Telemach BH
Moderator: Benq
- Altsa
#12576 Re: Telemach BH
Ja u potpunosti razumijem situaciju u kojoj se nasla Telemach i oni tu ne mogu nista. Medutim nakon sto je SK izgubio sve sto valja od sporta, a veliki broj korisnika je taj isti SK privukao ka Telemachu zaista je nevjerojatno da Telemach nije nista uradio da se "iskupi" korisnicima i uvede nesto sto ce makar malo ublaziti sve stvari vezane za srozavanje SK. Da li je to spustnje cijene ili nesto drugo nije da ja odlucujem. Znaci ne profesionalizam i nebriga za svojim korisnicima je ocita.
Zasto se SK ne izbaci u potpunosti iz programske seme. Nikakva korist od njega jer se nema vise nista iole kvalitetno pogledati, a za te pare sto se njima placa se sigurno moze nesto kvalitetno uvrstiti u programsku semu.
Zasto se SK ne izbaci u potpunosti iz programske seme. Nikakva korist od njega jer se nema vise nista iole kvalitetno pogledati, a za te pare sto se njima placa se sigurno moze nesto kvalitetno uvrstiti u programsku semu.
- shape of despair
#12577 Re: Telemach BH
Za ovo ne iskupljivanje su krivi korisnici. Ako se niko ne pobuni ili se pobuni mali broj korisnika, treba samo sačekati da se bura stiša i ići dalje kao da ništa nije bilo.Altsa wrote: ↑03/06/2022 09:23 Ja u potpunosti razumijem situaciju u kojoj se nasla Telemach i oni tu ne mogu nista. Medutim nakon sto je SK izgubio sve sto valja od sporta, a veliki broj korisnika je taj isti SK privukao ka Telemachu zaista je nevjerojatno da Telemach nije nista uradio da se "iskupi" korisnicima i uvede nesto sto ce makar malo ublaziti sve stvari vezane za srozavanje SK. Da li je to spustnje cijene ili nesto drugo nije da ja odlucujem. Znaci ne profesionalizam i nebriga za svojim korisnicima je ocita.
Zasto se SK ne izbaci u potpunosti iz programske seme. Nikakva korist od njega jer se nema vise nista iole kvalitetno pogledati.
Tako nam je u svemu, ali svemu, npr. akcize, poskupljelja...... odnosno u svim segmentima društva i događanja. Zato smo tu gdje jesmo, krađa, lopovluk..... malo raja digne galamu i prelazi se na novu temu.
Mi smo samo sebi krivi jebi ga. Ovdje na forumu seremo i realno nam je to domet što se nekih stvari tiče, meni prvom
-
laik1981
#12578 Re: Telemach BH
E cuj da se neko pobuni.. Kakva ba pobuna? Vidis da se, cim krene neka kritika, jave "advokati" i nicim izazvani krenu sa gusenjem kritike.. On je zadovoljan, a tebe treba biti sramota sto si nezadovoljan i trazis vise..
I da, u pravu si.. Taj instikt nas prati u svim sferama zivota..
-
photo&video
#12579 Re: Telemach BH
Kako kazu, sve se u zivotu vraca. Godinama su ucjenjivali druge opetatere sa sport klubovima, pa kad su i dozvolili onda su oformili nove kanale da ih opet zeznu. Sada se to sve vratilo ko bumerang. Kod nas ne postoji zdrava konkurencija, svi gledaju samo kako ce koga navuci i izraditi. A mi u BiH smo generalno totalno ubijeni u pojam jer niko u drugim drzavama ne bi dozvolio ovo sto mi dozvoljavamo nasim “elitama” da rade. Tako da se ta letargicnost jednostavno prenijela i na ovu sferu zivota. Ja razumijem da neko ne gleda sport i da ga ne interesuje, ali isto tako taj neko mora da razumije da je sport jedino sto mene interesuje na TV. Ne interesuju me ni serije, sapunice, pinkovi, reality… za filmove ima drugi nacin gledanja.
Ugovor mi istice za nekih 6 mjeseci, zivo me interesuje sta ce se promijeniti ili nece u tom periodu i sta ce uraditi da zadrze korisnika. Iz ove perspektive to moze biti jedino smanjenje racuna 24 mjeseca da bi taj novac mogao usmjeriti na trazenje nekih iptv lista gdje ima sport.
Ugovor mi istice za nekih 6 mjeseci, zivo me interesuje sta ce se promijeniti ili nece u tom periodu i sta ce uraditi da zadrze korisnika. Iz ove perspektive to moze biti jedino smanjenje racuna 24 mjeseca da bi taj novac mogao usmjeriti na trazenje nekih iptv lista gdje ima sport.
-
kuchibaba
#12580 Re: Telemach BH
Bravo. Iako sam i sam pogođen nedostatkom sportskih kanala, nekako volim kad stara dobra pravda napokon dođe i zakuca na vrata. Nakon dužeg "vaganja", teška srca, otišao sam sa BH Telecoma jer su ovi jazavci uništili konkurenciju i osakatili sportsku ponudu drugih operatera. Sad kada im se to vratilo napravit ću isto samo u suprotnom smjeru i ovaj put ne teška srca nego sa zadovoljstvom!photo&video wrote: ↑03/06/2022 10:55 Kako kazu, sve se u zivotu vraca. Godinama su ucjenjivali druge opetatere sa sport klubovima, pa kad su i dozvolili onda su oformili nove kanale da ih opet zeznu. Sada se to sve vratilo ko bumerang. Kod nas ne postoji zdrava konkurencija, svi gledaju samo kako ce koga navuci i izraditi. A mi u BiH smo generalno totalno ubijeni u pojam jer niko u drugim drzavama ne bi dozvolio ovo sto mi dozvoljavamo nasim “elitama” da rade. Tako da se ta letargicnost jednostavno prenijela i na ovu sferu zivota. Ja razumijem da neko ne gleda sport i da ga ne interesuje, ali isto tako taj neko mora da razumije da je sport jedino sto mene interesuje na TV. Ne interesuju me ni serije, sapunice, pinkovi, reality… za filmove ima drugi nacin gledanja.
- Tiger 033
#12581 Re: Telemach BH
NE prijetim...meni npr. ugovor ističe sad u 8 mjesecu...dobro će se trebati potruditi sa ponudom da ostanem na Telemach-u...photo&video wrote: ↑03/06/2022 10:55 da bi taj novac mogao usmjeriti na trazenje nekih iptv lista gdje ima sport.
- tramvajtrojka
#12582 Re: Telemach BH
a ti isti su u neka druga vremena kacili reklame samo najbolji sport na telemachu , jel vam krivo o vi korisnici drugih operatera jer mi imamo sve , pa kad se sjetim kolika je radost bila tih istih osoba kad se uvela nova sport pa likovanja e jesmo vas nalevatili i na kraju karma je čudolaik1981 wrote: ↑03/06/2022 10:44 E cuj da se neko pobuni.. Kakva ba pobuna? Vidis da se, cim krene neka kritika, jave "advokati" i nicim izazvani krenu sa gusenjem kritike.. On je zadovoljan, a tebe treba biti sramota sto si nezadovoljan i trazis vise..
- diablobih
#12583 Re: Telemach BH
Formula i NHL je ostalo, jedino vrijedno sto se tice licno mene.Altsa wrote: ↑03/06/2022 09:23 Ja u potpunosti razumijem situaciju u kojoj se nasla Telemach i oni tu ne mogu nista. Medutim nakon sto je SK izgubio sve sto valja od sporta, a veliki broj korisnika je taj isti SK privukao ka Telemachu zaista je nevjerojatno da Telemach nije nista uradio da se "iskupi" korisnicima i uvede nesto sto ce makar malo ublaziti sve stvari vezane za srozavanje SK. Da li je to spustnje cijene ili nesto drugo nije da ja odlucujem. Znaci ne profesionalizam i nebriga za svojim korisnicima je ocita.
-
probook
#12584 Re: Telemach BH
Ja nisam zadovoljan, ali javicu se svaki put kad ljudi pisu ocite gluposti (zasto je zatamnjeno, gdje cu veceras gledati, itd.). Morali bi smanjiti cijenu ili uvesti samo internet paket po jeftinoj cijeni.laik1981 wrote: ↑03/06/2022 10:44 E cuj da se neko pobuni.. Kakva ba pobuna? Vidis da se, cim krene neka kritika, jave "advokati" i nicim izazvani krenu sa gusenjem kritike.. On je zadovoljan, a tebe treba biti sramota sto si nezadovoljan i trazis vise..
- shape of despair
#12585 Re: Telemach BH
@Telemach
Eon app ma tv uredaju,povezano kablom, i dalje ne rade Stingray radio kanali,samo domaci. Ovome ima barem mjesec dana
Eon app ma tv uredaju,povezano kablom, i dalje ne rade Stingray radio kanali,samo domaci. Ovome ima barem mjesec dana
- Telemach
#12586 Re: Telemach BH
Pozdrav @shape of despair,shape of despair wrote: ↑03/06/2022 21:26 @Telemach
Trenutno koristite EON Light Duo paket u koji je uključen Start digitalni programski paket TV i radio kanala. Stingray Music radio kanali su dio Osnovnog digitalnog paketa TV i radio kanala. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
- branimir stulic
#12587 Re: Telemach BH
Varate nas varate...necu da kazem neku tezu rijec. Prvo Arene a sad ovo. Poboljsanje brzine interneta je evidentno ali badminton i odbojka na pijesku na sport kanalu umjesto fudbala je za povratiti. Zelja mi je da se digne neki nas lokalni provajder i da vas sve zbrise sa lica zemlje i po cijenama i po kvalitetu signala.
- dembele
#12588 Re: Telemach BH
Ako ćemo pošteno, filmska, dokumentarna, muzička ponuda na Telemachu su više nego dobre, ali kad je riječ o sportu a u okviru njega nogometu, TM ima najgoru moguću ponudu od svog nastanka i zamijenile su se uloge od prije nekoliko godina između TM i konkurencije.
Što se tiče smanjenja cijene usluge, od toga nema ništa, jer to u TM poslovnoj politici jednostavno ne postoji, pa taman da u ponudi ostane samo 5 kanala.
Ovako su iz ponude izbacili vrlo skupe sadržaje poput EPL, Primere, NBA, Arena Sport a nisu i neće ponuditi alternativu i ubiraće extra profit, jer nema umanjenja cijene a nema ni atraktivnih sportskih sadržaja za koje su se donedavno izdvajali velike sume novca.
I šta veli @Telemach, ove godine, neće biti povećanja cijena usluga, i mi bi kao trebali biti sretni ako nam to odgode do naredne godine
Što se tiče smanjenja cijene usluge, od toga nema ništa, jer to u TM poslovnoj politici jednostavno ne postoji, pa taman da u ponudi ostane samo 5 kanala.
Ovako su iz ponude izbacili vrlo skupe sadržaje poput EPL, Primere, NBA, Arena Sport a nisu i neće ponuditi alternativu i ubiraće extra profit, jer nema umanjenja cijene a nema ni atraktivnih sportskih sadržaja za koje su se donedavno izdvajali velike sume novca.
I šta veli @Telemach, ove godine, neće biti povećanja cijena usluga, i mi bi kao trebali biti sretni ako nam to odgode do naredne godine
-
laik1981
#12589 Re: Telemach BH
Ovo sam i ja neki dan rekao i predlozio da zbog toga smanje cijenu i odmah se nasao lik koji je to nazvao nebuloznim razmisljanjem.. Bukvalno sad ne placaju 70% onoga na osnovu cega su izgradili cijene koje placamo, a cijena ce ostati ista.. Ne da je to ubiranje ekstra profita vec obicna pljacka.. Sreca u nesreci je da se po isteku ugovora moze raskinuti saradnja. Za trenutnu ponudu nema smisla placati ove cijene..dembele wrote: ↑03/06/2022 21:42 Ako ćemo pošteno, filmska, dokumentarna, muzička ponuda na Telemachu su više nego dobre, ali kad je riječ o sportu a u okviru njega nogometu, TM ima najgoru moguću ponudu od svog nastanka i zamijenile su se uloge od prije nekoliko godina između TM i konkurencije.
I šta veli @Telemach, ove godine, neće biti povećanja cijena usluga, i mi bi kao trebali biti sretni ako nam to odgode do naredne godine![]()
A ovo sto si naveo u posljednjoj recenici haman dodje ko trolanje musterija
-
mali_balon
#12590 Re: Telemach BH
kad ce rijestit problem sa wifijem...tj da ne dolazi do prekida....
- typeOnegative
#12591 Re: Telemach BH
Nebuloznim razmišljanjem sam nazvao zahtjev od drugog forumasa da se zatamni svaki kanal koji je i na minut zatamnjen (što I jeste da se ne lažemo), ne tvoj. Tebi sam rekao da od toga teško da može bit nešto, sjećam se te konverzacije dobro, tako da stvarno ne znam odakle ti tolaik1981 wrote: ↑03/06/2022 21:58Ovo sam i ja neki dan rekao i predlozio da zbog toga smanje cijenu i odmah se nasao lik koji je to nazvao nebuloznim razmisljanjem.. Bukvalno sad ne placaju 70% onoga na osnovu cega su izgradili cijene koje placamo, a cijena ce ostati ista.. Ne da je to ubiranje ekstra profita vec obicna pljacka.. Sreca u nesreci je da se po isteku ugovora moze raskinuti saradnja. Za trenutnu ponudu nema smisla placati ove cijene..dembele wrote: ↑03/06/2022 21:42 Ako ćemo pošteno, filmska, dokumentarna, muzička ponuda na Telemachu su više nego dobre, ali kad je riječ o sportu a u okviru njega nogometu, TM ima najgoru moguću ponudu od svog nastanka i zamijenile su se uloge od prije nekoliko godina između TM i konkurencije.
I šta veli @Telemach, ove godine, neće biti povećanja cijena usluga, i mi bi kao trebali biti sretni ako nam to odgode do naredne godine![]()
A ovo sto si naveo u posljednjoj recenici haman dodje ko trolanje musterijaU fazonu "Ja, i?"
![]()
A ovo' odvjetnik telemacha 'neću ni komentirati uopće, govorim općenito, jer ovdje jel ne pljucaš po njima po cijele dane i jesi li imalo zadovoljan uslugom i pohvalis ih nekad, odmah si njihov odvjetnik.. šta sam još? ruski igrač
Shvaćam da ima nezadovoljstva, ali popustite malo i manite se etiketiranja ljudi, prozivki, mahalanja i subjektivnih zaključaka
-
laik1981
#12592 Re: Telemach BH
@typeOnegative
Nisam na tebe mislio.. Ovaj se meni obratio kazavsi da je nebuloza traziti smanjenje racuna za iznos koji je dovoljan da se izgubljeni sadrzaji nadoknade preko nekog drugog operatera.. To bi bilo neko fer rjesenje i znak dobre volje od strane telemacha..
A i na to advokat nisam mislio na tebe.. Ti si regularan koliko sam upratio i ovdje i na svim ostalim temama, ali ako si se pronasao sta cu ti ja
Nisam na tebe mislio.. Ovaj se meni obratio kazavsi da je nebuloza traziti smanjenje racuna za iznos koji je dovoljan da se izgubljeni sadrzaji nadoknade preko nekog drugog operatera.. To bi bilo neko fer rjesenje i znak dobre volje od strane telemacha..
A i na to advokat nisam mislio na tebe.. Ti si regularan koliko sam upratio i ovdje i na svim ostalim temama, ali ako si se pronasao sta cu ti ja
- Telemach
#12593 Re: Telemach BH
Pozdrav @mali_balon,mali_balon wrote: ↑04/06/2022 08:01 kad ce rijestit problem sa wifijem...tj da ne dolazi do prekida....
Kompanija Telemach garantuje punu brzinu i stabilnu internet konekciju isključivo uz povezivanje računara ili laptopa mrežnim kablom standarda CAT5e ili novijeg i uz gigabitnu mrežnu karticu na računaru ili laptopu. Na isporuku internet usluge i stabilnost iste putem WiFi mreže ne možemo garantovati. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
-
mali_balon
#12594 Re: Telemach BH
zato cu vas istrpit 2 godine I opet vas otkazati....mozda se u tom periodu bhtelekom poboljsa.....dotad sve najboljeTelemach wrote: ↑04/06/2022 09:29Pozdrav @mali_balon,mali_balon wrote: ↑04/06/2022 08:01 kad ce rijestit problem sa wifijem...tj da ne dolazi do prekida....
Kompanija Telemach garantuje punu brzinu i stabilnu internet konekciju isključivo uz povezivanje računara ili laptopa mrežnim kablom standarda CAT5e ili novijeg i uz gigabitnu mrežnu karticu na računaru ili laptopu. Na isporuku internet usluge i stabilnost iste putem WiFi mreže ne možemo garantovati. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
- Hercegoviina
#12595 Re: Telemach BH
telemach treba omoguciti svim onim koji su pod ugovorom da taj isti raskinu jer 50% ljudi nece koristiti ovog operatera u narednom periodu
- Telemach
#12596 Re: Telemach BH
Pozdrav @mali_balon,mali_balon wrote: ↑04/06/2022 09:43 zato cu vas istrpit 2 godine I opet vas otkazati....mozda se u tom periodu bhtelekom poboljsa.....dotad sve najbolje
Kompanija Telemach kao i svi ostali operateri može garantovati punu brzinu i stabilnu internet konekciju isključivo uz povezivanje računara ili laptopa mrežnim kablom sa modemom, što možete pročitati i u našim Uslovima poslovanja. Žao nam je ukoliko je raskid Ugovora Vaša konačna odluka. Ukoliko odlučite da nastavite saradnju s nama, molimo da nam dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona u inbox kako bi Vas kolege iz tima za brigu o korisnicima kontaktirale i prezentovale najbolju ponudu za Vas. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
-
photo&video
#12597 Re: Telemach BH
Zaista perete na ruke sa kablovima. Nemam uredjaja u stanu koji ima lan prikljucak osim TV-a. Shvam da ne mozete garantovati dobar wifi signal ali bar se potrudite kad nas derete da date kvalitetne rutere pa nam nece trebati 100m kabla po stanovima i kucama. Molit cete vi nas za par mjeseci da ostanemo kod vas.Telemach wrote: ↑04/06/2022 09:47Pozdrav @mali_balon,mali_balon wrote: ↑04/06/2022 09:43 zato cu vas istrpit 2 godine I opet vas otkazati....mozda se u tom periodu bhtelekom poboljsa.....dotad sve najbolje
Kompanija Telemach kao i svi ostali operateri može garantovati punu brzinu i stabilnu internet konekciju isključivo uz povezivanje računara ili laptopa mrežnim kablom sa modemom, što možete pročitati i u našim Uslovima poslovanja. Žao nam je ukoliko je raskid Ugovora Vaša konačna odluka. Ukoliko odlučite da nastavite saradnju s nama, molimo da nam dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona u inbox kako bi Vas kolege iz tima za brigu o korisnicima kontaktirale i prezentovale najbolju ponudu za Vas. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
-
mali_balon
#12598 Re: Telemach BH
da da ja sam kriv, kriv sto se nisam dovoljno informisao nego sam se vodio logikom da se wifi podrazumjeva, da su mi vasi sluzbenici sve objasnili, da nema potrebe da se nesta posebno informisem......jer sam bio vas korsinik pa sam imao tu mogucnost I otkazem vas zbog stalnih poskupljenja....pa evo nema ni mjesec ponovo vas "uzmem" ali gle vraga, niko mi ne rece da nema wifi tj da niste duzni da ga "isporucite" u usluzi, samo kabal sto bi se reklo, gdje citava planeta pici wifi, vi idete preko kabla......Telemach wrote: ↑04/06/2022 09:47Pozdrav @mali_balon,mali_balon wrote: ↑04/06/2022 09:43 zato cu vas istrpit 2 godine I opet vas otkazati....mozda se u tom periodu bhtelekom poboljsa.....dotad sve najbolje
dakle presutili "ste" da nema.wifi da mi prodate paket, prevaren sam od vase strane, ali sto se zakona tice nisam prevaren, jer se nisam dovoljno informisao, dakle sam pao sam se ubio....
nema potrebe za podatcima I da vi opet nesta prezentujete, sto ste prezentovali, prezentovali ste....na meni ja da najdem rjesenje za nesmetan wifi I da vas istrpim 2g,.....svako dobro
- typeOnegative
#12599 Re: Telemach BH
Da, bilo bi, ali teško da možemo očekivati takvo nešto.laik1981 wrote: ↑04/06/2022 09:22 @typeOnegative
A i na to advokat nisam mislio na tebe.. Ti si regularan koliko sam upratio i ovdje i na svim ostalim temama, ali ako si se pronasao sta cu ti ja![]()
Ne, nisam se pronasao jer u principu nisam ničiji odvjetnik ni igrač, pogotovo ne 'pro bono' za telemach .. igram samo za sebe i gledam isključivo svoja posla
- Benq
#12600 Re: Telemach BH
Kad pomislis da si sve vidio na forumima, dodje balon i pukne ovu nebulozu.. Koji to operater na svijetu garantuje za wifi mrezu? Evo odgovor - NIJEDAN. Jedna Njemacka, koja moze sta god hoce, pruza usluge KABLOVSKIM putem, wifi ih ne interesuje, jer ta komponentna dolazi u modemu i ne moze se izbjeci.
Stvarno kako vam ne dosadi stalno o wifi-u pisati na svim temama operatera. Milion puta napisano zasto se ne garantuje za wifi, ima forumasa koji su kupili svoju opremu kako bi pojacali wifi signal u stanu/kuci, jer je objektivno wifi koji dolazi u modemima los, i nije dovoljan za pokrivanje citave kuce ili stana sa vise soba. Taj wifi moze pokriti jednu-dvije prostorije i to opet zavisi od zidova i strukture stana/kuce. Da je obratno, ne bi postojali routeri, extenderi, mesh-evi.. vec bi se sve oslanjalo na wifi koji emituje modem od operatera.