Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

vicious

#29901 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vicious »

Dead Man Walking wrote: 01/06/2022 12:43
Droog wrote: 01/06/2022 11:24 Ja ne vjerujem sta se ovdje sve pise.

Pa ljudi dragi, nije mu ovo prvi poziv.
Momak je pozivan i prije i došao je.

Treba Peteva pitati sto nije dobio ni minutu.
U medjuvrememu je postao prirodni srbin valjda.
A jesi se uhvatio prirodnog Srbina, pa očigledno je iz teksta onog saopštenja da je ili rezultat nekakvog nemuštog google prevoda ili je sastavila osoba koja nije vična ovom jeziku (koji god da je u pitanju, hrvatski pretpostavljam pošto piše "športska agencija"). Ko zna šta su oni imali na umu kad su lupili ovo prirodni Srbin, vjerovatno po nacionalnosti, po rođenju ili šta ja znam.
drug_profi

#29902 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Slovenci su to mislim.
I djeluje kao google prevod
Edin H.

#29903 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Neka se proda Kovačević u neku od ozbiljnijih liga pa bi ga trebalo pozvati.

Za sada imamo Begovića. :oops:
auspuhc

#29904 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by auspuhc »

Tada mu je reprezentacija bila korisna zbog klupske karijere. Sada je navodno pred potpisom za Rangers tako da mu ne treba. A vrlo moguce i da je dobio signal od Srba da ga prate.

Zasto je morao dobiti minute do sada? Ne radi se o Neueru ili Courtoisu vec o prosjecnom golmanu. Nikola Vasilj je svakako iduci na redu za jedinicu.
Droog

#29905 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Droog »

;-)
auspuhc wrote: 01/06/2022 14:35

Tada mu je reprezentacija bila korisna zbog klupske karijere. Sada je navodno pred potpisom za Rangers tako da mu ne treba. A vrlo moguce i da je dobio signal od Srba da ga prate.

Zasto je morao dobiti minute do sada? Ne radi se o Neueru ili Courtoisu vec o prosjecnom golmanu. Nikola Vasilj je svakako iduci na redu za jedinicu.
Ako zoveš nekoga da igra prijateljsku, valjda mu daš šansu.

Po čemu je Vasilj idući, molim te?
detroit-mercy

#29906 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by detroit-mercy »

Droog wrote: 01/06/2022 10:12 Ova tema nije bila aktivnija od 2016 :mrgreen:
Sto ti dovoljno govori o cinjenici da fudbal ipak nije najvaznija sporedna stvar na svijetu, vec politika i politikanstvo.
auspuhc

#29907 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by auspuhc »

Droog wrote: 01/06/2022 14:41 ;-)

Do sada je Vasilj imao bolju karijeru.

Kako god. Supacki je ignorisati poziv i ne dati nikakvo objasnjenje. I glupo je od vas nekoliko sto ga branite samo jer je nastupao za Sarajevo.
JohnnyS

#29908 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JohnnyS »

vicious wrote: 01/06/2022 13:12

A jesi se uhvatio prirodnog Srbina, pa očigledno je iz teksta onog saopštenja da je ili rezultat nekakvog nemuštog google prevoda ili je sastavila osoba koja nije vična ovom jeziku (koji god da je u pitanju, hrvatski pretpostavljam pošto piše "športska agencija"). Ko zna šta su oni imali na umu kad su lupili ovo prirodni Srbin, vjerovatno po nacionalnosti, po rođenju ili šta ja znam.

Vjerojatno je to "naturalized serbian"
Dead Man Walking

#29909 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dead Man Walking »

vicious wrote: 01/06/2022 13:12

:lol:
Ma to je garant, google kriv. Menadzer je poslao objavu direktno Nezavisnim koje su je u cijelosti prenijele. I naravno da cu se uhvatiti te prirodne nebuloze jer je upravo u njoj problem, kao sto vidis i sam se mucis da je desifrujes na bilo koji drugi nacin od onoga koji se sam namece.
Anquilla

#29910 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Anquilla »

E baš mu je koristila, nema šta, ima tačno 0 minuta za A selekciju :-)

Momak je otišao u Poljsku isključivo zbog svojih dobrih igara u Sarajevu, talenta i rada. I odatle će otići iz istih razloga.
Činjenica je da nije pozivan uz opravdanje da pozvani golmani imaju međusobnu hemiju :lol:

Uglavnom, isuviše dobar golman da ga izgubimo, i dalje se nadam da ima druge razloge za nedolazak.
Logovan

#29911 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

auspuhc wrote: 01/06/2022 14:35 Tada mu je reprezentacija bila korisna zbog klupske karijere. Sada je navodno pred potpisom za Rangers tako da mu ne treba. A vrlo moguce i da je dobio signal od Srba da ga prate.

Kako mu je reprezentacija bila korisna?

I ne kontam kakav vam je ovo argument "pa nije Neuer"? :-) Upratio sam da se ovo vazda govori. Eto trebaju biti na najvećem mogućem nivou u fudbalu, trebaju biti sama klasa od fudbalera da bi nama bilo žao što neće igrati za našu reprezentaciju. Mislim baš nigdje veze.
Sanjarko

#29912 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sanjarko »

Puki, opet ce nam uvalit...
auspuhc

#29913 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by auspuhc »

On je dolazio sa nadom da ce braniti. I nekada je bio u takvoj situaciji da mu je i sam poziv u reprezentaciju bio dobar za reputaciju.

Zaista ne vidim zbog cega je to trebao braniti ispred Sehica i Vasilja. Ne kazem da su ovi neke klase, ali nije ni on. Na selektoru je da odabere.

Jos se nije oglasio licno. Sutnja sve govori.
Anquilla

#29914 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Anquilla »

auspuhc wrote: 01/06/2022 18:03 On je dolazio sa nadom da ce braniti. I nekada je bio u takvoj situaciji da mu je i sam poziv u reprezentaciju bio dobar za reputaciju.

Zaista ne vidim zbog cega je to trebao braniti ispred Sehica i Vasilja. Ne kazem da su ovi neke klase, ali nije ni on. Na selektoru je da odabere.

A ispred Pirića, koji nije branio godinu dana?
auspuhc

#29915 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by auspuhc »

Anquilla wrote: 01/06/2022 18:04
auspuhc wrote: 01/06/2022 18:03 On je dolazio sa nadom da ce braniti. I nekada je bio u takvoj situaciji da mu je i sam poziv u reprezentaciju bio dobar za reputaciju.

Trebao je biti ispred njega.

Hoces da kazes da se zbog toga naljutio i odbio doci? Ja mislim da je ovo drugo razlog. Pa vidjet cemo sta ce izaci. :-D
Logovan

#29916 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Možda zato što je u nekim zvaničnim utakmicama realno mogao dobiti priliku? Možda zato što smo igrali prijateljske utakmice i dva golmana dobiju priliku, a on ne?

Hajmo sad procijeniti na osnovu šutnje šta je u pitanju. :-) Pa koliko se puta u fudbalu desilo da igrači šute i onda kada se jave kažu šta je bilo, a ono potpuno druga priča u odnosu šta je javnost pričala.
Dead Man Walking

#29917 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dead Man Walking »

Pa sto nisu napisali da nije dosao jer nece da ga hebe Tuta Bugarin? Sto nisu napisali da nije dosao jer ima svadbu? Zasto su se od svih mogucih razloga samo sjetili da napisu da je prirodni srbin? Jbte kakva zamjena teza i opravdanja djecija.

Da je naveo da nece zbog Peteva 99% populacije bi mu reklo svaka cast. Ali, ali, bice da zec lezi u nekom drugom grmu.
Droog

#29918 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Droog »

auspuhc wrote: 01/06/2022 14:45
Droog wrote: 01/06/2022 14:41 ;-)

Do sada je Vasilj imao bolju karijeru.

Kako god. Supacki je ignorisati poziv i ne dati nikakvo objasnjenje. I glupo je od vas nekoliko sto ga branite samo jer je nastupao za Sarajevo.
Ja lično navijam za Zelju, :mrgreen: al treba biti iskren i reći kad je neko dobar.

Druga stvar, čak i ovaj naknadni poziv Catakovicu je smijurija jer kone imaju boljeg od njega, malog Dizdarevića.

I treće, Kovačević je izabran za najboljeg golmana lige koja je izbacila nekoliko super golmana. Szczesny, Fabianski, Skorupski, Dragowski, Majecki. Ako su ova imena iz lige uspjela, otići će i Vladan 100% uskoro u bolji klub, vjerovatno bolji od StPaulia.
Anquilla

#29919 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Anquilla »

auspuhc wrote: 01/06/2022 18:07
Anquilla wrote: 01/06/2022 18:04

Trebao je biti ispred njega.

Hoces da kazes da se zbog toga naljutio i odbio doci? Ja mislim da je ovo drugo razlog. Pa vidjet cemo sta ce izaci. :-D
Ne želim to da kažem, valjda će se sam oglasiti o razlozima nedolaska.

Samo sam se referirala na to da ga je reprezentacija prodala, što nije istina - bio je neopravdano zapostavljen, sad nije došao, a nadam se da će u budućnosti braniti za nas.
van Basten

#29920 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by van Basten »

1. Vici i Petevu na kamaru
2. Pitar sam
I pored 1 i 2, smatram Vladanovo nejavljanje bezobrazlukom
luckylaka

#29921 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Cini mi se da se ni Begovic nije javljao na telefon ni odazivao pa nije bila ovolika frka.Covjek ima svoj razlog,progovorice jednog dana.. a vi ce te do tada nagadjati sta je razlog
spree

#29922 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by spree »

Sta god da je razlog glupo mu je ne javiti se. Nema izgovora. Ustvari na kraju je jasno. Ne javis se, dakle ne zelis da igraš za drzavu. Ne moraš, vozdra. Okrenuti se igracima koji zele. Ovoga ne spominjati vise.
luckylaka

#29923 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Dead Man Walking wrote: 01/06/2022 18:18 Pa sto nisu napisali da nije dosao jer nece da ga hebe Tuta Bugarin? Sto nisu napisali da nije dosao jer ima svadbu? Zasto su se od svih mogucih razloga samo sjetili da napisu da je prirodni srbin? Jbte kakva zamjena teza i opravdanja djecija.

Da je naveo da nece zbog Peteva 99% populacije bi mu reklo svaka cast. Ali, ali, bice da zec lezi u nekom drugom grmu.
Ovo bas da je napisao odjeknulo bi ko bomba al jbgane mozes bas tako javno poniziti selektora.Izgleda mi kao fin i vaspitan momak
guruguru95

#29924 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by guruguru95 »

Meni izgleda kao "prirodni Srbin" :mrgreen:

Ne treba plakati za Vladanom i njemu sličnima, ko god Bosnu i Hercegovinu ne smatra domovinom, odnosno ko god srcem želi da igra za majčicu Srbiju, lagano u skokovima preko Drine :thumbup:
Post Reply