Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Sydnor

#57426 Re: Zeničani

Post by Sydnor »

channel10 wrote: 05/06/2022 12:09 Nije mahala u pitanju.

Vec u jednom od tekstova na 072 ima sta je vrlo vjerovatni razlog ovoga. A i nije moje da ...
Pročitao sam svaki članak od sinoć i nigdje ne piše šta bi mogao biti mogući motiv.
channel10

#57427 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Sydnor wrote: 05/06/2022 12:27
channel10 wrote: 05/06/2022 12:09 Nije mahala u pitanju.

Vec u jednom od tekstova na 072 ima sta je vrlo vjerovatni razlog ovoga. A i nije moje da ...
Pročitao sam svaki članak od sinoć i nigdje ne piše šta bi mogao biti mogući motiv.
Ponovi gradivo..(samo da izbacim ovog smajlija jer ne prilici temi).
Last edited by channel10 on 05/06/2022 12:35, edited 1 time in total.
Sydnor

#57428 Re: Zeničani

Post by Sydnor »

De pošalji na pp, ne mogu opet prolazit kroz sabrana djela onog idiota :)
channel10

#57429 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ima izjava vlasnika objekta blizu kopirnice. Dosta toga je rekao i to je istina.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#57430 Re: Zeničani

Post by Bobi »

_BataZiv_0809 wrote: 04/06/2022 23:27 Ta kopirnica radi decenijama :(
Jes vala, dje cu sad kopirat, ygodno mi tamo ostavim auto ispred onih gara\a gdje ynak yabranjeno parkiranje >D.
channel10

#57431 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Bobi wrote: 05/06/2022 12:35
_BataZiv_0809 wrote: 04/06/2022 23:27 Ta kopirnica radi decenijama :(
Jes vala, dje cu sad kopirat, ygodno mi tamo ostavim auto ispred onih gara\a gdje ynak yabranjeno parkiranje >D.
Opet mozes ostaviti auto na isto mjesto gdje je zabranjeno parkirati :), a imas kopirnicu u aksi. Ulaz odmah do prostora..
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#57432 Re: Zeničani

Post by Bobi »

channel10 wrote: 05/06/2022 12:37

Opet mozes ostaviti auto na isto mjesto gdje je zabranjeno parkirati :), a imas kopirnicu u aksi. Ulaz odmah do prostora..
Ma nije to to, ovi su mi po[teni bilim i kljuceve kopirao..ovo ostalo je sve da te Bog sa;uva.
channel10

#57433 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Bobi wrote: 05/06/2022 12:41
Ma nije to to, ovi su mi po[teni bilim i kljuceve kopirao..ovo ostalo je sve da te Bog sa;uva.
Slazem se, ali su ti i ovi sigurno posteni, a mislim da i vlasnika poznajes ako nista iz vidjenja.

I ja sam kljuceve kod njih kopirao i zadnji kljuc sam kopirao prije nekih 7-8 dana i nije mi htio naplatiti. Natezali se da platim i dzabe. Nije htio uzeti pare. Kaze ovo je od mene :|

Vidio sam na njemu da nesto nije u redu i eto...
Casual's

#57434 Re: Zeničani

Post by Casual's »

channel10 wrote: 05/06/2022 12:34 Ima izjava vlasnika objekta blizu kopirnice. Dosta toga je rekao i to je istina.
Da je ubio sebe i radnicu zbog svoje bolesti?
channel10

#57435 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Casual's wrote: 05/06/2022 12:53
channel10 wrote: 05/06/2022 12:34 Ima izjava vlasnika objekta blizu kopirnice. Dosta toga je rekao i to je istina.
Da je ubio sebe i radnicu zbog svoje bolesti?
Tu je policija pa da kaze zadnju rijec. Sigurno je to vec rijeseno, ali zakljucak sigurno nece zavrsiti u novinama pa da narod ispire usta sa njima.
-Chesterfield-

#57436 Re: Zeničani

Post by -Chesterfield- »

Njemu i svima kojima je blizu do kopirnice treba zabraniti da idu autom.
Stvaraju bespotrebnu gužvu u saobraćaju.
channel10

#57437 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Dva auta koja se parkiraju u toj zabrani uopste ne uticu na promet vozila. Jbg, ali tako ti je to.

Mogu auta bez problema prolaziti pored njih.

Samo treba malo smiriti zivce i nema problema :)
ZoomZoomKiwi

#57438 Re: Zeničani

Post by ZoomZoomKiwi »

U zadnjih par mjeseci sam četiri puta išao kopirati ključeve baš tu. Zadnji put uranio, čovjek pravi pravu starinsku kafu, ponudio me, ja bijah u žurbi pa nisam sjeo, ali nekako baš fina domaćinska atmosfera bijaše.
Baš se ovo ničim nije dalo naslutiti.
Naravno u ta 4 puta sam bio tu ukupno 5-6 minuta, tako da nema teorije da se može donijeti zaključak da li je čovjek imao neki psihički teret ili nije.

Sve u svemu, jako mi je žao.
apsidejzi

#57439 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

_BataZiv_0809 wrote: 05/06/2022 12:02 Nemojte nagadjati, ljudi se jos nisu ni ohladili, odvratno je
Zasto je odvratno? Jel stvari treba gurat pod tepih da ne bi slucajno nekoga uvrijedili? Ako je covjek bio bolestan, trebalo ga je lijeciti i djevojka bi danas zivjela (u slucaju da je zaista ubistvo i samoubistvo). Ali zahvaljujuci upravo ovom "guranju pod tepih" on nije dobio adekvatnu lijecnicku pomoc. Upravo takvi "lazni moralisti" i cine da je ljude stid otici psihologu. O ovome treba javno raspraviti da mi ostali naucimo i vidimo da moze drugacije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#57440 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

apsidejzi wrote: 05/06/2022 16:19
_BataZiv_0809 wrote: 05/06/2022 12:02 Nemojte nagadjati, ljudi se jos nisu ni ohladili, odvratno je
Zasto je odvratno? Jel stvari treba gurat pod tepih da ne bi slucajno nekoga uvrijedili? Ako je covjek bio bolestan, trebalo ga je lijeciti i djevojka bi danas zivjela (u slucaju da je zaista ubistvo i samoubistvo). Ali zahvaljujuci upravo ovom "guranju pod tepih" on nije dobio adekvatnu lijecnicku pomoc. Upravo takvi "lazni moralisti" i cine da je ljude stid otici psihologu. O ovome treba javno raspraviti da mi ostali naucimo i vidimo da moze drugacije.
Dobro, kad se bude znalo sta se desilo, moze se polemisati.

Ti nagadjas.
kakavdanakneiskustvu

#57441 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ne zna se uopće šta se desilo a neki već spominju da je čovjek bio bolestan
belfy

#57442 Re: Zeničani

Post by belfy »

jarane, ti pravis vec nekoliko svojih pretpostavki na osnovu nicega godinama daleko od ove okoline. tim nista nisi ni mogao uraditi drugo osim nekoga uvijediti. sto ti to treba? sto prejudiciras i izmisljas price? procitao na blogu/portalu od nikogovica, pa formirao svoje nicim utemeljeno misljenje? Bata dobro rece - fakat je odvratno. i cuj guranje pod tepih... opet formirano misljenje iz provjerenih izvora... hljebe...

zasto ljudi imaju poriv da prave neke svoje teorije o ovom ili bilo kojem hebenom slucaju na prvu hebenu objavljenu vijest?
belfy

#57443 Re: Zeničani

Post by belfy »

dupli
Last edited by belfy on 06/06/2022 00:15, edited 1 time in total.
skrbavi-admin

#57444 Re: Zeničani

Post by skrbavi-admin »

pozdravljam ima li neko i gdje mogu nabavit tablicu ZE sa ljiljanima, platio bih neku razumnu cijenu hvala

PS moze i ARBIH tablice
apsidejzi

#57445 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

belfy wrote: 05/06/2022 19:26
jarane, ti pravis vec nekoliko svojih pretpostavki na osnovu nicega godinama daleko od ove okoline. tim nista nisi ni mogao uraditi drugo osim nekoga uvijediti. sto ti to treba? sto prejudiciras i izmisljas price? procitao na blogu/portalu od nikogovica, pa formirao svoje nicim utemeljeno misljenje? Bata dobro rece - fakat je odvratno. i cuj guranje pod tepih... opet formirano misljenje iz provjerenih izvora... hljebe...

zasto ljudi imaju poriv da prave neke svoje teorije o ovom ili bilo kojem hebenom slucaju na prvu hebenu objavljenu vijest?
Zato sto ova situacija nije logicna i shodno tome neobicna. Ne vidjas svaki dan da dvoje ljudi dobije metak u nejasnim okolnostima. I sta fali diskutovati o tome. Ozalosceni najvjerovatnije trenutno ne surfaju forumom jer imaju druge brige. A svaka od mojih "pretpostavki" moze biti platforma za siru diskusiju, a to je nesto sto mnogo fali u nasem drustvu. Ne prica se o tome jer "mozes nekoga uvijediti", "nije prikladno", "nije moralno". A u stvarnosti nije nista od toga nego je rijec o nasoj nesposobnosti da se nosimo sa emocijama i onda ih guramo pod tepih. Paralelno s tim, mi nemamo naviku da rijesavamo probleme na nivou drustva.

Sta fali na glas kazati ako je muskarac bio psihicki nestabilan? Jel to sramota? Ako se to ispostavi onda ce drustvena diskusija dovesti do podizanja svijesti o psihologiji i vaznosti posjete psiholozima. Da se pomogne drugim ljudima da lakse odu psihologu i ne misle da su nenormalni ako imaju nekih problema. Ako se to ne uradi, onda ce kler svaliti sve na dzine i pojeo vuk magarca. Do iduceg ubistva.
kakavdanakneiskustvu

#57446 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

AKO je bio psihički nestabilan,znači AKO,a ti i mi to ne znamo trenutno
-Chesterfield-

#57447 Re: Zeničani

Post by -Chesterfield- »

Hoće malo da nam palamudi kako su te stvari dobro uređene kod njega u Švedckoj.
Drago mi je što si ga kritikovao zbog toga, jer ipak je istraga u toku, a nije ni moralno u ovom trenutku o tome raspravljati zbog ožalošćenih porodica.
Sanjarko

#57448 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

manje su sanse da te psihicki bolesna lica mogu povrijedit i sl, vecinom su skloni da budu zrtve, u odnosu na generalnu populaciju, ima Gugl i na Guglu se ovo lako da provjerit, vecinom su sklone samopovredzivanju kad je u pitanju depresija, bipolar i sizofrenija skloni su ispadima, ja ih tako zovem, sumanuto ili nepovezano ponasanje itd

tragedija je ovo nazalost i svakome se moze desit

https://www.google.com/search?client=fi ... rpetrators

da nebude, lupam

ja nikog dosad nisam povrijedio i nadam se da nikad necu iako imam sch, a imao sam ispada, krenem nepovezano pricat i sl, mozak valjda poveze stvari pogresno, jer su u sizofrenicara neuronske veze lose da ne kazem pogresno povezane i sizofrenija kao bolest ima veze s autizmom, da se ovo na Guglu vidit, institut jedan u Izraelu je to otkrio

svaka psihicka bolest je razlicita, kao sto su i ljudi razliciti, i kao sto su otisci prstiju i sl, razliciti

teska tema, nazalost se ovo desi
Casual's

#57449 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Sve ce se saznati. Telefoni danas mnogo toga kazu. Vjerovatno ih vec i pretrazuju.

Jucer bila info pucnjevi, ovo-ono. Sad ispade udavio zenu i sebe u glavu zavrsio
belfy

#57450 Re: Zeničani

Post by belfy »

apsidejzi wrote: 05/06/2022 20:34

Zato sto ova situacija nije logicna i shodno tome neobicna. Ne vidjas svaki dan da dvoje ljudi dobije metak u nejasnim okolnostima. I sta fali diskutovati o tome. Ozalosceni najvjerovatnije trenutno ne surfaju forumom jer imaju druge brige. A svaka od mojih "pretpostavki" moze biti platforma za siru diskusiju, a to je nesto sto mnogo fali u nasem drustvu. Ne prica se o tome jer "mozes nekoga uvijediti", "nije prikladno", "nije moralno". A u stvarnosti nije nista od toga nego je rijec o nasoj nesposobnosti da se nosimo sa emocijama i onda ih guramo pod tepih. Paralelno s tim, mi nemamo naviku da rijesavamo probleme na nivou drustva.

Sta fali na glas kazati ako je muskarac bio psihicki nestabilan? Jel to sramota? Ako se to ispostavi onda ce drustvena diskusija dovesti do podizanja svijesti o psihologiji i vaznosti posjete psiholozima. Da se pomogne drugim ljudima da lakse odu psihologu i ne misle da su nenormalni ako imaju nekih problema. Ako se to ne uradi, onda ce kler svaliti sve na dzine i pojeo vuk magarca. Do iduceg ubistva.
sta pricas bolan? prvi put si iznio tri pretpostavke, a sada ovdje nastavljas. naravno da vidis i da 15, pa i 50 ljudi dobiju metke pa se vrsi istraga, ali ti bi bio forumski inspektor koji ce iznijeti neke nicim potkrijepljene teorije. kao i ova glupost od pretpostavke da ozalosceni ne surfaju forumom...

ako ti se svidja da pravis takve prepostavke i takvi nerijeseni slucajevi, a imas zelju da iznosis teorije imas odlicnu temu o Dzenanu Memicu gdje se okupljaju osobe slicnih sklonosti. nema potrebe da se ova tema zagadjuje takvim stvarima.

i naravno da nekoga mozes uvrijediti i nije prikladno ni moralno, jer nemas pojma sta se desilo niti koji su uzroci i povodi. ne fali nista kazati ako je neko bolestan, ali ti pretpostavis da je covjek bio bolestan pa bi da pricas o tome kako nije smio da prica o tome... alo!? ti pretpostavis da je mogla biti ljubavna afera na ovaj ili onaj nacin, pa onda iz toga opet pravis zakljucke. ne ide to tako jebiga. i cuj kler ce svaliti... pa evo ti svaljujes nicim izazvan. kakav kler u ovakvim slucajevima bolan?

nadalje, sve i ako im najblizi ne citaju prijatelji ce im reci "da vidis sta se pise"... i, opet da ponovim, sve to bazirano samo na pretpostavkama i nicim potkrijepljeno. jednostavno receno - pricas gluposti. i... ne zaboravi da je pretpostavka majka svih zajeba!
Post Reply