BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ACG

#10626 Re: BHTelecom

Post by ACG »

JavierBosnia wrote: 31/05/2022 00:50
ACG wrote: 05/05/2022 23:36
Krajem maja.
I nista jos?
Nemam više informacija, trebali su već imati ali je negdje zapelo.
jasko__10

#10627 Re: BHTelecom

Post by jasko__10 »

Haris.ba wrote: 30/05/2022 20:03
ing-ecc wrote: 29/05/2022 10:31
Nemoj brate ovaj samonosivi, nemas potrebe, dje njega nadje? Ovaj samonosovi je za povlacenje izmedju objekata i stubova.
Treba ti instalacioni, ide za unutrasnju montazu, obicno su dva vlakna, jedno primarno + rezervno.
Buzir postavljas od vrata jer racunas da s te strane udju u tvoj stan, to je jedan kraj. Drugi kraj planiraj na mjestu koncentracije, tamo gdje ce ti zavrsiti svi UTP-ovi iz stana koje si prije spominjao. Recimo da je to mjesto nekog manjeg rack ormara za stan, npr. 5U ili 7U.
Gdje najbolje ove kablove da uzmem? Vidim kmaju mrezni cat 7, cat 6 i cat 5e. Sta da tu stavim?

Hvala ti svakako.
Sto se tice optike najbolje je buzir ostavit da moze kroz njega mikrocijev da prodje i onda ce ti oni dovest optiku do stana kada bude bilo,ovako ako ti ostavis optiku iznad ulaznih vrata nisi bas puno postigao jer ne znas gdje ce ormar da bude,a i sto se tice bakra najbolje je ostaviti duzinu do ormara njihovog da moze bez nastavaka stici.
four

#10628 Re: BHTelecom

Post by four »

Da li se ima u planu uvođenje nekih novih kanala? Kad možemo očekivati Arena 5 i 6?
madesa

#10629 Re: BHTelecom

Post by madesa »

Da li je neko u skorije vrijeme uvodio Moju TV ? Zanima me prvenstveno koliko se ceka i kako izgleda montiranje ? Imam optiku i sad me zanimaju me ti kablovi opticki, kako ide i ostalo :D
ACG

#10630 Re: BHTelecom

Post by ACG »

four wrote: 31/05/2022 08:28 Da li se ima u planu uvođenje nekih novih kanala? Kad možemo očekivati Arena 5 i 6?
Čim ih Arena pokrene, bit će.
Hyperthalamus

#10631 Re: BHTelecom

Post by Hyperthalamus »

Postoji li neki način da se ponovno aktivira Ultra broj koji je zauvijek ugašen zbog nedopunjavanja kredita...broj trenutno može primati pozive, ali se sa njega ne može pozivati niti se može dopuniti. Ovi sa 1444 kažu da će broj još neko vrijeme moći primati pozive i onda će se skroz ugasiti, te da trebam uništiti sim karticu jer se ne može više koristiti.
Kontam ako je tako, može li se onda potpisati pretplatnički ugovor, a da mi izdaju taj isti broj...nemam pojma kako mi se desilo da zaboravim dopuniti kredit, a godinama ga odrzavam samo radi toga.
Hvala za savjet.
escobar__

#10632 Re: BHTelecom

Post by escobar__ »

Nisam znao da je uopće moguće da ti broj bude u toj fazi - da možeš primati pozive ali ne i dopuniti.
drug_profi

#10633 Re: BHTelecom

Post by drug_profi »

Znam za obratno. Da vise ne moze ni da se prima poziv, ali imas jos vremena da ga aktiviras dopunom, prije gasenja.
escobar__

#10634 Re: BHTelecom

Post by escobar__ »

Da, tako znam i ja - prvo ne možeš pozivati ali možeš primati poziv, zatim ne možeš ni jedno ni drugo, a onda ide gašenje broja.

Za ovaj njegov slučaj nikad nisam čuo.
Hyperthalamus

#10635 Re: BHTelecom

Post by Hyperthalamus »

escobar__ wrote: 31/05/2022 14:49 Da, tako znam i ja - prvo ne možeš pozivati ali možeš primati poziv, zatim ne možeš ni jedno ni drugo, a onda ide gašenje broja.

Pa tako i jeste sada...ne mogu pozivati, mogu primati pozive, ne mogu dopuniti broj (ne dozvoljava dopunu).
escobar__

#10636 Re: BHTelecom

Post by escobar__ »

Hyperthalamus wrote: 31/05/2022 15:44
escobar__ wrote: 31/05/2022 14:49 Da, tako znam i ja - prvo ne možeš pozivati ali možeš primati poziv, zatim ne možeš ni jedno ni drugo, a onda ide gašenje broja.

Pa tako i jeste sada...ne mogu pozivati, mogu primati pozive, ne mogu dopuniti broj (ne dozvoljava dopunu).
Da ali sam bio uvjeren da u toj fazi dok možeš primat pozive možeš i dopuniti broj.
Rogie

#10637 Re: BHTelecom

Post by Rogie »

Kod mene nena nedavno nije mogla ni primati pozive (zvati logicno) i aktivirao broj dopunom grebalicom od 5 KM. Mozda ce i kod tebe to moci, jer mi djeluje da je tvoj stadij u kojem mozes primati pozive raniji od ovog gdje ne mozes ni to. :D
Del_Boy1

#10638 Re: BHTelecom

Post by Del_Boy1 »

Hyperthalamus wrote: 31/05/2022 15:44

Možda da probaš da ti neko sa postpaid broja pokuša dopuniti kredit.
Ironmen

#10639 Re: BHTelecom

Post by Ironmen »

madesa wrote: 31/05/2022 10:40 Da li je neko u skorije vrijeme uvodio Moju TV ? Zanima me prvenstveno koliko se ceka i kako izgleda montiranje ? Imam optiku i sad me zanimaju me ti kablovi opticki, kako ide i ostalo :D
Ako imas optiku sprovedenu do kuce,odes u Bh telecom i podneses zahtjev za jedan od paketa, ide sve jako brzo montaza 20 minuta dobit ces ruter za interneta i resiver za tv ja prosle sedmice uveo paket sa 3 TV, momci sve jako brzo i profesionalno odradili, ja sam se licno preporodio sa optikom sve preporuke.
irac300

#10640 Re: BHTelecom

Post by irac300 »

Mene neki dan bas potrese, broj od mog rahmetli oca je ponovo aktiviran i ono dodje mi poruka na viber ime mog oca i da je ponovo na viberu.
Samo sam pozelio u sebi srecu onom ko je dobio njegov broj.
drug_profi

#10641 Re: BHTelecom

Post by drug_profi »

irac300 wrote: 31/05/2022 16:12 Mene neki dan bas potrese, broj od mog rahmetli oca je ponovo aktiviran i ono dodje mi poruka na viber ime mog oca i da je ponovo na viberu.
Samo sam pozelio u sebi srecu onom ko je dobio njegov broj.
Ma tako isto meni i za oca i za majku.
Obrisem sa teskom tugom u srcu u kraj.
Hyperthalamus

#10642 Re: BHTelecom

Post by Hyperthalamus »

Izmjene i dopune Cjenovnika usluga u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju BH Telecoma – Uvođenje naknade za korištenje mobilne mreže BH Telecoma

Poštovani korisnici,

obavještavamo vas da će, na osnovu saglasnosti Regulatorne agencije za komunikacije BiH, doći do izmjena i dopuna Cjenovnika na način da će se od 1. jula 2022. godine vršiti obračun mjesečne naknade za korištenje resursa mobilne mreže u iznosu od 1 KM (sa PDV-om).

Prepaid mobilnim korisnicima (Ultra start , Ultra Internet paketi i Ultra Tourist paketi), naknada za korištenje mobilne mreže će se naplaćivati svakih 30 dana, na sljedeći način:

Korisnicima koji imaju dovoljno sredstava na osnovnom računu, bez obzira na status validnosti (aktivan/inaktivan) će se vršiti umanjenje kredita po osnovu naplate naknade u iznosu od 1 KM sa računa, koja vrijedi narednih 30 dana. Nakon isteka roka od 30 dana, proces se ponavlja na isti način, tj. ponovo se vrši umanjenje kredita za iznos od 1 KM sa osnovnog računa;

Ukoliko u datom trenutku ne postoji dovoljan iznos kredita na osnovnom računu prepaid mobilnog korisnika, iznos naknade će se naplatiti prilikom naredne dopune kredita, kada ukupan iznos na osnovnom računu korisnika bude dovoljan za naplatu;

Naknada za korištenje mobilne mreže se neće naplaćivati pri aktivaciji prepaid paketa sve dok se ne izvrši nadopuna kredita na osnovnom računu u iznosu dovoljnom za naplatu naknade.
Naknada za korištenje mobilne mreže za postpaid govorne pakete, pakete sa kombinovanim načinom plaćanja, data pakete, M2M pakete, pakete za fiskalne kase, Toptim pakete sa postpaid komponentom, Moj izbor korisnike sa postpaid komponentom će biti uključena u cijenu mjesečne pretplate, koja se neće povećavati.

Uvođenje ove naknade je planirano prvenstveno zbog visokih troškova nastalih regulatornim obavezama nosilaca LTE dozvole za razvoj širokopojasne mreže, kao i visokih investicionih ulaganja radi ispunjavanja uslova dozvola, a sve s ciljem daljeg ulaganja u razvoj i tehničke resurse mobilne mreže.

Moja priča. BH Telecom
kakaljin

#10643 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

Kome treba Mesh ima u telecomu za kupiti za 6,58 KM mjesecno na dvije godine i postaje tvoj

https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... tPrice%3D1

TP Link Home Mesh Deco E4 Wi-Fi System

Image

TP-Link Mesh tehnologija – Deco uređaji formiraju jedinstvenu Wi-Fi mrežu sa jednim SSID / Nema Buffering-a / Roditeljske kontrole – ograničite vrijeme koje vaša djeca provode online i blokirajte sadržaj koji nije prikladan za vašu djecu / Deco aplikacija / Dva Deco uređaja pokrivaju do 260m2 prostora wireless-om, skalabilni / Pauzirajte Internet – pauzirajte internet konekciju člana vaše porodice i nastavite kad vi želite / 2 u 1 – modovi rada : ruter i Acces Point / Firewall Security: SPI Firewall / Uređaji automatski biraju bržu Wi-Fi mrežu / 2 x 10/100 Mbps porta, 1 Power port / Wi-Fi standardi : IEEE 802.11 ac/n/a 5 GHz, IEEE 802.11 b/g/n 2.4 GHz / Brzina : 867 Mbps na 5 GHz, 300 Mbps na 2.4 GHz
mc-twin

#10644 Re: BHTelecom

Post by mc-twin »

Hyperthalamus wrote: 01/06/2022 09:41 Izmjene i dopune Cjenovnika usluga u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju BH Telecoma – Uvođenje naknade za korištenje mobilne mreže BH Telecoma

Poštovani korisnici,

obavještavamo vas da će, na osnovu saglasnosti Regulatorne agencije za komunikacije BiH, doći do izmjena i dopuna Cjenovnika na način da će se od 1. jula 2022. godine vršiti obračun mjesečne naknade za korištenje resursa mobilne mreže u iznosu od 1 KM (sa PDV-om).

Prepaid mobilnim korisnicima (Ultra start , Ultra Internet paketi i Ultra Tourist paketi), naknada za korištenje mobilne mreže će se naplaćivati svakih 30 dana, na sljedeći način:

Korisnicima koji imaju dovoljno sredstava na osnovnom računu, bez obzira na status validnosti (aktivan/inaktivan) će se vršiti umanjenje kredita po osnovu naplate naknade u iznosu od 1 KM sa računa, koja vrijedi narednih 30 dana. Nakon isteka roka od 30 dana, proces se ponavlja na isti način, tj. ponovo se vrši umanjenje kredita za iznos od 1 KM sa osnovnog računa;

Ukoliko u datom trenutku ne postoji dovoljan iznos kredita na osnovnom računu prepaid mobilnog korisnika, iznos naknade će se naplatiti prilikom naredne dopune kredita, kada ukupan iznos na osnovnom računu korisnika bude dovoljan za naplatu;

Naknada za korištenje mobilne mreže se neće naplaćivati pri aktivaciji prepaid paketa sve dok se ne izvrši nadopuna kredita na osnovnom računu u iznosu dovoljnom za naplatu naknade.
Naknada za korištenje mobilne mreže za postpaid govorne pakete, pakete sa kombinovanim načinom plaćanja, data pakete, M2M pakete, pakete za fiskalne kase, Toptim pakete sa postpaid komponentom, Moj izbor korisnike sa postpaid komponentom će biti uključena u cijenu mjesečne pretplate, koja se neće povećavati.

Uvođenje ove naknade je planirano prvenstveno zbog visokih troškova nastalih regulatornim obavezama nosilaca LTE dozvole za razvoj širokopojasne mreže, kao i visokih investicionih ulaganja radi ispunjavanja uslova dozvola, a sve s ciljem daljeg ulaganja u razvoj i tehničke resurse mobilne mreže.

Moja priča. BH Telecom
Heh. :sax: :bih:
rizibizi

#10645 Re: BHTelecom

Post by rizibizi »

U predizbornoj godini oni skontali da od ultrasa otkinu 1 KM za predizbornu kampanju, svaka vam cast ako je dotle doslo. Satro dozvole, lte, ovo-ono nisam vas poznao. Najjaci ste.
kloniran

#10646 Re: BHTelecom

Post by kloniran »

mc-twin wrote: 01/06/2022 10:28
Hyperthalamus wrote: 01/06/2022 09:41 Izmjene i dopune Cjenovnika usluga u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju BH Telecoma – Uvođenje naknade za korištenje mobilne mreže BH Telecoma

Poštovani korisnici,

Moja priča. BH Telecom
Heh. :sax: :bih:

Navikli smo mi na raznorazne neopravdane harače i nelogična objašnjenja.
:-)
Nadam se da ostali operatori neće pratiti telecom.
bogata_sirotinja

#10647 Re: BHTelecom

Post by bogata_sirotinja »

Svi operateri uvode ovu naknadu od 01.07. Nažalost! Sreća je pa će postpaid korisnicima ista već biti uračunata u već postojeće cijene paketa.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#10648 Re: BHTelecom

Post by Pitar sa Kariba »

Dobra fora! :run:
Mogu i moj ekonomski savjet poslusat', neka dignu na 2KM i imat ce 100% vise profita od naknade za korištenje mobilne mreže!
PlusSA

#10649 Re: BHTelecom

Post by PlusSA »

Tako i treba samo oštro :bih:

Bhtelecom je zakon 8-)
Benq
Moderator

#10650 Re: BHTelecom

Post by Benq »

PlusSA wrote: 01/06/2022 11:47 Tako i treba samo oštro :bih:

Bhtelecom je zakon 8-)
Nije samo Telecom, svi operateri uvode naknadu za koristenje mreze 1KM mjesecno.
Post Reply