tranquil wrote: ↑08/06/2022 15:19
![]()
Nisam iznijeo nikakvu teoriju, čak sam se suzdržao od teoretisanja (kako sam samo loš teoretičar zavjere), što si mi čak i zamjerao, jer ne želim da proizvoljno lupetam poput nekih ovdje.
Iznijeo sam samo činjenicu da su vještaci tvrdili nešto što se ispostavilo da nije tačno, kao jednu od brojnih neregularnosti u ovom slučaju.
Ti si se čak i složio da su slagali, samo uz objašnjenje "da nisu slagali, nego su to rekli samo zato da bi podržali tadašnju netačnu verziju događaja Tužilaštva, jer je to jedino s čime su raspolagali".
"Tada su raspolagali samo s time". To je doslovno bilo tvoje objašnjenje, zašto su podržali priču o saobraćajci.
Dakle, i za tvoje tadašnje objašnjenje, i za sadašnje iskrivljavanje mojih stavova.
LAŽ KAO TVOJ JADNI ARGUMENT (nakon ranijeg bijega u mišiju rupu):
Dakle, iznio si tvrdnju da su vještaci lagali. "Lagati" znači svjesno iznositi neku tvrdnju, iako znaš da je laž. Da bi vještaci lagali, morali su pristali na fingiranje, odnosno biti dio neke zavjere u kojoj se fingiraju/podmeću dokazi.
U konkretnom slučaju su u pitanju bili vještaci Kovačević i Žujo.
Dakle, ti si tada iznio teoriju o postojanju zavjere koja fingira saobraćajku i u kojoj učestvuju vještaci.
Tražio sam tada da konkretizuješ svoje tvrdnje i dokažeš da nisi ublehaš, teoretičar zavjere, koji mlati isprazne parole nego neko ko će stati iza svojih riječi:
To je tvoja teorija zavjere.
Nisi smiodenden wrote:
Dakle, tvrdiš da su vještaci lagali. To znači svjesno iznijeti nešto za šta se zna da nije istina. Tvrdiš da je to bilo organizovano, odnosno centralizovano koordinirano, kako bi se uskladili sa optužnicom. Vjerovatno iz nekog razloga tipa prikrivanja ubistva ili na šta se već ložiš.
Uglavnom, imaš teoriju zavjere o organizovanom fingiranju izvještaja vještaka kako bi se prilagodili optužnici za saobraćajku.
Predlažem ti da, najvjerovatnije prvi put u životu, siđeš sa naslova u tekst (npr. kantonalne presude) i napišeš nam ovdje na koje tačno vještake misliš, šta su to oni izjavili što ti smatraš da je laž, a šta su trebali reći i na osnovu čega ti zaključuješ da su to trebali-morali reći i uvežeš to sa optužnicom.
Da počneš, prvi put, raspravu voditi argumentima. Ako umiješ i smiješ.
Pusti se uopštenih sektaških šupljaka koji su kao i Feragetove izjave za medije, prekucavanje naslova Informera i Kurira.
Možeš li zamisliti jadniju i neinteligentniju tvdnju od ove tvoje:
"Ti si se, denden, složio da su slagali, uz objašnjenje da nisu slagali".
I još u nastavku lažeš da sam sam tvrdio da su to uradili da bi podržali tadašnu netačnu verziju događaja Tužilaštva.Ti si se čak i složio da su slagali, samo uz objašnjenje "da nisu slagali, nego su to rekli samo zato da bi podržali tadašnju netačnu verziju događaja Tužilaštva, jer je to jedino s čime su raspolagali".
NIkad to nisam tvrdio, citraj ako jesam.
Uraditi nešto s namjerom da se podrži pogrešna verzija opet implicira prljavu igru.
Ja sam napisao da oni uradili vještačenja na osnovu dokaza koje su imali (dakle, ne da bi se prilagodili tužilačkoj verziji, nego dokazima, kako i treba).
A da je problem bio što ti dokazi nisu bili najbolji. Npr. Ševal Kovačević prisustvuje rekonstukciji gdje Seferovići govore o saobraćajki, te vještak ima njihove izjave, povrede, oštećenja kombija, krhotine i od tog pravi slagalicu koja je super u odnosu na te impute, ali ti imputi ne valjaju, jer nijedan ne spominje palicu nakon blaže saobraćajke.
Dakle, slagao si.
LAŽ KAO ARGUMENT.
Tipično