Ukrajina

sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#93876 Re: Ukrajina

Post by sime_cipol »

geoxx wrote: 15/06/2022 22:46
drug_profi wrote: 15/06/2022 22:40

Prije ce biti da su Hrvati malo distancirani prema Ukrajincima pa su im i tekstovi u medijima u tom folu.
Uopste nisu.

Ovdje standardno luzersko razmisljanje. Cuj Europa ce natjerati nekog. Covjek se jednostavno umori objasnjavajuci retardiranost te logike.
Ukrajinci imaju Poljake, Slovake, Baltičke zemlje, koji pomažu, imaju Amerikance i Engleze. Dovoljno.
Svabe i Francuzi gledaju svoje interese i guzicu kao najjace u EU, da njima ne fali. Tragično je da tolike nacije sa 60-70miliona ljudi ovako podilaze Rusima, a da se 2-3 miliona Litvanaca pokazuju ovako ponosnim, sa mudima i bez straha.
mo-town

#93877 Re: Ukrajina

Post by mo-town »

Excel2 wrote: 15/06/2022 23:01
mo-town wrote: 15/06/2022 22:57
Zapad Ukrajinu pomaze toliko da ne izgubi ali i da ne pobjedi. Pokusavaju naci neki bilans da Rusi ne izgube jer tehnicki uvijek mogu baciti nuklearku ako vide da je vrag odnio salu. A onda neka nam je svima Bog na pomoci. Zapad s tim racuna i gleda kako se se situacija okonca koliko-toliko nerjeseno. S tim da ce najvecu cijenu platiti naravno Ukrajinici. I tesko je sada reci da li su oni bilo kakvom drugom politikom mogli proci bolje u svemu ovome.
Ne baca se nuklearka u osvajackim ratovima.
Ovo bi bilo u slucaju da ih Ukrajinici iprase natrag u Rusiju.
jednonogi_Jack

#93878 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

hatemondays wrote: 16/06/2022 00:29
geoxx wrote: 15/06/2022 22:46

Uopste nisu.

Ovdje standardno luzersko razmisljanje. Cuj Europa ce natjerati nekog. Covjek se jednostavno umori objasnjavajuci retardiranost te logike.
Jedina regija koja se ogolila je upravo Europa nakon ovog fijaska, niko ih nece hebati ni zasto vise. Kinezi, Indija, Juzna Amerika, Arapi,Izrael svi vazniji igraci im se smiju kako su naivni ispali ovdje. takodje se ojacala pozicija USA i UK tako da svi oni koji misle glumiti neku mecku ubuduce moraju prvo da se igraju sa ova 2 medvjeda. Jedini pravi luzeri su Europa i Rusi ali generalno imidz EU je okrnjen debelo unutra i izvana. To je kad imas dosta ukucana a niko nikome nevjeruje, podsjecaju me na Jugu prije rata (bratstvo i jedinstvo) a dva velika brata bi cvokirali ostale. Europska Unija je umrla samo je jos drze na aparatima. Ovaj rat ce dovesti do novog svjetskog poretka u kome ce mozda doci do podjele Ruskih drzava izmedju zapadnog sila na zapadu i Kine na istoku (vuk sit i ovcice na broju) sve do nekog novog diktatora i belaja.
Koje bi to zapadne sile sa Kinom podijelile Rusiju ako je EU već umrla ? :)
jednonogi_Jack

#93879 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

mo-town wrote: 16/06/2022 05:13
Excel2 wrote: 15/06/2022 23:01

Ne baca se nuklearka u osvajackim ratovima.
Ovo bi bilo u slucaju da ih Ukrajinici iprase natrag u Rusiju.
A ako osvojene teritorije integrišu u Rusiju kao što to sada ubrzano rade?
Bossona

#93880 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Comandini wrote: 16/06/2022 00:42
Bossona wrote: 15/06/2022 23:00

O čemu ovaj rus novinar drami ?. Ko poznaje ruski da nam prevede.
On nije rus, ima jak britanski naglasak, mislim da je ovo ona budala koja je odavno s njima u Donbasu. Ukratko, govori kako su pod paljbom i kako Ukrajinci gadjaju naselje u Makivki.
:thumbup:
madner

#93881 Re: Ukrajina

Post by madner »

Rusi napredovali kod Harkova juce.
lajkujMe

#93882 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

@madner
Ne stidi se slobodno malo detalja ubaci, gdje tacno kad?
lajkujMe

#93883 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Zanimljiv detalj

Rusi tvrde da vidjaju Bayraktare u izvidnicima ali ne mogu da ih obore.

Ne cudi me vjerovatno lete van dometa Tor, Pantsir i Buk raketa na nekih 40km daljine
lajkujMe

#93884 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Evo tri glavonje dolaze u Kijev danas u nocnom vozu su za Kijev
lajkujMe

#93885 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Zanimljiv video
Ukrajinski sof po nocu minira Ruski pontun.

Gdje kad nije poznato meni iskreno lici na Bilohorivku
Excel2

#93886 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Malo li je
statixx

#93887 Re: Ukrajina

Post by statixx »

dupli
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#93888 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

ukrajinci su dobri, visoko iznad svih ocekivanja i procjena
malo nas emocije ponesu i zelimo veliku ofanzivu ukrajinaca i brzu pobjedu ali protiv glomazne i teske rusije to nece tako ici

vojni poraz i slom ruske vojske u ukrajini nece biti kraj - rusija je istinsko carstvo zla i prijetnja cijelom svijetu - ideologija krvi i tla, svetosti rusije i misija stvaranja ruskog svijeta(Русский мир) nece prestati porazom u ukrajini
trajace ovaj rat i borba protiv ruske imperije zla dugo vremena
Milenkov buraz

#93889 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

Bernardinac wrote: 16/06/2022 01:33 Ja mislim da Ukrajina i Zapad trolaju Ruse.
Spoiler
Show
Gine se i gubi se teritorij na Istoku ali mislim da nije toliko katastrofično koliko možemo pročitati na Zapadnim a pogotovo na proRuskim izvorima.
Mislim da svjesno obmanjuju Ruse obavještajnim informacijama da su pred slomom.
Mislim da čak trolaju da je Zapad podjeljen oko "onih" koji bi davali ustupke Putinu (Scholc, Draghi, Macron) u odnosu na USA I GB.?
Mislim da ovi "trgovci Ukrajinom" imaju svoju svrhu "mamca" za Putina.
Svi na Zapadu dobro znaju da Putin neće stati na Ukrajini a 100% sam siguran da su im Ameri izbili iz glave pomisao da će ustupcima okončati rat i apetite Rusije a vjerovatno i Kine.
EU zna da su bez USA pušiona. Padom Ukrajine zbog piškiću-kakiću politike nekih EU članica dolazi u pitanje opstanka NATO-a i cijele Zapadne civilizacije što je propast i USA, GB i EU.
Da USA, GB nemaju takve obavještajne podatke šta se sprema već godinama od strane Rusije, bi li GB izašla iz EU i bi li USA bila toliko luda podržati Ukrajinu, toliko da ne popusti Rusiji oko NATO-a i ukrajinskog pro Zapadnog opredjeljenja koje je "navodno izazvalo" Ruse da napadnu Ukrajinu?
Sjetite se koliko su Rusi imali plan A kako će dobiti rat za par sedmica i kako će se Ukrajinci listom predati i položiti oružje čim se ovi VDV-vi desantiraju kraj Kijeva ili brzo prodru klinovima glavnim cestama i uđu duboko u Ukrajinu?
Taj plan A je propao.
Recimo da sad rusi rade na planu B i da su sve to predvidili (da će plan A propasti al eto hajmo probati) i sad ga provode tako što su sve koncentrisali na Istok.
Ok, ide im nekako ali to je kilavo i uz velike gubitke ljudi i tehnike.
Šta Ukrajinci rade u međuvremenu?
Upravo ono što demantira da su katastrofičnom stanju.
Ukrajinska vojska napada na Harkivskom i Hersonskom pravcu izvodeći protudare da ih razvuku a tako slabe Rusku ofanzivu na Istoku i Rusi tu osvajaju jedno i ili dva sela dnevno a to Ukrajinci brane pametno a ne toliko fanatično koliko se prikazuje.
Povuci se kada vidiš da ne možeš više a cilj je ubiti što više neprijatelja i njegove tehnike. Vrati nazad ako vidiš da možeš uz minimalnu cijenu.
Rusi imaju privid da se "ipak okreće" i da se ide naprijed i da će se ukrajinci slomiti i uletit u neki "vodokotlić" i da su na kraju snaga i da će se listom predati itd.
Zašto to Rusi misle?
Zato što vjerovatno ponovo imaju krive informacije jer im USA i Ukrajina informativno i obavještajno stvaraju takvu sliku. Imam osjećaj da Rusi žive u nekom svom paralelnom svijetu sa totalno iskrivljenom percepcijom.

Rusija ima puno ljudi i tehnike u rezervi da budemo iskreni ali oni trenutno dovlače toliko ljudi da zakrpe ispale iz stroja i da nastave osvajati selo po selo jer su Ukrajinci pred slomom?
Ja mislim da su se ponovo zajebali i popušili lažnjak.
Zelenski stalno kuka kako gine 100-200 ljudi dnevno i da je očajna situacija pa su neki Rusi i neki "zapadni analitičari" već izbrojali da je Ukrajincima već izbačeno iz stroja 180 000 hiljada ljudi i sl. i da im nije jasno kako se još drže itd. i da je pobjeda na pomolu.
Teško ćeš čuti nekog Ruskog zvaničnika koji će reći... pa eto, ne ide nam kako smo se nadali.
Kad slušaš onog njihovog iz MO RF ne možeš vjerovat koliko su Rusi uništili aviona, tenkova, ljudi ili zap. tehnike?
Pa na početku rata su govorili da Ukrajinska avijacija više ne postoji itd.
Svi lažu, naravno, ali nekima je to jednostavno državna ideologija, tradicija i kultura.
Rusija funkcionira na osnovu laži. Sve se svodi na laž.
Mislim da su to Ameri skontali i da im to nude kako bi ih udavio taj fetiš o kojem su ovisni.
Nešto definitivno ne štima, ne znam da li trolaju ali sigurno da ima namjerno puštenih lažnih podataka i izjava. meni realno nikako ne idu u glavu da Rusi ne mogu da faktički slome organizovani otpor Ukrajinca bez obzira na oružije koje stiže. da se razumijemo, hvala Bogu da je tako, samo kažem.
Last edited by Milenkov buraz on 16/06/2022 08:52, edited 1 time in total.
Zumbul2

#93890 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

Konstanca u Rumuniji glavni tranzitni hab za ukrajinsku pšenicu i kukuruz, što je dobra vijest.
https://www.aljazeera.com/gallery/2022/ ... nian-grain
Milenkov buraz

#93891 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

U Kairu potpisan historijski sporazum: Izrael će preko Egipta izvoziti gas prema Evropi
Sovac

#93892 Re: Ukrajina

Post by Sovac »

EmirBIH wrote: 14/06/2022 19:33
Sovac wrote: 14/06/2022 18:59

Slovaci su poslali jednu bateriju S300, Ukrajinci imaju ih oko 100njak. To je sića.
nikakve logike nema
što su očajno tražili onda
šta bi značilo da je to tako kako ti misliš
da ima 100 niđe veze
znas li ti koliko su turci platili koji su bigatiji i jača vojska tri ili četiri kompleta, nisam sad siguran
Nisam aktivan tek sad vidjeh odgovor.

Pročitaj ova tri artikla, ovdje se spominje broj baterija, a imaš i na wikipedia stranici za S-300 missile system pod Operators Ukrajina sa 100 baterija:
https://www.france24.com/en/live-news/2 ... -than-done
https://nationalinterest.org/blog/buzz/ ... ems-201443
https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2 ... reds-left/

Koliko znači jedna baterija ne znam, možda je više pomoglo 50 raketa što su dobili uz sistem. Ove sisteme su naslijedili još od Sovjetskog doba i nisu toliko skupi, mislim da je veći problem naći rakete za njih.

Turci su kupili S400 sistem što je novi sistem sa većim dometom.
VladaFBiH

#93893 Re: Ukrajina

Post by VladaFBiH »

jest off topic ali sam morao :)

Ulovio čovjek zeca i donio ga ženi. Kaže, ubaci ga u rernu da se ispeče. Kaže žena, ne mogu, nema plina. Pa onda ga ispeci na tavi. Ne mogu, nema ulja. Razljuti se čovjek i izbaci zeca kroz prozor. Zeko otrči i viče "Slava Ukrajini!" :izet:
General War

#93894 Re: Ukrajina

Post by General War »

VladaFBiH wrote: 16/06/2022 09:07 jest off topic ali sam morao :)

Ulovio čovjek zeca i donio ga ženi. Kaže, ubaci ga u rernu da se ispeče. Kaže žena, ne mogu, nema plina. Pa onda ga ispeci na tavi. Ne mogu, nema ulja. Razljuti se čovjek i izbaci zeca kroz prozor. Zeko otrči i viče "Slava Ukrajini!" :izet:
:lol: :thumbup:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#93895 Re: Ukrajina

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

90minut wrote: 15/06/2022 15:08
zigzag wrote: 15/06/2022 11:32

e moj tadžibe-tajibe....
Kurbane... :D
Kurbanio. :D
zilog

#93896 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Milenkov buraz wrote: 16/06/2022 08:51
Bernardinac wrote: 16/06/2022 01:33 Ja mislim da Ukrajina i Zapad trolaju Ruse.
Spoiler
Show
Gine se i gubi se teritorij na Istoku ali mislim da nije toliko katastrofično koliko možemo pročitati na Zapadnim a pogotovo na proRuskim izvorima.
Mislim da svjesno obmanjuju Ruse obavještajnim informacijama da su pred slomom.
Mislim da čak trolaju da je Zapad podjeljen oko "onih" koji bi davali ustupke Putinu (Scholc, Draghi, Macron) u odnosu na USA I GB.?
Mislim da ovi "trgovci Ukrajinom" imaju svoju svrhu "mamca" za Putina.
Svi na Zapadu dobro znaju da Putin neće stati na Ukrajini a 100% sam siguran da su im Ameri izbili iz glave pomisao da će ustupcima okončati rat i apetite Rusije a vjerovatno i Kine.
EU zna da su bez USA pušiona. Padom Ukrajine zbog piškiću-kakiću politike nekih EU članica dolazi u pitanje opstanka NATO-a i cijele Zapadne civilizacije što je propast i USA, GB i EU.
Da USA, GB nemaju takve obavještajne podatke šta se sprema već godinama od strane Rusije, bi li GB izašla iz EU i bi li USA bila toliko luda podržati Ukrajinu, toliko da ne popusti Rusiji oko NATO-a i ukrajinskog pro Zapadnog opredjeljenja koje je "navodno izazvalo" Ruse da napadnu Ukrajinu?
Sjetite se koliko su Rusi imali plan A kako će dobiti rat za par sedmica i kako će se Ukrajinci listom predati i položiti oružje čim se ovi VDV-vi desantiraju kraj Kijeva ili brzo prodru klinovima glavnim cestama i uđu duboko u Ukrajinu?
Taj plan A je propao.
Recimo da sad rusi rade na planu B i da su sve to predvidili (da će plan A propasti al eto hajmo probati) i sad ga provode tako što su sve koncentrisali na Istok.
Ok, ide im nekako ali to je kilavo i uz velike gubitke ljudi i tehnike.
Šta Ukrajinci rade u međuvremenu?
Upravo ono što demantira da su katastrofičnom stanju.
Ukrajinska vojska napada na Harkivskom i Hersonskom pravcu izvodeći protudare da ih razvuku a tako slabe Rusku ofanzivu na Istoku i Rusi tu osvajaju jedno i ili dva sela dnevno a to Ukrajinci brane pametno a ne toliko fanatično koliko se prikazuje.
Povuci se kada vidiš da ne možeš više a cilj je ubiti što više neprijatelja i njegove tehnike. Vrati nazad ako vidiš da možeš uz minimalnu cijenu.
Rusi imaju privid da se "ipak okreće" i da se ide naprijed i da će se ukrajinci slomiti i uletit u neki "vodokotlić" i da su na kraju snaga i da će se listom predati itd.
Zašto to Rusi misle?
Zato što vjerovatno ponovo imaju krive informacije jer im USA i Ukrajina informativno i obavještajno stvaraju takvu sliku. Imam osjećaj da Rusi žive u nekom svom paralelnom svijetu sa totalno iskrivljenom percepcijom.

Rusija ima puno ljudi i tehnike u rezervi da budemo iskreni ali oni trenutno dovlače toliko ljudi da zakrpe ispale iz stroja i da nastave osvajati selo po selo jer su Ukrajinci pred slomom?
Ja mislim da su se ponovo zajebali i popušili lažnjak.
Zelenski stalno kuka kako gine 100-200 ljudi dnevno i da je očajna situacija pa su neki Rusi i neki "zapadni analitičari" već izbrojali da je Ukrajincima već izbačeno iz stroja 180 000 hiljada ljudi i sl. i da im nije jasno kako se još drže itd. i da je pobjeda na pomolu.
Teško ćeš čuti nekog Ruskog zvaničnika koji će reći... pa eto, ne ide nam kako smo se nadali.
Kad slušaš onog njihovog iz MO RF ne možeš vjerovat koliko su Rusi uništili aviona, tenkova, ljudi ili zap. tehnike?
Pa na početku rata su govorili da Ukrajinska avijacija više ne postoji itd.
Svi lažu, naravno, ali nekima je to jednostavno državna ideologija, tradicija i kultura.
Rusija funkcionira na osnovu laži. Sve se svodi na laž.
Mislim da su to Ameri skontali i da im to nude kako bi ih udavio taj fetiš o kojem su ovisni.
Nešto definitivno ne štima, ne znam da li trolaju ali sigurno da ima namjerno puštenih lažnih podataka i izjava. meni realno nikako ne idu u glavu da Rusi ne mogu da faktički slome organizovani otpor Ukrajinca bez obzira na oružije koje stiže. da se razumijemo, hvala Bogu da je tako, samo kažem.
Kada se pogleda od samog pocetka agresije, sve je bilo da "Rusi samo sto nisu":
- Opkolili Kijev
- Opkolili i zauzeli Chernjiv i Sumi
- Opkolili Harkiv
- Uzeli Mikolajiv i desantirali se u Odesu
- Evo vec mjesec dana "uzimaju" Sjeverodonjeck. Mozda ce ga na kraju i uzeti, ali se dobro istraumirase za, sto neko rece, grad velicine Zivinica.

Uspjeli su, vjerovatno zbog izdaje u Hersonu, uzeti Herson, Melitopolj (relativno lako) i Mariupolj (na jedvite jade). Sve ostalo placaju krvlju i tehnikom, koje imaju mnogo, ali ne i beskonacno. Istina, jos im se slivaju milijarde za fosile, a i to ce jednog dana presusiti. Osim toga, djaba ti pare, kad svi cvikaju da ti prodaju ono sto ti treba... :roll:

Ukrajincima je vjerovatno jasno, da nije dovoljno samo Ruse otjerati na linije od prije 24.02. To je Putler trebao sam narediti, kada je naredjivao "pregrupisavanje" krajem marta. Ukrajincima je potrebno da Rusi polome zube i da vise nikada ne stisnu ponoviti nesto slicno. Za to ih je potrebno, drzati u ubjedjenju, da je ukrajinski slom na dohvat ruke i da treba samo jos malo dodati ljudstva i tehnike...
zigzag

#93897 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

zilog wrote: 16/06/2022 09:30
Milenkov buraz wrote: 16/06/2022 08:51

Kada se pogleda od samog pocetka agresije, sve je bilo da "Rusi samo sto nisu":
- Opkolili Kijev
- Opkolili i zauzeli Chernjiv i Sumi
- Opkolili Harkiv
- Uzeli Mikolajiv i desantirali se u Odesu
- Evo vec mjesec dana "uzimaju" Sjeverodonjeck. Mozda ce ga na kraju i uzeti, ali se dobro istraumirase za, sto neko rece, grad velicine Zivinica.

Uspjeli su, vjerovatno zbog izdaje u Hersonu, uzeti Herson, Melitopolj (relativno lako) i Mariupolj (na jedvite jade). Sve ostalo placaju krvlju i tehnikom, koje imaju mnogo, ali ne i beskonacno. Istina, jos im se slivaju milijarde za fosile, a i to ce jednog dana presusiti. Osim toga, djaba ti pare, kad svi cvikaju da ti prodaju ono sto ti treba... :roll:

Ukrajincima je vjerovatno jasno, da nije dovoljno samo Ruse otjerati na linije od prije 24.02. To je Putler trebao sam narediti, kada je naredjivao "pregrupisavanje" krajem marta. Ukrajincima je potrebno da Rusi polome zube i da vise nikada ne stisnu ponoviti nesto slicno. Za to ih je potrebno, drzati u ubjedjenju, da je ukrajinski slom na dohvat ruke i da treba samo jos malo dodati ljudstva i tehnike...
Od početka ukrajinci idu mimo svih očekivanja a ni sada nema puno odstupanja od strategije. Naizgled je haotično a na kraju će prejeb.ti ruse a ovi to neće ni shvatiti.
I ruski svet, i srpski svet kao i ovi zabrinuti i kroasanci i dalje očekuju "rusi samo što nisu" a ustvari se to sve raspada.
istra_hr

#93898 Re: Ukrajina

Post by istra_hr »

Prateći medije posljednjih dana, imam utisak da se polako priprema teren za primoravanje Ukrajine da potpiše neku vrstu kapitulacije
Jutarnji, Index... Svi kao da se utrkuju da situaciju prikažu što gorom po branitelje.

Bojim se da se sprema pritisak kurve Evrope da se sve što prije završava, po cijenu ukrajinske slobode.

Prije ce biti da su Hrvati malo distancirani prema Ukrajincima pa su im i tekstovi u medijima u tom folu.
8)
1 - Jutarnji, Index i slični - njihovi novinari, samo prenose "copy/paste" zapadne izvore i vijesti
Na žalost, nije najbolja situacija za UA - o tom pišu, ali da "navijaju i utrkivaju" se u prikazivanju svega ... velika glupost !!!
2 - da, da ... mi Hrvati smo fakat "distancirani prema Ukrajincima"
Malo ste nas pomiješali/zamijenili sa "komšijama"?
Preporučam manje čitajte/slušajte što naš šmrkavi predsjednik priča - a više gledajte konkretne podatke u vezi nas HR i UA.

Hrvatska je, konkretno: primila, udomila, školuje (djecu) više od 20 k Ukrajinskih izbjeglica
Vojna pomoć: poslali smo i opremili četiri brigade svojim NATO pješačkim naoružanjem
Nemamo više, mi nemamo HiTech naoružanje, avione, tenkove ...
... šta smo trebali poslat onog "letećeg klauna"?
Image
statixx

#93899 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Source: Russian state news agency TASS, citing Patrushev's speech at a meeting of high-level representatives of the BRICS countries (Brazil, Russia, India, China and South Africa).

Quote from Patrushev: "Russia is interested in reaching political and diplomatic agreements as soon as possible which would allow the cessation of hostilities.

However, the talks between Moscow and Kyiv have currently been put on hold by the Ukrainian side."
drug_profi

#93900 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

istra_hr wrote: 16/06/2022 09:43
Prateći medije posljednjih dana, imam utisak da se polako priprema teren za primoravanje Ukrajine da potpiše neku vrstu kapitulacije
Jutarnji, Index... Svi kao da se utrkuju da situaciju prikažu što gorom po branitelje.

Bojim se da se sprema pritisak kurve Evrope da se sve što prije završava, po cijenu ukrajinske slobode.

8)
1 - Jutarnji, Index i slični - njihovi novinari, samo prenose "copy/paste" zapadne izvore i vijesti
Na žalost, nije najbolja situacija za UA - o tom pišu, ali da "navijaju i utrkivaju" se u prikazivanju svega ... velika glupost !!!
2 - da, da ... mi Hrvati smo fakat "distancirani prema Ukrajincima"
Malo ste nas pomiješali/zamijenili sa "komšijama"?
Preporučam manje čitajte/slušajte što naš šmrkavi predsjednik priča - a više gledajte konkretne podatke u vezi nas HR i UA.

Hrvatska je, konkretno: primila, udomila, školuje (djecu) više od 20 k Ukrajinskih izbjeglica
Vojna pomoć: poslali smo i opremili četiri brigade svojim NATO pješačkim naoružanjem
Nemamo više, mi nemamo HiTech naoružanje, avione, tenkove ...
... šta smo trebali poslat onog "letećeg klauna"?
Image
Ne pali se istrijane moj. :kiss:
Kad sam napisao da su Hrvati malo distancirani i jesam mislio na taj Orbanov ples koji Zoka plese, a ni Plenkovicu nije mane. Pa se tako i mediji malo dodovoravaju.
Evo recimo da pratiš BH online medije, zaključio bi da se nama živo jebe za Ukrajinu. Što je većinom uglavnom daleko od istine.
Post Reply