Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
-
moonca
#1901 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Burger od bifteka.. nije ukusan..
-
Naslovnica
#1902 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Ja jučer napravio kućnu varijantu hamburgera, UBILI SE.

- Dosadno mii
-
Naslovnica
#1904 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Evo ja još uvijek čekam odgovor na to koliko bi zapravo trebao da košta Solo Burger u Mamas Burgers...
-
guruguru95
#1905 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
30 kermi minimalnoNaslovnica wrote: ↑06/06/2022 22:17 Evo ja još uvijek čekam odgovor na to koliko bi zapravo trebao da košta Solo Burger u Mamas Burgers...
-
Naslovnica
#1906 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Šalu na stranu, cijena mu je 5KM, i to je navedeno kao deračina guzova i sl.guruguru95 wrote: ↑06/06/2022 22:2030 kermi minimalnoNaslovnica wrote: ↑06/06/2022 22:17 Evo ja još uvijek čekam odgovor na to koliko bi zapravo trebao da košta Solo Burger u Mamas Burgers...![]()
Pa evo, koja bi cijena trebala da bude?
-
kox
#1907 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Ne kontam ja ove komentare. Hamburgera u gradu ima i po 3.5 KM, možda i jeftinije. Ko koga tjera da jede tamo gdje je hamburger 15 ili 20 km ili koliko već ?
Neka i jednog i drugog, dobro je da ima izbora pa ko šta voli i može priuštiti. Ja ne bih toliko platio hamburger, ali ako može da ga proda po toj cijeni samo naprijed. Tržište će sve polako regulisati.
Evo konkretno King - pristojan hamburger za 3.5 KM. Ne znam koliko je sada gurmanski u Mercatoru, čini mi se da je bio 3.5 KM donedavno a ono je solidan burger.
Neka i jednog i drugog, dobro je da ima izbora pa ko šta voli i može priuštiti. Ja ne bih toliko platio hamburger, ali ako može da ga proda po toj cijeni samo naprijed. Tržište će sve polako regulisati.
Evo konkretno King - pristojan hamburger za 3.5 KM. Ne znam koliko je sada gurmanski u Mercatoru, čini mi se da je bio 3.5 KM donedavno a ono je solidan burger.
Last edited by kox on 06/06/2022 22:52, edited 1 time in total.
- So What!
#1908 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Kod Muje u fast food Allo Allo je još uvije hambaš 2,5 marke s pomfritom, tako da nisu skočile.guruguru95 wrote: ↑07/06/2022 00:26 Ja ovdje uglavnom vidim advokate i grčevite branioce vrtoglavog rasta cijena u centru grada. Ko god uputi kritiku na cijenu hamburgera od 15 maraka, automatski ide na optuženičku klupu, kao što su to doživjeli forumaši preselio na ahiret, galia95, spinel, okarakterisani kao cigani, negativci i mračnjaci zaostalog pogleda na život... a ustvari normalna gradska raja koja je odbila da pogladi muda "kontroverznim sarajevskim biznismenima" u misiji stvaranja "najrazvijenijeg i najperspektivnijeg metropolisa u Evropi"![]()
Nabrojana mjesta su od početka imala takve cijene, dakle nije ta fina gradska raja jela tu godinama, pa su cijene eto skočile, pa sada nemaju gdje da jedu, već onako bombaju.
Šah-Mat je osnovao Edin Džemat, rodom iz prozora, jedan od najboljih kuhara u Švedskoj:
- So What!
#1909 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Lijep pozdrav svima ...

- xoklix
#1910 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Ne znam,ali kad god prođem pored Šah Mata osjetim neugodni miris mesa, odbija me.
Što se cijena tiče, zaboli me... Ima mjesta sa kvalitetnom hranom i pristupačnim cijenama. Turistička zona je svagdje žara što je i razumljivo. Inspekcija hoda najčešće tim mjestima pa osim fiskalnog mnogo drugih stvari mora biti pod strogom kontrolom. Npr. u SCCu je sasvim normalno da ti svake sedmice uleti inspekcija više puta.
O kiriji da ne pričam... Metropolis u SCCu plaća 58000 KM kiriju bez režija + 10% dobiti.
Imaju svoju internu inspekciju koja je otkrila dupli klik u Metropolisu. Gazda nogu dobio, morao ustupiti drugom posao i prostor.Samo im naziv i inventar prodao.
Što se cijena tiče, zaboli me... Ima mjesta sa kvalitetnom hranom i pristupačnim cijenama. Turistička zona je svagdje žara što je i razumljivo. Inspekcija hoda najčešće tim mjestima pa osim fiskalnog mnogo drugih stvari mora biti pod strogom kontrolom. Npr. u SCCu je sasvim normalno da ti svake sedmice uleti inspekcija više puta.
O kiriji da ne pričam... Metropolis u SCCu plaća 58000 KM kiriju bez režija + 10% dobiti.
Imaju svoju internu inspekciju koja je otkrila dupli klik u Metropolisu. Gazda nogu dobio, morao ustupiti drugom posao i prostor.Samo im naziv i inventar prodao.
- So What!
#1911 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Probao Burgerija by Milkman, jeo sam njihov klasicni burger i probao pureci burger da vidim kakav je. Pureci burger nije podbacio, zanimljiv ukus pravo ima, a klasicni je solidan, nema mu mane, s tim sto nema nista toliko unikatno u njegovom ukusu osim eto tekstura pljeskavice mozda.
Zanimljiv mi je fazon s ovim cetvrtastim bunovima, podsjetilo me na White Castle (lanac koji se pojavio u filmu Harold & Kumar), ali i nemaju neki specifican ukus, bolje da su isli sa svojim originalnim Milkman pecivima, jer imaju pravo fin ukus.
I fakat dodju ovako kao na slici, s ovim zigom i to, usluga u Milkmanu je uvijek odlicna, ali mislim da pored estetike bi trebali malo pojacati izbor sosova i sireva npr.

Zanimljiv mi je fazon s ovim cetvrtastim bunovima, podsjetilo me na White Castle (lanac koji se pojavio u filmu Harold & Kumar), ali i nemaju neki specifican ukus, bolje da su isli sa svojim originalnim Milkman pecivima, jer imaju pravo fin ukus.
I fakat dodju ovako kao na slici, s ovim zigom i to, usluga u Milkmanu je uvijek odlicna, ali mislim da pored estetike bi trebali malo pojacati izbor sosova i sireva npr.

- oldtajmer
#1912 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
nesto mi ovo malo djeluje, koliko kosta to zadovoljstvoSo What! wrote: ↑07/06/2022 09:21 Probao Burgerija by Milkman, jeo sam njihov klasicni burger i probao pureci burger da vidim kakav je. Pureci burger nije podbacio, zanimljiv ukus pravo ima, a klasicni je solidan, nema mu mane, s tim sto nema nista toliko unikatno u njegovom ukusu osim eto tekstura pljeskavice mozda.
![]()
- xoklix
#1913 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Šta je to ... veći u McD onaj od marku i po 
- madesa
#1914 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
4 ovakva trebaju da se covjek najedeSo What! wrote: ↑07/06/2022 09:21 Probao Burgerija by Milkman, jeo sam njihov klasicni burger i probao pureci burger da vidim kakav je. Pureci burger nije podbacio, zanimljiv ukus pravo ima, a klasicni je solidan, nema mu mane, s tim sto nema nista toliko unikatno u njegovom ukusu osim eto tekstura pljeskavice mozda.
![]()
- So What!
#1915 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Izgleda manje na slici, ali solidan je pravo, 7,5 maraka je ovaj od 150 grama, pureci od 150 grama je 8,5 maraka.
Imaju i ove skuplje varijante teleci, ramstek, biftek i to ...
Imaju i ove skuplje varijante teleci, ramstek, biftek i to ...
- hopi
#1916 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Je li to u impotaneu?
Ako jeste, jeo sam tu, dobar je hambaš, nije mastan niti težak, ali ostao sam gladan poslije njega, tako povećanje hambaša ili smanjenje cijene ne bi bilo loše.
Ali eto dosta o cijenama.
Ako jeste, jeo sam tu, dobar je hambaš, nije mastan niti težak, ali ostao sam gladan poslije njega, tako povećanje hambaša ili smanjenje cijene ne bi bilo loše.
Ali eto dosta o cijenama.
-
Naslovnica
#1917 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Što se tiče usluge u MilkmanuSo What! wrote: ↑07/06/2022 09:21 Probao Burgerija by Milkman, jeo sam njihov klasicni burger i probao pureci burger da vidim kakav je. Pureci burger nije podbacio, zanimljiv ukus pravo ima, a klasicni je solidan, nema mu mane, s tim sto nema nista toliko unikatno u njegovom ukusu osim eto tekstura pljeskavice mozda.
![]()
Naslovnica wrote: ↑21/05/2022 12:06 Milkmanova Burgerija u Importane centru veliki minus od mene.
U 1150 se pojavim, gladan, da probam njihove burgere.
I odem bez da omastim brk. Nemaju peciva za burgere, sami ga prave, pa nije još gotovo, da dođem za sahatak. Znači, furaš burgere i nemaš osnovni proizvod 2 sata nakon otvaranja za goste (reče mi momak da subotom otvaraju u 11) jer ti pecivo nije gotovo.
I tako, evo me u Mama Burgers...
![]()
-
moonca
- Manual
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#1920 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Ima li gdje mesa ovdjeSo What! wrote: ↑07/06/2022 09:21 Probao Burgerija by Milkman, jeo sam njihov klasicni burger i probao pureci burger da vidim kakav je. Pureci burger nije podbacio, zanimljiv ukus pravo ima, a klasicni je solidan, nema mu mane, s tim sto nema nista toliko unikatno u njegovom ukusu osim eto tekstura pljeskavice mozda.
![]()
-
Zoooka
#1921 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Kakav vam je ovaj subway street food?
- Edin H.
#1922 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Šta će ti meso.
Imaš čips i zemičku pa nećeš ostati gladan.
- mirsek
#1923 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
So What! wrote: ↑07/06/2022 09:21 Probao Burgerija by Milkman, jeo sam njihov klasicni burger i probao pureci burger da vidim kakav je. Pureci burger nije podbacio, zanimljiv ukus pravo ima, a klasicni je solidan, nema mu mane, s tim sto nema nista toliko unikatno u njegovom ukusu osim eto tekstura pljeskavice mozda.
![]()
Wedges iz Burgerije su mi medju najboljim u gradu, ako ne i najbolji.
- mirsek
- tramvajtrojka