Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sramota da je zeljanica 16 maraka. Jel se to trava uvozi iz Ukrajine?
Koprivu otidji na livadu kakvu i uberes je za dzaba i eto ti pite. Ovo sto rade je pljacka i otimacina.
Mozda sto su na autopijaci a ne u centru Bascarsije. Sto kaze jedan lokaciju placas i da te vide a ne cevap ili lepinu s kajmakom. To dvoje je sramota pojesti na autopijaci ali je zato ubilo se za instagrama za Bascarsiju. Znaci zna se sto se jede gore.
Mozda sasvim slucajno u cijenu na carsiji ulazi prostor, radnici, rezije. Mozda
I jos samo da neko napise kako je to sve isto.
Mozda sto su na autopijaci a ne u centru Bascarsije. Sto kaze jedan lokaciju placas i da te vide a ne cevap ili lepinu s kajmakom. To dvoje je sramota pojesti na autopijaci ali je zato ubilo se za instagrama za Bascarsiju. Znaci zna se sto se jede gore.
Mozda sasvim slucajno u cijenu na carsiji ulazi prostor, radnici, rezije. Mozda
I jos samo da neko napise kako je to sve isto.
Siročići....sa silnim režijama i radnicima na minimalcu , nikako da neko ode s Čaršije..
Jesul sirocici ili ne, nemam pojma. Al malo je cudno praviti usporedbu cijene kod lika koji je na sred puta izbacio rostilj i na divlje prodaje cevape sa cevabdzinicom u kojoj imas svoj sto, dodje neko da te posluZi, dobijes nekakav pribor, dobijes racun.
Ali_G wrote: ↑05/06/2022 23:32
Jesul sirocici ili ne, nemam pojma. Al malo je cudno praviti usporedbu cijene kod lika koji je na sred puta izbacio rostilj i na divlje prodaje cevape sa cevabdzinicom u kojoj imas svoj sto, dodje neko da te posluZi, dobijes nekakav pribor, dobijes racun.
Baš čudno.
Ovaj s Čaršije kupuje meso od nepalskih jakova i to melje u ćevape i zato je nabavna cijena velika.
Ovi na pijaci prodaju obična bosanska goveda pa je cijena manja sve je jasno.
General Director of Euro Exim Bank Ltd. got economists thinking when he said:
“A cyclist is a disaster for the country’s economy: he does not buy cars and does not borrow money to buy. He does not pay for insurance policies. He does not buy fuel, does not pay for the necessary maintenance and repairs. He does not use paid parking. He does not cause serious accidents. He does not require multi-lane highways. He does not get fat.
Healthy people are neither needed nor useful for the economy. They don’t buy medicine. They do not go to hospitals or doctors. Nothing is added to the country’s GDP (gross domestic product).
On the contrary, every new McDonald’s restaurant creates at least 30 jobs: 10 cardiologists, 10 dentists, 10 dietary experts and nutritionists, and obviously, people who work at the restaurant itself.”
Choose carefully: cyclist or McDonald’s? It is worth considering.
P.S. Walking is even worse. Pedestrians don’t even buy bicycles.
Pite nisu skupe, jer je poskupilo sve ostalo za njihovu izradu: brašno, ulje, meso, rad, energija...
Osim toga, plaća se i usluga. Mrsko ti da praviš sam? OK, napravit će ti neko drugi, lijepo ti servirati ali i naplatiti...
duh_sa_sjekirom wrote: ↑06/06/2022 06:45
Pite nisu skupe, jer je poskupilo sve ostalo za njihovu izradu: brašno, ulje, meso, rad, energija...
Osim toga, plaća se i usluga. Mrsko ti da praviš sam? OK, napravit će ti neko drugi, lijepo ti servirati ali i naplatiti...
Ma hajde. Toliko je poskupilo da oni podignu za 100% cijene. Trava, sir, krompir isto toliko poskupilo. Ma hajde. Propalo im dabogda.
E cuj mrsko ti da pravis sam?! Kakve su to izjave?
Evo ja radim na carsiji i sta trebam kad hocu na poslu za dorucak da mahnem pola kg bureka? Razvuci jufku?
Preskupi su i dizu cijene jer uzimaju od turista a i glupi bosnjo navrati svremena na vrijeme.
Jebote od zadnjeg ljeta jednom djete odveo na cevape i mozda tri puta u sacu jeo pite dok je burek bio 14KM.
Sad ću se referisati na konkretan toalet papir, Perfex troslojni (narandžasta ambalaža). Poredim cijene u 2 tržna centra (imena neću navoditi).
U jednom je taj toalet papir 8,70 KM, a u drugom 5,70 KM. Davno su se iscrpile zalihe da bi se moglo reći da su stare zalihe. U čemu je onda kvaka? Je li moguće da neko ima toliko bolju nabavnu cijenu da može biti 35% jeftiniji ili je ovo, u šta sam sve više uvjeren, vještačko pumpanje cijena?
Sad ću se referisati na konkretan toalet papir, Perfex troslojni (narandžasta ambalaža). Poredim cijene u 2 tržna centra (imena neću navoditi).
U jednom je taj toalet papir 8,70 KM, a u drugom 5,70 KM. Davno su se iscrpile zalihe da bi se moglo reći da su stare zalihe. U čemu je onda kvaka? Je li moguće da neko ima toliko bolju nabavnu cijenu da može biti 35% jeftiniji ili je ovo, u šta sam sve više uvjeren, vještačko pumpanje cijena?
Ne znam u čemu je problem navesti ime tržnog centra, makar ovog jeftinijeg, možda će neko otići i kupiti?
nepass1 wrote: ↑06/06/2022 08:34
Evo ja radim na carsiji i sta trebam kad hocu na poslu za dorucak da mahnem pola kg bureka? Razvuci jufku?
Preskupi su i dizu cijene jer uzimaju od turista a i glupi bosnjo navrati svremena na vrijeme.
Jebote od zadnjeg ljeta jednom djete odveo na cevape i mozda tri puta u sacu jeo pite dok je burek bio 14KM.
Kazes zeni dan prije - zeno napravi pitu da mogu ponijeti na posao.
spinel_ wrote: ↑05/06/2022 23:07
Sramota da je zeljanica 16 maraka. Jel se to trava uvozi iz Ukrajine?
Koprivu otidji na livadu kakvu i uberes je za dzaba i eto ti pite. Ovo sto rade je pljacka i otimacina.
Jučer napravila dvije tepsije zeljanice, jednu smotala u duge a druga polagana...izvadim prvu pred muža + salata...kaže dobra, baš sam se naj'o....aha, super, hajd sad 15 markica k'o tebi
Kazes zeni dan prije - zeno napravi pitu da mogu ponijeti na posao.
U glavama dobrog dijela ugostitelja i "privatni fakultet-benzinska pumpa-tehnički pregled" privatnika postoji segment projektovane dobiti od koje ne odstupaju ni u vanrednim situacijama i ekonomskim depresijama. Nema te sile koja će te glave natjerati da prihvate neke trenutne uslove i kretanja i izvrše neku konsolidaciju razmišljanja u glavama i planova i sve svedu na kuknjavu prema državi (što je i legitimno obzirom na njihovu penisobolju) ili na pokušaj deranja leđa klijentima i mušterijama.
duh_sa_sjekirom wrote: ↑06/06/2022 06:45
Ma hajde. Toliko je poskupilo da oni podignu za 100% cijene. Trava, sir, krompir isto toliko poskupilo. Ma hajde. Propalo im dabogda.
Do prije 3 mjeseca:
Brašno: 25 kg bilo 15-17 KM sad 31-38 KM
Ulje: bilo 1.9-2.2 KM/L sad 5.6-6.2
Meso: mljeveno bilo 10 sad 15 KM, teletina oko 25
Energija (struja, gorivo, plin, drva): ne treba posebno spominjati
Rad: svi su podigli svoje dnevnice, od običnog irgeta do majstora
Imaš i druge hrane, ne mora se burek jesti za doručak.
Svaki se ćeif plaća...
Tek sad vidim kolika mi je sreća što imam kantinu na poslu, zato dobijem manje u novcu za topli jer mi odbiju 3.5 marke za hranu ali da vrijedi, vrijedi.