Ne treba ti IVF vise nadjes zagondziju sto radi u rafineriji i eto djecurlije. Ima nesto u ovoj nafti tzv. naftalitet.
Ukrajina
- hatemondays
#90551 Re: Ukrajina
- eltroxin
#90552 Re: Ukrajina
Mozda nisi pronasao vijest da Ukrajinci uopste nisu ni krenuli na Moskvu vec brane svoju djecu i domove od Putinovih hordi?
- hatemondays
#90553 Re: Ukrajina
Vala bas sve nesto u rukavicama, ja kuhar , bio u Kanadi. Fino reci brate bio sam pripadnik vrs ko sto i mi kazemo ARBiH. Pa fino kazemo Slava Ukrajini nema oraha u dzepovima otvoreno a ne necete vi sve nesto zabrinuto, nasekirano. Fino se kaze zivela Rusija i znamo vise ce vas ljudi postovati. Nije grijeh biti Rus niti podrzavati Ruse ali jeste grijeh podrzavati one koji ruse tudje zivote i domove (zvuci poznato). Evo da kazem zivjeli nam slobodarski Rusi a ima ih sigurno puno , nazalost ovi losi vole takve zatvoriti, otrovati, ubiti a zamisli sta vole tek uraditi nerusima. Slava Ukrajini i njenim hrabrim borcima , znamo mi da se borite posredno i za ova nasa podneblja a bogami ne samo nasa. Ovaj ruski spec. rat je bio primjer po kome bi Kina pocela isto to radi pocevsi sa Tajvanom, nazalost Hong Kong je vec zaboravljen (ubise ih od demokratije). Poceli su vrsljati po Pacifiku opasno, dosli su nas komsiluk 1600km od Australije. Sve je to velika igra a mi mali igraci moramo stati na pravu stranu a to su UK i USA.Ukrajina je poruka ovim gladnim i zednim tudjih teritorija nece moci tako lako, usput da se vidi ko je ko, konacno se otkrile pickice poput Njemacke, Francuske, Italije, Indije itd. Sve ove nabrojane zeljele bi da budu neki kurac a da ih USA brani, nema toga vise. Amerika je ovdje napravila 2 najvaznija poteza pokazala zube i razjebala tzv. EU koja je ustvari bila Njemacka i Francuska birtija. Side show je bio pokazivanje chune Kini. Amerika ce izaci iz ovog jos jaca nazalost moramo im slati baby formulu nisu bas tu dobri al hajd nasi su poguracemo seExcel2 wrote: ↑31/05/2022 23:26A tebe boli bas sto neko zivi u imaginarnom svijetu, pa ga zelis dozvati?
Da li si slucajno pomislio da mnogi ljudi pate od PTSP-a iz proslih nasih ratova, gdje su ti, koji danas podrzavaju Ruse, radili natprosjecno vise zlocina od drugih strana?
I da, ja fkt nemam problem da dodjes i kazes, drug, to su moji, ja ih podrzavam i ciao. Ista vjera i slicno i to je meni ok. Razumjet cu iskreno. Ne mogu da razumijem kad potiho navijas i to ne smijes ko covjek reci. Pa reci brate jasno i glasno da podrzavas agresiju, jer je to dobro zbog tog i tog. Nemoj da se krijes, nisi valjda tolika kukavica. Kad kazes gdje stojimo, onda mozemo i pricati, pa cak i da se ne slozimo nikad. Ovako pricam sa filterima, pa slusam o cijeni energenata u Italiji, zabrinutosti za Europu i slicno… to mi se ne da slusati.
- desni
#90554 Re: Ukrajina
Hvala Ameriki i NATO paktu na tome što su sjebali Sadama i Gadafija 
Nadati se da će sjebati i Putina
Kaže zbog naših četnika
Biće da ipak jeste crno crno, a bijelo bijelo

Nadati se da će sjebati i Putina
Kaže zbog naših četnika
Biće da ipak jeste crno crno, a bijelo bijelo

- desni
#90555 Re: Ukrajina
Taj radExcel2 wrote: ↑31/05/2022 23:26A tebe boli bas sto neko zivi u imaginarnom svijetu, pa ga zelis dozvati?
Da li si slucajno pomislio da mnogi ljudi pate od PTSP-a iz proslih nasih ratova, gdje su ti, koji danas podrzavaju Ruse, radili natprosjecno vise zlocina od drugih strana?
I da, ja fkt nemam problem da dodjes i kazes, drug, to su moji, ja ih podrzavam i ciao. Ista vjera i slicno i to je meni ok. Razumjet cu iskreno. Ne mogu da razumijem kad potiho navijas i to ne smijes ko covjek reci. Pa reci brate jasno i glasno da podrzavas agresiju, jer je to dobro zbog tog i tog. Nemoj da se krijes, nisi valjda tolika kukavica. Kad kazes gdje stojimo, onda mozemo i pricati, pa cak i da se ne slozimo nikad. Ovako pricam sa filterima, pa slusam o cijeni energenata u Italiji, zabrinutosti za Europu i slicno… to mi se ne da slusati.
- drug_profi
#90557 Re: Ukrajina
Da li je ovo moguće?
Čovjek u meni neće da vjeruje, ali poučen iskustvom susreta sa izopačenom religijom vjerujem da jeste...
Pogledajte thread...
Čovjek u meni neće da vjeruje, ali poučen iskustvom susreta sa izopačenom religijom vjerujem da jeste...
Pogledajte thread...
-
Messier
#90558 Re: Ukrajina
Cija je Kina, nego Tajvanska?llull wrote: ↑31/05/2022 23:05Pa ciji je Tajvan nego kineski ?! Kod njih se samo razlikuje politicko uredjenje, to su sve Kinezi !Kina malo na Tajvan i ono ostalo sto smatra svojim i eto ti nove osovine zla.
https://www.youtube.com/watch?v=PA1aGUfW_y4&t=75s
18+The consequences of the offensive of the Armed Forces of Ukraine
- GandalfSivi
#90559 Re: Ukrajina
Ovaj lik je pisao o zatvaranju fabrika i 30 hiljada otpustenih, pa sam mu ja dokazao da laze i da su to vijesti od prije 6 godina, pa se bio usutio malo. Izgleda da se vratio da jos malo laze…bingov buraz wrote: ↑31/05/2022 21:13Smanji ribu Jovane,previše je deset puta uvećati,i pokojnom Dobrici neugodno![]()
https://www.dnb.com/business-directory/ ... 7d10d.html
- drug_profi
#90560 Re: Ukrajina
Ispada da su u prosjeku davali preko 400 eura.More than 120,000 Czechs have crowdfunded €50 million (!) for howitzers and other weapons for.
Lithuanians have donated €5 million for a drone for.
Let's all chip in and buy weapons for Ukraine's brave soldiers.
https://t.co/rJXKMiu0IL (me today's @thetimes) https://t.co/cW588HrJtO
Da li je moguce? Ako jeste istina, onda se samo kaze koliko su oni koji imaju iskustva sa rusima spremni da se odricu samo da ih nikad vise ne vide.
-
CrveniKuk
#90561 Re: Ukrajina
Po ovome Krabovi se već koriste u Ukrajini. Izgleda, da oružje ide mnogo brže u Ukarjinu,nego sto većina od nas ovdje misli.
- karanana
#90562 Re: Ukrajina
kako su 100-200-300 doniranih howitzera gamechangeri? rusi ovog imaju na bacanje kao sto smo vidjeli a mogu i unistavati ove sto dolaze, nije da rokaju iz lavova. mislim da potcjenjujemo ruskise bazirano na videima i sto vidimo sa nasih stranicaqzar je zapadno topnistvo toliko naprednije od ruskog da ce rusi biti u dometu a nece imati domet da uzvrate? stvarno sumnjam ali eto....ne vidim kako ce ovo a ni mlrs-ovi promijeniti tok rata kad ovi navaljuju i ne jebu zivu silu.
i sad ce neko reci, ove putkovog cuke izronio usred noci da kenja po temi. samo realno postavljam pitanja.
rekavsi to, sta bi bio game changer? ne znam, nisam siguran da ga ima ako govorimo o ovom ho-ruku na donbas. ne vidim ni oslobadjanje kerson oblasti osim ako se rusi kao jednu vrstu kompromisa za primirje dragovoljno povuku sa desne obale.
jednom kad ovo stane, sa nekim mirovnim dogovorom i statusom kvo jer rusi dombas nece dati, natovariti svo moguce i nemoguce naoruzanje u ukrajinu. cak nek nadju i neku nuklearkicu koja se slucajno izgubila i ostala u skladistu kad su ih povlacili 94. ako opet krenu da su spremni jer su sve karte otvorene.
i sad ce neko reci, ove putkovog cuke izronio usred noci da kenja po temi. samo realno postavljam pitanja.
rekavsi to, sta bi bio game changer? ne znam, nisam siguran da ga ima ako govorimo o ovom ho-ruku na donbas. ne vidim ni oslobadjanje kerson oblasti osim ako se rusi kao jednu vrstu kompromisa za primirje dragovoljno povuku sa desne obale.
jednom kad ovo stane, sa nekim mirovnim dogovorom i statusom kvo jer rusi dombas nece dati, natovariti svo moguce i nemoguce naoruzanje u ukrajinu. cak nek nadju i neku nuklearkicu koja se slucajno izgubila i ostala u skladistu kad su ih povlacili 94. ako opet krenu da su spremni jer su sve karte otvorene.
- Point.
#90563 Re: Ukrajina
Joj @karanana počinješ biti teški pesimista, ne mogu te više čitati.
- apsidejzi
#90564 Re: Ukrajina
Bosnu nisu napali mali rusi direktno, ali sad se vidi, na primjeru Ukrajine, da je vise nego ocito da su igrali veliku ulogu indirektno. Pogledaj nejedinstva u EU zbog ruskih interesa. Njemacka, Francuska, Madjarska, Hrvatska i Slovenija pa cak i Italija koce da se oruzje isporuci u Ukrajinu. Iste ove zemlje su manje vise kocile da se oruzje nama dadne i to zbog istih razloga zbog kojih koce i danas. RUski gas i nafta. Jedina razlika izmedju ukrajinskog i naseg rata je ta sto su se kod nas USA i UK ukljucili u zadnjoj godini rata a u Ukrajini su se ukljucili od pocetka. ALi rusi su glavni razlog zasto mi nismo dobili oruzje plus sto je nasa (muslimanska) koza mnogo jeftinija evropi.CrveniKuk wrote: ↑31/05/2022 23:10Boga mi, ti begicu,kao gljiva poslije kiše. Niko vas ne vidi ni čuje i onda iznenada bup,samo iz zemlje izvirite. Super si mi momak neki. Bosnu nisu nikad Rusi izravno napadali,ali jesu zato mali Rusi. Kao sto bi se reklo nas i Srba tristo miliona ili Rusija do Tokija ili Srbija do Tokija ili…malo mi se pomiješalo ili nije…anelsol wrote: ↑31/05/2022 22:39
Stvar je poprilično jednostavna, barem iz moje perspektive. Da je Ukrajina pala relativno brzo, Dodik i ekipa bi, uz Rusku podršku, krenuli u secesiju, a to znači rat u BiH. Što se više Rusi iscrpe u Ukrajini, i što zapad bude više podržavao BiH u kontekstu krize, to su i šanse da će ovdhe biti rata manje.
- nota1969
-
emirolini
#90566 Re: Ukrajina
Zasto se nazivate „objektivni“? Kada naucite novu rijec nikako da je prestanete koristiti. Zasto ne koristite vas tradicionalni naziv - cetnici? Nije valjda da vas je sad kao stid?
Inace… bub
Inace… bub
-
emirolini
#90567 Re: Ukrajina
Igle u povrcu koje rusko cetnicki fasisti kradu iz Khersona, sta kazu narod hoce da se spoji sa rusistima? Da…
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#90568 Re: Ukrajina
Objektivni tj mali rusi nikako da se pomire sa cinjenicom da ruski svet se raspada.Ja bi se zabrunuo da me podrzava s.koreja, sirija, etireja.Pogledao bi se u ogledalo i pitao onog s druge strane koji ti je qurac.
Inace Ukri zadrzavaju orke koliko mogu dok se ne obuce na novim igrackama.Milion vojnika ce biti sasvim dovoljno da zgadiju potuce do nogu.Rusi napreduju metar po metar uz ogromne gubitke.To ima svoju cijenu, ima zeljeza al fali mesa.Etnicko ciscenje sto sprovode nad siromasnim etnickim manjinama ce skupo kostati rusiju kao drzavu.Nije im ovo srednji vijek pa da to rade nonsalantno.
Kepec svoje poltrone na zapadu pocinje gubiti jednog po jednog, zavrtanje ruku daje rezultate.Ide se na potpuni embargo ruskog sveta kao i maloruskog.
Inace Ukri zadrzavaju orke koliko mogu dok se ne obuce na novim igrackama.Milion vojnika ce biti sasvim dovoljno da zgadiju potuce do nogu.Rusi napreduju metar po metar uz ogromne gubitke.To ima svoju cijenu, ima zeljeza al fali mesa.Etnicko ciscenje sto sprovode nad siromasnim etnickim manjinama ce skupo kostati rusiju kao drzavu.Nije im ovo srednji vijek pa da to rade nonsalantno.
Kepec svoje poltrone na zapadu pocinje gubiti jednog po jednog, zavrtanje ruku daje rezultate.Ide se na potpuni embargo ruskog sveta kao i maloruskog.
- madner
#90569 Re: Ukrajina
Ako nesto najave da ce doci u Ukrainu, to znaci da je vec koristeno tamo.
-
sumirprimus
#90570 Re: Ukrajina
slazem se, mislim da je to povezano sa onim sto je lajkuj pricao kad se ne slaze racunica sta su poslali, kao i vece posiljke iz njihovih fortova/baza prije par sedmica..
a da su cekali recimo obuku u poljskoj i prebac preko grane..
-
BiBi911
#90571 Re: Ukrajina
Koliko bi ti dao da recimo ratuju hrv I servija I da hrv treba oruzja da se oslobodi... jer znas da smo mi sledeci... jebo 400edrug_profi wrote: ↑01/06/2022 02:06Ispada da su u prosjeku davali preko 400 eura.More than 120,000 Czechs have crowdfunded €50 million (!) for howitzers and other weapons for.
Lithuanians have donated €5 million for a drone for.
Let's all chip in and buy weapons for Ukraine's brave soldiers.
https://t.co/rJXKMiu0IL (me today's @thetimes) https://t.co/cW588HrJtO
Da li je moguce? Ako jeste istina, onda se samo kaze koliko su oni koji imaju iskustva sa rusima spremni da se odricu samo da ih nikad vise ne vide.
-
CrveniKuk
#90572 Re: Ukrajina
Još jedna potvrda da su Amerikanci odobrili slanje Himarsa. Kao sto rekoše forumaši ranije, ako su Amerikanci nešto potvrdili da će poslati,to je neposredno pred Ukrajinom ili je već koristeno.Po ovome, obuka Ukrajinaca je počela znatno ranije. Uz njih će doći i rakete dometa 70+km
-
sumirprimus
#90573 Re: Ukrajina
i ovo je vijest, koja se moze dovesti u vezu sa isporukom ovih sistema, ameri znaju da ce ruje da boli i to jako, pa daju do znanja sa ukrima ratuju ne sa natom, i da paze sta rade...
- duh_sa_sjekirom
#90574 Re: Ukrajina
Eno i švabama malo zavrnuli pipu...ne plaćaju u rubljama...Valjda će Scholz nešto iskamčit od lavrova u bg

Inače, švabe totalno razočarenje
Od francuskih smetljara očekivano
Inače, švabe totalno razočarenje
Od francuskih smetljara očekivano
- madner
#90575 Re: Ukrajina
Ma logika je da protivnik ne treba iz OSINT saznati takve stvari. Kada ih poklope, ili uniste moze vijest za javnost. Do tada, razmisljamo, ko zna sta cemo itd…sumirprimus wrote: ↑01/06/2022 07:21slazem se, mislim da je to povezano sa onim sto je lajkuj pricao kad se ne slaze racunica sta su poslali, kao i vece posiljke iz njihovih fortova/baza prije par sedmica..
a da su cekali recimo obuku u poljskoj i prebac preko grane..
Last edited by madner on 01/06/2022 08:06, edited 1 time in total.