila mjere kada je dostignuta odredjena stopa vakcinacije.avetinja wrote: ↑14/02/2022 14:25 Živimo u ludo vrijeme.
Na brzinu što sam pogledao podatke i vidio da Izrael (72% vakcinisanost), Grčka (75% vakcinisanost), Srbija (49% vakcinisanost), Rumunija (42% vakcinisanost) imaju veću smrtnost sada od omikrona nego prije, iako je omikron poklončić virus, kako već struka reče. Sada će reći da su pomrli nevakcinisani. Hajde dobro neka bude. Ali, zar nije logično da se uz vakcinisanost iznad 70% (u ove druge dvije države oko 40%, ali ni to nije mali procenat), gdje virus cirkuliše već dvije godine, a struka kaže da ipak postoji imunitet u ćelijama možda i više od dvije godine, zar nije logično da smrtnost bude manja? Prema svim prilikama mora biti. Evo i Kanada koja je vakcinisana 85% ima skoro istu smrtnost kao iz najgorih dana. Nešto tu ne štima.
Onda izađu oni glavetani iz WHO i kažu Afrika blizu izlaska iz pandemija, a usput Afrika vakcinisala 17% stanovništva, što je opet po standardima od 70% do 90% nedovoljno za izlazak iz pandemije, a struka boljitak opravdava porastom vakcinacije koji je trenutno stao na nedovoljnih 17%. Onda na forumu kažu da je razlog tome sunce, iako struka kaže da sunce neće uništiti virus, što smo već imali priliku da vidimo. Afrika je kontinent iz kojeg su nam, kako struka kaže, došli svi ti naknadni zajebani virusi baš zbog niske stope vakcinacije, ali sada izlaze iz pandemije jer imaju nisku stopu vakcinacije, ali prema WHO taj procenat od 17% je boljitak, dok zemlje sa 70% vakcinisanost još kubure za pandemijom.
Svaka čast kome je sve ovo logično i jasno. I da ne bude usijanih glava, ne radi se ovdje samo o vakcinama, nego i o svemu ostalom što su nam stručnjaci do sada govorili.
Vloggeri, bloggeri, instagram influenceri nemaju finansijski interes? Zanemarimo sada sadrzaj.hladan.preminger wrote: ↑14/02/2022 10:11 E jebote. Pa ko ima financijski interes za "negiranje" učinkovitosti covid vakcina?
Koja lobotomija.
Pa i to je nebuloza jedna velika, jos jedna od mnogih glupih mjera.ultima_palabra wrote: ↑14/02/2022 17:23U restoranima konobari nose maske, a musterije ne. Mora da su sve musterije slavne osobe.