Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Karikaturist
#29776 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Veci mi je problem sto nam se repka raspada i raspali Petev je vodi nego sto se ovaj mali golmancic nije odazvao..Ko ga jebe, da nam je rijesiti puno vece probleme.
- dulekrele
#29777 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Hoce Vladan da igra za majcicu Srbiju. Iz ovog debilnog pisma menadzera da se naslutiti. To zna i Vico koji je rekao Petevu da ga ne zove kako ne bi zabiljezio zvanicnu utakmicu. Zato se Vladan i nije zvao osim jednom a i tada nije igrao. I Vici je draza srbija.
- Droog
#29778 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nisam to rekao.dulekrele wrote: ↑31/05/2022 08:20Sta hoces da kazes. Da je izjava ovog menadzera normalna. Shupak neka kaze necu da igram hocu za majcicu srbiju a BiH me ne zanima jer sam prirodni srbin i kraj price. Eto mu dodikov mali. Sto ga ne stavi u prvih 11. Njegov kvalitet nije sporan ali se bojim da igra kako njegov menadzer svira.
Ono što hoću da kažem je da Vladan ne bi "rizikovao" eventualni poziv za reprezentaciju Srbije prošla 2x kada se odazvao našoj reprezentaciji.
Samo iz Petevu poznatog razloga isti nije dobio ni poluvrijeme. Ma ni da udje u sudijskoj.
Tako da mislim da je razlog neke druge prirode a ne želja za Srbijom. Isto tako ne bi bio prvi put da se lova traži za poziv i za nastup. Pa jbt gdje nam brane druga 2 rezervna golmana.
Također, prije Kovačevića su bili slučajevi "bosnjaka" Alen Halilovic (Hrvatska) , Becir Omeragic, Haris Seferovic (Švicarska) , Erhan Masovic (Srbija), Ajdin Hrustic (Australija) i da ne nabrajam dalje imena, ali nesto ne vidim da su tada dobijali epitete cetnika, ustaše i sl. Tada ide priča "karijera, bori se za sebe", "neka je, bolje za XY nego za BiH, tamo će igrati na prvenstvima", "ništa mu nije Bosna dala" i sl.
Vladan je regularan tip i jedva je čekao poziv prije, to možeš vidjeti na X izjava za medije.
Jos nesto. I sad je jedva pozvan. Da nije dobio nagradu za najboljeg golmana u Poljskoj, k...c bi ga pozvali. Nego vidjeli pritisak medija i ko biva "hajd, pozovi".
Iz svega što se dešavalo u i oko repke mislim da je razlog dublji.
PS: Sada trenutno imaš izmedju 5 I 10 igrača koji MOGU igrati za nas da se samo malo potrudi savez, ali se ništa ne radi po tom pitanju. Neki se otvoreno i nude. Mogu ti imena reci. Kasnije ćemo plakati za nekim kad ga vidiš u Bundesligi ili Seriji A i pljuvati ih sto su izabrali neku drugu repku.
- dulekrele
#29779 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja ga ne etiketiram kao chetnika. Samo je neposten. Ako neces da igras brate reci. Cekam poziv iz Srbije i kraj price. A ocito je ovo u pitanju.Droog wrote: ↑31/05/2022 10:16Nisam to rekao.dulekrele wrote: ↑31/05/2022 08:20
Sta hoces da kazes. Da je izjava ovog menadzera normalna. Shupak neka kaze necu da igram hocu za majcicu srbiju a BiH me ne zanima jer sam prirodni srbin i kraj price. Eto mu dodikov mali. Sto ga ne stavi u prvih 11. Njegov kvalitet nije sporan ali se bojim da igra kako njegov menadzer svira.
Ono što hoću da kažem je da Vladan ne bi "rizikovao" eventualni poziv za reprezentaciju Srbije prošla 2x kada se odazvao našoj reprezentaciji.
Samo iz Petevu poznatog razloga isti nije dobio ni poluvrijeme. Ma ni da udje u sudijskoj.
Tako da mislim da je razlog neke druge prirode a ne želja za Srbijom. Isto tako ne bi bio prvi put da se lova traži za poziv i za nastup. Pa jbt gdje nam brane druga 2 rezervna golmana.
Također, prije Kovačevića su bili slučajevi "bosnjaka" Alen Halilovic (Hrvatska) , Becir Omeragic, Haris Seferovic (Švicarska) , Erhan Masovic (Srbija), Ajdin Hrustic (Australija) i da ne nabrajam dalje imena, ali nesto ne vidim da su tada dobijali epitete cetnika, ustaše i sl. Tada ide priča "karijera, bori se za sebe", "neka je, bolje za XY nego za BiH, tamo će igrati na prvenstvima", "ništa mu nije Bosna dala" i sl.
Vladan je regularan tip i jedva je čekao poziv prije, to možeš vidjeti na X izjava za medije.
Jos nesto. I sad je jedva pozvan. Da nije dobio nagradu za najboljeg golmana u Poljskoj, k...c bi ga pozvali. Nego vidjeli pritisak medija i ko biva "hajd, pozovi".
PS: Sada trenutno imaš izmedju 5 I 10 igrača koji MOGU igrati za nas da se samo malo potrudi savez, ali se ništa ne radi po tom pitanju. Neki se otvoreno i nude. Mogu ti imena reci. Kasnije ćemo plakati za nekim kad ga vidiš u Bundesligi ili Seriji A i pljuvati ih sto su izabrali neku drugu repku.
- Droog
#29780 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Evo sad info neka kruzi da ima momak svadbu 06.06. i da je obavijestio, te da uopšte nema srbijanski pasoš.dulekrele wrote: ↑31/05/2022 10:20Ja ga ne etiketiram kao chetnika. Samo je neposten. Ako neces da igras brate reci. Cekam poziv iz Srbije i kraj price. A ocito je ovo u pitanju.Droog wrote: ↑31/05/2022 10:16
Nisam to rekao.
Treba sačekati Vladana da se oglasi a ne da čitam ovu objavu menadžerske agencije.
-
Anquilla
#29781 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zato ce dobiti poziv golman Borca, koji nije ni najbolji u PLBiH.
S jedne strane, Vladan cekao sansu koju nije dobio, pa ce mozda braniti za Srbiju.
S druge strane, dobit ce poziv golman koji nije ni blizu niegovih kvaliteta, da bi se bolje prodao i Borac dobio vise para.
Win-win za Vicu.
- dulekrele
#29782 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Srbijanski pasos se vadi ko mjesecna Grasa. A ako se zeni opet bi bio red da se javi. Svi iz saveza kazu da se nije javio. Mali bajin sigurno sve zna.
- Droog
#29783 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma vidi, sve ja tebe razumijem. ALI, ovi iz saveza kažu da se ne javlja fol na telefon, dok ovi objave sinoć da se kao javio i da je rekao da ne računaju na njega sad u junu. Kome vjerovati?
Meni izgleda kao da su jedva čekali da odbije da ubace još jednog iz Borca, ovog Cetkovica, koji BTW nije ni najbolji golman naše PL a kamo li nesto drugo.
Mutno ovo sve.
-
Karikaturist
#29784 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Lik se ne javlja sigurno na telefon, eh sad da li je javio emailom ili cime vec da nece doci prije toga vjerujem da jest.
On je sa ovim otprilike i zavrsio svoju karijeru za BiH repku i treba to pregaziti i ici dalje.
On je sa ovim otprilike i zavrsio svoju karijeru za BiH repku i treba to pregaziti i ici dalje.
- cyprus
#29785 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Srbija je učesnik svjetskog prvenstva, i mislim da je to, ako je ovo zaista Vladanova odluka da 'promijeni stranu', važan dio njegove kalkulacije... Naći se tamo, makar kao treći golman, nije mala stvar ni za jednog fudbalera...
Da je obrnuto, sumnjam da bi odluka bila ovakva...
-
kleja
#29786 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Niđe veze, Sad je prejaka konkurencija u u Srbiji da se ima ičemu nadati. Čovjek radi na transferu i agenti javili da se neće odazvati. Picko i Tuta Bugarin prave spin i od toga će napraviti opravdanje da ga nikad ne pozovu i da naprave prostora za "talentovane" golmane Borca.
Hajmo se zapitati što Bilbija do sad nije imao poziv ? Zato što se on i njegov otac zamjerio Banja Luci.
Isto tako Vladan, nudio se Borcu ovi ga odkantali, uspio u Sarajevu i tu je završio karijeru za repku.
Tu je sva istina. Picko je najveće zlo našeg nogometa od osamostaljenja države i Pušine & Co.
- Droog
#29787 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Milinkovic-Savic 25g. - Torino,cyprus wrote: ↑31/05/2022 11:02 Srbija je učesnik svjetskog prvenstva, i mislim da je to, ako je ovo zaista Vladanova odluka da 'promijeni stranu', važan dio njegove kalkulacije... Naći se tamo, makar kao treći golman, nije mala stvar ni za jednog fudbalera...
Mile Svilar 22g. - Benfica,
Marko Dmitrovic 30g - Sevilja,
Predrag Rajkovic 26g. - Reims.
Djordje Nikolić 25g. - Basel
Boris Radulović 26g. - Cagliari
Ne znam...ima li šanse za Katar?
-
palermo
#29788 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ima jedno nepisano pravilo u Veležu, za koje ja mislim da je i štetno i zna biti kontraproduktivno, a to je da onaj ko je zaigrao i minutu u Zrinjskom ne može igrati u Veležu. Zbog ovog pravila su natradali i neki momci, opet po mom mišljenju nepravedno (dva momka koja su igrala u juniorima Zrnjskog)), ali sad zasad je tako.
Al kad čitam ove relativizacije ovog čina Kovačevića, onda ipak pomislim da su ovdje navijači Veleža u pravu, moraš imati neke principe, neka pravila, neke crte ispod kojih se ne ide. Igrao si u zrinjskom, ne možeš u veleža. Odbio si reprezenatciju Bosne i Hercegovine, ne možeš više igrati u timu koji pretendira da se zove bosanskohercegovački klub. Niti možeš biti dio njegove historije, tradicije ili biločega.
A ovo Vico, Petev, lopovi.....sve je to ok, al kad sve to i saberemo i oduzmemo, dođemo opet do iste priče.....momak ne želi da igra za reprezentaciju BiH. Doviđenja. (naravno, govorimo o momku koji je rođen u BiH i kome bi ovo, da upotrijebim i ja izraz, trebalo da bude prirodna domovina.
Al kad čitam ove relativizacije ovog čina Kovačevića, onda ipak pomislim da su ovdje navijači Veleža u pravu, moraš imati neke principe, neka pravila, neke crte ispod kojih se ne ide. Igrao si u zrinjskom, ne možeš u veleža. Odbio si reprezenatciju Bosne i Hercegovine, ne možeš više igrati u timu koji pretendira da se zove bosanskohercegovački klub. Niti možeš biti dio njegove historije, tradicije ili biločega.
A ovo Vico, Petev, lopovi.....sve je to ok, al kad sve to i saberemo i oduzmemo, dođemo opet do iste priče.....momak ne želi da igra za reprezentaciju BiH. Doviđenja. (naravno, govorimo o momku koji je rođen u BiH i kome bi ovo, da upotrijebim i ja izraz, trebalo da bude prirodna domovina.
- drug_profi
#29789 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Prirodni Srbin i neprirodni Srbin?
Po meni prirodni je onaj koji prihvata gdje je rođen i gdje su mu korijeni.
Neprirodni je onaj koji je rođen u Bosni ali bi da bude odnekud drugo, npr. iz Srbije.
Glupa priča svakako.
Vladan je pozivan, dolazio je. Ponizavan od selektora.
Ne bih mu ni ja vise dosao. Mozda kad selektora promijene.
A u čekanju na taj trenutak mozda bih prihvatio poziv druge reprezentacije.
Kazem mozda, ako vidim da uzalud cekam.
Neprirodni je onaj koji je rođen u Bosni ali bi da bude odnekud drugo, npr. iz Srbije.
Glupa priča svakako.
-
palermo
#29790 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa onda pošalje poruku, dok je selektor Petev ja se neću odazivati na njegove pozive. I naravno, neće se odazivati na pozive selektora drugih reprezentacija.drug_profi wrote: ↑31/05/2022 11:41 Prirodni Srbin i neprirodni Srbin?![]()
Glupa priča svakako.
I onda mu se može reći, ok momčino. Ovako......
- drug_profi
#29791 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kako god, ja ne bih trčao da momka osuđujem. Njegov prvi izbor je bila BiH.palermo wrote: ↑31/05/2022 11:45Pa onda pošalje poruku, dok je selektor Petev ja se neću odazivati na njegove pozive. I naravno, neće se odazivati na pozive selektora drugih reprezentacija.drug_profi wrote: ↑31/05/2022 11:41 Prirodni Srbin i neprirodni Srbin?![]()
Glupa priča svakako.
I onda mu se može reći, ok momčino. Ovako......
-
palermo
#29792 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kao što je bila Mirku Mariću, karlu Matkoviću i moru njih......kao što je na kraju krajeva bila i Nemanji Bilbija, pa je sad...k'o biva gladan uspjeha sa reprezenatcijom BiH....drug_profi wrote: ↑31/05/2022 11:48Kako god, ja ne bih trčao da momka osuđujem. Njegov prvi izbor je bila BiH.
Mislim,znam ja šta je realnost,gdje živimo i šta sve sa sobom ova realnost nosi.....al nemojte muda pod bubrege prodavati......tek kad poštuješ sebe, i drugima jasno pokažeš da postoje principi i pravila i da svako kršenje tih principa ima svoje konzekvence , možeš se nečem nadati
P.S Naravno, moguće je da ja ovdje sa Kovačevićem griješim.....ne bi mi bilo mrsko da griješim, al bogami rijetko je to...
- drug_profi
#29793 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Rijetko da ti griješiš?
Obratno moj palermo. Ono drugo je rijetko. Mozda si sad potrefio, ko ce ga znat.
Obratno moj palermo. Ono drugo je rijetko. Mozda si sad potrefio, ko ce ga znat.
-
palermo
#29794 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Uopšte nisam napisao da rijetko griješim.....to je već tvoja fiksacija....drug_profi wrote: ↑31/05/2022 11:58 Rijetko da ti griješiš?![]()
Al zbog drugih da pojasnim, rijetko se dešava da neko odbija reprezentaciju Bosne i hercegovine iz nekih principjelnih razloga, uglavnomse to dešava što ovu državu ne osjeća svojom....
- Droog
#29795 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Evo došao Cetkovic iz Borca da zamjeni Vladana.
Koliko imamo sada igrača Borca u svim selekcijama, uključujući i one što su do prije godinu-dvije igrali u Borcu?
Ispade Borac La Masia jbt.

Joj sta Vicko i poslušnici rade.
Koliko imamo sada igrača Borca u svim selekcijama, uključujući i one što su do prije godinu-dvije igrali u Borcu?
Ispade Borac La Masia jbt.
Joj sta Vicko i poslušnici rade.
- Logovan
#29796 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Likovi govore za Vladana da je cetnik haha
I cuj onog iz agencije kaze Vladan je prirodni Srbin
Neka momak brani za Srbiju ako ga vec ovi nasi tjeraju od reprezentacije. Ovo sto su mu uputili poziv to je kao neka izvlakusa saveza. Eto mi ga zvali, a on nece, vidite da je on kriv.
Cetkovic pozvan hahahahahaha
Neka momak brani za Srbiju ako ga vec ovi nasi tjeraju od reprezentacije. Ovo sto su mu uputili poziv to je kao neka izvlakusa saveza. Eto mi ga zvali, a on nece, vidite da je on kriv.
Cetkovic pozvan hahahahahaha
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#29797 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ovo sa Cetkovicem je veca provala nego pozivanje Provinciale goalkeepera! 
- Raigor Stonehoof
#29798 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Halali al ovo je tako glupo razmisljanje. To "siljenje kurca" je samo izgovor.
Ja se jos nadam da ovo nije istina, a ako jest, jebem mu familiju od do, i dabogda nikad vise nigdje na go ne stao.
-
palermo
#29799 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
I braniti nekoga samo zato što je bio golman Sarajeva je glupo.....zapravo kad bolje razmislim , i nije glupo, to je samo odraz naroda koji nema ni mrvicu državotvorne svijesti......al tako je kako je,
- East_side
#29800 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Raigor Stonehoof wrote: ↑31/05/2022 12:20Halali al ovo je tako glupo razmisljanje. To "siljenje kurca" je samo izgovor.
Ja se jos nadam da ovo nije istina, a ako jest, jebem mu familiju od do, i dabogda nikad vise nigdje na go ne stao.
Taman da mi je brat rođeni a ne bivši igrač kluba za koji navijam, što reče @palermo.
Ako je istina, naravno. Otkrit će se prije ili kasnije.