Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13551 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

ma svjestan sam da se većina forumaša slaže sa skidanjem hrvatskih zastava

al je psihopatologija kako se to uvije da to nije nacionalizam :D
to je borba za jednistvenu i necjepljivu bih svih njezinih zajednica i naroda...
ali bez njihovih simbola... i bez naroda :D jer svi smo bosanskohercegovci ha ja
:thumbup:

kod nas nema zakona ali u rs je 200 :D laganica prestalo polijevati farbom prometne znakove i skidati trobojke
na samo 1.5 kilometar od središta sarajeva zračnom crtom

zato se mora slaviti skidanje u jelahu
nešto su se u stocu ušutili i tamo je onaj naci nerin skidao al usporio nešto :sax:
tandmand

#13552 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by tandmand »

lahko je stavit zastavu
haj se jarane tetoviraj, da svi vide

ima i sad živih koji na ruci nose ovo:

Image
Truba

#13553 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

Tetovaze su glupost jer su vremeplov
Npr ja bih sad imao tetovazu
Dina pjescana planeta :lol:
tataćusak

#13554 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by tataćusak »

Black swan wrote: 04/06/2022 19:36 ma svjestan sam da se većina forumaša slaže sa skidanjem hrvatskih zastava

to je borba za jednistvenu i necjepljivu bih svih njezinih zajednica i naroda...
ali bez njihovih simbola... i bez naroda :D jer svi smo bosanskohercegovci ha ja

kod nas nema zakona ali u rs je 200 :D laganica prestalo polijevati farbom prometne znakove i skidati trobojke

nešto su se u stocu ušutili i tamo je onaj naci nerin skidao al usporio nešto :sax:
Mislim da su ljudi protiv skidanja zastava uzp-a a ne zastava hrvatske, ispravi me ako griješim
plavi_E

#13555 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by plavi_E »

Lavrov poručio da je Dodik prijatelj Rusije, podržao Čovića u vezi s izbornim zakonom

Vec kad ih nece da podrzi Njemacka i EU ima ko hoce.
:lol:
Truba

#13556 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

tataćusak wrote: 04/06/2022 21:40
Black swan wrote: 04/06/2022 19:36 ma svjestan sam da se većina forumaša slaže sa skidanjem hrvatskih zastava

Mislim da su ljudi protiv skidanja zastava uzp-a a ne zastava hrvatske, ispravi me ako griješim
Nemoj me vuci za jezik
Za svako nacionalisticko divljanje ce se naci opravdanje
Pa i za skidanje zastava hrvatskog naroda
p206

#13557 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by p206 »

Sanjarko wrote: 04/06/2022 17:16
plavi_E wrote: 04/06/2022 17:07 Covic pisao Bundestagu da im nevalja rezolucija nikako i izmedjuostalog naveo

"Podsjetio je na učestale napade na hrvatske simbole i spomenike, te katoličke crkve i groblja. Naveo je kako se hrvatski politički predstavnici zalažu za izmjene Ustava i izbornoga zakonodavstva čime bi se implementirale odluke Evropskoga suda za ljudska prava i Ustavnoga suda kako bi se svi građani, bez obzira na nacionalnost i vjeroispovijest, mogli kandidirati na političkim funkcijama, kao i za sprječavanje inženjeringa prema kojemu većinski bošnjački narod nameće predstavnike Hrvatima u domovima naroda i Predsjedništvu BiH", stoji u saopćenju iz Čovićevog kabineta.

Kad krene pozivanje na vjeru i Boga onda znaj da je dogorilo do noktiju.
:lol:
u Zenici, neko groblje iz 1880te godine pa do neznam koje godine, hoce da revitaliziraju, da se moze obilazit, Katolicko groblje, a ovaj sere smutljivac i hostapler, ovo :-)
fasadu za crkvu, koja je godinama bila bez fasade, na Alipašinu platio "muslić" što bi rekli fašisti iz HDZa, jad i bijeda

u ratu sačuvane sve u Sarajevu i poslije rata izgrađene bar dvije za koje ja znam
tramvajtrojka

#13558 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by tramvajtrojka »

p206 wrote: 04/06/2022 22:29
Sanjarko wrote: 04/06/2022 17:16

u Zenici, neko groblje iz 1880te godine pa do neznam koje godine, hoce da revitaliziraju, da se moze obilazit, Katolicko groblje, a ovaj sere smutljivac i hostapler, ovo :-)
fasadu za crkvu, koja je godinama bila bez fasade, na Alipašinu platio "muslić" što bi rekli fašisti iz HDZa, jad i bijeda

u ratu sačuvane sve u Sarajevu i poslije rata izgrađene bar dvije za koje ja znam
nismo im vise muslici sad su skontali naziv muyguri da kao asocira na uyghure i njihovo zatvaranje u radne kampove novi nacin fašističke farbe nista novo od komsija i susjeda :run: :run:
BHCluster

#13559 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by BHCluster »

Izgeda da su ama bas sve u ovaj IZ udrobili, znac sve osim onog na cemu treba da pociva a to je pravo.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#13560 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by laserShow »

Ti si mali iskompleksirani dedo, koji sve manje ima kapaciteta za razmisljanje. Shvatam te, svi cemo doci u tovju fazu, no da ti napisem nesto dok sada mogu.

Ja apsolutno nemam nista protiv bilo koje zastave bilo gdje u BIH, sve dok zakonom nije zabranjena. Pa u pola zepca zastave vec 30 godina i niko od komsija ni ne pomislja da ih skine, ili nesto lose uradi onome ko je istu postavio. Njegov izbor, dok ne ugrozava komsiju, bujrum. Tako da ta tvoja umno bolesna teza da neko ima nesto protiv hrvata ili hrvatske zastave je nepotpuna, odnosno netacna. Bez razmišljanja nesto protiv imaju taboričad, bhs bot kampovi koji seru jedni na drugi iz ličnih interesa. No to je interesantna grupa koja bi prodala mater, a ne Bosnu i Hercegovinu, pa nisu relevantni za zaključke.

Eh sada, neko ko je protiv zastave, nije radi same zastave, ili radi toga sto je hrvatska. Protiv je jer u vlastitoj matici, državi Bosni i Hercegovini čij ste državljani, gdje ste "svoj na svome" i gdje nikada nećete biti stranac, ističete drugu, zamjensku državu, kačite njene simbole, bez simobla matice, Bosne i Hercegovine.

To pored nepoštivanja države pokazuje kakvi ste licemjeri. Ističete i identifikujete se sa zamjenskom državom, koju stavljate ispred Bosne i Hercegovine, gdje živite, radite, odrastate, ženite se i odgajate djecu, a na kraju umirete i tom zemljom bivate posipani, s nekom ideologijom koja će za vas uvijek biti strana, a i za koju ćete vi uvijek biti stranci. Da, za Hrvata iz Hrvatske, vi ćete uvijek biti Bosanac i Hercegovac.

Da su vaše namjere iskrene, pored zastave Hrvatske, tu bi bila i zastava tvoje države i matice, Bosne i Hercegovine, koja ti je dala (a i uzela) sve. Da je stalo do Bosne i Hercegovine, ne bi se sjedilo na dvije stolice.
belfy

#13561 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by belfy »

tandmand wrote: 04/06/2022 18:28 Ko mu je dozvolio da govori u ime Sejdića i Fincija?

Neka oni kažu ko je taj koji spriječava provedbu presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić i Finci protiv BiH".
Vjerovatno bi prstom uprli na Čovića.
U pismu je Čović ocijenio kako je, bez obzira na dobre namjere pojedinih njemačkih predstavnika, "prijedlog rezolucije postao jedan u nizu instrumenata radikalnih krugova u Bosni i Hercegovini koji se zalažu za neustavna rješenja i dominaciju nad Hrvatima kao najmalobrojnijem od tri konstitutivna naroda, ali i manjinama poput Židova i Roma".
Gdje su u prijedlogu HDZa, rješenja za ovu presudu "Sejdić i Finci protiv BiH".

Ako je Milan Sitarski negdje tu, molim da nam objasni ...
davno su se oni izjasnili o tome: https://www.klix.ba/vijesti/bih/hns-por ... /210908095
Novi_Nick

#13562 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Novi_Nick »

2. juni. 2022

SADRZAJ

1. STA SE ZAISTA DOGADJA SA IZBORNIM ZAKONOM - ZASTO SCHMIDT NE NAMECE FINANCIRANJE IZBORA

If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with "UNSUBSCRIBE" in the subject line.

1. STA SE ZAISTA DOGADJA SA IZBORNIM ZAKONOM - ZASTO SCHMIDT NE NAMECE FINANCIRANJE IZBORA

Pise: Dr. Muhamed Borogovac, ASA, MAAA

Boston, 31. maj 2022
Prvu stvar koju moramo znati je da kao suverena drzava mi, tj. nasi predstavnici u Institucijama BiH, odlucuju o svim bitnim stvarima o Bosni i Hercegovini, sto ukljucuje Ustav i zakone BiH.

Kada je u Daytonu normalan Ustav Republike BiH zamijenjen Daytonskim ustavom kojim je etnickim zajednicama dato pravo blokada drzave BiH, internacionalna zajednica je odlucila da uvede OHR koji ce kada je to neophodno, nametati odluke kojima se odblokira drzava BiH.
Dakle, funkcija bonskih ovlasti nije da Europa namece odluke u bilo cijem interesu, nego samo krajnja mjera, da se odblokira država kada se iscrpe sve mogucnosti donosenje odluke u institucijama drzave Bosne i Hercegovine.

ETO ZASTO SCHMIDT JOS NE MOZE DA NAMETNE ODLUKU O FINANCIRANJU IZBORA.

Naime, kada je rasisticki prijedlog izbornog zakona, koji je uoblicen tokom pregovora Covica i Izetbegovica i kojega su ova dvojica nazvali "elektorski model" u cilju promocije i prodaje narodu i poslanicima u PSBiH, prosao kroz Dom naroda, bilo im je jasno da taj prijedlog nema dovoljan broj glasova da prodje i kroz Predstavnicki dom.

Kako je to moguce, da taj zakon ima dovoljno glasova da prodje kroz Dom naroda, a nema da prodje kroz predstavnicki dom? Pa zato sto je to ustavni zakon, te za njegovu promjenu treba promijeniti i Ustav, tj. trebaju dvije trecine glasova u Predstavnickom domu. Te dvije trecine glasova postoje samo ako ce svi predstavnici iz SDA glasati zajedno sa predstavnicima iz RS i predstavnicima HDZ-a.

Da Bakir Izetbegovic nije izdajnik, da nam ne kopa jamu zajedno sa Covicem i Dodikom, tj. Hrvatskom i Srbijom, on bi u tome trenutku samo pustio da rasisticki prijedlog Izbornog zakona ode na glasanje u PREDSTAVNCKI DOM i da tamo glasanjem, legalno bude sahranjen.

TIME BI BILE ISCRPLJENE SVE MOGUCNOSTI ODLUCIVANJA U INSTITUCIJAMA BiH O TOM ZAKONU, PRIJEDLOG BI BIO MRTAV, I SCHMIDT BI MOGAO NAMETNUTI FINANCIRANJE IZBORA.

Medjutim, bez ikakve potrebe, Bakir Izetbegovic ispusta iz nasih ruku sudbinu tog prijedloga Izbornog zakona i manevrisanjem na Domu naroda on ga salje na Ustavni sud. Time je on postigao dvije stvari protiv Bosne i Hercegovine:

a) Povecao je sansu tome rasistickom prijedlogu da bude izglasan u Predstavnickom domu, jer postoji mogucnost da ce poneki predstavnik koji je do sada bio protiv, promijeniti odluku zbog presude Ustavnog suda.

b) Ako nista drugo produzio je zivot tome prijedlogu. Tako je vezao ruke Schmidt-u da nametne financiranje buduci da taj prijedlog jos nije potpuno sahranjen, jer se o njemu jos odlucuje u institucijama BiH.

Bakir Izetbegovic je nas smrtni neprijatelj. Nevjerovatno je lukav i tesko je obicnom covjeku proniknuti u sva njegova lukavstva, pogotovo ako covjek ne ocekuje toliku nemilosrdnost prema narodu koji mu je ukazao povjerenje.

A sto se tice poslanika PSBiH, oni ne smiju biti pokolebani Odlukom Ustavnog suda. Oni su duzni da glasaju prema svojoj savjesti, pogotovo kada imaju u vidu svu podlost koja se srucila na njih u cilju da ih izmanipulise i srusi nam drzavu, bez koje postajemo Palestinci u nepriznatim enklavama izmedju Velike Srbije i Velike Hrvatske.

ZAKLJUCAK: Poslanici Parlamenta BiH su duzni da obore ovaj nerpiteljski prijedlog Izbornog zakona, da bi dali vremena novim ljudima da poslije izbora nadju istinski demokratski Izborni zakon, koji ce takodjer biti u skladu sa Ustavom.
Truba

#13563 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

laserShow wrote: 05/06/2022 11:48
Ti si mali iskompleksirani dedo, koji sve manje ima kapaciteta za razmisljanje. Shvatam te, svi cemo doci u tovju fazu, no da ti napisem nesto dok sada mogu.

Ja apsolutno nemam nista protiv bilo koje zastave bilo gdje u BIH, sve dok zakonom nije zabranjena. Pa u pola zepca zastave vec 30 godina i niko od komsija ni ne pomislja da ih skine, ili nesto lose uradi onome ko je istu postavio. Njegov izbor, dok ne ugrozava komsiju, bujrum. Tako da ta tvoja umno bolesna teza da neko ima nesto protiv hrvata ili hrvatske zastave je nepotpuna, odnosno netacna. Bez razmišljanja nesto protiv imaju taboričad, bhs bot kampovi koji seru jedni na drugi iz ličnih interesa. No to je interesantna grupa koja bi prodala mater, a ne Bosnu i Hercegovinu, pa nisu relevantni za zaključke.

Eh sada, neko ko je protiv zastave, nije radi same zastave, ili radi toga sto je hrvatska. Protiv je jer u vlastitoj matici, državi Bosni i Hercegovini čij ste državljani, gdje ste "svoj na svome" i gdje nikada nećete biti stranac, ističete drugu, zamjensku državu, kačite njene simbole, bez simobla matice, Bosne i Hercegovine.

To pored nepoštivanja države pokazuje kakvi ste licemjeri. Ističete i identifikujete se sa zamjenskom državom, koju stavljate ispred Bosne i Hercegovine, gdje živite, radite, odrastate, ženite se i odgajate djecu, a na kraju umirete i tom zemljom bivate posipani, s nekom ideologijom koja će za vas uvijek biti strana, a i za koju ćete vi uvijek biti stranci. Da, za Hrvata iz Hrvatske, vi ćete uvijek biti Bosanac i Hercegovac.

Da su vaše namjere iskrene, pored zastave Hrvatske, tu bi bila i zastava tvoje države i matice, Bosne i Hercegovine, koja ti je dala (a i uzela) sve. Da je stalo do Bosne i Hercegovine, ne bi se sjedilo na dvije stolice.
Hahaha jasta jos u zepcu da skidaju
Mozda da skinu u selu kiseljak kraj zepca kod spomenika stradanja :oops:
Awakened

#13564 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Awakened »

Black swan wrote: 05/06/2022 15:12

Hahaha jasta jos u zepcu da skidaju
Mozda da skinu u selu kiseljak kraj zepca kod spomenika stradanja :oops:
Zaista je nekada bolje sutiti...
Volim Bosnu

#13565 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Volim Bosnu »

IZ se moze rijesiti samo u pakatu s ovlastima Doma naroda.Hrvatima treba dati IZ ali da vise nikad ne mogu blokirati Federaciju.Taj IZ nece nikad biti kako HDZ zeli,a to je teritorijalizacija, citaj legalizacije HVO istrebljenja BOSNJAKA,, O TOGA NEMA NISTA,,MI NIKAD NECEMO DOZVOLITI DA SE LEGALIZRAJU RATNA OSVAJANJA HRVATSKE OVDJE...Dobit mozete IZ tako da se u domu naroda drzavnog parlamenta biraju 3 clana predsjednistva,,,vi kazete nece RS to,,e pa onda krivite njih a ne nas,,hvalite Dodika i četnike pa eto ako ste dobro s četaljimaa eto neka pristano na ovo sta mi nudimo
ovo_malo_duse

#13566 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by ovo_malo_duse »

ovo_malo_duse wrote: 18/05/2022 07:12
Black swan wrote: 17/05/2022 22:42 https://avaz.ba/vijesti/bih/743291/amba ... eopravdana

ambasada-sad-odluka-hdz-a-da-blokira-finansiranje-izbora-je-neodgovorna-i-neopravdana

I sta cemo sad?
Budemo vidjeli, ovo je krsenje dirktnog obecanja koje su dali Amerima, malo ih je Zoki , ma sta malo Zoki i ih je navukao ko crtu sto smrce...

Ovo je nama ko kec na desteku, jer se UZP ogolio do kraja, izbori ce se izfinasirat ja vako ja nako a ako krenu sa samaoupravom to ce biti zadnji ekser, Partija ulazi u zavrsnu fazu i HDZ je krenuo All in sa 2 para u rukama..Buemo videli..
Da se ponovimo, Cirilicar je sa dva para odigrao all in al kurko ne moze dok se hadzijino ne samelje, ostalo je jos UZP da ceka zadnju kartu da vidi hocel mozda neki Full house navuci, al tesko, Ukri ubise ruje ko mraz paprike, Ujka Jo i UK ih znaju ko im je jedini pravi saveznik na blkanu, Bosanska djeca rastrkana po Europejskim parlamentima ocitala im lekciju iz lobiranja.
Cirilko se previse druzio sa Smrkom pa sjebo i ono malo uspjeha sto je Plenkovic imao u Briselu. Posto ce ispast iz svih kombinacija moze se jos ko Ljubic kandidovat za Hrvatsk Sabor. Mozda tu pobjedi...
BHCluster

#13567 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by BHCluster »

Komisija je utvrdila usklađenost s Ustavom BiH i pravnim sustavom BiH, ali ponovo nije podržala principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, čiji su predlagači zastupnici Adil Osmanović, Halid Genjac, Alma Čolo, Safet Softić, Nermin Mandra, Šemsudin Dedić, Šemsudin Mehmedović, Edin Mušić, Edita Đapo, Saša Magazinović, Nermin Nikšić, Zukan Helez, Mirjana Marinković-Lepić, Aida Baručija, Damir Arnaut, Predrag Kojović i Denis Zvizdić.
Chudnovato?!
Humljanin

#13568 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Humljanin »

....

Neznam zašto uporno lažete i širite dezinformacije.
Ne postoji državna institucija u hrvatskim mjestima u BiH gdje nema službene zastave BiH.
Ne računam matične urede u nekim pripizdinama na planinama jer ne znam situaciju u svakom selu u BiH. Ali sam uvjeren da iste stvari se događaju i u bošnjačkim sredinama.

Svaka iole bitnija i važnija institucija gdje se okuplja veći broj ljudi sasvim normalno okači i službenu zastavu BiH.

Šta se želi postići tim laganjem?

Image

I šta je sad izgovor kad vidiš da ispred glavnog trga u mostaru gdje zasjeda HNS stoji na jarbolu zastava BiH?
Sad ćemo nešto drugo naći kao izgovor?

Za razliku od Hrvatskog Doma Hercega Stjepana Kosače ispred kojega na jarbolu stoji i zastava hrvatskog naroda i zastava BiH ispred ulaza na Univerzitet Džemal Bijedić imaš na jarbolu samo ratnu zastavu Armije BiH. Nema službene državne zastave.

Evo ti pa pogledaj , treca slika po redu.
Trazio sam bolju sliku na internetu ali nisam nasao.

https://mbp.ks.gov.ba/aktuelno/novosti- ... bol-otpora
BHCluster

#13569 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by BHCluster »

Image

Sta kae tzv "Hrvatski Doma Herceg Stjepana Kosača" koji je to ime magicno dobio tamo neke 1994. a do tada bio Dom kulture. :oops:
Project Lucian

#13570 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Project Lucian »

Humljanin wrote: 07/06/2022 13:25

....

Neznam zašto uporno lažete i širite dezinformacije.
Ne postoji državna institucija u hrvatskim mjestima u BiH gdje nema službene zastave BiH.
Ne računam matične urede u nekim pripizdinama na planinama jer ne znam situaciju u svakom selu u BiH. Ali sam uvjeren da iste stvari se događaju i u bošnjačkim sredinama.

Svaka iole bitnija i važnija institucija gdje se okuplja veći broj ljudi sasvim normalno okači i službenu zastavu BiH.

Šta se želi postići tim laganjem?

Image

I šta je sad izgovor kad vidiš da ispred glavnog trga u mostaru gdje zasjeda HNS stoji na jarbolu zastava BiH?
Sad ćemo nešto drugo naći kao izgovor?

Za razliku od Hrvatskog Doma Hercega Stjepana Kosače ispred kojega na jarbolu stoji i zastava hrvatskog naroda i zastava BiH ispred ulaza na Univerzitet Džemal Bijedić imaš na jarbolu samo ratnu zastavu Armije BiH. Nema službene državne zastave.

Evo ti pa pogledaj , treca slika po redu.
Trazio sam bolju sliku na internetu ali nisam nasao.

https://mbp.ks.gov.ba/aktuelno/novosti- ... bol-otpora
Mene interesuje zašto isticanje Hrvatske zastave, zar Hrvati u BiH nemaju svojju neku zastavu. Dal Bošnjaci u svojim mjestima u Hrvatskoj smiju isticati zastavu BiH ili zastavu sa Ljiljanima?
Truba

#13571 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

bolan to je zastava hrvatskog naroda u bih

evo dani hrvata u crnoj gori
https://skalaradio.com/podignute-zastav ... rnoj-gori/

evo zastava hrvata u srbiji

https://hr.wikipedia.org/wiki/Zastava_Hrvata_u_Srbiji
BHCluster

#13572 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by BHCluster »

Podizati zastave antiustavne tvorevine a onda se krit iza naroda, stvarno junacki. :oops:
BHCluster

#13573 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by BHCluster »

Project Lucian wrote: 07/06/2022 14:05
Mene interesuje zašto isticanje Hrvatske zastave, zar Hrvati u BiH nemaju svojju neku zastavu. Dal Bošnjaci u svojim mjestima u Hrvatskoj smiju isticati zastavu BiH ili zastavu sa Ljiljanima?
Smiju jer je to zakonom definisano.

https://radio-mreznica.hr/zastava-bosnj ... ne-vojnic/
Humljanin

#13574 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Humljanin »

BHCluster wrote: 07/06/2022 14:04 Image

Sta kae tzv "Hrvatski Doma Herceg Stjepana Kosača" koji je to ime magicno dobio tamo neke 1994. a do tada bio Dom kulture. :oops:
Neki su magično dobili ime tamo neke 1993. pa šta sad?

Šta ti smeta naziv Hrvatski Dom Herceg Stjepan Kosača?
Smeta ti herceg Stjepan Kosača ili ono "hrvatski"?
Kako meni ne smeta npr "bošnjački dom kulture" i slično?

P.s. Za tvoju informaciju, sagrađen je na crkvenom zemljištu i od kamena koji je bio dovučen za gradnju katedrale, tako da...
pinkman

#13575 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by pinkman »

BHCluster wrote: 07/06/2022 14:38
Project Lucian wrote: 07/06/2022 14:05
Smiju jer je to zakonom definisano.

https://radio-mreznica.hr/zastava-bosnj ... ne-vojnic/
Bosnjaci bi trebali naci drugu zastavu jer ovako zastava sa ljiljanima ispada zastava Bosnjaka, a ne bivsa zastava Bosne i Hercegovine (i RBIH i BIH) dok je VP nije ukinuo :)
Post Reply