Srpska krajina, srpske šume, srpski voz, srpski vazduh, srpska vasiona. Razlika, nikakva.Black swan wrote: ↑05/06/2022 22:54 Sve smeta...i hrvatska posta i zastava i hrvatski sportski klub stari nazivi hrvatskih gradova i sela hrvatske stranke hrvatski politicari sportasi sveucilisti kanali radio postaje televizije novine portali....
Sve smeta
Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- Point.
#13226 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
Volim Bosnu
#13227 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Vidim,tema su zastave i simboli. Ova zastava koje se spominje, iskreno i meni se gadi jer su pod njom počinjeni brojni sistemski zločini i istrebljenje Bošnjaka iz svih dijelova gdje je bila za teroristička "HB". No, treba reci da pod tom zastavom nije bilo zločina u ORASJU npr...HVO je sistemske zločine činio u srednjoj Bosni i Hercegovini..u jugozapadnoj Bosni, Livno i Duvno HVO je istjerao Bosnjake s posla,bilo je hapšenja, premlaćivanja ali manje zlo je bilo tu nego npr. u Vitezu, Žepču, Kiseljaku gdje je bilo klasicno istrebljenje. No danas je stanje kakvo je, ne mozemo mi od Hrvata ocekivati da oni imaju realan i posten odnos prema agresiji na BiH i prema drzavi kad su u ratu bili s četnicima i napadali nas. No Hrvati su tu,valja nam zivjeti zajedno,graditi bolju buducnost. Meni ne bi smetala ta zastava ali da pored nje postoji i drzavna,oficijelna.Čak sta vise volio bih da i mi isticemo ljiljane,a kao da smo ih zaboravili pa u mnogim nasim sredinama nema ljiljana, samo ova drzavna zastava. Naravno najbolje bi bilo da je drzavna kod svih ali ne možemo od Hrvata to ocekivati, ljudi su poveli rat s tom zastavom, indoktrinirani su i nema tu lijeka. Mozda nekad za 50 godina bude bolje,ali eto neka isticu ali da ima i drzavma. Zasto nema BH zastave u Neumu, Duvnu,Ljubuskom....evo Hrvati koji ovdje pisete, zasto je nema,,,ne glumite ugrozenost, upravo vi ugrozavate Bosnjake u nabrojenim sredinama
- Ramzess Veliki
#13228 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne znam za njih, ja sam madjar. Osim Dalmacije - znate sta je sve nase ...Humljanin wrote: ↑05/06/2022 21:10Čuj izdali vjeruRamzess Veliki wrote: ↑05/06/2022 20:59 Ta ustaska zastava je zabranjena u austriji a i u hrvatskoj je nepozeljna ... kod hrvata, jasno ... ovih pravih. Ovi hercegovacki, to su oni sto su izdali svoju vjeru nakon dolaska franjevaca pa uzeli katolicanstvo, pa sad veci katolici od Pape i veci hrvati od hrvata. I ponasanje po onoj gori poturica od turcina.nemoj me
![]()
Čuj ustaška zastava, a ta se zastava borila protiv Alijinog džepnog ustaše Kraljevića i njegovih platformaških nasljednika. Imao si ustaše 4 godine platformaške vlasti u uredima u Sarajevu pa nikome u Sarajevu ustaše nisu smetale. Ni Kraljevićev portret ni paveliceva bista. To u normalnih Hrvata ne prolazi. Ali Bošnjaci se izgleda lože na te crnokošuljaše. Samo nije jasno nikome zašto to pripisuju drugima.![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#13229 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Mjesec.
Govor mržnje.
- Bloo
- Globalna šefica
#13230 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Zastava sa ljiljanima nije zastava bošnjačkog naroda.Volim Bosnu wrote: ↑05/06/2022 23:39 Vidim,tema su zastave i simboli. Ova zastava koje se spominje, iskreno i meni se gadi jer su pod njom počinjeni brojni sistemski zločini i istrebljenje Bošnjaka iz svih dijelova gdje je bila za teroristička "HB". No, treba reci da pod tom zastavom nije bilo zločina u ORASJU npr...HVO je sistemske zločine činio u srednjoj Bosni i Hercegovini..u jugozapadnoj Bosni, Livno i Duvno HVO je istjerao Bosnjake s posla,bilo je hapšenja, premlaćivanja ali manje zlo je bilo tu nego npr. u Vitezu, Žepču, Kiseljaku gdje je bilo klasicno istrebljenje. No danas je stanje kakvo je, ne mozemo mi od Hrvata ocekivati da oni imaju realan i posten odnos prema agresiji na BiH i prema drzavi kad su u ratu bili s četnicima i napadali nas. No Hrvati su tu,valja nam zivjeti zajedno,graditi bolju buducnost. Meni ne bi smetala ta zastava ali da pored nje postoji i drzavna,oficijelna.Čak sta vise volio bih da i mi isticemo ljiljane,a kao da smo ih zaboravili pa u mnogim nasim sredinama nema ljiljana, samo ova drzavna zastava. Naravno najbolje bi bilo da je drzavna kod svih ali ne možemo od Hrvata to ocekivati, ljudi su poveli rat s tom zastavom, indoktrinirani su i nema tu lijeka. Mozda nekad za 50 godina bude bolje,ali eto neka isticu ali da ima i drzavma. Zasto nema BH zastave u Neumu, Duvnu,Ljubuskom....evo Hrvati koji ovdje pisete, zasto je nema,,,ne glumite ugrozenost, upravo vi ugrozavate Bosnjake u nabrojenim sredinama
-
Benjo34
#13231 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Mene stid ispred tebe evo..Kolinda wrote: ↑05/06/2022 13:50Ti ćeš nam onda valjda odrediti koji su naši simboli i s čim da se poistovjećujemo???
Ta zastava je naš simbol, to što ja ljiljane i Rahmetli Rasima Delića nikada neću povezati valjda nešto govori....ako ljeiljane osjećaš za svoje maši do mile volje ali ne ulazi u moje teren....
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13232 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
ne kaže se ispred nego u ime
-
BAK-eV
#13233 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Jeste i te kao.Bloo wrote: ↑06/06/2022 21:04Zastava sa ljiljanima nije zastava bošnjačkog naroda.Volim Bosnu wrote: ↑05/06/2022 23:39 Vidim,tema su zastave i simboli. Ova zastava koje se spominje, iskreno i meni se gadi jer su pod njom počinjeni brojni sistemski zločini i istrebljenje Bošnjaka iz svih dijelova gdje je bila za teroristička "HB". No, treba reci da pod tom zastavom nije bilo zločina u ORASJU npr...HVO je sistemske zločine činio u srednjoj Bosni i Hercegovini..u jugozapadnoj Bosni, Livno i Duvno HVO je istjerao Bosnjake s posla,bilo je hapšenja, premlaćivanja ali manje zlo je bilo tu nego npr. u Vitezu, Žepču, Kiseljaku gdje je bilo klasicno istrebljenje. No danas je stanje kakvo je, ne mozemo mi od Hrvata ocekivati da oni imaju realan i posten odnos prema agresiji na BiH i prema drzavi kad su u ratu bili s četnicima i napadali nas. No Hrvati su tu,valja nam zivjeti zajedno,graditi bolju buducnost. Meni ne bi smetala ta zastava ali da pored nje postoji i drzavna,oficijelna.Čak sta vise volio bih da i mi isticemo ljiljane,a kao da smo ih zaboravili pa u mnogim nasim sredinama nema ljiljana, samo ova drzavna zastava. Naravno najbolje bi bilo da je drzavna kod svih ali ne možemo od Hrvata to ocekivati, ljudi su poveli rat s tom zastavom, indoktrinirani su i nema tu lijeka. Mozda nekad za 50 godina bude bolje,ali eto neka isticu ali da ima i drzavma. Zasto nema BH zastave u Neumu, Duvnu,Ljubuskom....evo Hrvati koji ovdje pisete, zasto je nema,,,ne glumite ugrozenost, upravo vi ugrozavate Bosnjake u nabrojenim sredinama
I to ISKLJUCIVO bošnjačkog naroda.
- Bloo
- Globalna šefica
#13234 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ma nemre nikako....ljiljani trodjelni, znaci tri prsta, znaci Srbi...zuto i plavo daju zeleno, to su Bošnjaci jer su oni uvijek muslimani a zeleno je muslimanska boja to se zna...a bela traka po dijagonali to su Hrvati jer su došli na ove prostore dok je snijeg još bio bijel tj. prije zagađenja.
Jevreji, Romi i Ostali su okolo (ona žuta ćiza), mirno i srpljivo čekaju da tri etnije nestanu i da preumu čitavu površinu grba...i onda će u Bosni biti uvijek sunčano.
- Bloo
- Globalna šefica
#13235 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Tvoj simbol.Kolinda wrote: ↑05/06/2022 13:50Ti ćeš nam onda valjda odrediti koji su naši simboli i s čim da se poistovjećujemo???
Ta zastava je naš simbol, to što ja ljiljane i Rahmetli Rasima Delića nikada neću povezati valjda nešto govori....ako ljeiljane osjećaš za svoje maši do mile volje ali ne ulazi u moje teren....
Mada bi ti bliži trebali biti heraldički ljiljani, nego grb Hrvatske Republike Herceg-Bosne
Jebeni pleteri stariji od grba HRHB
-
BAK-eV
#13236 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Moze!Bloo wrote: ↑07/06/2022 13:31Ma nemre nikako....ljiljani trodjelni, znaci tri prsta, znaci Srbi...zuto i plavo daju zeleno, to su Bošnjaci jer su oni uvijek muslimani a zeleno je muslimanska boja to se zna...a bela traka po dijagonali to su Hrvati jer su došli na ove prostore dok je snijeg još bio bijel tj. prije zagađenja.
Jevreji, Romi i Ostali su okolo (ona žuta ćiza), mirno i srpljivo čekaju da tri etnije nestanu i da preumu čitavu površinu grba...i onda će u Bosni biti uvijek sunčano.
Ta zastava je nastala prije dolaska islama na ove prostore.
Tada nije bilo ni konstitutivnih naroda!
Citaj malo historiju, obrazuj se!
- Bloo
- Globalna šefica
#13237 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Konstitutivni narodi su nastali prije 750 miliJona godina kada je došlo do diversifikovanja ameba...Do tada je postojala jedna uberameba...i onda su nastali konstitutivni narodi.BAK-eV wrote: ↑07/06/2022 13:39Moze!Bloo wrote: ↑07/06/2022 13:31
Ma nemre nikako....ljiljani trodjelni, znaci tri prsta, znaci Srbi...zuto i plavo daju zeleno, to su Bošnjaci jer su oni uvijek muslimani a zeleno je muslimanska boja to se zna...a bela traka po dijagonali to su Hrvati jer su došli na ove prostore dok je snijeg još bio bijel tj. prije zagađenja.
Ta zastava je nastala prije dolaska islama na ove prostore.
Tada nije bilo ni konstitutivnih naroda!
Citaj malo historiju, obrazuj se!
Bože, PEtra...ne znaš osnove.
- nota1969
#13238 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
eki to,Bloo wrote: ↑06/06/2022 21:04Zastava sa ljiljanima nije zastava bošnjačkog naroda.Volim Bosnu wrote: ↑05/06/2022 23:39 Vidim,tema su zastave i simboli. Ova zastava koje se spominje, iskreno i meni se gadi jer su pod njom počinjeni brojni sistemski zločini i istrebljenje Bošnjaka iz svih dijelova gdje je bila za teroristička "HB". No, treba reci da pod tom zastavom nije bilo zločina u ORASJU npr...HVO je sistemske zločine činio u srednjoj Bosni i Hercegovini..u jugozapadnoj Bosni, Livno i Duvno HVO je istjerao Bosnjake s posla,bilo je hapšenja, premlaćivanja ali manje zlo je bilo tu nego npr. u Vitezu, Žepču, Kiseljaku gdje je bilo klasicno istrebljenje. No danas je stanje kakvo je, ne mozemo mi od Hrvata ocekivati da oni imaju realan i posten odnos prema agresiji na BiH i prema drzavi kad su u ratu bili s četnicima i napadali nas. No Hrvati su tu,valja nam zivjeti zajedno,graditi bolju buducnost. Meni ne bi smetala ta zastava ali da pored nje postoji i drzavna,oficijelna.Čak sta vise volio bih da i mi isticemo ljiljane,a kao da smo ih zaboravili pa u mnogim nasim sredinama nema ljiljana, samo ova drzavna zastava. Naravno najbolje bi bilo da je drzavna kod svih ali ne možemo od Hrvata to ocekivati, ljudi su poveli rat s tom zastavom, indoktrinirani su i nema tu lijeka. Mozda nekad za 50 godina bude bolje,ali eto neka isticu ali da ima i drzavma. Zasto nema BH zastave u Neumu, Duvnu,Ljubuskom....evo Hrvati koji ovdje pisete, zasto je nema,,,ne glumite ugrozenost, upravo vi ugrozavate Bosnjake u nabrojenim sredinama
eto tvoja je
-
pemanapemani
#13239 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Zar nije zastava sa ljiljanima zvanična zastava Republike Bosne i Hercegovine u periodu 1992.-1998.?
Znači, pokojni Divjak, Šiber, Šamarlić, Domuz, Petrović... se borili pod zastavom bošnjačkog naroda i bezbeli za opstanak bošnjačkog naroda.
Ubijeni fratri u Fojnici na početku agresije na BiH raširili ogromnu zastavu sa ljiljanima ispod samostana. Znači, raširili zastavu bošnjačkog naroda, a kasnije ih Bošnjak ubio.
Kada je nastala zastava sa ljiljanima ona je bila zastava bošnjačkog naroda, a ne zastava kraljevine Bosne.
Jebote, da sam jučer otišao na vječna lovišta ne bih znao ove povjesne "fakte".
Velikosrpski mitomani su fakat dobri učitelji, a izgleda i učenici su više nego marljivi.
Nenadjebivo.
Znači, pokojni Divjak, Šiber, Šamarlić, Domuz, Petrović... se borili pod zastavom bošnjačkog naroda i bezbeli za opstanak bošnjačkog naroda.
Ubijeni fratri u Fojnici na početku agresije na BiH raširili ogromnu zastavu sa ljiljanima ispod samostana. Znači, raširili zastavu bošnjačkog naroda, a kasnije ih Bošnjak ubio.
Kada je nastala zastava sa ljiljanima ona je bila zastava bošnjačkog naroda, a ne zastava kraljevine Bosne.
Jebote, da sam jučer otišao na vječna lovišta ne bih znao ove povjesne "fakte".
Velikosrpski mitomani su fakat dobri učitelji, a izgleda i učenici su više nego marljivi.
Nenadjebivo.
- Truba
#13240 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
i zastava RH je zatsvaa svih
ali se zna kome je najdraža i ko je prihavat svojom
ali se zna kome je najdraža i ko je prihavat svojom
- Kolinda
#13241 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Opet bi meni netko određivao nešto, bravoBloo wrote: ↑07/06/2022 13:35Tvoj simbol.Kolinda wrote: ↑05/06/2022 13:50
Ti ćeš nam onda valjda odrediti koji su naši simboli i s čim da se poistovjećujemo???
Ta zastava je naš simbol, to što ja ljiljane i Rahmetli Rasima Delića nikada neću povezati valjda nešto govori....ako ljeiljane osjećaš za svoje maši do mile volje ali ne ulazi u moje teren....ne možeš govoriti u ime čitave etnije. Osim ako si Čović il Bake il Dodo ptica.
Mada bi ti bliži trebali biti heraldički ljiljani, nego grb Hrvatske Republike Herceg-Bosne![]()
Jebeni pleteri stariji od grba HRHBbolje da se to potencira a ne historijski gledano friški grb. Koji još ima onako nesretne konotacije....
- Bloo
- Globalna šefica
#13242 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa tebi lično da, to nije zabranjeno. Ti si samo pojedinac koji želi da govori u ime čitave etnije.Kolinda wrote: ↑07/06/2022 18:12Opet bi meni netko određivao nešto, bravoBloo wrote: ↑07/06/2022 13:35
Tvoj simbol.ne možeš govoriti u ime čitave etnije. Osim ako si Čović il Bake il Dodo ptica.
Mada bi ti bliži trebali biti heraldički ljiljani, nego grb Hrvatske Republike Herceg-Bosne![]()
Jebeni pleteri stariji od grba HRHBbolje da se to potencira a ne historijski gledano friški grb. Koji još ima onako nesretne konotacije....
![]()
- Truba
#13243 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Bh hrvat je slobodan gdje tomson ima koncert i gdje mozes saharu na kucu okaciti
To su 2 parametra malo komi cna ali izvrsni pokazatelji stanja slobode jednog naroda
I gdje su ove 2 stvari moguce...bosnjaci nemaju utjecaja
To su 2 parametra malo komi cna ali izvrsni pokazatelji stanja slobode jednog naroda
- Kolinda
#13244 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kao na primjer Željko Komšić, čovjek koji po svom priznanju nije uspio dokazati tražeći domovnicu da je Hrvat....
- Bloo
- Globalna šefica
#13245 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Jer svi bosanski/crnogorski/srbijanski/madžarski/rumunjski Hrvati imaju domovnicu kao dokaz da su Hrvati.
Odoh ražalostiti pola familije.
- GandalfSivi
#13246 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Blago tebi ako ti je Tomson mjera hrvatstva…Black swan wrote: ↑07/06/2022 18:16 Bh hrvat je slobodan gdje tomson ima koncert i gdje mozes saharu na kucu okaciti
- Bloo
- Globalna šefica
#13247 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nemoj odmah otpisati M.P. thompsona...GandalfSivi wrote: ↑07/06/2022 18:28Blago tebi ako ti je Tomson mjera hrvatstva…Black swan wrote: ↑07/06/2022 18:16 Bh hrvat je slobodan gdje tomson ima koncert i gdje mozes saharu na kucu okaciti
Pjesmo moja pjevat ću te tamo,
tamo gdje je naša loza počela,
staroj majci kolijevci Hrvata,
gdje se naša povijest krvlju pisala.
Istina o Bosni kroz kanjone teče
i mnoge njene tajne kriju stoljeća.
Znači, analizom ove strofe dolazimo do podataka da je Bosna stara majka, kolijevka Hrvata, počela loza blabla... ergo Hrvatima je Bosna prapostojbina, a ne Hrvatska, koja im je onda tehnički rezervna domovina, a ne Bosna.
- tramvajtrojka
#13248 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
ja pustim zbog anice i bokala vina ne sto sam rvatina nego zbog drugih razlogaGandalfSivi wrote: ↑07/06/2022 18:28Blago tebi ako ti je Tomson mjera hrvatstva…Black swan wrote: ↑07/06/2022 18:16 Bh hrvat je slobodan gdje tomson ima koncert i gdje mozes saharu na kucu okaciti
- GandalfSivi
#13249 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Uposte ne ulazim u tekstove tih domoljubnih pjesama, vise me zanimaju ono gdje slavi ustaske zlocine, a ako je to mjera hrvatstva onda ne znam sta cemo sa takvima…Bloo wrote: ↑07/06/2022 18:32Nemoj odmah otpisati M.P. thompsona...
Pjesmo moja pjevat ću te tamo,
tamo gdje je naša loza počela,
staroj majci kolijevci Hrvata,
gdje se naša povijest krvlju pisala.
Istina o Bosni kroz kanjone teče
i mnoge njene tajne kriju stoljeća.
Znači, analizom ove strofe dolazimo do podataka da je Bosna stara majka, kolijevka Hrvata, počela loza blabla... ergo Hrvatima je Bosna prapostojbina, a ne Hrvatska, koja im je onda tehnički rezervna domovina, a ne Bosna.![]()
Isto vrijedi i za ostale narode i njihove “nacionalne idole” po kojima se daju imena skolama i slicno…
- GandalfSivi
#13250 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Mislim ono, slaviti logore i zlocine jer si “Hrvat” i to sada treba da je okay…