Prelijep samo teze naci smjestaj nego u Monte Carlu
Ima onaj Titin hotel Zora na premocnoj lokaciji ali nije renoviran jos od 70ih
Moderator: anex
Ja sam isao preko Citluka jer sam htio na autoput. U Mostaru se prestrojio. Put je ok osim jednog malog dijela poslije Mostara kad se penjes na visoravan.Limited Sky wrote: ↑12/06/2022 18:51 Pocetkom jula idem u Basku Vodu, kakav je ovaj put od Jablanice do Posusja?
Ima li guzve na granicnom prijelazu Gornji Vinjani![]()
Sada sam prosao pored tog hotela Zora...rusevina a hotel u sumici u prirodnoj hladovini.Sid the sloth wrote: ↑12/06/2022 12:45Prelijep samo teze naci smjestaj nego u Monte Carlu
Ima onaj Titin hotel Zora na premocnoj lokaciji ali nije renoviran jos od 70ih![]()
Plaza imas a i prostora na njima koliko hoces.Ima sigurno 1.5 km plaze sve ukupno u centru grada a i siroka je plaza,tako da ima mjesta .
Koliko vidim na bookingu i njihovoj stranici se moze rezervisati smjestaj za Juni tako da bi trebalo da je u funkciji hotel?!
Ima pored tog hotela jos nesto staro sto nije u funkciji.Ja sam na to mislio.Izgleda isto kao i ovaj hotel ali ne djeluje da se koristi.Sid the sloth wrote: ↑12/06/2022 21:18Koliko vidim na bookingu i njihovoj stranici se moze rezervisati smjestaj za Juni tako da bi trebalo da je u funkciji hotel?!
Stvarno mi nije jasno kako ne znaju iskoristiti ovakvu priliku, citam reviewe na bookingu i doslovno svi su odusevljeni lokacijom hotela ali je vecina razocarana zato sto nije propisno renoviran. Mislim da bi od Maja do Septembra bio popunjen samo da ga renoviraju kako treba.
Opet ja. Svi me plaše sa vinjetom. Možeš li mi tačno reći kojim putem si išao od Dragonje do Pirana . Je li oviim?Laertes wrote: ↑13/05/2022 09:38Ja prošle godine tako obilazio Istru, super ideja.malasavjetnica wrote: ↑13/05/2022 09:17 Planiramo ove godine u Istru, tj. Kvarner. Stacioniraćemo se u Rijeci pa ćemo svaki dan u obilazak. Planiri smo jedan dan i do slovenskog primorja pa me zanima šta od toga vrijedi posjetiti - Portorož,Piran,Izola,Koper? Šta je najzanimljivije i da se može malkice i okupati. I još važnije - mogu li se obići ta mjesta bez vinjete? Dakle kroz Istru bi išli, kako doći do npr. Portoroža bez kupovine vinjete. Ako neko zna tačnu informaciju bila bih jaaaako zahvalna.
A i svi ostali savjeti i informacije za Istru, Kvarner i sl. su dobrodošle. Jedan dan bi i do Trsta, ali to bi možda busom.
Portorož i Piran su super za posjetiti, ne treba ti vinjeta, za kupanja i nisu čemu. Za plažu bih preporučio Novigrad i Fažanu (pogotovo ako budete išli na Brijune, što takođe preporučujem). Takođe, jednodnevni obilazak Grožnjana i Motovuna je. Oba za isti dan možete obići.

Mislim da da. GPS on i bez brige.malasavjetnica wrote: ↑14/06/2022 08:57Opet ja. Svi me plaše sa vinjetom. Možeš li mi tačno reći kojim putem si išao od Dragonje do Pirana . Je li oviim?Laertes wrote: ↑13/05/2022 09:38
Ja prošle godine tako obilazio Istru, super ideja.
Portorož i Piran su super za posjetiti, ne treba ti vinjeta, za kupanja i nisu čemu. Za plažu bih preporučio Novigrad i Fažanu (pogotovo ako budete išli na Brijune, što takođe preporučujem). Takođe, jednodnevni obilazak Grožnjana i Motovuna je. Oba za isti dan možete obići.
![]()
Evo jedna za jadnike koji ni za bazena nemajupreselio na ahiret wrote: ↑13/06/2022 23:02 Cuj zara otoci,ma hajdeeeee![]()
Jok eto bice pristupacni pa da svaki piljar mobitelas moze na njih otici
Otoci su vazda bili za gospodu a za kokuzanere makarska i slicni

Laertes wrote: ↑14/06/2022 09:04Mislim da da. GPS on i bez brige.malasavjetnica wrote: ↑14/06/2022 08:57
Opet ja. Svi me plaše sa vinjetom. Možeš li mi tačno reći kojim putem si išao od Dragonje do Pirana . Je li oviim?![]()
ULAZAK U ITALIJU OD 1. LIPNJA 2022.malasavjetnica wrote: ↑14/06/2022 12:12 A šta je sa Slovenijom i Italijom. Ako sam dobro vidjela isto je kao i za Hrvatsku, nema ograničenja?
A rt Kamenjak, preporučuješ li? ja pravim plan obilaska Istre i nikako da se odlučim da li da ga uvrstim.istra_hr wrote: ↑14/06/2022 12:49![]()
sad ću ti nešto odgovorit - neko će shvatit ko reklamu; drugi kao "antireklamu"
Istra - za razliku od Dalmacije, nema tako lijepu ni obalu ni more,
što ne znači da se nema gdje kupat/sunčati
Generalno rečeno, gotovo svaki grad-ić, pored svojih plaža ima male sitne otoke u blizini, s organiziranim svakodnevnim taxi prijevozom.
Plaže?
Medulin-uglavnom kombinacija pijeska i kamena, pješčana uvala kod Pule, Koversada-Vrsar najveća FKK (nudist) plaža, ostali gradovi; Rovinj, Poreč - kombinacija kamena, betona, nešto šljunčanih plaža, bazene ne brojim ...
Ma, kak sam rekao, Dalmacija ima puno ljepše i more i obalu ... no, ovdje u Istri je ljubaznost/profesionalnost/usluga ... na puno višem nivou![]()
Ko dođe-navrati ... obavezno posjetit Brijune, Limski fjord, Pula je već razvikana ... gotovo svakodnevne brzobrodske-Katamaran veze sa Venecijom (jednodnevni izlet)
Unutrašnjost Istre, posebna priča