Dronovi iznad grada
- Edinz
#1 Dronovi iznad grada
Već dugo vremena razmisljam da li da pokrenem temu. Naime kako zivim u stanu koji ima i krovne prozore, primjetio sam da svaku noc, i cini mi se po cijelu noc lete dronovi gotovo na identičnim pozicijama staticni su poprilično dugo dok kao da ne dodje "smjena". Pozicija im se ugrubo poklapa sa tranzitom iznad općine Centar barem ono sto sam ja uspio zapaziti.
Prva pretpostavka je da se radi o policijskim dronovima što bi i imalo nekog smisla, ali nigdje nisam uspio naci informaciju o tome ni da se vrsila nabavka istih.
Da li neko ima više info?
Prva pretpostavka je da se radi o policijskim dronovima što bi i imalo nekog smisla, ali nigdje nisam uspio naci informaciju o tome ni da se vrsila nabavka istih.
Da li neko ima više info?
-
pinkman
#2 Re: Dronovi iznad grada
Pa prijavi ako ti smeta..
Evo ovdje imas vise detalja:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-don ... /200820057
-
pinkman
#3 Re: Dronovi iznad grada
Evo cijeli Pravilnik:pinkman wrote: ↑12/06/2022 23:27 Pa prijavi ako ti smeta..
http://www.sluzbenilist.ba/page/akt/2yFM2KkWhf8=
Ne primjenjuje se na dronove ispod 0.248 kg
-
Karolina A
#4 Re: Dronovi iznad grada
Ja ih često vidim iznad Vilsa, pa tamo prema Kovačićima... blinka zeleno, blinka crveno... kontam neko umjetnički slika grad...
-
MarkoIvkovic
#5 Re: Dronovi iznad grada
Meni iskreno ne smeta nek leti raja i zezaju se sve dok nije previse blizu, i da snima iz zraka vjerujem da je bas nekom Muji interesatno gledat jednu osobu sta radi, i ja sam letio stalno prije ali nikad nisam nikog ugrozavao ni privatnost niti ista, dignem ga malo vise da se ne cuje i snimim pogled, zalazak sunca...
-
Karolina A
#6 Re: Dronovi iznad grada
Ma i ja ovako razmišljam. Za vrijeme korone i policijskog sata izađem na balkon, njih 10 letiMarkoIvkovic wrote: ↑13/06/2022 00:59 Meni iskreno ne smeta nek leti raja i zezaju se sve dok nije previse blizu, i da snima iz zraka vjerujem da je bas nekom Muji interesatno gledat jednu osobu sta radi, i ja sam letio stalno prije ali nikad nisam nikog ugrozavao ni privatnost niti ista, dignem ga malo vise da se ne cuje i snimim pogled, zalazak sunca...
Previsoko je da bi ugrožavali privatnost, a i tihi su svakako... nego nekad gledam šta blinka u zraku, a ono dron
- karanana
#7 Re: Dronovi iznad grada
kad se sexam sa sobom ili sa drugim osobama spustim roletne sa ili bez dronova tako da me se ne doticu previse. neka lete.
- Edinz
#8 Re: Dronovi iznad grada
Poenta je u tome da ovo djeluje kao da se planski i organizovano desava, tako da ako nije policija nisu cista posla.
- Sanjarko
#9 Re: Dronovi iznad grada
welcome to the new age, age of machines, the industry 4
-
bumerangss
#10 Re: Dronovi iznad grada
Da sam na tvom mjestu ja bih to prijavio MUP-u... i sto ovaj gore kaže ipak kad se sexaš navuci roletne pogotovo ako su krovni prozori... da ne bi završio na XNXX
Ima puno ne dijagnosticiranih mentalnih poremečaja u koje spadaju i razne sexualne abnormalnosti pa i VOAJERIZAM kao dijagnoza koja se lijči i ima svoju zvaničnu šifru bolesti u međunarodnoj klasifikaciji F65.3
-
MarkoIvkovic
#11 Re: Dronovi iznad grada
Nazalost i kad prijavis MUP-u tesko da ista mogu uraditi po tom pitanju s obzirom da nemaju mogucnost pracenja dronova a i da dodju u roku 5 minuta nema sanse da se nadje ko je letio s obzirom da po gradu se moze sa boljim dronom letit i na kilometar udaljenostibumerangss wrote: ↑15/06/2022 08:44Da sam na tvom mjestu ja bih to prijavio MUP-u... i sto ovaj gore kaže ipak kad se sexaš navuci roletne pogotovo ako su krovni prozori... da ne bi završio na XNXX![]()
Ima puno ne dijagnosticiranih mentalnih poremečaja u koje spadaju i razne sexualne abnormalnosti pa i VOAJERIZAM kao dijagnoza koja se lijči i ima svoju zvaničnu šifru bolesti u međunarodnoj klasifikaciji F65.3
- Sanjarko
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13 Re: Dronovi iznad grada
tužno nebo iznad grada
ja baš tada mili drone
ja baš tada mili drone
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14 Re: Dronovi iznad grada
mi imamo neki fantomas 4 koji može do 9 kilometara i 500 metara uvisMarkoIvkovic wrote: ↑15/06/2022 09:38Nazalost i kad prijavis MUP-u tesko da ista mogu uraditi po tom pitanju s obzirom da nemaju mogucnost pracenja dronova a i da dodju u roku 5 minuta nema sanse da se nadje ko je letio s obzirom da po gradu se moze sa boljim dronom letit i na kilometar udaljenostibumerangss wrote: ↑15/06/2022 08:44
Da sam na tvom mjestu ja bih to prijavio MUP-u... i sto ovaj gore kaže ipak kad se sexaš navuci roletne pogotovo ako su krovni prozori... da ne bi završio na XNXX![]()
ali postoji toliko blokada da se ne može svuda vozati
garant su to neki hakirani dronovi
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#15 Re: Dronovi iznad grada
Sve je dobro dok nije bayraktar dron
- druzeljubiva
#16 Re: Dronovi iznad grada
nedavno sam primjetila dron kako leti oko moje zgrade i to dosta blizu prozorima
tad mi palo na pamet i mogucnost da neki lopovi mogu uz pomoc drona ispitivati teren
tad mi palo na pamet i mogucnost da neki lopovi mogu uz pomoc drona ispitivati teren
-
MarkoIvkovic
#17 Re: Dronovi iznad grada
po Sarajevu konkretnije centru nisam imao problema da letim do kilometar (sa mini 2 koji spada u kategorije igracke po specifikaciji DJI jer se po nasem zakonu ne moze odrediti u koju DJI dronovi kategoriju spadaju, citaj nije definisano), dok naravno imaju zone oko aerodroma gdje je ogranicena visina letenja softverski mada se i to moze izbjeci drugom aplikacijom (ne preporucujem, ako se desi nesto dronu nece biti pod garancijom)Black swan wrote: ↑15/06/2022 10:08mi imamo neki fantomas 4 koji može do 9 kilometara i 500 metara uvisMarkoIvkovic wrote: ↑15/06/2022 09:38
Nazalost i kad prijavis MUP-u tesko da ista mogu uraditi po tom pitanju s obzirom da nemaju mogucnost pracenja dronova a i da dodju u roku 5 minuta nema sanse da se nadje ko je letio s obzirom da po gradu se moze sa boljim dronom letit i na kilometar udaljenosti
ali postoji toliko blokada da se ne može svuda vozati
garant su to neki hakirani dronovi