Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
Login77777

#13626 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Login77777 »

Na posljednjoj sjednici Parlamenta zastupničkim pitanjem je, kako kaže, od OHR-a tražio da mu dostave originalni tekst i obrazloženje Amandmana XLII Ustava FBiH, jer smatra da je procedura izbora Predsjednika i potpredsjednika FBiH koja se primjenjuje i koja je u poslovnicima, nije u skladu sa Ustavom FBiH.
"U Ustavu FBiH jasno stoji veznik 'ili' koji predstavlja rastavni veznik i alternaciju da je dovoljna 1/3 delegata bilo kojeg kluba u Domu naroda da predloži listu predsjednika i dva potpredsjednika, dok je u poslovnicima izbačen veznik 'ili' a stavljen veznik 'i' koji sastavni veznik ima drugo značenje da je potreban kumulativni uslov odnosno trećina svakog od klubova. Zbog čega tražim zvanično obrazloženje Amandmana XLII kako bi se pokrenula apelacija pred Ustavnim sudom", navodi Čengić.
Istakao je da je ovaj član Ustava FBiH, odnosno njegova pogrešna primjena, uzrok svih blokada u FBiH.
mo-town

#13627 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by mo-town »

Ono sto se ovdje naziva "ratnom zastavom ABiH" je zvanicna zastava jedine zvanicne regularne vojne sile medjunarodno priznate RBiH u period u 1992-1995. Ne postoji prijeratna ili poslijeratna zastava ABiH. Jedna je i jedina zastava. Da ne bude nejasnoca.
Ostale paravojske tj. paradrzave ne bih stavljao u istu recenicu.
Bloo
Globalna šefica

#13628 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bloo »

Hajd, polako, tek je skontao sta je kampus. :mrgreen:
L u c i f e r

#13629 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by L u c i f e r »

mo-town wrote: 07/06/2022 19:46 Ono sto se ovdje naziva "ratnom zastavom ABiH" je zvanicna zastava jedine zvanicne regularne vojne sile medjunarodno priznate RBiH u period u 1992-1995. Ne postoji prijeratna ili poslijeratna zastava ABiH. Jedna je i jedina zastava. Da ne bude nejasnoca.
Bila je zvanicna zastava BiH sve do februara 1998
Bloo
Globalna šefica

#13630 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bloo »

L u c i f e r wrote: 07/06/2022 20:29
mo-town wrote: 07/06/2022 19:46 Ono sto se ovdje naziva "ratnom zastavom ABiH" je zvanicna zastava jedine zvanicne regularne vojne sile medjunarodno priznate RBiH u period u 1992-1995. Ne postoji prijeratna ili poslijeratna zastava ABiH. Jedna je i jedina zastava. Da ne bude nejasnoca.
Mislim da brkas dvije zastave.
L u c i f e r

#13631 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by L u c i f e r »

Bloo wrote: 07/06/2022 20:34
L u c i f e r wrote: 07/06/2022 20:29

Ne brkam, mislio sam da je rijec o zastavi BiH sa ljiljanima koju velikosrbi zovu "ratnom zastavom".
Bloo
Globalna šefica

#13632 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bloo »

L u c i f e r wrote: 07/06/2022 20:54
Bloo wrote: 07/06/2022 20:34

Ne brkam, mislio sam da je rijec o zastavi BiH sa ljiljanima koju velikosrbi zovu "ratnom zastavom".
Mislim da je priča bila o zastavi Armije RBIH, koja se razlikuje od zastave Republike BiH.
L u c i f e r

#13633 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by L u c i f e r »

Bloo wrote: 07/06/2022 20:55
L u c i f e r wrote: 07/06/2022 20:54

Mislim da je priča bila o zastavi Armije RBIH, koja se razlikuje od zastave Republike BiH.
Skontah

Evo fin clanak za edukaciju sirih narodnih masa i radnickog proleterijata

https://raskrinkavanje.ba/analiza/zasta ... rmije-rbih
Humljanin

#13634 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Humljanin »

Bloo wrote: 07/06/2022 19:56 Hajd, polako, tek je skontao sta je kampus. :mrgreen:
Jes vala :D
Znači u KAMPUSU Univerziteta Džemal Bijedić (komunist) ne postoji medresa, džamija "bosanskih mudžahida" i zastava Armije BiH?

Kako se tu (na sekularnom univerzitetu) osjeća ne daj Bože kakav student nemusliman teško je za pretpostaviti.

Ali zato da na ulazu u KAMPUS sveučilišta u mostaru stoji visoko na jarbolu zastava HVO, da je tu vjerska škola za izobrazbu svećenika i da je u centru KAMPUSA sveučilišta crkva npr "bleiburških mučenika" svi bismo znali da se tu radi o fašističkom aparthejdu :lol:

Pa jes :izet:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13635 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

klaki wrote: 07/06/2022 18:18 kmece svi
najjace kmecanje "moraju vam stranci uredjivati drzavu"

stranci su i nametnuli ovu ludjacku kosulju, a i skinut ce je, pa cemo onda da gradimo drzavu :bih: :sax:
Kakvi pusti snovi...natjerat stotine tisuca ljudi da se ponasaju ko "bosanskohercegovci"...
Ovo prevazilazi najjace naucnofantasticne price

Mozda neka masovna hipnoza...ili trovanje vodovoda ludim gljivama
Bloo
Globalna šefica

#13636 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bloo »

Humljanin wrote: 07/06/2022 21:35
Bloo wrote: 07/06/2022 19:56 Hajd, polako, tek je skontao sta je kampus. :mrgreen:
Znači u KAMPUSU Univerziteta Džemal Bijedić (komunist) ne postoji medresa, džamija "bosanskih mudžahida" i zastava Armije BiH?

Kako se tu (na sekularnom univerzitetu) osjeća ne daj Bože kakav student nemusliman teško je za pretpostaviti.

Ali zato da na ulazu u KAMPUS sveučilišta u mostaru stoji visoko na jarbolu zastava HVO, da je tu vjerska škola za izobrazbu svećenika i da je u centru KAMPUSA sveučilišta crkva npr "bleiburških mučenika" svi bismo znali da se tu radi o fašističkom aparthejdu :lol:

Ti si iz Mostara? :mrgreen:
Kako se zove medresa koju spominješ?
klaki

#13637 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by klaki »

Raste Foe lista :bih: :sax: :thumbup:

Demokratija kuca na vrata
studiorum_tuzlaensis

#13638 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by studiorum_tuzlaensis »

Kace novi izborni?
klaki

#13639 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by klaki »

studiorum_tuzlaensis wrote: 07/06/2022 21:49 Kace novi izborni?
Evo saće zapeo nešto na granici na carini :bih: :D :lol:
sinuhe

#13640 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by sinuhe »

Bakir uvijek pozdravlja ove odluke maharadza ili kao nijemi posmatrac ili misleci da je njihov favorit :?
Truba

#13641 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

sinuhe wrote: 07/06/2022 21:57 Bakir uvijek pozdravlja ove odluke maharadza ili kao nijemi posmatrac ili misleci da je njihov favorit :?
Cilj opravdava sredstva...nacine borbe...i ne bira s koje strane dolazi pomoc
klaki

#13642 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by klaki »

Fun fact: Zapadna njemacka je do ujedinjenja imala nesto slicno VP i taj je cika imao cak i vise ovlasti od naseg VP :bih:
tramvajtrojka

#13643 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by tramvajtrojka »

jednostavno moze nam se isto kao sto nam se moze da i majoriziramo skoro ugrozenu skupinu koja i sama ne zna kako je ugrozena :zjev: jest malo postalo suhoparno al zanimljivo je kako se jos uvijek pokusate iskoprcati dok je posrijedi ona stara dobra

Image

gradjanska na naski :mrgreen: :mrgreen: ev i dns idu izbori laganica opusteno sportski ce se zaokružiti gradjansko patriotska opcija :oops: :oops: :lol: :lol: jebiga demokracija u svom najljepsem obliku koju su HNS i HDZ pokusali da ukinu nije vam uspjelo i idu izbori pa cekamo da se izabere hrvat Ahmed iz HNK :mrgreen: :P
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#13644 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by laserShow »

Black swan wrote: 05/06/2022 15:12
Spoiler
Show
laserShow wrote: 05/06/2022 11:48

Ti si mali iskompleksirani dedo, koji sve manje ima kapaciteta za razmisljanje. Shvatam te, svi cemo doci u tovju fazu, no da ti napisem nesto dok sada mogu.

Ja apsolutno nemam nista protiv bilo koje zastave bilo gdje u BIH, sve dok zakonom nije zabranjena. Pa u pola zepca zastave vec 30 godina i niko od komsija ni ne pomislja da ih skine, ili nesto lose uradi onome ko je istu postavio. Njegov izbor, dok ne ugrozava komsiju, bujrum. Tako da ta tvoja umno bolesna teza da neko ima nesto protiv hrvata ili hrvatske zastave je nepotpuna, odnosno netacna. Bez razmišljanja nesto protiv imaju taboričad, bhs bot kampovi koji seru jedni na drugi iz ličnih interesa. No to je interesantna grupa koja bi prodala mater, a ne Bosnu i Hercegovinu, pa nisu relevantni za zaključke.

Eh sada, neko ko je protiv zastave, nije radi same zastave, ili radi toga sto je hrvatska. Protiv je jer u vlastitoj matici, državi Bosni i Hercegovini čij ste državljani, gdje ste "svoj na svome" i gdje nikada nećete biti stranac, ističete drugu, zamjensku državu, kačite njene simbole, bez simobla matice, Bosne i Hercegovine.

To pored nepoštivanja države pokazuje kakvi ste licemjeri. Ističete i identifikujete se sa zamjenskom državom, koju stavljate ispred Bosne i Hercegovine, gdje živite, radite, odrastate, ženite se i odgajate djecu, a na kraju umirete i tom zemljom bivate posipani, s nekom ideologijom koja će za vas uvijek biti strana, a i za koju ćete vi uvijek biti stranci. Da, za Hrvata iz Hrvatske, vi ćete uvijek biti Bosanac i Hercegovac.

Da su vaše namjere iskrene, pored zastave Hrvatske, tu bi bila i zastava tvoje države i matice, Bosne i Hercegovine, koja ti je dala (a i uzela) sve. Da je stalo do Bosne i Hercegovine, ne bi se sjedilo na dvije stolice.
Hahaha jasta jos u zepcu da skidaju
Mozda da skinu u selu kiseljak kraj zepca kod spomenika stradanja :oops:
Ja sam svoje rekao. To što vi ispred svoje države, Bosne i Hercegovine, stavljate zamjensku državu u kojoj nikada nećete biti "domaći", kao što ste u Bosni i Hercegovini, je vaš problem. Ipak, mi ostali imamo razumijevanja pa niko ne pravi problem, valjda se nadamo da će pored te HR zastave biti stavljena i zastava vaše matice, jedne i jedine države koju možete zvati svojom, Bosnom i Hercegovinom.

No za tu državu se treba boriti, njegovati, poštovati, a ne voditi botovske profiterske politike, a narod ko narod, glodje se oko zastava :)

Ziv ti meni bio, ista nas zemlja pokriva, bosansko-hercegovacka, koja ne pita jesi li b h ili s.
Humljanin wrote: 07/06/2022 13:25 Ne postoji državna institucija u hrvatskim mjestima u BiH gdje nema službene zastave BiH.
Momcino, jesi li se ikada provozao nasim (tvojim i mojim) lijepim zepčetom? Da jesi, skontao bi sta sam napisao, a ne botovao.
Humljanin

#13645 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Humljanin »

Bloo wrote: 07/06/2022 21:48

Ti si iz Mostara? :mrgreen:
Kako se zove medresa koju spominješ?
Morat ćeš se poslužiti sveznajućim Googleom kao i ja :mrgreen: nemam pojma, sigurno negdje piše
Bloo
Globalna šefica

#13646 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bloo »

Humljanin wrote: 07/06/2022 23:31 Morat ćeš se poslužiti sveznajućim Googleom kao i ja nemam pojma, sigurno negdje piše
Aha. znaci ti si iz Mostara i ne znas nazive skola i institucija?
S kim da kuckam, Tito dragi.

Hajd ti boji kockice.
Image
Humljanin

#13647 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Humljanin »

tramvajtrojka wrote: 07/06/2022 22:04

jednostavno moze nam se isto kao sto nam se moze da i majoriziramo skoro ugrozenu skupinu koja i sama ne zna kako je ugrozena :zjev: jest malo postalo suhoparno al zanimljivo je kako se jos uvijek pokusate iskoprcati dok je posrijedi ona stara dobra

Image

gradjanska na naski :mrgreen: :mrgreen: ev i dns idu izbori laganica opusteno sportski ce se zaokružiti gradjansko patriotska opcija :oops: :oops: :lol: :lol: jebiga demokracija u svom najljepsem obliku koju su HNS i HDZ pokusali da ukinu nije vam uspjelo i idu izbori pa cekamo da se izabere hrvat Ahmed iz HNK :mrgreen: :P
To je suština priče - "provodim zulum jer mi se može"

Proživjelo se ovdje stotine godina zuluma, pa se opstalo. Sila i nepravda uvijek su se rušile, kad-tad. Ništa drugačije nije bilo, ništa drugačije neće biti... :wink:

Ima ona narodna: "ničija nije do zore gorila" :wink:

Nisu Hrvati baš tolika lokva da ih zemlja može upiti ili da mogu ispariti. A nisu niti močvara da se usmrde.

Žalosno je samo ovo vrijeme poslje rata što nije iskorišteno za napredak i prosperitet, za zacijeljivanje rana i građenje mostova nego za mržnju i nastavak rata drugim sredstvima. Uzalud utrošeno vrijeme.
Zato stampedom odlazi iz ove zemlje i staro i mlado ne pitajući ni za vjeru ni za naciju.

A onaj tko misli da je "pobjedio"....pa neka misli.
Sigurno je samo da će ga kad-tad realnost dočekati.
Truba

#13648 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

laserShow wrote: 07/06/2022 23:20
Black swan wrote: 05/06/2022 15:12
Spoiler
Show
Hahaha jasta jos u zepcu da skidaju
Mozda da skinu u selu kiseljak kraj zepca kod spomenika stradanja :oops:
Ja sam svoje rekao. To što vi ispred svoje države, Bosne i Hercegovine, stavljate zamjensku državu u kojoj nikada nećete biti "domaći", kao što ste u Bosni i Hercegovini, je vaš problem. Ipak, mi ostali imamo razumijevanja pa niko ne pravi problem, valjda se nadamo da će pored te HR zastave biti stavljena i zastava vaše matice, jedne i jedine države koju možete zvati svojom, Bosnom i Hercegovinom.

No za tu državu se treba boriti, njegovati, poštovati, a ne voditi botovske profiterske politike, a narod ko narod, glodje se oko zastava :)

Ziv ti meni bio, ista nas zemlja pokriva, bosansko-hercegovacka, koja ne pita jesi li b h ili s.
Humljanin wrote: 07/06/2022 13:25 Ne postoji državna institucija u hrvatskim mjestima u BiH gdje nema službene zastave BiH.
Momcino, jesi li se ikada provozao nasim (tvojim i mojim) lijepim zepčetom? Da jesi, skontao bi sta sam napisao, a ne botovao.
Koju ba zamjensku
Kakvo je ovo spinovanje
Humljanin

#13649 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Humljanin »

laserShow wrote: 07/06/2022 23:20
Momče, čitaj malo bolje. Rekoh "državne institucije" a ne da ljudi na krovove kače BH zastave. To ćeš teško dočekati i od Bošnjaka.
Humljanin

#13650 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Humljanin »

Bloo wrote: 07/06/2022 23:38
Humljanin wrote: 07/06/2022 23:31 Morat ćeš se poslužiti sveznajućim Googleom kao i ja nemam pojma, sigurno negdje piše
Aha. znaci ti si iz Mostara i ne znas nazive skola i institucija?
S kim da kuckam, Tito dragi.

Hajd ti boji kockice.
Image
Zašto bih ja trebao znati pune službene nazive svih škola i institucija? Znaš li ti puni naziv npr bogoslovije i svake pojedine crkve?

Kada ti je bilo teško, evo ja izguglah za tebe :mrgreen:
https://bs.m.wikipedia.org/wiki/Kara%C4 ... va_medresa
"Karađoz-begova medresa"

What's your point?

Edit: kakva je fora sa kvadratićima?
Post Reply