Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
I mi kada nam treba nešto tražimo štele, kratice ili obilazne puteve, "snalazimo se". Ne vjerujemo da se regularnim putem išta može postići.
Jednostavno, takvi smo. Neka, ponesi ti doktoru plavu kovertu, šta je sigurno, sigurno je.
Vidi samo porode, ima li 10 % poroda da nisu igrale plave koverte svoju igru?
Meni je se dešavalo da mi tako nude novac za neke stvari iz čista mira bez ikakvog povoda, ono učiniš im neku uslugu i on vadi 50KM. Neka hvala, volim pomoć ljudima kad mogu. U pravu si ljudi su tako naučeni. Kad mmi je se prva kćerka rodila ja sam doktorici kupio parfem i onda saam skonto da to nisam trebao uraditi, tako da kada sam kasnije dobio dvojke nisam ništa nikome uzeo. To im je poso jbt.
Da. Uvijek je do nas.
Zato ja nemem djecu, nemam 500 Eura da ubacim u kovertu.
Last edited by Hakiz on 14/06/2022 15:48, edited 1 time in total.
dale cooper wrote: ↑14/06/2022 15:43
Već je previše jebenih ljudi na planetu, ova planeta je prenapučena i sve je manje resursa da se sve to može pokriti. I zapadnjački
način razmišljanja (a i kod dosta naših ljudi u zadnje vrijeme) sa jednim, eventualno dva djeteta je pametan i pragmatičan.
To se zove odgovorno planiranje porodice. I nećemo mi uništiti planetu, planeta će biti ok, samo ćemo je promjeniti do te mjere
da će život postati nemoguć za nas, i onda će nas otresti sa sebe kao buhe.
I to je debunkirano odavno. Nema nas previše kao ljudi, previše je ljudske pohlepe.
dale cooper wrote: ↑14/06/2022 15:43
Već je previše jebenih ljudi na planetu, ova planeta je prenapučena i sve je manje resursa da se sve to može pokriti. I zapadnjački
način razmišljanja (a i kod dosta naših ljudi u zadnje vrijeme) sa jednim, eventualno dva djeteta je pametan i pragmatičan.
To se zove odgovorno planiranje porodice. I nećemo mi uništiti planetu, planeta će biti ok, samo ćemo je promjeniti do te mjere
I to je debunkirano odavno. Nema nas previše kao ljudi, previše je ljudske pohlepe.
Kažu da bi cjelokupno stanovništvo planete moglo stati u (na) Australiju i to da se ne gužvamo. Ostatak planete bi moglo biti područje na kojem bi se uzgajala hrana itd.
Project Lucian wrote: ↑14/06/2022 15:38
Njihov način razmišljanja je baš specifičan. Dođe meni jedan tako i kaže imal kakvog posla za mene on je kao završio šofersku školu. Reko jarane šofera se po njemačkoj, austriji, sloveniji traži koliko hoćeš, šta je problem. E jbg kaže ja bio gore tražio azil, naravno dali mu odbijenicu jer je rom iz BiH, i dali mi 5 godina zabrane ulaska u EU. Pa i ti reko umjesto da legalno odeš gore i zaposliš se ideš tim nekim ilegalnim putevima, polahko odradi tih 5 godina sad i onda se zaposli, bez problema ćeš naći posao.
To konkretno nije problem samo Roma.
I mi kada nam treba nešto tražimo štele, kratice ili obilazne puteve, "snalazimo se". Ne vjerujemo da se regularnim putem išta može postići.
Jednostavno, takvi smo. Neka, ponesi ti doktoru plavu kovertu, šta je sigurno, sigurno je.
Tako i on, razmišlja da kako je Rom iz BiH, nema nikakve šanse, pa mora da proba "neformalno". Uopšte i ne pomišlja da proba regularno, jednostavno ne vjeruje u sistem.
Kakva plava koverta na porodu? Ljudi se prepadnu i misle da nece dobiti zadovoljavajucu uslugu ako ne plate dodatno, to je dokaz malogradjanstva i neobrazovanosti.
dale cooper wrote: ↑14/06/2022 15:43Već je previše jebenih ljudi na planetu, ova planeta je prenapučena i sve je manje resursa da se sve to može pokriti. I zapadnjački
Tako i on, razmišlja da kako je Rom iz BiH, nema nikakve šanse, pa mora da proba "neformalno". Uopšte i ne pomišlja da proba regularno, jednostavno ne vjeruje u sistem.
Kakva plava koverta na porodu? Ljudi se prepadnu i misle da nece dobiti zadovoljavajucu uslugu ako ne plate dodatno, to je dokaz malogradjanstva i neobrazovanosti.
Baš tako. Strah je uzrok, ali kao rezultat dobješ rad plave koverte. Ko neće da da kovertu se uplaši da će oni koji daju dobiti bolju uslugu a on(a) će biti tretiran(a) loše, pa i on(a) da plavu kovertu.
konoplja wrote: ↑13/06/2022 23:37
Ja abortus smatram nemoralnim. Volio bih da se ne praktikuje, ali kao neko ko gradi svoju zivotnu filozofiju i razumijevanje svijeta na liberalizmu i individualizmu nisam za njegovu zabranu.
Nemoralno je i silovanje, ograničavanje pristupa kontracepciji i seksualnom obrazovanju (ženama).
Nisam ni ja za to da se abortus koristi kao plan B, ali ne smatram ga nemoralnim.
Potreban je i neophodan u nekim slučajevima.
Da, slazem se nemoralno je i silovanje. Necemo se valjda ludi praviti i izjednacavati kad nije isto.
Nemoralno je i prekrsiti obecanje, varati partnera/partnericu. Razlika je da je silovanje kriminalno djelo i kaznjivo, a vec navedno i abortus nije.
(Referiram se na Zapadne zemlje)
Project Lucian wrote: ↑14/06/2022 15:48
Kažu da bi cjelokupno stanovništvo planete moglo stati u (na) Australiju i to da se ne gužvamo. Ostatak planete bi moglo biti područje na kojem bi se uzgajala hrana itd.
U pravu si, pohlepa je problem, ne brojevi.
Kao berza...
I to samo na obalu australije, bez unnutrašnjosti. Ali ljudska pohlepa je prevelika i za sunčev sistem a kamoli za ovu zemaljsku kuglu.
A australija iako na merkatorovoj mapi izgleda mala ipak je veća id od SAD-a, a SAD je fukin BIIIG!!
Project Lucian wrote: ↑14/06/2022 15:46
Meni je se dešavalo da mi tako nude novac za neke stvari iz čista mira bez ikakvog povoda, ono učiniš im neku uslugu i on vadi 50KM. Neka hvala, volim pomoć ljudima kad mogu. U pravu si ljudi su tako naučeni. Kad mmi je se prva kćerka rodila ja sam doktorici kupio parfem i onda saam skonto da to nisam trebao uraditi, tako da kada sam kasnije dobio dvojke nisam ništa nikome uzeo. To im je poso jbt.
Da. Uvijek je do nas.
Zato ja nemem djecu, nemam 500 Eura da ubacim u kovertu.
Afrika brate nikako da shvati ako nastave vako stancati djecu necemo vise imati sta ni ukrasti, i jos nikako da shvate da nama trebaju ti njihovi resursi, jbg, neodgovorni neki ljudi.
dale cooper wrote: ↑14/06/2022 15:43Već je previše jebenih ljudi na planetu, ova planeta je prenapučena i sve je manje resursa da se sve to može pokriti. I zapadnjački
To nije tačno. To je mit.
Nije jebeni mit. Sad nas ima 8 biliona, a do 2057 se predviđa broj od 10 biliona. Kako su te brojke mit?
Niemand wrote: ↑14/06/2022 15:58
Afrika brate nikako da shvati ako nastave vako stancati djecu necemo vise imati sta ni ukrasti, i jos nikako da shvate da nama trebaju ti njihovi resursi, jbg, neodgovorni neki ljudi.
Niemand wrote: ↑14/06/2022 15:58
MarlboroGold wrote: ↑14/06/2022 15:53
To nije tačno. To je mit.
Nije jebeni mit. Sad nas ima 8 biliona, a do 2057 se predviđa broj od 10 biliona. Kako su te brojke mit?
nisu brojke mit mit je da samo prenapučeni.
Evo ti na primjer:
Bangladeš ima negdje oko 120 miliona stanovnika, površina banlgadeša je 148,460 km²
Rusija ima negdje oko 120 miliona stanovnika, površina rusije 17.1 milliona km²
hadzinicasa wrote: ↑14/06/2022 00:24
Evo revolucionarna ideja:
Pro life se odnosi i na zenu. Valjda i ona ima life.
Pitanje je koliko je i to pro life kad se zna kakve su sve moguće posljedice abortusa. Od raka dojke, jajnika, grlića maternice i ostalog pa sve do smrti. Znaš ti to bolje od mene.
Pro-life je retoricka igra. Nacin da se napravi strawman pa se moze napasti argument kao ovi navedeni da nakon poroda nije ih briga. Prvo, generalizira se. Kao da nema ljudi koje je briga sta sa djetetom nakon poroda. Drugo, i za drugu stranu vrijedi isti taj argument - kao da nema ljudi koji stvarno zele dijete pa nakon poroda ne zele iz bilo kojih razloga i zanemare to dijete.
Argument se vodi oko abortusa. Stoga u svakom filozofskom radu i bioetickom journalu se pise o pro-abortion i anti-abortion.
Ovo sa pro-life je upravo to sto govorim, kako neposteni igraci i mediji stvaraju i iskrivljuju sliku.
Last edited by konoplja on 14/06/2022 16:07, edited 1 time in total.