Ukrajina

Mrljavi

#92901 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Excel2

#92902 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Rekao sam to prije, a i sad cu. Ja bih volio ovog Hartara upoznati da vidim kako je moguce da su interesi Turske bitniji od interesa, pa cak opstanka njegove vlastite drzave. Kakvi su to polupani mozgovi ovi Turkofili.
drug_profi

#92903 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

sumirprimus wrote: 11/06/2022 09:28
Gori nesto u mordoru opet vojno
Moze se prepoznati vojna baza na jugu ovog grada. Tesko je promasiti.
A od zgodnog mjesta za artiljeriju, iza sumarka blizu granice sa Ukrajinom, oko 50 km.
Obzirom na dva stuba dima, vise izgleda kao artiljerijski napad, nego kao diverzija.
Ili je Bajro odradio sta?
Mrvice_ba

#92904 Re: Ukrajina

Post by Mrvice_ba »

Bajraktari su stali sa radom, sad su preuzeli cezari.

Francuzi su vazda znali oko artiljerije, taman da se vidi ko je bolji archer ili cezar?
saimidin

#92905 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

Evo kaze henri pogresno su ga razumili, I da misli isto kao I zelenski, da se orci vrate na linije 24.02. I onda primirje, a za ostalo mirovni pregovori

Mislim da od toga nema nista ove godine, I da bez ogromne pomoci zaza UA slijedi ukopavanje I rovovske borbe, sto dobrim dijelom I vidimo

Za odnos usa-kina je od polovice, kaze najbitnije je imati stalnu komunikaciju, I izbjeci stalnu konfrontaciju, tj praviti neke saradnje bar oko klime

Ps
Doskora sam mislio da je umro I to u proslom stoljecu, ali evo odrzavaju ga, sad moze ovako do sljedeceg :lol:
sumirprimus

#92906 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#92907 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

zilog wrote: 03/06/2022 23:58 Neka trolovi i orci, pricaju sta hoce, protiv Amerike, ali je Amerika (sa UK), uradila potez bez presedana, u pokusaju da spasi Ukrajinu - otvoreno, bez "mozda", najavila rusku agresiju. Mozda se nekom ovo cini trivijalnim, ali poslijedice, po Ameriku, su mogle biti ogromne:
1. Ugroziti americke obavjestajne izvore, vrlo visoko u ruskoj komandnoj strukturi i
2. Napraviti, od Amerike, predmet ismijavanja, nepouzdanog i histericnog "sefa" NATO-a, samo da je Putler 23.02. podigao slusalicu i naredio da se sve otkaze.

Toliko su Ameri bili spremni rizikovati i cak bili spremni biti javno osramoceni. Inace su mogli na uho saptati Zelenskom, sta se sprema, bez ikakvih posljedica. Da je Putler podigao tu hebenu slusalicu, danas bi hiljade bile zive, a trolovi bi se nasladjivali, kako je eto histericna Amerika htjela isprovocirati rat!
:thumbup: bravo za ovo...propustio sam ovo zahvaljujući all inclusive aranžmanu u Banovićima o trošku nakih šećeraša
sumirprimus

#92908 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ma amerika oa briti i niko treci. Skakat na glavu ako ne mozemo poravnat poitiku sa njihovim interesima a u svoju korist.
sumirprimus

#92909 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Sve sto ih posle ovog snadje zasluzili su!
Bernardinac

#92910 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

https://uarevenge.com/
Još deset sati do "nečega" na okupiranoj Ukrajinskoj zemlji.
Nadam se da će biti nešto od ovoga.
Nespin

#92911 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 13:28, edited 1 time in total.
exliberal-ex

#92912 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

Ispovjest britanskog dobrovoljca o ratu
Prvi dio, ako nadjem drugi postavit cu

https://vm.tiktok.com/ZMNLhcsdx/?k=1
drug_profi

#92913 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

exliberal-ex wrote: 12/06/2022 02:16 Ispovjest britanskog dobrovoljca o ratu

Stavi tamo gdje ljude zanima.
Imao sam bolje misljenje o tebi.
exliberal-ex

#92914 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

drug_profi wrote: 12/06/2022 02:34
exliberal-ex wrote: 12/06/2022 02:16 Ispovjest britanskog dobrovoljca o ratu

Zasto da postavljam gdje druge zanima? Ja sam mislio da je ovo tema o Ukrajini i ratu koji bjesni tamo.
Ja sam pogrijesio i to sam javno priznao jer nisam mislio da su rusi toliko ludi da napadnu Ukrajinu...pogrijesio priznao.
Medjutim pocelo me nervirat kad je ovdje pocela rasprava i kako su prezentirani dogadjaji koji kako vrijeme prolazi ispadaju da su prenapuhani ako ne cista laz.
Ja licno nemam nista protiv ukrajine, nisam ni rusofil koliko god da me neki ovdje pokusavaju svrstat u tu grupu.
Jednostavno mi ide na zivce kad se pocne sirit mrtva zapadna propaganda, ista ona propaganda koja je radila sve da se rat prosiri ili neuzaustavi po iraku, siriji , afganistanu itd.
Ako ce da ide rasprava onda treba da se prica o svemu i uspjesima i neuspjesima svih strana. Ti mozes biti pro ukrajinski i postavljat vijesti sa te strane dok u isto vrijeme neko drugi moze postavljat vijesti sa ruske strane pa onda naci sredinu....nije sve istina sto ukrajina i zapad govori niti laz sto rusi pricaju...
Zato sam i postavio ovaj klip koji nije radjen na ruskoj televiziji i koji pokazuje skroz drugaciju pricu koja je vec bila poznata ali se negirala.
Interesantno je takodjer sto se moze vidjet u ovom klipu da je vlada rekla da mogu ici dobrovoljci da se bore na ukrajinskoj strani i oni imaju mogucnost da se vrate dok npr dobrovoljci koji su isli u siriju su krivicno proganjani...e o toj dvolicnosti zapada ja pisem. ( dok npr dobrovoljac koji je otisao iz juzne koreje da se bori na ukrajinskoj strani je uhapsen kad se vratio kuci)
Ako je rasprava na nivou navijacki skupina...mi najbolji niko na nista nesmije...ok nastavite slobodno ali ja vidim sve vise da se prica na zapadu mijenja , obecana pomoc dolazi ali sporo ili nedovoljno, salje se neispravna oprema, zapadi mediji pisu o nezadovoljstvu ukrajinske vojske prema vladi , pisu o ogromnim gubitcima i koje posljedice mogu imat ti gubitci.
O tome se sve vise javno govori i ako se ovako nastavi vrlo lako se moze desit da ce ukrajina biti odbacena kao sto su np ameri ostavili kurde u sirij ili kako su ostavili one sve pobunjenike da ih satru svi zivi....
A ovdje cim se postavi nesto tako odmah dobijem komentare joj cetnik...foe ...nasikirali me pravo zbog toga :mrgreen:
SanskiBiser

#92915 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

:shock:
SanskiBiser

#92916 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

ooo brazilski legionari zarobili BMP :shock:
SanskiBiser

#92917 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Sarkastican komentar Aleksandra Nevzorova na vijest o najnizoj stopi nataliteta u Rusiji od Drugog svjetskog rata i najavi drzavnog projekta Demografija u vrijednosti od 4 triliona rubalja za podizanje nataliteta u RF..

Image

Uzgoj ljudi gubi svaki smisao u Rusiji. Za rođenje, hranjenje i odgoj dječaka do 70-80 kg., To jest, do "nacrta standarda", za 18 godina ruska obitelj troši oko 3 milijuna rubalja. A predavši ga vojsci za topovsko meso, u najboljem slučaju dobije 3300. U ovoj grani stočarstva tala je tako malo da se nema smisla petljati. Nevzorov
Bossona

#92918 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Širenje Rusije na srednjevjekovnoj zločinačkoj ideologiji i hegemoniji krvi i tla koju u 21 vijeku nastavlja Putin po uzoru na Hitlera. https://www.rbth.com/history/327269-histography
SanskiBiser

#92919 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Pogledajte Canka na ulicama Kijeva na FACETV
Čanak uživo iz Ukrajine: Ako Kijev padne, ujutro bi bio rat u BiH! Rat mora završiti smrću Putina!

https://www.youtube.com/watch?v=RCD0pv-CIeU
sumirprimus

#92920 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Nesto je roknuli u okupiranom berdjansku
sumirprimus

#92921 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

SanskiBiser wrote: 12/06/2022 07:32 Pogledajte Canka na ulicama Kijeva na FACETV
Čanak uživo iz Ukrajine: Ako Kijev padne, ujutro bi bio rat u BiH! Rat mora završiti smrću Putina!

Pa ko ga prati zna da su to njegovi stavovi generalno od pocetka i da je prijatlej bosne i da nema veze sa ovim rezimom u srbi7ji zato ga i pljuju i omalovazavaju
Zumbul2

#92922 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

sumirprimus wrote: 12/06/2022 07:49

Nesto je roknuli u okupiranom berdjansku
Kontam šta može dobaciti do Beđanska,? Himars, siucid dronovi vjerovatnija opcija ili Tochka...brat bratu više od 100 kilometara mada nisam provjeravao...diverzija partizanska, i to je moguće
Dangubic

#92923 Re: Ukrajina

Post by Dangubic »

exliberal-ex wrote: 12/06/2022 05:36
drug_profi wrote: 12/06/2022 02:34

Zasto da postavljam gdje druge zanima? Ja sam mislio da je ovo tema o Ukrajini i ratu koji bjesni tamo.
Ja sam pogrijesio i to sam javno priznao jer nisam mislio da su rusi toliko ludi da napadnu Ukrajinu...pogrijesio priznao.
Medjutim pocelo me nervirat kad je ovdje pocela rasprava i kako su prezentirani dogadjaji koji kako vrijeme prolazi ispadaju da su prenapuhani ako ne cista laz.
Ja licno nemam nista protiv ukrajine, nisam ni rusofil koliko god da me neki ovdje pokusavaju svrstat u tu grupu.
Jednostavno mi ide na zivce kad se pocne sirit mrtva zapadna propaganda, ista ona propaganda koja je radila sve da se rat prosiri ili neuzaustavi po iraku, siriji , afganistanu itd.
Ako ce da ide rasprava onda treba da se prica o svemu i uspjesima i neuspjesima svih strana. Ti mozes biti pro ukrajinski i postavljat vijesti sa te strane dok u isto vrijeme neko drugi moze postavljat vijesti sa ruske strane pa onda naci sredinu....nije sve istina sto ukrajina i zapad govori niti laz sto rusi pricaju...
Zato sam i postavio ovaj klip koji nije radjen na ruskoj televiziji i koji pokazuje skroz drugaciju pricu koja je vec bila poznata ali se negirala.
Interesantno je takodjer sto se moze vidjet u ovom klipu da je vlada rekla da mogu ici dobrovoljci da se bore na ukrajinskoj strani i oni imaju mogucnost da se vrate dok npr dobrovoljci koji su isli u siriju su krivicno proganjani...e o toj dvolicnosti zapada ja pisem. ( dok npr dobrovoljac koji je otisao iz juzne koreje da se bori na ukrajinskoj strani je uhapsen kad se vratio kuci)
Ako je rasprava na nivou navijacki skupina...mi najbolji niko na nista nesmije...ok nastavite slobodno ali ja vidim sve vise da se prica na zapadu mijenja , obecana pomoc dolazi ali sporo ili nedovoljno, salje se neispravna oprema, zapadi mediji pisu o nezadovoljstvu ukrajinske vojske prema vladi , pisu o ogromnim gubitcima i koje posljedice mogu imat ti gubitci.
O tome se sve vise javno govori i ako se ovako nastavi vrlo lako se moze desit da ce ukrajina biti odbacena kao sto su np ameri ostavili kurde u sirij ili kako su ostavili one sve pobunjenike da ih satru svi zivi....
A ovdje cim se postavi nesto tako odmah dobijem komentare joj cetnik...foe ...nasikirali me pravo zbog toga :mrgreen:
Niko ne osporava da zapad ima propagandu da bi ostvarili svoje ciljeve ali ovo što Putin radi je ista ideologija kao i u Hitlera. Povratak Ruskog svijeta, Ukrajinci su Rusi koji su greskom postali nacija, ide da stiti Ruse u Ukrajinu kao što je i Hitler išao u Poljsku da štiti Njemce, zeli kao i Petar Veliki da vrati Rusku slavu, cak ti i Srpski mediji pišu o tome. Ludilo koje se neće zaustaviti na Ukrajini osim ako ih Ukrajinci ne namlate :-D

https://mondo.rs/Info/Svet/a1646849/Put ... eliki.html
Last edited by Dangubic on 12/06/2022 08:26, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#92924 Re: Ukrajina

Post by pici »

SanskiBiser wrote: 12/06/2022 07:32 Pogledajte Canka na ulicama Kijeva na FACETV

Svaka mu je ko iz Musafa.Canak tacno opisa stanje ruskog sveta.
sumirprimus

#92925 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Nenad je legenda i svjetlo na kraju tunela u srbiji.
Nazalost u debeloj manjini
Post Reply