AMERIKA
- jeza u ledja
#3526 Re: AMERIKA
Predlazem da medicinske sestre u buducnosti nose duge cijevi. 
- GandalfSivi
#3528 Re: AMERIKA
Treba doktore naoruzati!!!exliberal-ex wrote: ↑02/06/2022 05:04 Opet pucnjava...ovaj put u bolnici !
Nisu objavili sve detalje samo da je 4 mrtvih.
- karanana
#3529 Re: AMERIKA
Pa kad fulis operativni zahvat i ponasas se prema pacijentu u bolovima kao da ne postoji, mozda bi i trebo kakvu zastitu nosit.
-
biglebovski
#3530 Re: AMERIKA
I dok talas nasilja potresa Veliku jabuku, pomahnitali političar Demokratske stranke se protivi implementiranju pozitivnih sudskih odluka i nastavlja sa provođenjem apsurdnih kvazi-naučnih politika unoseći očaj među razočarane glasaće? Uznemirene mame sa Menhetna padaju u depresiju i traže pomoć stručnjaka, protesti ne pomažu? Kraj jednoumlju se ne nazire u nekoć prosperitetnoj metropoli?
Gradonačelnik Eric Adams čvrsto stoji na svom mandatu maske za najmlađe New Yorka kako se ljeto brzo približava.
Sada, više od dva mjeseca nakon što je insistirao, želi odbaciti zahtjev da se djeca od 2 do 4 godine maskiraju u zatvorenim prostorima u dnevnim boravcima, javnim školama i drugim gradskim programima "u roku od nedelju dana" - i sa do posljednjeg zakazanog dana nastave je oko tri sedmice — mnogim roditeljima Velike jabuke je dosta.
Danielle Pollack, majka trogodišnje kćeri i dvogodišnjeg sina, izrazila je razočaranje u gradonačelnika, kojeg je podržala na prošlogodišnjim izborima, jer nije ukinuo zahtjev kako se bliži posljednji dan nastave 27. juna.
“Kao stanovnik New Yorka, glasala sam za Adamsa jer je njegova cijela platforma bila da će on vratiti stvari u normalu”, rekla je. „Bilo je stvarno frustrirajuće, jer se čini da gradonačelnik Adams ne poduzima ništa po tom pitanju, neće čak ni dati vremenski okvir."
Pod pritiskom ove sedmice, Adams je za The Post rekao da ne može otkriti konkretan raspored za oslobađanje najmlađih od tereta maski.
Kako se bliži kraj školske godine, Ana Jelenković — majka dvoje djece, uključujući četverogodišnjakinju za koju kaže da joj je potrebna privatna logopedska terapija zbog maski — rekla je za Post da namjerno šalje svoje dijete na ljetni program Tribeca koji nije smatra se školskim okruženjem tako da se ne primjenjuju gradski propisi.
„Njegov predškolski letnji kamp ima obaveznu masku, tako da on tamo ne ide“, rekla je. “Smještam ga u kampove gdje ih ne nalaže DOH, ne vode ih predškolske ustanove.”
Jelenković je dodala: „Sve mi je veoma distopijsko i depresivno što smo kao društvo i kao grad samo prihvatili ovu politiku.
Mama s Manhattana ukazala je na nevakcinisanu stariju djecu i odrasle koji još uvijek mogu ići bez maski i druge zemlje koje nikada nisu maskirale malu djecu tokom pandemije.
Omraženi gradonačelnik:

Najmlađi su primorani na proteste:

prevod: google translate
više na: https://nypost.com/2022/06/02/parents-b ... k-mandate/
Gradonačelnik Eric Adams čvrsto stoji na svom mandatu maske za najmlađe New Yorka kako se ljeto brzo približava.
Sada, više od dva mjeseca nakon što je insistirao, želi odbaciti zahtjev da se djeca od 2 do 4 godine maskiraju u zatvorenim prostorima u dnevnim boravcima, javnim školama i drugim gradskim programima "u roku od nedelju dana" - i sa do posljednjeg zakazanog dana nastave je oko tri sedmice — mnogim roditeljima Velike jabuke je dosta.
Danielle Pollack, majka trogodišnje kćeri i dvogodišnjeg sina, izrazila je razočaranje u gradonačelnika, kojeg je podržala na prošlogodišnjim izborima, jer nije ukinuo zahtjev kako se bliži posljednji dan nastave 27. juna.
“Kao stanovnik New Yorka, glasala sam za Adamsa jer je njegova cijela platforma bila da će on vratiti stvari u normalu”, rekla je. „Bilo je stvarno frustrirajuće, jer se čini da gradonačelnik Adams ne poduzima ništa po tom pitanju, neće čak ni dati vremenski okvir."
Pod pritiskom ove sedmice, Adams je za The Post rekao da ne može otkriti konkretan raspored za oslobađanje najmlađih od tereta maski.
Kako se bliži kraj školske godine, Ana Jelenković — majka dvoje djece, uključujući četverogodišnjakinju za koju kaže da joj je potrebna privatna logopedska terapija zbog maski — rekla je za Post da namjerno šalje svoje dijete na ljetni program Tribeca koji nije smatra se školskim okruženjem tako da se ne primjenjuju gradski propisi.
„Njegov predškolski letnji kamp ima obaveznu masku, tako da on tamo ne ide“, rekla je. “Smještam ga u kampove gdje ih ne nalaže DOH, ne vode ih predškolske ustanove.”
Jelenković je dodala: „Sve mi je veoma distopijsko i depresivno što smo kao društvo i kao grad samo prihvatili ovu politiku.
Mama s Manhattana ukazala je na nevakcinisanu stariju djecu i odrasle koji još uvijek mogu ići bez maski i druge zemlje koje nikada nisu maskirale malu djecu tokom pandemije.
Omraženi gradonačelnik:

Najmlađi su primorani na proteste:

prevod: google translate
više na: https://nypost.com/2022/06/02/parents-b ... k-mandate/
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3533 Re: AMERIKA
https://avaz.ba/globus/svijet/748148/jo ... 11-ranjeno
I meni je super prosla obitelj u posljednja 3 rata
Nikom nista
I meni je super prosla obitelj u posljednja 3 rata
Nikom nista
- Truba
#3534 Re: AMERIKA
Dupli
-
Excel2
#3535 Re: AMERIKA
Lik je jebeni idiot. Najgore sto je Amerika poslije Trumpa izbacila. Poznavajuci taj karakter, sigurno ce biti kandidat za Presidenta.
- Truba
#3536 Re: AMERIKA
Mos misliti trazi od uposlenika da dolaze na poso 
- jeza u ledja
#3537 Re: AMERIKA
Elona Muska je izbacila Juzna Afrika, i ne moze nikad biti predsjednik.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#3538 Re: AMERIKA
- ultima_palabra
#3539 Re: AMERIKA
Ali vidjet ces da ce u jednom trenutku postaviti to pitanje, kao zasto sam diskriminisan, placam poreze, otvaram radna mjesta a ne mogu biti kandidat za predsjednika…jeza u ledja wrote: ↑05/06/2022 14:16 Elona Muska je izbacila Juzna Afrika, i ne moze nikad biti predsjednik.
- Truba
#3540 Re: AMERIKA
Sta mu je carliz teron
- jeza u ledja
#3541 Re: AMERIKA
I vidjet ces kako ce onda neki zakleti “constitutionalists” promjeniti pricu.ultima_palabra wrote: ↑05/06/2022 17:46Ali vidjet ces da ce u jednom trenutku postaviti to pitanje, kao zasto sam diskriminisan, placam poreze, otvaram radna mjesta a ne mogu biti kandidat za predsjednika…jeza u ledja wrote: ↑05/06/2022 14:16 Elona Muska je izbacila Juzna Afrika, i ne moze nikad biti predsjednik.
Mah, sumnjam. Nije svako zeljan takve mase kao Trump. Niti on moze titrati babama u zabitima, a takvi glasaju, ne online Twitter freakovi. Uostalom ako ga to zanima valjda bi vec nesto pokusao do sad. Guverner TX, CA? itd
-
Bossona
#3542 Re: AMERIKA
Sjedinjene Američke Države u bazi zračnih snaga Eielson na Aljasci,
- Haris.ba
#3543 Re: AMERIKA
Lik je Afroamerikanac.
Nego, ovo je klasicni potez kliznog smanjenja ranika na najlaksi nacin. Vec je najavio da mu treba 10% smanjenje radne snage. Ovako izbjegava placanja uzrokovana otkazom sa strane firme.
- alijagoro
#3544 Re: AMERIKA
Trebo bi se deep state pozabaviti sa ovim Muskom,previse se nesto raspojaso 
- Haris.ba
- alijagoro
#3546 Re: AMERIKA
Znaci i on je dio deep state-a ,sta ce reci trumpovci na to
- exliberal-ex
#3547 Re: AMERIKA
Ma on je samo izjavio sto drzava hoce...vratit.ljude na posao jer to pokrece drzavu.
Npr..ja radim od kuce,...znaci ustedim 180 $ mjesecno za parking, gorivo minimalno 200$ ...svaki dan kafa/rucak minimalno $15 po danu, auto duze traje nemam potrebe za servisiranjem...nemam potrebe kupovat odjela, cipele, kravate...znaci automatski smanjujem druge industrije (prehrambena, energetska, trgovina) a u isto vrijeme drzavi se smanjli prihodi od taksi...
Ja sam na pocetku ove pandemije rekao da ce mnogi koji su odselili iz velikih gradova najebat. Svi mi hocemo da radimo od kuce , naravno da ce poslodavci moci diktirat uslove.
Npr..ja radim od kuce,...znaci ustedim 180 $ mjesecno za parking, gorivo minimalno 200$ ...svaki dan kafa/rucak minimalno $15 po danu, auto duze traje nemam potrebe za servisiranjem...nemam potrebe kupovat odjela, cipele, kravate...znaci automatski smanjujem druge industrije (prehrambena, energetska, trgovina) a u isto vrijeme drzavi se smanjli prihodi od taksi...
Ja sam na pocetku ove pandemije rekao da ce mnogi koji su odselili iz velikih gradova najebat. Svi mi hocemo da radimo od kuce , naravno da ce poslodavci moci diktirat uslove.
-
harisl
#3548 Re: AMERIKA
Trebao im je reci onako kako jeste, zasto bi iko placao Amerikanca da radi “remotely” posao koji Indijac moze uraditi za djelic americke plate…exliberal-ex wrote: ↑06/06/2022 04:37 Ma on je samo izjavio sto drzava hoce...vratit.ljude na posao jer to pokrece drzavu.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#3549 Re: AMERIKA
One koriste duge "cijevi".
- Haris.ba
#3550 Re: AMERIKA
Sasvim moguce.harisl wrote: ↑06/06/2022 05:00Trebao im je reci onako kako jeste, zasto bi iko placao Amerikanca da radi “remotely” posao koji Indijac moze uraditi za djelic americke plate…exliberal-ex wrote: ↑06/06/2022 04:37 Ma on je samo izjavio sto drzava hoce...vratit.ljude na posao jer to pokrece drzavu.