SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Ateista

#57751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

noviclan wrote: 07/06/2022 14:07
insaneinthebrain wrote: 07/06/2022 08:59 Evo ga jos jedan romobil samoubica zaplatio :roll:

Image
Izaci iz vozila romobil baciti u miljacku njemu dva samara da ga vrate u normalu i nastaviti voznju, dok "romobilisti" i biciklisti ne shvate ozbiljno da trebaju prijevozno sredstvo pregurati preko "pjesackog" prijelaza ili zebre ovo ce se unedogled desavati
Jesi li siguran da je ovdje romobilista kriv ili pricas napamet?
Trebaju i oni bicikoisti biti oprezni prilikom prelaska pjesackog, ali isto tako i vozaci moraju paziti, ne moze se samo na bicikoiste i romoboiliste prevacivati odgovornost.
Sto se mene tice, nikad sigurno necu preci preko pjesackog gurajuci bicikl.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#57752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

samo ih udri, najjači opstaju
Ateista

#57753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

shape of despair wrote: 07/06/2022 14:15 Za ovim romobilima je pomama a njih se nikako ne može tretirati kao pješake. Kad propuštam pješaka/e on se kreće nekom prosječnom brzinom hoda i vozač već instiktivno može da procjeni situaciju kako i šta će uraditi: usporiti, stati, propustiti, krenuti.
Međutim, naleti ti ovakva budala sa udaljenosti od 100m brzinom 30km/h, i ne vidiš ga samo izleti, i još požuri na zeleno da i on pređe.
Nije mi se ovo jednom desilo, samo odnekud doleti, ko da čeka namjerno.
Jutros na mostu na Skenderiji, pored 5-6 pješaka, prolazi i 5-6 romobila, šta je ovo reko
Trebaju oprezno prelaziti cestu, ali ja ovo vidim kao pozitivno sto ima toliko romobilista, pogotovo biciklista, treba promovisatizdraviji zivot i ekoloski prihvatljiv oblik prevoza.
Ljudi su orevise agresivni na romobiliste i pjesake, kao da je mnogima krivo ato se moraju peglati kroz guzvu pa im onda drugi krivi...
Edin H.

#57754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

Ateista wrote: 07/06/2022 14:20
shape of despair wrote: 07/06/2022 14:15 Za ovim romobilima je pomama a njih se nikako ne može tretirati kao pješake. Kad propuštam pješaka/e on se kreće nekom prosječnom brzinom hoda i vozač već instiktivno može da procjeni situaciju kako i šta će uraditi: usporiti, stati, propustiti, krenuti.
Međutim, naleti ti ovakva budala sa udaljenosti od 100m brzinom 30km/h, i ne vidiš ga samo izleti, i još požuri na zeleno da i on pređe.
Jutros na mostu na Skenderiji, pored 5-6 pješaka, prolazi i 5-6 romobila, šta je ovo reko
Trebaju oprezno prelaziti cestu, ali ja ovo vidim kao pozitivno sto ima toliko romobilista, pogotovo biciklista, treba promovisatizdraviji zivot i ekoloski prihvatljiv oblik prevoza.
Ljudi su orevise agresivni na romobiliste i pjesake, kao da je mnogima krivo ato se moraju peglati kroz guzvu pa im onda drugi krivi...
Bravo :thumbup:
noviclan

#57755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Upravo tako

@Ateist nisi u pravu nema biciklisticke staze silazis sa bicikla preko zebre ima biciklisticka staza ne silazis stvar je percepcije
shape of despair

#57756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shape of despair »

romobili nisu zdravi za organizam, kao i auto, smanjuje ti kretanje. ustani, umij se,obuci, stani na romobil, sjedi 8 sati na poslu, opet na romobil. napravio za cio dan 1000 koraka
kleja

#57757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kleja »

Ateista wrote: 07/06/2022 14:17
noviclan wrote: 07/06/2022 14:07

Izaci iz vozila romobil baciti u miljacku njemu dva samara da ga vrate u normalu i nastaviti voznju, dok "romobilisti" i biciklisti ne shvate ozbiljno da trebaju prijevozno sredstvo pregurati preko "pjesackog" prijelaza ili zebre ovo ce se unedogled desavati
Trebaju i oni bicikoisti biti oprezni prilikom prelaska pjesackog, ali isto tako i vozaci moraju paziti, ne moze se samo na bicikoiste i romoboiliste prevacivati odgovornost.
sam si napisao da je to "pješački" prijelaz, biciklisti i romobilisti moraju sići i pješke prijeći a ne da moraš zvjerati hoće li koja kamikaza se zaletiti sa 20 m da preleti preko ceste.
Ateista

#57758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

noviclan wrote: 07/06/2022 14:29
Upravo tako

@Ateist nisi u pravu nema biciklisticke staze silazis sa bicikla preko zebre ima biciklisticka staza ne silazis stvar je percepcije
Vec je bilo price o tome, nema razloga za silazak, bitno je ako ima auta usporiti i biti siguran da te vide, usporiti u skladu sa tim kolika je guzva zbog drugih pjesaka, ali nikakve potrebe za silaskom sa bicikla. Ne govorim o zakonskim odredbama koje su svakako idiotske jer bi biciklisti morali voziti cestom ako nema staza sto je ravno samoubistvu, govorim o tome sta je normalno da ne ugrozavas ni sebe ni druge.
Ateista

#57759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

kleja wrote: 07/06/2022 14:31
Ateista wrote: 07/06/2022 14:17

sam si napisao da je to "pješački" prijelaz, biciklisti i romobilisti moraju sići i pješke prijeći a ne da moraš zvjerati hoće li koja kamikaza se zaletiti sa 20 m da preleti preko ceste.
Zbog toga trebaju usporiti, ali nema potrebe da silaze. Ja usporim i gdje prolazi biciklisticka staxa preko ceste, jer ne znam vidi li me onaj koji skrece.
auspuhc

#57760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by auspuhc »

shape of despair wrote: 07/06/2022 14:31 romobili nisu zdravi za organizam, kao i auto, smanjuje ti kretanje. ustani, umij se,obuci, stani na romobil, sjedi 8 sati na poslu, opet na romobil. napravio za cio dan 1000 koraka
:thumbup:

Bas iz tog razloga sam odlucio da ne uzimam jedan.
twonk

#57761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by twonk »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /220607070

Zanimljivo, pise informacija dobijena inostranih sluzbi zbog komentara na inostranom serveru, garant neke gluposti na 4chanu piso
Registarska oznaka

#57762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Registarska oznaka »

twonk wrote: 07/06/2022 14:58 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /220607070

Zanimljivo, pise informacija dobijena inostranih sluzbi zbog komentara na inostranom serveru, garant neke gluposti na 4chanu piso
Samo jako, da nikom ne padne na pamaet da se sali ili cak ucini to djelo.
Treba sutra da roditelji strepe hoce li se desiti nekapucnjava ili ne...

Ko je optuzen za terorizam, taj ce dobro da nayebe.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#57763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

samo me zanima zašto nisu ažurni i kod klix komentara ovako :skoljka:
kleja

#57764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kleja »

Ateista wrote: 07/06/2022 14:36
kleja wrote: 07/06/2022 14:31

Zbog toga trebaju usporiti, ali nema potrebe da silaze. Ja usporim i gdje prolazi biciklisticka staxa preko ceste, jer ne znam vidi li me onaj koji skrece.
trebaju ali to ne rade, ni gdje su biciklističke staze ne poštuju saobračajne znakove, voze u suprotnim smjerovima i još se čude kad ih upozoriš na to.
Karikaturist

#57765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Karikaturist »

Drugim rijecima opca nekultura u svim sferama saobracajnog zivota..
auspuhc

#57766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by auspuhc »

Registarska oznaka wrote: 07/06/2022 15:01
twonk wrote: 07/06/2022 14:58 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /220607070

Samo jako, da nikom ne padne na pamaet da se sali ili cak ucini to djelo.
Treba sutra da roditelji strepe hoce li se desiti nekapucnjava ili ne...

Ko je optuzen za terorizam, taj ce dobro da nayebe.
Za to uvijek postoji mogucnost da se dogodi. Ne desava se samo u Americi. Vec je bilo slucajeva u Njemackoj, Finskoj, Rusiji...
Iskreno sam iznenadjen da se ne desava i cesce. Djeca su psihicki najnestabilnija, a ima toliko vrsnjackog nasilja. Dovoljno je da si fizicki slabiji, povuceniji ili materijalno slabije stojis.
Ateista

#57767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

auspuhc wrote: 07/06/2022 14:43
shape of despair wrote: 07/06/2022 14:31 romobili nisu zdravi za organizam, kao i auto, smanjuje ti kretanje. ustani, umij se,obuci, stani na romobil, sjedi 8 sati na poslu, opet na romobil. napravio za cio dan 1000 koraka
:thumbup:

Bas iz tog razloga sam odlucio da ne uzimam jedan.
Iz istog razloga sam i ja isto odustao od kupovine istog i poceo vise koristiti bicikl. :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#57768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

ok...nemaš para sirotinja... a kupuješ pušku

ja nemam viška para za lovačku pušku za vikendice
Ateista

#57769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

kleja wrote: 07/06/2022 15:03
Ateista wrote: 07/06/2022 14:36
trebaju ali to ne rade, ni gdje su biciklističke staze ne poštuju saobračajne znakove, voze u suprotnim smjerovima i još se čude kad ih upozoriš na to.
Ali to nema veze sa tim da li silaze sa bicikla.
Za smjer se isto ne slazem, bilo je i oko toga price da se bespotrebno obiljezavaju smjerovi kad se potpuno bezbjedno trskom vozi dvosmjerno, cak su smjerovi naopako oznaceni jer ako vec postoje treba da budu okrenuti tako da te vozaci bolje vide.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#57770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

ja sam evo sve u saobraćaju osim romobilsta, a da sam lakši i ja bih sebi kupio. ALI, MORAJU se približavati brzinom kojom ide i pješak, ako hoće da budu sigurni. autu je dozvoljeno skretanje ako nema pješaka, a kad ovi idu malo brže, jednostavno nema šanse da ih vidiš osim ako nisi

Image

mogu naletiti sa obje strane, a postoje i prepreke u autu zbog kojih ne može savršeno vidjeti sve oko sebe, tipa uzglavlje i sl...
drug_profi

#57771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Stalno to ponavljam, dođi do prelaza brzinom pjesaka i daj mi sansu da te vidim, tj. uvjeri se da sam te vidio.
U krajnjem ti ces vise najebat. Meni malo farbe zguljene i kaznica.
Ateista

#57772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Chmoljo wrote: 07/06/2022 15:58

ja sam evo sve u saobraćaju osim romobilsta, a da sam lakši i ja bih sebi kupio. ALI, MORAJU se približavati brzinom kojom ide i pješak, ako hoće da budu sigurni. autu je dozvoljeno skretanje ako nema pješaka, a kad ovi idu malo brže, jednostavno nema šanse da ih vidiš osim ako nisi

Image

mogu naletiti sa obje strane, a postoje i prepreke u autu zbog kojih ne može savršeno vidjeti sve oko sebe, tipa uzglavlje i sl...
Naravno, tu biciklisti i romobilisti moraju biti dobro oprezni. Ja kad vozim bicikl i prilazim prelazu, pr o gledam ima li koga u traci za skretanje, ako nema prodjem, ako ima usporim dok ne budem siguran da me vidio, pogotovo ako idemo u istom smjeru gdje vozac nema pregled da dolazim.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#57773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

e to je zdrav razum, ali pojedinci očito imaje problem i sa tim. ne znam samo kako mu nije žao sebe...

neki dan sam se spuštao niz Safvet-bega Bašagića i klinac od možda 10-11 je tako brzo izletio na romobilu iz poprečne ulice i presjeko cestu da uleti u drugu poprečnu apsolutno NE POGLEDAVŠI u mom smjeru, nego je samo gledo lijevo. nije ni čudo obzirom da je brzo išo...

e kako sam mu lego na sirenu, sasro se ko grlica :lol: , a već je skoro prošo cestu... zalojio očima u mene, konto gotov je :lol:

ali gluho bilo, da je par sekundi kasnije krenuo ili da sam ja ranije... ko zna... sreća pa ne vozim prebrzo...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#57774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/74 ... h-policija

Hahah gledaj levata teroriziraju gradjane 2 sata
Luciano88

#57775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Luciano88 »

Black swan wrote: 07/06/2022 22:58 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/74 ... h-policija

Hahah gledaj levata teroriziraju gradjane 2 sata
Jel se fakat 2 sata čekalo na intevenciju policije??? :run:

Doslovno nizašta ne služe... kladionica,kafa, cevapi zmaj, eventualno koja kazna za parking, vrhunac!
Post Reply