Zato je boeing imao ogromnih problema. Software (jedan dio) im radili indijci jer je bilo jefrinije, nije bio uvezan I testiran kod produkcije I padose dva aviona.harisl wrote: ↑06/06/2022 05:00Trebao im je reci onako kako jeste, zasto bi iko placao Amerikanca da radi “remotely” posao koji Indijac moze uraditi za djelic americke plate…exliberal-ex wrote: ↑06/06/2022 04:37 Ma on je samo izjavio sto drzava hoce...vratit.ljude na posao jer to pokrece drzavu.
Npr..ja radim od kuce,...znaci ustedim 180 $ mjesecno za parking, gorivo minimalno 200$ ...svaki dan kafa/rucak minimalno $15 po danu, auto duze traje nemam potrebe za servisiranjem...nemam potrebe kupovat odjela, cipele, kravate...znaci automatski smanjujem druge industrije (prehrambena, energetska, trgovina) a u isto vrijeme drzavi se smanjli prihodi od taksi...
Ja sam na pocetku ove pandemije rekao da ce mnogi koji su odselili iz velikih gradova najebat. Svi mi hocemo da radimo od kuce , naravno da ce poslodavci moci diktirat uslove.
U usutini zbog ove pandemije doslo je do realizacije da nije dobro imat industriju vani pa se sad masovno poslovi vracaju. Nemislim svi ali veliki dio firming zatvaraju ili smanjuju zavisnost prema drugim drzavama. Znam kod.mene je bila frka I prije pandemije jer su telecom komanije outsource call center po indiji I Filipins pa se narod bunio, em usluga losa em cijena ostala ista pa su vratili nazad.
Eh jebem ti autocorrect, neispravljao ga ja vala