Ko mi?Humljanin wrote: ↑09/06/2022 12:37Al zato nitko ne smije dovoditi u pitanje traume od onih desetak-petnaest genocida, jelde?pemanapemani wrote: ↑09/06/2022 12:20 Kao da je jučer bio ovaj osmanski period. Svima su još uvijek svježa sjećanja na begove i sultane, a još uvijek puca ptsp od janjičara.
Još kad naši očevi i majke počnu pričati kako se živjelo u vrijeme bana Borića i kako ih je ban Kulin autobusima dovozio na Bilino polje, pa križarski pohodi..., tačno čovjeka oblije znoj.
Jebi ga, od doživljenih trauma čovjek ne može puno pričati o ovako osjetljivim temama, a čije je posljedice osjetio na vlastitoj koži.
Pravo zajebana situacija. Odoh drmnuti lozu da dođem sebi i potisnem sjećanja na 1527., nikad se ne ponovila.
Jedno je smiješno a drugo je stravično, a kriterij je jesi li musliman ili nisi.
Ma ja, znamo se...
Dok god se vi ismijavate tim najmračnim periodom za kršćane u BiH to znači da ste svjesni svega toga, samo odabirete izrugivanje i slavljenje tog za vas idiličnog perioda.
Moja malenkost krštena u crkvi na Stupu, prva pričest Franjevačka teologija i krizma katedrala Srca Isusova.
Kad su me u srpnju i kolovozu 1992., (mjesec dana od potpisa sporazuma Karadžić Boban) posjetili "braća" hrišćani i počeli "propovijedati" kršćansko hrišćansko jedinstvo i ekumenizam, tačno me obasjao Duh sveti.
Tog "ekumenizma" i kršćansko hrišćanskog zajedništva ću se sjećati čitav život.
Priča o 11 genocida tokom 19. stoljeća je jednaka tvojoj priči o janjičarima, pravu prve bračne noći i kolektivnoj traumi od 15. do 19. stoljeća.
Jebote, umjesto da pričaš o traumama Aluminija, Elektro Bosne i Sokola, ti u maniru velikosrpskih mitomana verglaš o sultanima, begovima i sl., još samo da počneš roniti suze za kraljevićem Markom i kneginjom Milicom u duhu kršćansko hrišćanskog ekumenizma.