ja, I???? suzdrzat cu se da ti odgovorim, ocigledno ne kontas, jer moc moderatora ti daje da si u pravu....pozdravBenq wrote: ↑04/06/2022 10:17Kad pomislis da si sve vidio na forumima, dodje balon i pukne ovu nebulozu.. Koji to operater na svijetu garantuje za wifi mrezu? Evo odgovor - NIJEDAN. Jedna Njemacka, koja moze sta god hoce, pruza usluge KABLOVSKIM putem, wifi ih ne interesuje, jer ta komponentna dolazi u modemu i ne moze se izbjeci.
Stvarno kako vam ne dosadi stalno o wifi-u pisati na svim temama operatera. Milion puta napisano zasto se ne garantuje za wifi, ima forumasa koji su kupili svoju opremu kako bi pojacali wifi signal u stanu/kuci, jer je objektivno wifi koji dolazi u modemima los, i nije dovoljan za pokrivanje citave kuce ili stana sa vise soba. Taj wifi moze pokriti jednu-dvije prostorije i to opet zavisi od zidova i strukture stana/kuce. Da je obratno, ne bi postojali routeri, extenderi, mesh-evi.. vec bi se sve oslanjalo na wifi koji emituje modem od operatera.
Telemach BH
Moderator: Benq
-
mali_balon
#12601 Re: Telemach BH
- Benq
#12602 Re: Telemach BH
Slobodno odgovori, naravno bez psovki i vrijedjanja, jer to "suzdrzat cu se da ti odgovorim" znaci da sam u pravu a ti bi psovaomali_balon wrote: ↑04/06/2022 10:31 ja, I???? suzdrzat cu se da ti odgovorim, ocigledno ne kontas, jer moc moderatora ti daje da si u pravu....pozdrav
- REDDEVILS
#12603 Re: Telemach BH
Evo ruter polovan 10 KM i nece biti WI-FI prekida
https://www.olx.ba/artikal/48275316/tp- ... r-150mbps/
-
mali_balon
#12604 Re: Telemach BH
Benq wrote: ↑04/06/2022 10:38Slobodno odgovori, naravno bez psovki i vrijedjanja, jer to "suzdrzat cu se da ti odgovorim" znaci da sam u pravu a ti bi psovaomali_balon wrote: ↑04/06/2022 10:31 ja, I???? suzdrzat cu se da ti odgovorim, ocigledno ne kontas, jer moc moderatora ti daje da si u pravu....pozdrav. Mozda ima nesto sto sam propustio, pa reci sta nije jasno da ti pomognem da razumijes. Zdrava konverzacija je uvijek dobro dosla.
kako god....evo da pojasnim po 10000 put nije problem da se iz zida kablom dodje do modema, koji daje wifi signal I kojeg ima, problem.je u konstantnom prekidanju wifi signala, tj imas 5min wifi odjednom prekine pa opet povezuje, tj puca wifi konekcija svakih 5min....
punica ima onaj d3 uredjaj i posebno router ona nema problema wifi pici bez problema I ja dok sam.imao d3 i router imao wifi bez problema...
drugi problem je sto osoblje telemaha taj problem wifi konekcije ne spomene pri prodaji paketa, dakle neki Fer odnos prema potrosacu, pa kaze nema wifi ako hocete wifi kupite to I to itd itd.......ali jebes Fer....
- Benq
#12605 Re: Telemach BH
Tako nekako, sve ce dati bolji efekat od modema u koji je ugradjen wifi. WiFi Mesh (bilo koji) ili router sa externom antenom daju odlican rezultat.REDDEVILS wrote: ↑04/06/2022 10:43 Evo ruter polovan 10 KM i nece biti WI-FI prekida![]()
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#12606 Re: Telemach BH
Tačno mi nije jasno kako možete biti dosadni sa tim WiFi signalom?
Evo ni ja ne koristim LAN kabal, sve ide preko WiFi signala osim TVa zbog EON aplikacije. I nikad nije bilo problema sa jačinom signala. Ako je i bilo prekida to se rješavalo pozivom, porukom telemach operateru i to je to.
Evo ni ja ne koristim LAN kabal, sve ide preko WiFi signala osim TVa zbog EON aplikacije. I nikad nije bilo problema sa jačinom signala. Ako je i bilo prekida to se rješavalo pozivom, porukom telemach operateru i to je to.
- Benq
#12607 Re: Telemach BH
Drago mi je da si sad objasnio kako treba. Vidi ovako, ako imas problem sa wifi konekcijom koja puca, a ti se nalazis u dometu modema koji emituje wifi mrezu, zali se, trazi da se izvrse detaljne provjere, da se zamijeni modem ako treba, znaci ovo navedeno se odnosi iskljucivo na prekid wifi signala, ne i na brzinu. Nijedan operater ti nece garantovat za wifi ako on uredno radi u svom dometu i nema prekida, a ti zelis nesto extra, eh u tom slucaju ti treba neki dodatni router, mesh.. nadam se da si shvatio poentu.mali_balon wrote: ↑04/06/2022 10:45 kako god....evo da pojasnim po 10000 put nije problem da se iz zida kablom dodje do modema, koji daje wifi signal I kojeg ima, problem.je u konstantnom prekidanju wifi signala, tj imas 5min wifi odjednom prekine pa opet povezuje, tj puca wifi konekcija svakih 5min....
punica ima onaj d3 uredjaj i posebno router ona nema problema wifi pici bez problema I ja dok sam.imao d3 i router imao wifi bez problema...
drugi problem je sto osoblje telemaha taj problem wifi konekcije ne spomene pri prodaji paketa, dakle neki Fer odnos prema potrosacu, pa kaze nema wifi ako hocete wifi kupite to I to itd itd.......ali jebes Fer....
Telemach, Telecom, Logosoft.. svi oni su kablovski operateri i pruzaju usluge putem kabla, za wifi niko ne garantuje, zato ga i ne pominju, pa cak ni onaj operater koji dodje i montira ti antenu za wifi internet, i tu utjecu vremenski uslovi, nekad ces imati punu brzinu, a naleti neko nevrijeme i nemas skoro nista, visok ping itd..
Usput, D3 uredjaj je resiver putem kojeg pratis digitalne kanale, ne znam sta ce on u ovoj prici.
-
mali_balon
#12608 Re: Telemach BH
uz d3 su dolazili router zato ih pominjem, mogli su I sad tako uraditi, ili kazati..modem nema wifi morate kupiti itd itd......a ne usutiti se I ono nije do nas mi ne garantujemo, sjedim 2m od modema, zvao oni nesta podesavali ali dzaba sve ili ne kontaju ili nece da kontaju.....Benq wrote: ↑04/06/2022 10:57Drago mi je da si sad objasnio kako treba. Vidi ovako, ako imas problem sa wifi konekcijom koja puca, a ti se nalazis u dometu modema koji emituje wifi mrezu, zali se, trazi da se izvrse detaljne provjere, da se zamijeni modem ako treba, znaci ovo navedeno se odnosi iskljucivo na prekid wifi signala, ne i na brzinu. Nijedan operater ti nece garantovat za wifi ako on uredno radi u svom dometu i nema prekida, a ti zelis nesto extra, eh u tom slucaju ti treba neki dodatni router, mesh.. nadam se da si shvatio poentu.mali_balon wrote: ↑04/06/2022 10:45 kako god....evo da pojasnim po 10000 put nije problem da se iz zida kablom dodje do modema, koji daje wifi signal I kojeg ima, problem.je u konstantnom prekidanju wifi signala, tj imas 5min wifi odjednom prekine pa opet povezuje, tj puca wifi konekcija svakih 5min....
Telemach, Telecom, Logosoft.. svi oni su kablovski operateri i pruzaju usluge putem kabla, za wifi niko ne garantuje, zato ga i ne pominju, pa cak ni onaj operater koji dodje i montira ti antenu za wifi internet, i tu utjecu vremenski uslovi, nekad ces imati punu brzinu, a naleti neko nevrijeme i nemas skoro nista, visok ping itd..
Usput, D3 uredjaj je resiver putem kojeg pratis digitalne kanale, ne znam sta ce on u ovoj prici.
kako sam rekao strpit cu se 2g u tom ce valjda u Telekomu poboljsati uslugu pa preci opet kod njih...I tako u krug
- Telemach
#12609 Re: Telemach BH
Pozdrav @mali_balon,mali_balon wrote: ↑04/06/2022 11:04 uz d3 su dolazili router zato ih pominjem, mogli su I sad tako uraditi, ili kazati..modem nema wifi morate kupiti itd itd......a ne usutiti se I ono nije do nas mi ne garantujemo, sjedim 2m od modema, zvao oni nesta podesavali ali dzaba sve ili ne kontaju ili nece da kontaju.....
kako sam rekao strpit cu se 2g u tom ce valjda uhljebi u Telekomu poboljsati uslugu pa preci opet kod njih...I tako u krug
Pružili smo Vam podršku kroz sistem. WiFi parametri su uredno podešeni i svi uređaji koji su spojeni na WiFi mreže se nalaze u odličnom dometu. Primjetili smo da u blizini postoji LG TV uređaj na kojem je aktivirana usluga Direct WiFi koja može dovesti do ometanja WiFi signala i prekida u konekciji, te Vas molimo da navedenu opciju onemogućite u postavkama Vašeg LG TV uređaja.
- Benq
#12610 Re: Telemach BH
Vjerovatno mislis na router koji su davali u poceku na koristenje, isti kao na linku koji je postavio @REDDEVILS ? Ako da, to su stari routeri sa kojima vise nijedan operater ne radi, bar koliko znam. Imas novijih, istog proizvodjaca, ali ga trebas nabaviti sam.mali_balon wrote: ↑04/06/2022 11:04 uz d3 su dolazili router zato ih pominjem, mogli su I sad tako uraditi, ili kazati..modem nema wifi morate kupiti itd itd......a ne usutiti se I ono nije do nas mi ne garantujemo, sjedim 2m od modema, zvao oni nesta podesavali ali dzaba sve ili ne kontaju ili nece da kontaju.....
kako sam rekao strpit cu se 2g u tom ce valjda u Telekomu poboljsati uslugu pa preci opet kod njih...I tako u krug
Opet kazem, nisu se usutili, nego su kablovski operater koji ne prodaje wifi internet, vec pruzaju brzinu do modema, a na koji ce se nacin dalje koristit, to ostaje na korisniku da odluci, sta i kako mu treba u kuci.
Da sumiramo, predji ti kod drugog, to ti niko ne brani, za svoje pare trazi gdje ce ti biti bolje, samo jedno zapamti, a spomenut ces me ako predjes bilo gdje, kod svakog je ista situacija sa wifi mrezom na modemu. Ako ti puca konekcija, pisi Telemachu u PP, neka rjesavaju.
EDIT: Usput, nije vezano za tvoj slucaj, ali kad rece "sjedim 2m od modema", tako meni drug rece, kaze evo me pored modema, nema ni 5 metara, prekida mi wifi, ja njemu podesavanja ovakva, onakva.. nista ne prolazi, ljut on ko puska. Dodjem kod njega poslije par dana, i meni wifi prekida, pitam gdje je modem, kaze "pa evo ga tu, nema ni 5m" i provede me kroz sobu i hodnik.. Jeste modem bio 5m, ali izmedju njega i modema 2 debela zida...
-
kakaljin
#12611 Re: Telemach BH
Problem je kod vecine korisnika sto se modem stavi u blizini prvog tv u dnevni boravak i samo se za druge tv-e odatle provede coax kabl.Benq wrote: ↑04/06/2022 11:13Vjerovatno mislis na router koji su davali u poceku na koristenje, isti kao na linku koji je postavio @REDDEVILS ? Ako da, to su stari routeri sa kojima vise nijedan operater ne radi, bar koliko znam. Imas novijih, istog proizvodjaca, ali ga trebas nabaviti sam.mali_balon wrote: ↑04/06/2022 11:04 uz d3 su dolazili router zato ih pominjem, mogli su I sad tako uraditi, ili kazati..modem nema wifi morate kupiti itd itd......a ne usutiti se I ono nije do nas mi ne garantujemo, sjedim 2m od modema, zvao oni nesta podesavali ali dzaba sve ili ne kontaju ili nece da kontaju.....
Opet kazem, nisu se usutili, nego su kablovski operater koji ne prodaje wifi internet, vec pruzaju brzinu do modema, a na koji ce se nacin dalje koristit, to ostaje na korisniku da odluci, sta i kako mu treba u kuci.
Da sumiramo, predji ti kod drugog, to ti niko ne brani, za svoje pare trazi gdje ce ti biti bolje, samo jedno zapamti, a spomenut ces me ako predjes bilo gdje, kod svakog je ista situacija sa wifi mrezom na modemu. Ako ti puca konekcija, pisi Telemachu u PP, neka rjesavaju.
EDIT: Usput, nije vezano za tvoj slucaj, ali kad rece "sjedim 2m od modema", tako meni drug rece, kaze evo me pored modema, nema ni 5 metara, prekida mi wifi, ja njemu podesavanja ovakva, onakva.. nista ne prolazi, ljut on ko puska. Dodjem kod njega poslije par dana, i meni wifi prekida, pitam gdje je modem, kaze "pa evo ga tu, nema ni 5m" i provede me kroz sobu i hodnik.. Jeste modem bio 5m, ali izmedju njega i modema 2 debela zida...
Rijetki korisnici postave modem tako da im bude u sredini stana i da koliko toliko moze pokriti veci dio stana. Naravno zidovi i sve to uticu, ali kada se unaprijed razmislja i spremi instalacija puno bolje sve izgleda. Dosta je i do montera koji hoce na sto laksi nacin da to sve odrade i da odu samo da puste uslugu i da ona u tom trenutku radi.
Evo ti moj primjer, ja sam sve sam pripremio prije uvodjenja optike bhtelecoma gdje ce mi modem stajati, pozicionirao sam ga u hodniku u centru stana i odatle proveo utp kablove gdje ce mi biti tv i proveo jos utp kablova da i mrezu za internet imam sa kablovima ako zatreba. I kada su mi uveli optiku i postavili modem samo smo spojili sve kablove i pustili uslugu. WIFI mi radi bez ikakvih problema, a kada su dosle vece brzine donjeli su mi dodatni modem koji je na istom mjestu i imam wifi kako treba i sve radi bez prekorno.
Tako da govorim da nekada treba unaprijed razmisljati i da se pripremi da imas uslugu kkako treba i da se mora malo sa monterima pricati i dogovarati a ne samo ih pustiti da sami odrade to.
Savku ovu preporuku koju sam rekao prijateljima koji imaju telemach su zadovoljni i nemaju problema sa wifi signalom u kucama i stanovima.
- Benq
#12612 Re: Telemach BH
To je to, ali nazalost vecina je tehnicki nepismena, ili ne znaju dovoljno, a najgori su oni koji misle da znaju a veze nemaju, e kod njih prvo idu psovke, vrijedjanja, prijetnje raskidom ugovora itd.. a da mu nesto objasnis, ma nema sanse, odmah si prevarant, lopov.. znas vec i sam cega sve ima.kakaljin wrote: ↑04/06/2022 11:49
Rijetki korisnici postave modem tako da im bude u sredini stana i da koliko toliko moze pokriti veci dio stana. Naravno zidovi i sve to uticu, ali kada se unaprijed razmislja i spremi instalacija puno bolje sve izgleda. Dosta je i do montera koji hoce na sto laksi nacin da to sve odrade i da odu samo da puste uslugu i da ona u tom trenutku radi.
Evo ti moj primjer, ja sam sve sam pripremio prije uvodjenja optike bhtelecoma gdje ce mi modem stajati, pozicionirao sam ga u hodniku u centru stana i odatle proveo utp kablove gdje ce mi biti tv i proveo jos utp kablova da i mrezu za internet imam sa kablovima ako zatreba. I kada su mi uveli optiku i postavili modem samo smo spojili sve kablove i pustili uslugu. WIFI mi radi bez ikakvih problema, a kada su dosle vece brzine donjeli su mi dodatni modem koji je na istom mjestu i imam wifi kako treba i sve radi bez prekorno.
Sa druge strane imas montere koji imaju hrpu naloga za prikljucenje usluge, i rijetki su oni koji hoce to odradit kako treba, nego spoje sve kod tv-a, pa dalje razvlace kablove po sobama. Bas to sto si i ti sada napisao, ali koliko je do njih, toliko je i do korisnika koji su u tom momentu u blizini modema dok monter spaja opremu, spoje se u tom trenutku na wifi i kazu da je sve ok, a kasnije kad se udalji, belaj
A znas sta je jos tuznije, sve ovo sto smo mi napisali sada, bice zaboravljeno cim se predje na novu stranicu, i opet ce doci neki padobranac da se zali na istu stvar, umjesto da malo procita i edukuje se..
-
damirc_sa
#12613 Re: Telemach BH
Ko sada prenosi ovu Ligu nacija, vidim sinoc da je trebalo biti par utakmica na SK ali su bile zatamnjene, je li Liga nacija sada na Arenama?
- Benq
-
markopd
#12615 Re: Telemach BH
Prenose oba kanala,ali sve zavisi od države do države.Za BiH i Srbiju prava ima Arenasport,a za Hrvatsku Sportklub i ovo je ključna rečenica u svemu.Utakmice su zatamnjene kod nas na SK,jer su ti kanali Sportkluba isti za sve države,ne postoje odvojene verzije za svaku državu osim SK1 koji ima srbijansku,bosansku i hrvatsku verziju kanala.Jednostavno se ne isplati uvoditi dodatne verzije za kanale koji 90% dana vrte promo najave.Puno je lakše samo blokirati kanal tokom takvih situacija,a postupak je sasvim opravdan i legitiman jer se radi o regionalnim verzijama.SK 1 BiH ne može nikako biti blokiran,dok svi ostali kanali iz paketa SK za sada mogu.
Slična situacija je bila prije 3-4 godine,kada je srijedom utakmica koja bude na Novoj BH bila blokirana na Arenasport kanalu u slučaju kada RTS nije prenosio istu utakmicu kao Nova BH.
-
damirc_sa
#12616 Re: Telemach BH
Ko ima najbolju i najpovoljniju ponudu interneta. Ovo se ne isplati vise placati Telemachu 70-80-90 KM za pakete kad je sve sto nas interesuje ili zatamnjeno ili ne postoji u ponudi.
Najbolje je naci kakav fin internet i uzeti IPTV i nek se oni puse sa svojim zadrugama i turskim sapunicama.
Das im godisnje skoro 1000 KM za uslugu, a zauzvrat dobijes kanale na kojima ne mozes pogledati ni JEDNU JEDINU ozbiljnu utakmicu
Najbolje je naci kakav fin internet i uzeti IPTV i nek se oni puse sa svojim zadrugama i turskim sapunicama.
Das im godisnje skoro 1000 KM za uslugu, a zauzvrat dobijes kanale na kojima ne mozes pogledati ni JEDNU JEDINU ozbiljnu utakmicu
- Benq
#12617 Re: Telemach BH
Imamo temu za uporedjivanje operatera pa mozes tamo pitati.
-
jarobot
#12618 Re: Telemach BH
Nemaš povoljnog interneta u BiH.damirc_sa wrote: ↑04/06/2022 12:43 Ko ima najbolju i najpovoljniju ponudu interneta. Ovo se ne isplati vise placati Telemachu 70-80-90 KM za pakete kad je sve sto nas interesuje ili zatamnjeno ili ne postoji u ponudi.
Sam internet se ne isplati. Konkurencija 10/1 intrenet 30 km . E sad ako 10/1 zadovoljava potrebe do tebe je ,ima i 5/05 za 19 km ali ....
Najjeftiniji sa dobrum netom 200/10 eon duo light 48 km
- shape of despair
#12619 Re: Telemach BH
Ja sam prešao sa eon full na eon light duo i to je najbolja odluka koju sam donio. Ja zadovoljan, zadovoljan i telemach jer sam ipak ostao njihov korisnik.jarobot wrote: ↑04/06/2022 12:56Nemaš povoljnog interneta u BiH.damirc_sa wrote: ↑04/06/2022 12:43 Ko ima najbolju i najpovoljniju ponudu interneta. Ovo se ne isplati vise placati Telemachu 70-80-90 KM za pakete kad je sve sto nas interesuje ili zatamnjeno ili ne postoji u ponudi.
Sam internet se ne isplati. Konkurencija 10/1 intrenet 30 km . E sad ako 10/1 zadovoljava potrebe do tebe je ,ima i 5/05 za 19 km ali ....
Najjeftiniji sa dobrum netom 200/10 eon duo light 48 km
Internet 200/10 taman, i da je 1000/100 neznači ništa. Kanali za moje potrebe taman, ima EON aplikacija preko koje sve vraćam unazad i premotavam kako hoću. Jesam na početku prelaska "imao" problema sa wifi konekcijom ali je bilo do mog telefona kojem očito smeta upaljen bluetooth jer mu ometa wifi
-
jarobot
#12620 Re: Telemach BH
18 km poštom bez dezinformacija molimREDDEVILS wrote: ↑04/06/2022 10:43 Evo ruter polovan 10 KM i nece biti WI-FI prekida![]()
-
mali_balon
#12621 Re: Telemach BH
jedino da zadjem po komsiluku, ja nemam LG...ne bitno....I hvala na podesavanju parametaraTelemach wrote: ↑04/06/2022 11:09Pozdrav @mali_balon,mali_balon wrote: ↑04/06/2022 11:04 uz d3 su dolazili router zato ih pominjem, mogli su I sad tako uraditi, ili kazati..modem nema wifi morate kupiti itd itd......a ne usutiti se I ono nije do nas mi ne garantujemo, sjedim 2m od modema, zvao oni nesta podesavali ali dzaba sve ili ne kontaju ili nece da kontaju.....
kako sam rekao strpit cu se 2g u tom ce valjda uhljebi u Telekomu poboljsati uslugu pa preci opet kod njih...I tako u krug
Pružili smo Vam podršku kroz sistem. WiFi parametri su uredno podešeni i svi uređaji koji su spojeni na WiFi mreže se nalaze u odličnom dometu. Primjetili smo da u blizini postoji LG TV uređaj na kojem je aktivirana usluga Direct WiFi koja može dovesti do ometanja WiFi signala i prekida u konekciji, te Vas molimo da navedenu opciju onemogućite u postavkama Vašeg LG TV uređaja.
- Telemach
#12622 Re: Telemach BH
Pozdrav @mali_balon,mali_balon wrote: ↑04/06/2022 15:28 jedino da zadjem po komsiluku, ja nemam LG...ne bitno....I hvala na podesavanju parametara
Nema na čemu. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
-
adsubzero
#12623 Re: Telemach BH
Kako ukinuti EON experience update? Opasno smara, prekida me u gledanju svakih 15 minuta, a nece da prodje vjerovatno zbog nedostatka prostora. Imam KODI instaliran i zadnja opcija mi je njega da brisem zbog svih postavki...
- crnivrag
#12624 Re: Telemach BH
Nikako, to ti je update za EON aplikaciju koji mora zauzeti određenu memoriju, i bez njega EON aplikacija neće raditi kako treba, niti će ti iko pružati podršku zato što ti odbijaš da se EON aplikacije i procesi updatuju i rade kako treba na uštrb vlastitih aplikacija.
-
adsubzero
#12625 Re: Telemach BH
Nije valjda krucijalni update? Radi sve i bez njega?? Htio bih da odgodim neko vrijeme, to je sve.crnivrag wrote: ↑05/06/2022 13:25Nikako, to ti je update za EON aplikaciju koji mora zauzeti određenu memoriju, i bez njega EON aplikacija neće raditi kako treba, niti će ti iko pružati podršku zato što ti odbijaš da se EON aplikacije i procesi updatuju i rade kako treba na uštrb vlastitih aplikacija.