Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

vjeshalica

#25951 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Project Lucian wrote: 14/06/2022 14:51
vjeshalica wrote: 14/06/2022 14:47

Otidji ti i kazi nekome da podveze jajnike ili sjemenovode da ne pravi od sebe cirkus.
Ja se ovdje nisam zalagao za takve restriktivne mjere. Zašto da idem ja, dežurne feministice (i njihovi udvarači) se snebivaju na takve situaacije njih pošalji. Ha ja.
Imam bolji prijedlog shodno tvojim nastupima.
Otidji i ubijedi ih da mogu sretno i zadovoljno biti gladni i BIJEDA i nek se umjesto sadasnjih 10, nastancaju jos toliko.
Project Lucian

#25952 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

vjeshalica wrote: 14/06/2022 14:53
Project Lucian wrote: 14/06/2022 14:51
Ja se ovdje nisam zalagao za takve restriktivne mjere. Zašto da idem ja, dežurne feministice (i njihovi udvarači) se snebivaju na takve situaacije njih pošalji. Ha ja.
Otidji i ubijedi ih da mogu sretno i zadovoljno biti gladni i BIJEDA i nek se umjesto sadasnjih 10, nastancaju jos toliko.
U mom selu nema više roma beskućnika, sve sam ih iz bijede izvadio. Sad je na njima da nastave dalje, i kako vidim velika većina je došla tobe, ali kao i u svakom društvu pa tako i njihovom uvijek ima crnih ovaca koji vole da su bijeda, valjda im je to furka. :D

Kada bi svi ovdje barem se malo potrudili oko tih porodica možda više ne bi ni raspravljali na ovu temu.
Project Lucian

#25953 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

Chloe wrote: 14/06/2022 14:53
Project Lucian wrote: 14/06/2022 14:52
Jel ovo treba da razumijemo kao 3je. :D
welcome to the club
:D
Hvala od ponosne mame ... :curica:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
MarlboroGold

#25954 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Project Lucian wrote: 14/06/2022 14:49
MarlboroGold wrote: 14/06/2022 14:36
Pa toga će uvijek biti. To ti je isto kao i razne nepravde koje se dešavaju i u našoj okolini kao i negdje na drugom kraju planete. Ne možeš na to uticati osim eventualno ako država počne provoditi neke rigorozne antidemokratske mjere prema tim ljudima, ali bi to izazvalo osude iz velikog broja zemalja, nevladinih organizacija i slično. Naša romska populacija se nikad neće većinski socijalizirati niti će osjećati neku odgovornost, jer su potrošeni milioni KM za tako nešto i uglavnom je to padalo u vodu. I dalje će se trošiti na tako nešto. Dovođenje toga u red kako neki od vas ovdje zamišljaju na temi je nemoguće provesti demokratskim metodama, već gotovo pa isključivo antidemokratskim, što opet može prerasti u onaj najgori oblik nehumanih mjera poput otvorenog iskazivanja mržnje, netrpeljivosti pa sve do otvorenih sukoba, progona itd.
Radio sam dosta sa Romima i ima istine u ovome što govoriš, međutim ja sam primjetio da ih se može i educirati ako im se pristupi kao ljudskim bićima. U nas se na Rome gleda kao na nižu vrstu ljudi i onda se u njima stvara taj osjećaj otpora. Po svim gradovima u BiH imaš dosta romskih naselja koja aposlutno ne liče na prava romska naselja i koja su možemmo reći emancipovana. Hoću reći da je pristup ipak najvažniji i dosta se može postići pravilnim pristupom. Opet imao sam i primjera gdje im se sve obezbijedi oni se vrate na onaj život bijede iz kojeg ih izvedeš. Znači on hoće tako, u mom primjeru je ipak bila ona i btw imala je 7dmero djece sa različita 4 ili 5 muškaraca.
Za života što sam ih upoznao većina se opirala tome, a nije da smo jednom donirali svašta nešto, bili sa crvenim križom u raznim naseljima itd.
Ima i tog otpora sasvim sigurno, ali više je odbijanje socijalizacije i resocijalizacije.
vjeshalica

#25955 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Project Lucian wrote: 14/06/2022 14:58
U mom selu nema više roma beskućnika, sve sam ih iz bijede izvadio. Sad je na njima da nastave dalje, i kako vidim velika većina je došla tobe, ali kao i u svakom društvu pa tako i njihovom uvijek ima crnih ovaca koji vole da su bijeda, valjda im je to furka. :D

Kada bi svi ovdje barem se malo potrudili oko tih porodica možda više ne bi ni raspravljali na ovu temu.
Ne inputiraj da su Romi jedini kad nisu !
Project Lucian

#25956 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

MarlboroGold wrote: 14/06/2022 15:00
Project Lucian wrote: 14/06/2022 14:49
Radio sam dosta sa Romima i ima istine u ovome što govoriš, međutim ja sam primjetio da ih se može i educirati ako im se pristupi kao ljudskim bićima. U nas se na Rome gleda kao na nižu vrstu ljudi i onda se u njima stvara taj osjećaj otpora. Po svim gradovima u BiH imaš dosta romskih naselja koja aposlutno ne liče na prava romska naselja i koja su možemmo reći emancipovana. Hoću reći da je pristup ipak najvažniji i dosta se može postići pravilnim pristupom. Opet imao sam i primjera gdje im se sve obezbijedi oni se vrate na onaj život bijede iz kojeg ih izvedeš. Znači on hoće tako, u mom primjeru je ipak bila ona i btw imala je 7dmero djece sa različita 4 ili 5 muškaraca.
Za života što sam ih upoznao većina se opirala tome, a nije da smo jednom donirali svašta nešto, bili sa crvenim križom u raznim naseljima itd.
Ima i tog otpora sasvim sigurno, ali više je odbijanje socijalizacije i resocijalizacije.
U mom slučaju stvarno moram priznati da ono kada smo im obezbijedili normalne uslove za život, rijetko koji je nastavio stranputicom bijede, ali nažalost i takvih je bilo. Ali ja sam njima pristupao otvoreno, nikad im nisam lagao, što im obećam to im i uradim, tako sam stekao njihovo povjerenje, tako da sam im nakon toga mogao reći u brk sve i što smatram da ne valja kod njih i nisu to odmah odbijali nego su prihvatali tu moju kritiku ako ništa barem su o njoj razmišljali a i to je uspjeh.

Zato su meni smiješni ovi pojedini komentari vezano za sirotinju od ljudi koji ih haman samo preko televizije vide i snebivaju se kao nešta, ono daj ba ne serite, izađi probaj pomoći, tada ćeš vidjeti da onaj ko hoće izaći će iz bijede onaj koji neće brate da mu milijardu daš, opet će nakon što potroši tu milijardu vratiti se da bude bijeda.
Project Lucian

#25957 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

vjeshalica wrote: 14/06/2022 15:07

Ja sam se barem oko nekoga potrudio, nisam ja na njih gledao kao na rome već kao na ljude beskućnike ljude koji žive u bijedi. To što su romi je puka slučajnost za mene.
vjeshalica

#25958 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Project Lucian wrote: 14/06/2022 15:08
vjeshalica wrote: 14/06/2022 15:07

Ja sam se barem oko nekoga potrudio, nisam ja na njih gledao kao na rome već kao na ljude beskućnike ljude koji žive u bijedi. To što su romi je puka slučajnost za mene.
:lol:
Project Lucian

#25959 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

vjeshalica wrote: 14/06/2022 15:11
Project Lucian wrote: 14/06/2022 15:08
Govorim ja čitavo vrijeme kad se nema kontraargument onda ide ismijavanje.
Klasika.
:kiss:
Hakiz

#25960 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Ne možeš svima pomoći. Uradiš šta možeš, ostalo nije tvoj problem.

Sa druge strane, nema ništa besplatno. Šta je bila cijena u ovom slučaju, da dođu tobe?

Moram, cinik... :wink:
Project Lucian

#25961 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

Hakiz wrote: 14/06/2022 15:21

Sa druge strane, nema ništa besplatno. Šta je bila cijena u ovom slučaju, da dođu tobe?

Kako misliš šta je bila cijena?
Hakiz

#25962 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Project Lucian wrote: 14/06/2022 15:23
Hakiz wrote: 14/06/2022 15:21

Zar dio "da dođu tobe" nije bio dovoljno jasan?

Da pojasnim, kojeg boga su morali prihvatiti kao svog da bi im se pomoglo?
Project Lucian

#25963 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

Hakiz wrote: 14/06/2022 15:25
Project Lucian wrote: 14/06/2022 15:23

Ha ha ha ha ha ha ništa se od njih nije tražilo.
Hakiz

#25964 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Project Lucian wrote: 14/06/2022 15:27
Hakiz wrote: 14/06/2022 15:25

Pa, moćda im se nije reklo "moraš", ali da im se nije reklo "Allah ti ovo pomaže, ne mi, njemu zahvali i njemu se drugi put obrati u nevolji" nekako sumnjam.

Hajde, bolje i to nego uvoditi u civilizaciju na način misionara katoličke crkve po Africi i Južnoj Americi.

Nema besplanog ručka, ni pomoći. Sve se plati na neki način. Ne nužno materijalnim, novcem. Nekada se i dušom plati cijena.

Da se razumijemo, ne mislim da je to loše. Čist račun, duga ljubav.

I ja bih dušom platio kada bi me u ponoć na raskrsnici sreo čiko u crnom i pitao me "Šta zaista želiš". Nisam skup, šta ću...
Project Lucian

#25965 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

Hakiz wrote: 14/06/2022 15:31
Project Lucian wrote: 14/06/2022 15:27
Pa, moćda im se nije reklo "moraš", ali da im se nije reklo "Allah ti ovo pomaže, ne mi, njemu zahvali i njemu se drugi put obrati u nevolji" nekako sumnjam.

Hajde, bolje i t onego uvodit iu civilizaciju na način muisionara karttoličke crkve po Africi i Južnoj Americi.

Nema besplanog ručka, ni pomoći. Sve se plati na neki način. Ne nužno materijalnim, novcem. Nekada se i dušom plati cijena.

I ja bih dušom platio kada bi me u ponoć na raskrsnici sreo čiko u crnom i pitao me "Šta zaista želiš". Nisam skup, šta ću...
Izvini ipak jeste, tražio sam od njih da djecu šalju u školu i da ih obrazuju. To je jedino što sam zahtijevao da urade, ništa više. I tu neki su poslušali neki nisu, jbg, nemogu svi doć tobe.
Hakiz

#25966 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Project Lucian wrote: 14/06/2022 15:33
Hakiz wrote: 14/06/2022 15:31

Hajde, bolje i t onego uvodit iu civilizaciju na način muisionara karttoličke crkve po Africi i Južnoj Americi.

Izvini ipak jeste, tražio sam od njih da djecu šalju u školu i da ih obrazuju. To je jedino što sam zahtijevao da urade, ništa više. I tu neki su poslušali neki nisu, jbg, nemogu svi doć tobe.
Eto, vidiš, oteo si djecu iz djetinjstva i igre, to je bila cijena :wink:

Šalim se, mislim da vidiš to, svaka ti čast :thumbup:
Project Lucian

#25967 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

Njihov način razmišljanja je baš specifičan. Dođe meni jedan tako i kaže imal kakvog posla za mene on je kao završio šofersku školu. Reko jarane šofera se po njemačkoj, austriji, sloveniji traži koliko hoćeš, šta je problem. E jbg kaže ja bio gore tražio azil, naravno dali mu odbijenicu jer je rom iz BiH, i dali mi 5 godina zabrane ulaska u EU. Pa i ti reko umjesto da legalno odeš gore i zaposliš se ideš tim nekim ilegalnim putevima, polahko odradi tih 5 godina sad i onda se zaposli, bez problema ćeš naći posao.
Hakiz

#25968 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Project Lucian wrote: 14/06/2022 15:38 Njihov način razmišljanja je baš specifičan. Dođe meni jedan tako i kaže imal kakvog posla za mene on je kao završio šofersku školu. Reko jarane šofera se po njemačkoj, austriji, sloveniji traži koliko hoćeš, šta je problem. E jbg kaže ja bio gore tražio azil, naravno dali mu odbijenicu jer je rom iz BiH, i dali mi 5 godina zabrane ulaska u EU. Pa i ti reko umjesto da legalno odeš gore i zaposliš se ideš tim nekim ilegalnim putevima, polahko odradi tih 5 godina sad i onda se zaposli, bez problema ćeš naći posao.
To konkretno nije problem samo Roma.

I mi kada nam treba nešto tražimo štele, kratice ili obilazne puteve, "snalazimo se". Ne vjerujemo da se regularnim putem išta može postići.

Jednostavno, takvi smo. Neka, ponesi ti doktoru plavu kovertu, šta je sigurno, sigurno je.

Vidi samo porode, ima li 10 % poroda da nisu igrale plave koverte svoju igru?

Tako i on, razmišlja da kako je Rom iz BiH, nema nikakve šanse, pa mora da proba "neformalno". Uopšte i ne pomišlja da proba regularno, jednostavno ne vjeruje u sistem.
Last edited by Hakiz on 14/06/2022 15:43, edited 1 time in total.
dale cooper

#25969 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Već je previše jebenih ljudi na planetu, ova planeta je prenapučena i sve je manje resursa da se sve to može pokriti. I zapadnjački
način razmišljanja (a i kod dosta naših ljudi u zadnje vrijeme) sa jednim, eventualno dva djeteta je pametan i pragmatičan.
To se zove odgovorno planiranje porodice. I nećemo mi uništiti planetu, planeta će biti ok, samo ćemo je promjeniti do te mjere
da će život postati nemoguć za nas, i onda će nas otresti sa sebe kao buhe.
John Cleese

#25970 Re: Danasnji "feminizam"

Post by John Cleese »

Hakiz wrote: 14/06/2022 14:44 A cuko?

Prosječna američka porodica ima 2,4 djeteta i cuku.

I cuko je (nečije) dijete :mrgreen:
Hakiz

#25971 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

dale cooper wrote: 14/06/2022 15:43 Već je previše jebenih ljudi na planetu, ova planeta je prenapučena i sve je manje resursa da se sve to može pokriti. I zapadnjački
način razmišljanja (a i kod dosta naših ljudi u zadnje vrijeme) sa jednim, eventualno dva djeteta je pametan i pragmatičan.
To se zove odgovorno planiranje porodice. I nećemo mi uništiti planetu, planeta će biti ok, samo ćemo je promjeniti do te mjere
Name of the game.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#25972 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Velkoski »

dale cooper wrote: 14/06/2022 15:43 Već je previše jebenih ljudi na planetu, ova planeta je prenapučena i sve je manje resursa da se sve to može pokriti. I zapadnjački
Image
Hakiz

#25973 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

John Cleese wrote: 14/06/2022 15:43
Hakiz wrote: 14/06/2022 14:44 A cuko?

Prosječna američka porodica ima 2,4 djeteta i cuku.

I cuko je (nečije) dijete :mrgreen:
Onih 0,4 su sumnjivi...
Project Lucian

#25974 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

Hakiz wrote: 14/06/2022 15:41
Project Lucian wrote: 14/06/2022 15:38 Njihov način razmišljanja je baš specifičan. Dođe meni jedan tako i kaže imal kakvog posla za mene on je kao završio šofersku školu. Reko jarane šofera se po njemačkoj, austriji, sloveniji traži koliko hoćeš, šta je problem. E jbg kaže ja bio gore tražio azil, naravno dali mu odbijenicu jer je rom iz BiH, i dali mi 5 godina zabrane ulaska u EU. Pa i ti reko umjesto da legalno odeš gore i zaposliš se ideš tim nekim ilegalnim putevima, polahko odradi tih 5 godina sad i onda se zaposli, bez problema ćeš naći posao.
To konkretno nije problem samo Roma.

I mi kada nam treba nešto tražimo štele, kratice ili obilazne puteve, "snalazimo se". Ne vjerujemo da se regularnim putem išta može postići.

Jednostavno, takvi smo. Neka, ponesi ti doktoru plavu kovertu, šta je sigurno, sigurno je.

Vidi samo porode, ima li 10 % poroda da nisu igrale plave koverte svoju igru?
Meni je se dešavalo da mi tako nude novac za neke stvari iz čista mira bez ikakvog povoda, ono učiniš im neku uslugu i on vadi 50KM. Neka hvala, volim pomoć ljudima kad mogu. U pravu si ljudi su tako naučeni. Kad mmi je se prva kćerka rodila ja sam doktorici kupio parfem i onda saam skonto da to nisam trebao uraditi, tako da kada sam kasnije dobio dvojke nisam ništa nikome uzeo. To im je poso jbt.
Hakiz

#25975 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Velkoski wrote: 14/06/2022 15:44
Image
Hm...

Bolje ne. Ako već uništavamo Zemlju (i njenu okolinu, vidi svemirski otpad), ne moramo metastazirati na ostatak svemira.
Post Reply