Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Može li se znati kojom presudom je osuđen Mehmed Alagić? Možeš li pronaći tu presudu?
Zar sam napisao da je Alagić presuđen ? Ne znam ni da mu je suđeno.
Zato pitam da li lažu mediji ili američko veleposlanstvo zna nešto što drugi ne znaju.
Vidi se cinizam u tvom pisanju zato i pitam, gdje je presuda. Alagić je bio suđen ali zbog smrti je proces obustavljen i pravno formalno nije zločinac jer da bi bio morao je biti osuđen. Mi u BiH imamo gore i flagrantnije primjere, razumjet će to naši američki prijatelji siguran sam u to.
P.S Za razliku od recimo Praljka koji je dočekao presudu
džakailibu wrote: ↑03/06/2022 15:16
Ok, to onda znaci da ni milosevic nije zlocinac.
Treba biti oprezan sa ovim stvarima.
Koliko se god to nama sviđalo ili ne bez presude niko nije kriv, tako je to u pravu, drugo je naš osobni i subjektivni stav. Naravno Milošević je imao neuporedivo veću i značajniju ulogu od Alagića recimo.
Ostavka Bezdroba nije nikakav moralni čin već ga je na to primorao zakon, a Jurišić podsjetio na ovu zakonsku obvezu, da se jasno iščitati iz navedenih prepiski te akata o osnivanju Neovisnog odbora. U pitanju je neovisno tijelo Parlamenta F BiH, osnovano u skladu sa Zakonom o unutarnjim poslovima Federacije BiH, a posao mu je uz ostalo, osigurati nepristrasne, objektivne, kvalitetne i zakonite procedure imenovanja direktora i zamjenika direktora Federalne uprave policije lišene svakog političkog utjecaja kao i osigurati stručno, objektivno i nepristrasno praćenja rada direktora i zamjenika direktora Federalne uprave policije. Imenuje ga Parlament Federacije na prijedlog radnih tijela oba doma, temeljem provedenog javnog natječaja.
Ostavka Bezdroba nije nikakav moralni čin već ga je na to primorao zakon, a Jurišić podsjetio na ovu zakonsku obvezu, da se jasno iščitati iz navedenih prepiski te akata o osnivanju Neovisnog odbora. U pitanju je neovisno tijelo Parlamenta F BiH, osnovano u skladu sa Zakonom o unutarnjim poslovima Federacije BiH, a posao mu je uz ostalo, osigurati nepristrasne, objektivne, kvalitetne i zakonite procedure imenovanja direktora i zamjenika direktora Federalne uprave policije lišene svakog političkog utjecaja kao i osigurati stručno, objektivno i nepristrasno praćenja rada direktora i zamjenika direktora Federalne uprave policije. Imenuje ga Parlament Federacije na prijedlog radnih tijela oba doma, temeljem provedenog javnog natječaja.
Project Lucian wrote: ↑03/06/2022 13:23
Iskreno ni meni to nije baš jasno, možda radi finansija može biti problem? Ono kao imamo puno tih nekakvih javnih ustanova, institucija, agencija, preduzeća, pa đe ćeš još jedno. Koliko znam na Federalnoj se mijenjaju Bosanski i Hrvatski pa je kao s te strane pokriven hrvatski i bosanski o jednom trošku. Ne gledam federalnu, pa ne mogu upratiti.
Da smo normalni, trebali bismo.imati jedan servis...ali...
Dobro a zašto je vitalni nacionalni interes Bošnjaka da nema servisa na Hrvatskom jeziku, mislim šta je obrazloženje?
Znaš šta mene živo interesuje, kako nešto što ide u korist hrvata može biti na štetu bošnjaka ili srba, ako u istoj državi živimo i u istoj državi poreze plaćamo? Ako može odgovor, ozbiljan sam ne trolam.
Ovo je članak iz 2017. Rezultat 13:2, danas možda u 15-16:2-3.
Jbg, ni ja ti ne znam ukratko objasniti zašto je Bošnjacima u interesu da Hrvati nemaju svoj RTV servis na hrvatskom jeziku pa potežu vitalni nacionalni interes.
Ako ugrabim vremena za vikend, vratiti ću se na ovaj mehanizam blokade odluka.
Interes mi je da ne slušam, kao sad na tv Herceg Bosna, kako ste se branili od muslimana, kako su vam ovi iz sestorke heroji, itd. Ako mogu nakon svega spriječiti da to slušam uvijek ću blokirati, uostalom imate i vaša radija i televizije, i klubove, i kazališta, i udruge, sve to Bošnjaci nemaju pa se ne jadaju. Sto Topić rece imate i Hrvatsku pepeljaru.
Znaš šta mene živo interesuje, kako nešto što ide u korist hrvata može biti na štetu bošnjaka ili srba, ako u istoj državi živimo i u istoj državi poreze plaćamo? Ako može odgovor, ozbiljan sam ne trolam.
Jbg, ni ja ti ne znam ukratko objasniti zašto je Bošnjacima u interesu da Hrvati nemaju svoj RTV servis na hrvatskom jeziku pa potežu vitalni nacionalni interes.
Zato sto postoji RTV koji je na b/h/s jeziku i to je BHRT. Također postoje i entitetske RTV kuce (rtrs i ftv) plus svaki kanton ima svoju. Tu su ispostovani svi jezici i nema potrebe za dodatnom administracijom i javnim troskom koji ce na kraju kao i svi ovi gore navedeni pasti pod uticaj politike. A na kraju kad zanemarimo ovo gore, na koji nacin bi se taj kanal finansirao ? Od para bosnjaka srba i ostalih ? I kao slag na tortu dodaj jako zvucno ime tog kanala (herceg bosna) i svi će nehrvati pohititi da svojim parama to finansiraju
Zato sto postoji RTV koji je na b/h/s jeziku i to je BHRT. Također postoje i entitetske RTV kuce (rtrs i ftv) plus svaki kanton ima svoju. Tu su ispostovani svi jezici i nema potrebe za dodatnom administracijom i javnim troskom koji ce na kraju kao i svi ovi gore navedeni pasti pod uticaj politike. A na kraju kad zanemarimo ovo gore, na koji nacin bi se taj kanal finansirao ? Od para bosnjaka srba i ostalih ? I kao slag na tortu dodaj jako zvucno ime tog kanala (herceg bosna) i svi će nehrvati pohititi da svojim parama to finansiraju
A zašto Hrvatima ne odgovara zajednička FTV? Šta je tu problem?
Pa nije da nisu vec pohitili…
SDA-ovo ministarstvo u Hercegovini finansira RTV Herceg-Bosne s 220 hiljada KM godišnje
To treba pitati te ljude koji insistiraju na tom posebnom hrv kanalu. Javne emitere ne gledam skoro nikako tako da ne mogu svjedociti kakva je FTV kao televizija ali sigurno ne vjerujem da je hrvatski jezik zapostavljan jer i kada sam okrenuo na taj program cuo sam i bosanske i hrvatske fraze. A i uposlenici sigurno nisu jednonacionalni.
Project Lucian wrote: ↑06/06/2022 11:00
To treba pitati te ljude koji insistiraju na tom posebnom hrv kanalu. Javne emitere ne gledam skoro nikako tako da ne mogu svjedociti kakva je FTV kao televizija ali sigurno ne vjerujem da je hrvatski jezik zapostavljan jer i kada sam okrenuo na taj program cuo sam i bosanske i hrvatske fraze. A i uposlenici sigurno nisu jednonacionalni.