Ukrajina

sumirprimus

#92301 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

odjednom pocinju gorit skladista ruja u pozadini, auu bub? kad za jedno heftu saznamo da su neke stvari vec u upotebi hehe :bih:
sumirprimus

#92302 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

rokaaaj miki samo rokaaj :bih:
sumirprimus

#92303 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

#Russian & #Ukrainian sources report that PMC Wagner is gathering an assault force to try to capture Bakhmut soon. #RuAF has relied on Wagner for intense urban combat in this area including the capture of #Popasna. #RuAF were reported on the Bakhmut - Lysychans'k road.

Image
sumirprimus

#92304 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sunce ti ... :-)
Bossona

#92305 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Gdje je Putinova mama Merkel stala ovaj šupčić je nastavio da laže i pomaže ruskom Hitleru Putinu tako što obećava pomoć Ukrajini koja neće doći.
sumirprimus

#92306 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

samo rokaj mikiii :bih:
skrbavi-admin

#92307 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

samo ih precizna municija i sistemi navodjenja mogu izvuc.... rutalji ne stede ni meso ni oruzje.... nemos sa ovakvim neprijateljem opstim bombardovanjem nista postic samo trosis resurse
Last edited by skrbavi-admin on 09/06/2022 08:32, edited 1 time in total.
Bossona

#92308 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Dupli,.......
sumirprimus

#92309 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

cezar zasad najjaci..
madner

#92310 Re: Ukrajina

Post by madner »

Krece novi talas, ovaj put je kordinacija bolja, istovremeno napada i sjeverna i juzna strana.

Sretno UA.
sumirprimus

#92311 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

okolica harkiva nakon bjesomucnog bombardovanja orka...
sumirprimus

#92312 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

madner wrote: 09/06/2022 08:33 Krece novi talas, ovaj put je kordinacija bolja, istovremeno napada i sjeverna i juzna strana.

Sretno UA.
dobro a odakle to citas, pratis?
lajkujMe

#92313 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

sumirprimus wrote: 09/06/2022 08:24 odjednom pocinju gorit skladista ruja u pozadini, auu bub? kad za jedno heftu saznamo da su neke stvari vec u upotebi hehe :bih:

Skladiste koje gori u Stahanovu
lajkujMe

#92314 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

sumirprimus wrote: 09/06/2022 08:33

cezar zasad najjaci..
Da Cezar se pokazao najboljim.
Ali evo dolaze i M777 u novoj turi s ACS.
PHZ2000 takodjer
Vjerovatno ce izvrsiti integraciju M109 takodjer.
Himars ce sigurno doci s ACS
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#92315 Re: Ukrajina

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

animus wrote: 08/06/2022 17:02 Držali su oni i cijeli Afganistan godinama pa su odlučili da je bolje što prije pobjeći u Rusiju. Nikakve koristi nema od tog držanja uništene teritorije gdje ti ljudi svaki dan ginu i gdje moraš svakodnevno trošiti stotine miliona da bi opstao a zbog toga si crna ovca u normalnom svijetu.
Pitanje je šta će biti kad izgube i ovu artiljeriju koju sada dovlace sa Dalekog Istoka. Odakle još mogu povuci oružje da održe bar balans? Nije im nikako svijetla budućnost vec sada a vremenom će biti sve lošija kako Ukrajina bude bolje opremljena modernim naoružanjem.

:thumbup:
Bossona

#92316 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Nadam se da će im obećana dostava jako potrebne artiljerije biti masovnija
sumirprimus

#92317 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

jedino sto sam naso a da ima poveznicu sa tim sto ti govoris, izbvori su ruski i bjeloruski a sire ih americki nazov ih konzervativci, okjima je eu katastorfa, bajden katastrofa, liberale zovu libtards i sl..
zelenski u konfliktu sa armijom, kako kazu bjeloruski izvori, ruska armija napreduje pobjedjuje, bajden ne zna sta radi.
da je zelenski u knforntaciji sa armijskim generalima jer ih se plasi, kaze luka fakin šenko :lol: :-)
fokin gonzalo lira izvor :-)
https://www.youtube.com/watch?v=mKPCItQl1-w
sami link ostavljam jer ovo smece realn one zasluzuje dabude na ovoj temi.. samo da pokazem sta sam nasao u vezi te price. ako ima nesto vjerodostojnije daj da vidimo. danas bar informaciju ne moze niko zadrzat, procuri kad tad.
apsidejzi

#92318 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Bossona wrote: 09/06/2022 08:30
Znaci imamo i drugu novu rijec koja se pojavila u ovom ratu. Nakon "suncokretio" imamo i "solcovao" :)

Solcovati - obecanje ludom radovanje :lol:
lajkujMe

#92319 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Mene uzasno zbunjuju informacije koje dolaze s terena.

UA bi do sada vec trebala da ima nadmocnu ljudstvu i trebali bi da lokalizovano imaju nadmoc u Artiljeriji.

Kad kazem lokalizovano dobili su dovoljno artiljerije sa pokrije par bitnih linija lokalno.

Zasto se to ne desava ne znam.

Ja sam ubjedjen da Ukrajina nesto sprema i odbijam da prihvatim da su Rusi postali bolja armija u ovom konfliktu sto se tice taktike i strategije.
Rusi nisu nista bolji nego u Martu i dalje ravnajaju i nista vise.

Odbijam da Rusi imaju numericku nadmoc i odbijam da prihvatim da je UA zapravo pred slomom.

Po svim dosadasnjim informacijama od 24 Februara

Ukrajina je zapljenila skoro 1000 vozila vecina u dobrom stanju.
Dobivaju pomoc od Poljske, Ceske za popravku tih vozila.
Dobili su do sada bar 300 cijevi artiljerije.
Dobili su municije
Dobili su milion neke druge opreme ukljucujuci stotine oklopnih vozila.
Imaju 700.000 vojnika pod oruzjem i to sve boljim licnim naoruzanjem i opremom.

I to sve na postojecu tehniku koji su UA imali.

I sad mi zelite reci da je Ukrajina danas slabija nego 24 februara?
A Rusi jaci nego 24 Februara?

Ovo nema apsolutno nikakve logike osim da su bez da smo mi vidjeli Rusi unistili i ubili preko 100.000 UA vojnika i haman svu opremu im..

Odbijam da prihvatim takvo nesto.

U vrh glave sta sam spreman da priznam je slaba UA logistika u Donbasu a i to je upitno.

Mozda sam previse navijacki nastrojen ali brate nisam delusional ako iko moze da mi objasni zasto pored svih ovih informacija UA i dalje gubi teren onda objasnite molim.

Meni to nema smisla osim ako je u pitanju neki UA dugotrajni plan.
sumirprimus

#92320 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sumirprimus

#92321 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

lajkujMe wrote: 09/06/2022 08:52 Mene uzasno zbunjuju informacije koje dolaze s terena.

UA bi do sada vec trebala da ima nadmocnu ljudstvu i trebali bi da lokalizovano imaju nadmoc u Artiljeriji.

Kad kazem lokalizovano dobili su dovoljno artiljerije sa pokrije par bitnih linija lokalno.

Ja sam ubjedjen da Ukrajina nesto sprema i odbijam da prihvatim da su Rusi postali bolja armija u ovom konfliktu sto se tice taktike i strategije.

Odbijam da Rusi imaju numericku nadmoc i odbijam da prihvatim da je UA zapravo pred slomom.

Dobili su municije

Ovo nema apsolutno nikakve logike osim da su bez da smo mi vidjeli Rusi unistili i ubili preko 100.000 UA vojnika i haman svu opremu im..

U vrh glave sta sam spreman da priznam je slaba UA logistika u Donbasu a i to je upitno.

Mozda sam previse navijacki nastrojen ali brate nisam delusional ako iko moze da mi objasni zasto pored svih ovih informacija UA i dalje gubi teren onda objasnite molim.

ako sami njihovi oficiri kazu da su "outgand i outnamberd " u odnosima 5:1 i 7:1 u donbasu, nase je da prihvatimo takav info dok se ne dokaze suprotno..
ruje su stavile sve sto imaju na taj pravac, ukri nisu. i tu je razlika u brojevima.
Bossona

#92322 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Bitka za Sjevernodontsk je teška i presudna za tu oblast.

Na južnom ratištu je razvaljotka rašista,
sumirprimus

#92323 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

#Ukrainian President Zelensky said that fighting for the city of Severodonetsk may decide the outcome of the war in the east of the country. "In many respects, the fate of the Donbas is being decided there."
i ovo da je izjavio ako nema nekog keca u rukavu, teske su ovo izjave jer ako popuse, sam je priznao gubitak teritorij onda..
apsidejzi

#92324 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

lajkujMe wrote: 09/06/2022 08:52 Mene uzasno zbunjuju informacije koje dolaze s terena.

Dobili su municije

Ma ruski spinovi ba. Oni su izmislili taj koncept. Nije cilj nekoga pridobiti na svoju stranu, cilj je samo unijeti "nepoznatu" u jednacinu i na taj nacin izbaciti ga iz igre. Recimo da imas uticati na americke izbore (kao sto su radili na pretproslim izborima) i ti zelis da Trump pobijedi. Nije ti cilj nagovoriti ljude da glasaju sa Trumpa nego da ne glasaju za protivnickog kandidata. Cilj je unijeti nesporazum, nerazumjevanje, kontradikciju. Kad to uvedes imas 80% ljudi koji jednostavno blokiraju.

Pogledaj samo po sebi. Znas stanje na terenu ali si i dalje zbunjen. To je upravo cilj spina. Svhra? Smanjenje podrske Ukrjini i prihvaranje "ravnanja i agresije" kao neceg normalnog i OK. Prihvatanje da je nemoguce vratiti Donbas i Krim i da treba biti zadovoljan ako Ukrajina uspije ostati neporazena. Jebo ostatak teritorije. Potpisuj Zelenski makar da je ko avlija. To je cilj spina.
sumirprimus

#92325 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Image
ukr stab...Генеральний штаб ЗСУ
prenos filips o brajen..@PhillipsPOBrien
Last edited by sumirprimus on 09/06/2022 09:00, edited 1 time in total.
Post Reply