Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#19826 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Glupost se mora dematovati
Dr. Kuca

#19827 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dr. Kuca »

Trojka 4 godina : sda nista ne radi za drzavu
Sda uradi nesto za drzavu sto ne pase trojki
Trojka: vidite kako se sda bori za drzavu, preko nasih ledja :lol: kakav alan ford.
Idemedosumom

#19828 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Idemedosumom »

Hakiz wrote: 30/05/2022 17:17 Da je svejedno, ne bi se tako skakalo na SDA botovanje.

Lijepi strah. A ne plašiš se slabijeg, zar ne?

:wink:
Pa pročitaj prepisku cijelu. Aludirao sam na skupinu zvanu dvojno državljanstvo, dijaspora i to. Smatram da neće donijeti prevagu na izborima.

Ali, ako govorimo o zelenoj mreži kao cjelini, njih samo maloumnik može podcijeniti.

Vidi recimo ovog iznad, što pokušava botovati u nekom meme formatu, baš se trudi :-D
Hakiz

#19829 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Idemedosumom wrote: 30/05/2022 18:29
Hakiz wrote: 30/05/2022 17:17 Da je svejedno, ne bi se tako skakalo na SDA botovanje.

Lijepi strah. A ne plašiš se slabijeg, zar ne?

:wink:
Pa pročitaj prepisku cijelu. Aludirao sam na skupinu zvanu dvojno državljanstvo, dijaspora i to. Smatram da neće donijeti prevagu na izborima.

Ali, ako govorimo o zelenoj mreži kao cjelini, njih samo maloumnik može podcijeniti.

Vidi recimo ovog iznad, što pokušava botovati u nekom meme formatu, baš se trudi :-D
Ja njega ništa ne kontam, ne zna on to jasno kao što ja to radim :wink:

Zato njemu lik iz centrale spusti pored kompjutera sendvič sa Poli salamom, pa me ljubomorno gleda kako meni spusti losos sa bocom Bordeauxa, Grand Cru klasifikacije.
Styling

#19830 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

malakh wrote: 30/05/2022 16:25
Styling wrote: 25/05/2022 09:43

Listu nosi Kemo Ademovic, Okeric je drugi, Arijana treca, a onda ne znam redoslijed, ali bi trebali biti Danijela, Omer ministar, Campara, Vreto, Senad Hasanovic (trenutni zastupnik,prebjeg DF-SBiH),Dovadzija, jedna zena iz Hadizca i jedna iz Trnova. Ne znam ko je 12-ti. Uglavnom jedva tri zene u prvih 10. Uglavnom, ovaj put nem aJakupovica niti Mekica.

Kemo nece ostati u Kantonu, ide na drugu funkciju. Omer i Dovadzija, takodje. uglavnom, nece biti nikoga ko ce se moci adekvatno suprotstaviti SDA ekipi.

Dino nosi Federalnu listu, na toj listi je i doktorica Junuzovic. Payback za kantonalnu vladu.

Stay tuned....... :D
ne može okerić biti drugi, jer druga mora biti žena, ako kemo bude nosilac.
Ne znam koji ce tacno biti redoslijed, samo nabrajam imena. Ako je to pravilo, onda ce Danijela biti druga a Arijana cetvrta.
Anquilla

#19831 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Anquilla »

Dr. Kuca wrote: 30/05/2022 17:39 Trojka 4 godina : sda nista ne radi za drzavu
Trojka: vidite kako se sda bori za drzavu, preko nasih ledja :lol: kakav alan ford.
Na šta tačno misliš kad kažeš da SDA nešto radi za državu?
Login77777

#19832 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Anquilla wrote: 30/05/2022 19:23
Misli na Srbiju za koju SDA radi. :thumbup:
Roccohljup

#19833 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

Anquilla wrote: 30/05/2022 19:23
Kako ne rade....orden xe da dobiju od njemacke sto su im besplatno osigurali jeftinu radnu snagu :mrgreen:
drug_profi

#19834 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

"Klubovi vijećnika Naroda i pravde, SDP BiH i Naše stranke u Gradskom vijeću smatraju da je neprimjereno našu kulturnu baštinu koristiti kao pozadinu za estradne potrebe. Dostojanstvo jednog naroda čuva se i zaštitom integriteta njegovih spomenika. Oštro osuđujemo i pozivamo nadležne organe da pravovremeno reagiraju i u skladu sa zakonom, opomenu i sankcionišu učesnike"
Pretpostavljam da su morali dobiti dozvolu od PU za odrzavanje ovog skupa pa se onda postavljaju pitanja (ista i za NiP i za SDP i za NS):
Jesmo li ovo počeli suknje mjeriti?
Koji je tačno zakon prekršen da bi se učesnici sankcionisali?
Styling

#19835 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

drug_profi wrote: 03/06/2022 10:07
"Klubovi vijećnika Naroda i pravde, SDP BiH i Naše stranke u Gradskom vijeću smatraju da je neprimjereno našu kulturnu baštinu koristiti kao pozadinu za estradne potrebe. Dostojanstvo jednog naroda čuva se i zaštitom integriteta njegovih spomenika. Oštro osuđujemo i pozivamo nadležne organe da pravovremeno reagiraju i u skladu sa zakonom, opomenu i sankcionišu učesnike"
Pretpostavljam da su morali dobiti dozvolu od PU za odrzavanje ovog skupa pa se onda postavljaju pitanja (ista i za NiP i za SDP i za NS):
Jesmo li ovo počeli suknje mjeriti?
Koji je tačno zakon prekršen da bi se učesnici sankcionisali?
Ovo mi je bas nidje veze. Sto im ovo treba? Mozda je trebala obuci kimono kao gradonacelnica. :lol:
Registarska oznaka

#19836 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Registarska oznaka »

Bolje onako dobro zensko vidjeti, nego ne gledati nista :lol:

Dobra zenska drama, da se gola skinula jos bi bolja bila :lol: :lol:
Point.

#19837 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Lidija je zvijer i po. Strašna riba.
noviclan

#19838 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by noviclan »

Registarska oznaka wrote: 03/06/2022 12:06 Bolje onako dobro zensko vidjeti, nego ne gledati nista :lol:

Ma sve je ok super je i na insta i tiktoku ali jbg neko je dao dozvolu da se snima pred katedralom i jbg sto kazes nije gola pjevala :run:
Škobo Habu

#19839 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

Styling wrote: 03/06/2022 10:36
Ovo mi je bas nidje veze. Sto im ovo treba? Mozda je trebala obuci kimono kao gradonacelnica. :lol:
Mogu razumjeti NiP, ali nikako ove kvazi-građanske stranke!?

Da su se ovim putem oglasile stranke sa hrvatskim predznakom ili kakve katoličke udruge ne bi mi bilo nimalo čudno, ali vladajuća trojka - niđe veze.

Ispadoše SDP i NS veći katolici od pape. :-)
Registarska oznaka

#19840 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Registarska oznaka »

noviclan wrote: 03/06/2022 12:24
Registarska oznaka wrote: 03/06/2022 12:06 Bolje onako dobro zensko vidjeti, nego ne gledati nista :lol:

Ma sve je ok super je i na insta i tiktoku ali jbg neko je dao dozvolu da se snima pred katedralom i jbg sto kazes nije gola pjevala :run:
I Papa bi je gledao sa katedrale. Nebi joj Papa zamjerio sekunde.
kokakolas

#19841 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kokakolas »

Uncle Sam vec gradi odnose sa buducom vlasti u BiH :bih:

Image
drug_profi

#19842 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

nadam se svim srcem da USA nece ostati po strani u narednim mjesecima i da nece cekati da se tronozac nesto sam dogovori.
Svjesni smo politike koja je dovela do obesmisljavanja izbora, a odavno su obesmislili i zakone i ustav.
MUNAFIK

#19843 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Škobo Habu wrote: 03/06/2022 12:25

Da su se ovim putem oglasile stranke sa hrvatskim predznakom ili kakve katoličke udruge ne bi mi bilo nimalo čudno, ali vladajuća trojka - niđe veze.

Cisti populizam bez objektivnog razmisljanja... Svi poletili da udovolje nekakvim 'zgrozenim' gradjanima i izletili ko debili.

Ljudi snimaju emisiju i to je to... Forto je najbolje reagovao i rekao nije moje da se bavim tim i cenzurom... I to je to.
patriot_bih

#19844 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by patriot_bih »

Dobar je NiP, ali može li malo više doktora nauka/vani obrazovanih, a manje DIFovaca? :-)
Dr. Kuca

#19845 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dr. Kuca »

Admiral, general, lider :lol:
Roccohljup

#19846 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

Iskreno, meni to vise lici na dino okom oni skokom. Od kiflinog kruzoka bih mogao ocekivati dreku oko minjaka, al da se tome.prikljuce sdp.i ns kao (satro) gradjanske (ljevicarske i liberalne) stranke mi je totalna glupost. Jedino logicno objasnjenje mi je da moraju igrati kako kifla svira
tramvajtrojka

#19847 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Roccohljup wrote: 07/06/2022 23:49

Iskreno, meni to vise lici na dino okom oni skokom. Od kiflinog kruzoka bih mogao ocekivati dreku oko minjaka, al da se tome.prikljuce sdp.i ns kao (satro) gradjanske (ljevicarske i liberalne) stranke mi je totalna glupost. Jedino logicno objasnjenje mi je da moraju igrati kako kifla svira
ma fgr debilizmi znas onaj nas kvazi elitnogradjanski papanluk to od trenerke do minjaka bi komentiralo a samo busno na sve strane samo beze se dalo sda papcima da gluposti pet dana izvaljuju i kvazi pjevacici napravilo strasni reklamu

srz problema zasto im kifla treba jer ovo bi da samo ideoloska gradjanska elita od carsije do MD za njih glasa umjesto da kao prave stranke ljevice im najvažniji bude radnik i najniži na ljestvici ljudi da njihov standard poprave i zato mi kifla dobro dodje kao penicilin na te njihove gluposti koje ih ometaju od cistog i postenog rada
Styling

#19848 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

patriot_bih wrote: 07/06/2022 15:54 Dobar je NiP, ali može li malo više doktora nauka/vani obrazovanih, a manje DIFovaca? :-)
Pa sta mislis zbog cega Dino insistira na prici da ne moras biti clan stranke da bi te imenovali na poziciju? Pa zato sto zna da u stranci za neke funkcije i pozicije nema kvalifikovanih kadrova. Da se ne lazemo, vecina NIP-vog kadra, koji se sad analazi u strukturama, su politicari nivoa mjesne zajednice, opcine i maksimalno kantona. NIP je 80% stranka ruralaca. Nemaju, sto bi se reklo, puno slifovanog i intelektualno jakog kadra za neke jace funkcije. Za Federaciju i drzavni nivo nema bas kadrova unutar stranke. Nije iskljuceno i da ce nakon izbora, ako bude u prilici, NIP imenovati na neke ppozicije ljude koji nisu clanovi stranke.
mirza_15

#19849 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Styling wrote: 08/06/2022 09:37
patriot_bih wrote: 07/06/2022 15:54 Dobar je NiP, ali može li malo više doktora nauka/vani obrazovanih, a manje DIFovaca? :-)
Pa sta mislis zbog cega Dino insistira na prici da ne moras biti clan stranke da bi te imenovali na poziciju? Pa zato sto zna da u stranci za neke funkcije i pozicije nema kvalifikovanih kadrova. Da se ne lazemo, vecina NIP-vog kadra, koji se sad analazi u strukturama, su politicari nivoa mjesne zajednice, opcine i maksimalno kantona. NIP je 80% stranka ruralaca. Nemaju, sto bi se reklo, puno slifovanog i intelektualno jakog kadra za neke jace funkcije. Za Federaciju i drzavni nivo nema bas kadrova unutar stranke. Nije iskljuceno i da ce nakon izbora, ako bude u prilici, NIP imenovati na neke ppozicije ljude koji nisu clanovi stranke.
Iz čitavog komentara ću se složiti samo sa jednom stvari, a to je da je kompletna država pa tako i NiP deficitarna sa kadrovima.
Šta želiš reći sa "NIP je 80% stranka ruralaca"?

Prvo da nam objasniš da li je ruralac ekvivalent lošem kadru, neobrazovanoj i primitivnoj osobi? U taj kontekst je stavljeno pa bi bilo ok da nam objasniš. Ruralan = loš kadar, Urban = dobar kadar? Je li biti urban samo potreban ili potreban i dovoljan uslov da bi neko bio dobar kadar? Ja sam rođen u Sarajevu i pravo sam haustorče čitav svoj život, odgojila me ista takva sarajka, ali prezirem ovakve podjele i etiketiranje ljudi na osnovu mjesta života ili rođenja.

Drugo, ova tvrdnja uopšte nije tačna. NiP je nastao i najbolje rezultate ostvario u KS. Posljedično tome kadrovi su uglavnom iz grada Sarajeva. Teško da se padinski dijelovi općine Novi Grad npr. mogu nazvati ruralnim, ali čak i kada bi ih tako nazvali NiP je u njima zabilježio najlošije rezultate za razliku od npr. Dobrinje i A.Polja gdje su objekti kolektivnog stanovanja. NiP nije dobio izbore u Trnovu, Vogošći, Ilijašu, Hadžićima, a ima većinu u vijećima Ilidže, Novog Grada, Novog Sarajeva i Centra.
Styling

#19850 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

mirza_15 wrote: 08/06/2022 10:17
Styling wrote: 08/06/2022 09:37

Iz čitavog komentara ću se složiti samo sa jednom stvari, a to je da je kompletna država pa tako i NiP deficitarna sa kadrovima.
Šta želiš reći sa "NIP je 80% stranka ruralaca"?

Prvo da nam objasniš da li je ruralac ekvivalent lošem kadru, neobrazovanoj i primitivnoj osobi? U taj kontekst je stavljeno pa bi bilo ok da nam objasniš. Ruralan = loš kadar, Urban = dobar kadar? Je li biti urban samo potreban ili potreban i dovoljan uslov da bi neko bio dobar kadar? Ja sam rođen u Sarajevu i pravo sam haustorče čitav svoj život, odgojila me ista takva sarajka, ali prezirem ovakve podjele i etiketiranje ljudi na osnovu mjesta života ili rođenja.

Drugo, ova tvrdnja uopšte nije tačna. NiP je nastao i najbolje rezultate ostvario u KS. Posljedično tome kadrovi su uglavnom iz grada Sarajeva. Teško da se padinski dijelovi općine Novi Grad npr. mogu nazvati ruralnim, ali čak i kada bi ih tako nazvali NiP je u njima zabilježio najlošije rezultate za razliku od npr. Dobrinje i A.Polja gdje su objekti kolektivnog stanovanja. NiP nije dobio izbore u Trnovu, Vogošći, Ilijašu, Hadžićima, a ima većinu u vijećima Ilidže, Novog Grada, Novog Sarajeva i Centra.
Kad kazem ruralni, ne mislim na to da su seljaci i primitivnci, vec da nisu dovoljno intelektualno isprofilisani za odredjene uloge i pozicije. Politika je zanimanje za koje ne postoji fakultet koji te za to moze spremiti, za to moras imati prirodnog dara i dobro kefalo. To sto je neko zavrsio, recimo, politicke nauke, kriminalistiku, filozofiju, itd, ne znaci da ima talenta za politiku. Lako je baviti se problemima lokalne zajednice, sklapati dealove i vecine u opcinama i kantonima, boriti se za asfaltiranje i rasvjetu svoje mjesne zajednice a drugo je baviti se visokom politikom i medjunarodnim odnosima. Na to sam mislila. Oni koji bi mozda mogli da se bave tim nivoom politke, ne mogu doci do izrazaja od onih koji kolo vode po lokalnim zajednicama.
Post Reply