Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Project Lucian

#24951 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

hadzinicasa wrote: 09/06/2022 15:01
Project Lucian wrote: 09/06/2022 14:48
Niko ovdje ne govori o polaganju prava na nešto, ako ćemo ravnopravno sve je zajedničko pa tako i ta recimo grant, kreditna finansijska sredstva, zašto je to potrebno da žene imaju poseban status kod dodjele sredstava? Šta su to žene toliko posebne? Ako ćemo o posebnostima onda i muškarci imaju svoje poosebnosti a koje žene nemaju ajdemo i za njih onda napraviti posebne kreditne linije ili poticaje ili šta ti ja znam. Govorimo o današnjem vremenu ne o vremenu prije 100 godina.
ma povlacis paralele, u ovom konkretnom slucaju - primjeru - bez utemeljenja. to su posebne ciljne grupe klijenata, sa posebnim karakteristikama ili u razlicitim okolnostima (bazirano na razlicitim analizama klijenata). imas kreditne linije za mlade bracne parove isto - ovo kao da pitas jel' to ove kreditne linije favoriziraju i promoviraju stopanje u brak :D

drugi kontekst potpuno iako povrsnom posmatracu moze izgledati validan argument - nije.
Paralele ti povlačiš, ti si se vratila 100 godina unazad i govorila o nekim povlasticama nisam ja.

Odlično šta to fali da postoji kreditna linija koja će za ciljnu grupu imati muškarce određene dobi, hoće li to žene se osjećati zapostavljenim onda možda? Imamo mnogo i direktorica po bankama pa ne vidim da se neka bavi posebno ovim pitanjem ako su žene kao što se ovdje tvrdi za RAVNOPRAVNOST.
ili izbirišimo sve posebnosti ili napravimo svima jednak pristup povlasticama prema spolu.
Bloo
Globalna šefica

#24952 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

John Cleese wrote: 09/06/2022 14:58 Nego...
Sta ti je "zenski intimni prostor"? Budoar? Svlacionica? Zenski WC?

I kako muskarci postaju "zrtve zenskog mazohizma"?
Znas li ti uopste sta je mazohizam?
Ja bih tako rado odgovorila na ovo, al em nismo na Bez cenzure, em Chmoljo čita pa me sramota. :D
hadzinicasa

#24953 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Bloo wrote: 09/06/2022 15:05
hadzinicasa wrote: 09/06/2022 15:01 imas kreditne linije za mlade bracne parove isto - ovo kao da pitas jel' to ove kreditne linije favoriziraju i promoviraju stopanje u brak
Tako'e.

Pravda za nas matore i u vanbračnim zajednicama!
rekoh ja - u strahu su vel'ke oke!
dale cooper

#24954 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Ubij me ako je ovaj lik i punoljetan. :roll:
John Cleese

#24955 Re: Danasnji "feminizam"

Post by John Cleese »

Project Lucian wrote: 09/06/2022 15:00
John Cleese wrote: 09/06/2022 14:58

Oduzimaju, misha im njihovog - nikad necu prezaliti pravo na nasilje u porodici (i sire, idemo na komsiluk, za pocetak), ne moze posten covjek vise ni rodjenoj zeni vaspitnu prilijepit :|

Nego...
Sta ti je "zenski intimni prostor"? Budoar? Svlacionica? Zenski WC? :D :lol:

Znas li ti uopste sta je mazohizam? :D
Vjerovatno si praktičario sve gore navedene radnje čim su ti one prve pale na pamet. Bravo. Radi takvih kao ti i jesmo tu gdje smo danas.
:lol: Neugodno mi je da ti napisem sta mi je prvo palo na pamet :D :lol:

I stvarno - sta ti je "zenski intimni prostor"? :D
I kako muskarci postaju "zrtve zenskog mazohizma"? :D
Elaboriraj, ne budi lijen :lol:
Project Lucian

#24956 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

John Cleese wrote: 09/06/2022 15:09
Project Lucian wrote: 09/06/2022 15:00
Vjerovatno si praktičario sve gore navedene radnje čim su ti one prve pale na pamet. Bravo. Radi takvih kao ti i jesmo tu gdje smo danas.
:lol: Neugodno mi je da ti napisem sta mi je prvo palo na pamet :D :lol:

I stvarno - sta ti je "zenski intimni prostor"? :D
I kako muskarci postaju "zrtve zenskog mazohizma"? :D
Elaboriraj, ne budi lijen :lol:
Ko je htio shvatio je, ko nije njemu dvije.
:izet: :izet:
Bloo
Globalna šefica

#24957 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Pjesma za trenutak

Bicuj, bicuj me...Bicuj Stojaneee
hadzinicasa

#24958 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Project Lucian wrote: 09/06/2022 15:05
hadzinicasa wrote: 09/06/2022 15:01

ma povlacis paralele, u ovom konkretnom slucaju - primjeru - bez utemeljenja. to su posebne ciljne grupe klijenata, sa posebnim karakteristikama ili u razlicitim okolnostima (bazirano na razlicitim analizama klijenata). imas kreditne linije za mlade bracne parove isto - ovo kao da pitas jel' to ove kreditne linije favoriziraju i promoviraju stopanje u brak :D

drugi kontekst potpuno iako povrsnom posmatracu moze izgledati validan argument - nije.
Paralele ti povlačiš, ti si se vratila 100 godina unazad i govorila o nekim povlasticama nisam ja.

Odlično šta to fali da postoji kreditna linija koja će za ciljnu grupu imati muškarce određene dobi, hoće li to žene se osjećati zapostavljenim onda možda? Imamo mnogo i direktorica po bankama pa ne vidim da se neka bavi posebno ovim pitanjem ako su žene kao što se ovdje tvrdi za RAVNOPRAVNOST.
ili izbirišimo sve posebnosti ili napravimo svima jednak pristup povlasticama prema spolu.
funkcionalna pismenost - sjedi, 0.

a sto se tice kreditne linije koja za ciljnu grupu ima muskarce odredjene dobi - ima to: svaka do sad :lol:
John Cleese

#24959 Re: Danasnji "feminizam"

Post by John Cleese »

Bloo wrote: 09/06/2022 15:06

Ja bih tako rado odgovorila na ovo, al em nismo na Bez cenzure, em Chmoljo čita pa me sramota. :D
Ako je to nesto cega je tebe sramota - mene je onda strah :D :lol:
Project Lucian

#24960 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

hadzinicasa wrote: 09/06/2022 15:11
Project Lucian wrote: 09/06/2022 15:05

a sto se tice kreditne linije koja za ciljnu grupu ima muskarce odredjene dobi - ima to: svaka do sad :lol:
biti gramarnazi na forumu - sjedi dole 2
lupetati gluposti i praviti se fin - sjedi dole 1
hadzinicasa

#24961 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Project Lucian wrote: 09/06/2022 15:15
hadzinicasa wrote: 09/06/2022 15:11

hajde proguglaj sta znaci funkcionalna pismenost.... pliz. eto radi sebe. (hint: nema veze s gramatikom i pravopisom)
omar little

#24962 Re: Danasnji "feminizam"

Post by omar little »

a, ko su zene da odredjuje ko ce imati privilegija a ko ne? posebno ne dobrostojece zapadnjakuse koje kreairaju danasnje feministicke narative. zena ogrezla u privilegiji citav svoj zivot sa harvard diplomom i zaposlenjem u nekoj od elitnih institucija amerike pizdeka o potlacenosti i "muskoj privilegiji"? na zapadu, niko privilegije ne stavlja u pitanje no ih se oduzima drugima za sebe. i tu najobicniju borbu za preraspodjelu moci predstavljaju pod paravanom "feminizma".

mater sa dvoje djece kojoj algoritmi odredjuju smjene od dva puta po cetiri sata sa dva sata pauze izmedju, u istom danu, koja ta dva sata provodi na parkingu jer da bi priustila kiriju zivi sat i pol od grada i kuci ne moze ici, nikad nece imati privilegije. nema ni osnovno. a, obijesnica iz eltine istitucije provodi karijeru radeci za politicke ciljeve/firme koji tu mater sve vise izrabljuju i unistavaju. svjesno. kad je prije koju godinu, cini mi se zbog bernijeve pobjede u nekoj od prajmariz, porez na ulta bogate dosao do emisije americkih "liberalnih" medija, samo sto oci nisu kopale voditeljke na pomen najmanjeg smanjivanja privilegija ultrabogataske klase (jer znaju da to potencijalno moze otvoriti vrata i staviti njihove privilegije u opasnost). sve i jedna herojka za prava i "feministica" sa sve zamjenicama i zastavama po profilima. zrvta patrijahata. mrs.
Project Lucian

#24963 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

Dansa baš sjedim sa kolegom iz njemačke i tako u razgovoru pomenu on šta danas žene po njemačkoj i austriji rade. Znači ušicaju muškarca za kojeg otvoreno sumnjaju da ima love, nabace mu jednu malo ljepšu (obratiti pažnju da je muškarac mlad) ženu koja se kao toliko zaljubi u njega da ono bez njega ne može da živi (radi se o organizovanom kriminalu ne o nekim starletama). naravno taj muškarac pomisli jao lijepa djevojka voli me bla, bla, bla, oženi istu koja mu nakon određenog vremena zatraži razvod jer ju je tukao (vidi pod amber heard), ne voli ga više bla, bla,bla. u međuvremenu ga dobro opelješi i na kraju samo ispljune ko zadnju cigaretu. Šta reći, da ima ravnopravnosti ovakve stvari se ne bi dešavale i epilog na sudu ne bi bio u korist žene, međutim ravnnopravnost je samo na papiru a žene obilato koriste svoju povlaštenu situaciju kako bi izvukle finansijsku korist od muškaraca.
Project Lucian

#24964 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

hadzinicasa wrote: 09/06/2022 15:22
Project Lucian wrote: 09/06/2022 15:15
hajde proguglaj sta znaci funkcionalna pismenost.... pliz. eto radi sebe. (hint: nema veze s gramatikom i pravopisom)
Te vaše dokskočice me ne interesujuju pogotovo te oko googlanja i tih fazona, ako nemate kontraargument bolje vam je da prešutite.

I opet sve podvodite pod individualni nivo, to jest napadate mene kao individuu, ono kad ne znamo kako ćemo de da ga probamo iznervirati. Smiješni ste.
hadzinicasa

#24965 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

omar little wrote: 09/06/2022 15:24 a, ko su zene da odredjuje ko ce imati privilegija a ko ne? posebno ne dobrostojece zapadnjakuse koje kreairaju danasnje feministicke narative. zena ogrezla u privilegiji citav svoj zivot sa harvard diplomom i zaposlenjem u nekoj od elitnih institucija amerike pizdeka o potlacenosti i "muskoj privilegiji"? na zapadu, niko privilegije ne stavlja u pitanje no ih se oduzima drugima za sebe. i tu najobicniju borbu za preraspodjelu moci predstavljaju pod paravanom "feminizma".

mater sa dvoje djece kojoj algoritmi odredjuju smjene od dva puta po cetiri sata sa dva sata pauze izmedju, u istom danu, koja ta dva sata provodi na parkingu jer da bi priustila kiriju zivi sat i pol od grada i kuci ne moze ici, nikad nece imati privilegije. nema ni osnovno. a, obijesnica iz eltine istitucije provodi karijeru radeci za politicke ciljeve/firme koji tu mater sve vise izrabljuju i unistavaju. svjesno. kad je prije koju godinu, cini mi se zbog bernijeve pobjede u nekoj od prajmariz, porez na ulta bogate dosao do emisije americkih "liberalnih" medija, samo sto oci nisu kopale voditeljke na pomen najmanjeg smanjivanja privilegija ultrabogataske klase (jer znaju da to potencijalno moze otvoriti vrata i staviti njihove privilegije u opasnost). sve i jedna herojka za prava i "feministica" sa sve zamjenicama i zastavama po profilima. zrvta patrijahata. mrs.
Ja se s tobom slazem. No mislim da nije takmicenje, niti da relativizacija pomaze. Svaki nivo usporede ili ako hoces, svaki aspekt je validan, medjutim nije takmicenje - uporedjivali muskarce sa zenama, ili zene sa zenama ili muskarce sa muskarcima - smatram licno ne da neko treba imati privilegije vec da ne treba. Samo sto je to utopijski.

Naravno da je "dobrostojeca zapadnjakusa" privilegirana na nacin na koji "mater s dvoje djece" nikad nece biti, i naravno da je to pogresno. To medjutim ne umanjuje pogresnost privilegiranosti muskaraca u recimo (npr.) naslijedjivanju imovine u praksi i tradiciji na ovim prostorima (iako je ista nominalno zakonski izbrisana). A o drugim stvarima da ne govorim.
Project Lucian

#24966 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

omar little wrote: 09/06/2022 15:24 a, ko su zene da odredjuje ko ce imati privilegija a ko ne? posebno ne dobrostojece zapadnjakuse koje kreairaju danasnje feministicke narative. zena ogrezla u privilegiji citav svoj zivot sa harvard diplomom i zaposlenjem u nekoj od elitnih institucija amerike pizdeka o potlacenosti i "muskoj privilegiji"? na zapadu, niko privilegije ne stavlja u pitanje no ih se oduzima drugima za sebe. i tu najobicniju borbu za preraspodjelu moci predstavljaju pod paravanom "feminizma".

Još jedan problem je što i ta sa dvoje djece hoće da se uvali nekom muškarcu da bude privilegirana, nemoj da ona zapne slučajno de kako nek muškarac to odradi za nju ona će samo otvorit noge kad treba da upusti muškarca u svoj intimni prostor. Čast izuzetcima al takvih je malo.
Project Lucian

#24967 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

hadzinicasa wrote: 09/06/2022 15:32

Ja se s tobom slazem. No mislim da nije takmicenje, niti da relativizacija pomaze. Svaki nivo usporede ili ako hoces, svaki aspekt je validan, medjutim nije takmicenje - uporedjivali muskarce sa zenama, ili zene sa zenama ili muskarce sa muskarcima - smatram licno ne da neko treba imati privilegije vec da ne treba. Samo sto je to utopijski.

Naravno da je "dobrostojeca zapadnjakusa" privilegirana na nacin na koji "mater s dvoje djece" nikad nece biti, i naravno da je to pogresno. To medjutim ne umanjuje pogresnost privilegiranosti muskaraca u recimo (npr.) naslijedjivanju imovine u praksi i tradiciji na ovim prostorima (iako je ista nominalno zakonski izbrisana). A o drugim stvarima da ne govorim.
Ti ženo si zaglavila u prošlom stoljeću, kakvo privilegiranje muškaraca tokom raspodjele imovine, to što su ti otac i mater više volili brata i njemu namicali više nego tebi ne znači da ti po zakonu nisi trebala dobit svojih 50% pod uslovom da vas je dvoje, opet lažeš i govoriš u prošlom vremenu. Immam osjećaj da si zapela u tom vremenu od prije 100 godina i kontaš da je i danas sve ko nekad što je bilo. Evo ja ću ti reći da nije.
konoplja

#24968 Re: Danasnji "feminizam"

Post by konoplja »

Project Lucian wrote: 09/06/2022 15:27 Dansa baš sjedim sa kolegom iz njemačke i tako u razgovoru pomenu on šta danas žene po njemačkoj i austriji rade. Znači ušicaju muškarca za kojeg otvoreno sumnjaju da ima love, nabace mu jednu malo ljepšu (obratiti pažnju da je muškarac mlad) ženu koja se kao toliko zaljubi u njega da ono bez njega ne može da živi (radi se o organizovanom kriminalu ne o nekim starletama). naravno taj muškarac pomisli jao lijepa djevojka voli me bla, bla, bla, oženi istu koja mu nakon određenog vremena zatraži razvod jer ju je tukao (vidi pod amber heard), ne voli ga više bla, bla,bla. u međuvremenu ga dobro opelješi i na kraju samo ispljune ko zadnju cigaretu. Šta reći, da ima ravnopravnosti ovakve stvari se ne bi dešavale i epilog na sudu ne bi bio u korist žene, međutim ravnnopravnost je samo na papiru a žene obilato koriste svoju povlaštenu situaciju kako bi izvukle finansijsku korist od muškaraca.
Ae brisi :lol:

Kakve su ovo fantazije? :D

Necu reci da lazes, ali ti u bas sve vjerujes. Organizovani kriminal znaci. Jesu li to eksluzivno samo zene u njemu u ovom slucaju? Koliko ih ima u Njemackoj, je li bar 1 milly? hiljada?
Gle, definitivno se nesto slicno desilo, ali ti napisao kao da je to svakodnevnica u Njemackoj i Austriji. :D
John Cleese

#24969 Re: Danasnji "feminizam"

Post by John Cleese »

Da crnjak bude i veci - i ljudi iz, objektivno, potlacene klase su nerijetko spremni pruziti zestok otpor cak i nagovjestaju kakve promjene umjesto da je podrze.
Kad god je, na primjer, bilo govora o promjenama u zdravstvenom sustavu SAD, imao sam priliku slusati strastvene tirade bivsih (doslovno) beskucnika kako to ne moze i ne smije proci, jer, za boga miloga, oni nisu socijalisticka drzava.
hadzinicasa

#24970 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

konoplja wrote: 09/06/2022 15:41
Project Lucian wrote: 09/06/2022 15:27 Dansa baš sjedim sa kolegom iz njemačke i tako u razgovoru pomenu on šta danas žene po njemačkoj i austriji rade. Znači ušicaju muškarca za kojeg otvoreno sumnjaju da ima love, nabace mu jednu malo ljepšu (obratiti pažnju da je muškarac mlad) ženu koja se kao toliko zaljubi u njega da ono bez njega ne može da živi (radi se o organizovanom kriminalu ne o nekim starletama). naravno taj muškarac pomisli jao lijepa djevojka voli me bla, bla, bla, oženi istu koja mu nakon određenog vremena zatraži razvod jer ju je tukao (vidi pod amber heard), ne voli ga više bla, bla,bla. u međuvremenu ga dobro opelješi i na kraju samo ispljune ko zadnju cigaretu. Šta reći, da ima ravnopravnosti ovakve stvari se ne bi dešavale i epilog na sudu ne bi bio u korist žene, međutim ravnnopravnost je samo na papiru a žene obilato koriste svoju povlaštenu situaciju kako bi izvukle finansijsku korist od muškaraca.
Ae brisi :lol:

Kakve su ovo fantazije? :D

Necu reci da lazes, ali ti u bas sve vjerujes. Organizovani kriminal znaci. Jesu li to eksluzivno samo zene u njemu u ovom slucaju? Koliko ih ima u Njemackoj, je li bar 1 milly? hiljada?
Gle, definitivno se nesto slicno desilo, ali ti napisao kao da je to svakodnevnica u Njemackoj i Austriji. :D
rekla bih nesto ali ne mogu, bolje mi je da sutim....
konoplja

#24971 Re: Danasnji "feminizam"

Post by konoplja »

Niemand wrote: 08/06/2022 15:13
piupiu wrote: 08/06/2022 13:51

Oficijelna ideologija neoliberalnog amerikanizma čita se iz svakog retka. Znači 'the left', the radical far-left is hijaking our country', samo je još falilo da napišu 'greeninig the economy is socialism, we don't want socialism in our country'! Voljela bih da mi neki američki javni intelektualac objasni šta je to 'the left' pod koje spada sve što se ne svidja američkom mainstreamu. Cancel i woke kulture nemaju veze s ljevičarstvom, imaju puno više veze s jednim otudjenim društvom koje ne zna je li pošlo ili došlo. Ne znam što stalno u njih gledamo. Ima i u Evropi društava, mnogo interesantnijih i zdravijih od američkog. Kad pomislim na ekvivalent 'cancel culture' kod nas, prvi mi padnu na um SAFF i STAV, ne 'the left'.

Evo i jednog malo drugačijeg pogleda na stvari.

https://www.nytimes.com/2020/12/03/t-ma ... story.html
Ako ne zaboravim, procitacu kad mognem jer:
You’ve reached your limit of free articles.
Ako je sadrzaj stranice pod kljucem ili sa ogranicenim pristupom koristite wayback machine.

https://web.archive.org/web/20220428221 ... story.html
John Cleese

#24972 Re: Danasnji "feminizam"

Post by John Cleese »

Project Lucian wrote: 09/06/2022 15:30
hadzinicasa wrote: 09/06/2022 15:22

Te vaše dokskočice me ne interesujuju pogotovo te oko googlanja i tih fazona, ako nemate kontraargument bolje vam je da prešutite.

I opet sve podvodite pod individualni nivo, to jest napadate mene kao individuu, ono kad ne znamo kako ćemo de da ga probamo iznervirati. Smiješni ste.
Komentiranje napisanog nije "napad na tebe kao individuu" i ne bi to trebao tako dozivljavati :D

Nismo ti mi krivi sto koristis rijeci kojima ne znas znacenje, pa pises gluposti ili sto ne razumijes sta ti je neko napisao, pa u odgovoru opet pises gluposti, a mrsko ti je da pogledas u rjecnik.

I nisu to "doskocice" nego cinjenice, nazalost.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#24973 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Chmoljo »

Bloo wrote: 09/06/2022 15:06

pička? :zoka:
Bloo
Globalna šefica

#24974 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Ne budi Bukovski, budi De Sade... :roll:
patriot_bih

#24975 Re: Danasnji "feminizam"

Post by patriot_bih »

Na zapadu feministice više i ne znaju šta je žena. :-)

Jedan novinar napravio dokumentarac "Šta je žena?" i otišao na protest feministica da ih pita šta je žena i nisu znale/mogle odgovoriti.

Ne mogu reći da je žena osoba koja ima vaginu ili koja može roditi dijete jer bi to isključilo "žene sa kituricom". :D
Post Reply