-Chesterfield- wrote: ↑29/05/2022 16:58
Realno, ljudi se plaše da neće i druge ćevabdžije iskoristiti to poskupljenje pa dići cijene u drugim gradovima.
A zašto se plaše, čega? Neka se plaše skupog goriva, plina, hljeba, mesa u mesari. Ne treba se plašiti skupe kafane ili restorana. Da sam najbogatiji čovjek na svijetu mrsko bi mi bilo jesti često napolju. Eto volim ćevape pa ih ne bi naručio više od 3 puta mjesečno. Realno, ako imaš 24 KM za 3 porcije mjesečno, imaš i 30 KM za isto. Hoćemo da uživamo, da nas služe, treba to i platiti. Mene to ne boli, ali me itekako dotiče ono prvo što sam naveo. Previše brzo postajemo zapadnjaci i usvajamo sve njihovo protiv čega smo i dalje u javnim raspravama.
topcam wrote: ↑29/05/2022 16:48
Nek´ naprave dva cjenovnika 5 KM za domace, 20 KM za turiste, nece ni osjetiti.
Tako sami kazu.
Eto nek bude i 10 u pola somuna, ali sa lukom i kajmakom 5 KM. Mjera taman.
Kad moze zicara moze i cevapdzija.
Jašta će, najbolje da budu džaba.
Žičara nije privatna svojina, a ugostiteljski objekat jeste. Država bi trebala na svaki način da štiti svoje građane u onim okvirima u kojim može, a privatnik i nema tu dužnost osim da radi po zakonu. Druga stvar je što baš i ne rade sve po zakonu. I svako gleda svoju računicu, a kao što se ne moraš nikada provozati žičarom, ili eto odeš jednom radi doživljaja, tako isto ne moraš živjeti na ćevapima jer ćevap nije osnovna životna namirnica za razliku od nekih drugih o kojima se ne raspravlja ovoliko.
Takođe možeš za 13-15 KM po kg kupiti najkvalitetnije ćevape u mesnici i uz somun te porcija košta 3,5 KM i napraviš sebi ugođaj.
A ti ako ti je ćeif i imaš, možeš se vozati i mlatiti desetke svaki dan. Ovaj kolega što kaže da se mora jesti i na poslu, može nekada ponijeti i od kuće ili može naručiti nešto povoljnije od ćevapa sa čaršije. Ima izbora, a ima i dostava. Puno smo se mi i razmazili.
Brkamo babe i žabe.