Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

vaučer

#62126 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Kad pogledam unazad, da je City izbacio Real imali bi izglednije šanse za oba velika trofeja. Šta ti je život. Potpuno kontraintuitivno ali istina.
AmiĐa_Idriz

#62127 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

Džaba, šta god da napišem izbrišem. Previše su mi sreće donijeli ove godine. :kiss:
vaučer

#62128 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ma da, okrećemo stranicu, idemo dalje.
MMM1977

#62129 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

Ništa ne treba pisati, nismo imali sreće i to je to. YNWA
no_sekirli

#62130 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Probudim se jutros, kontam subota. Kad, nije.

Lako je biti general poslije bitke, ali ne mogu se oteti dojmu da je mozda i postava trebala biti malo drugacija. Diaz je bezveze izgorio u prvom dijelu, bez nekog bitnog ucinka. Imam osjecaj da je Real ciljano pustao Salaha da prima loptu kod aut linije, znajuci da ce se u 90% slucajeva zabiti glavom u obranu.

Iskreno, jedini on je sinoc razocarao, barem mene.
BHF_Manijak

#62131 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 29/05/2022 10:45 Image

Džaba, šta god da napišem izbrišem. Previše su mi sreće donijeli ove godine. :kiss:
Ne valja vam ta prica, Boga mi je to luzerluk.

Cijelu sezonu ponavljam "previse se sansi trosi", lahko je protiv Watforda dati 3 kad imas 13 sansi, ali valja u jacim tekmama dati 1 ili 2 iz isto toliko prilika ili iz 3 sanse.
Uglavnom usudio bih se reci da je realizacija grozna u ovoj sezoni, posebno kad se jace utakmice pogledaju, npr. Chelsea 2x, Real sinoc itd...
vaučer

#62132 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Nije grozna ali nije ni naročito dobra. Izvlači nas volumen prilika koje stvaramo, ali u gustim utakmicama nismo bili dovoljno precizni. Vrlo malo onih ‘u jebote’ golova, onih 1/50 da uđu, da okrenu tok utakmice.
Gandalf

#62133 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Upravo tako, momci su dali sve od sebe, ne zamjerim nikome ama baš ništa. Rezultat ovog gorkog finala treba da posluži Kloppu kao dodatno gorivo za sljedeću sezonu. Samo bod razlike sa prvakom nije nešto što se ne može nadoknaditi veoma brzo. Jak napadač i jak veznjak bi riješili mnoge stvari. Uopšte nisam nešto plaho razočaran, prostora za napredak ima, ljudi iz kluba će to već poboljšati ovo ljeto.
no_sekirli

#62134 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ne zamjeram ni ja nista, finala se gube i pobjedjuju, tako je to. Da su nas dobili 3:0, bolje bih se osjecao nego ovako.

9 udaraca u gol, plus 6 kornera, stvarno je omjer golova i sansi brutalno malen. I sto je vec spomenuto ranije, nije to samo na ovoj tekmi.

Tuzan sam zbog ovog finala, ali generalno sezonom sam zadovoljan.

I jos nesto da dodam, Real je pokorio Europu, ali i potukao do koljena i ponizio kompletnu englesku ligu. Svaka im cast.
Mustang1

#62135 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Luzerluk bi bio ispasti u grupi i u ligi biti deseti. Sta su onda ostali klubovi ako je Liverpool luzer. Zadrzati ekipu i pojacati i imati jos bolju sezonu i klati se sa onima.
Edin H.

#62136 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Gandalf wrote: 29/05/2022 11:31

Upravo tako, momci su dali sve od sebe, ne zamjerim nikome ama baš ništa. Rezultat ovog gorkog finala treba da posluži Kloppu kao dodatno gorivo za sljedeću sezonu. Samo bod razlike sa prvakom nije nešto što se ne može nadoknaditi veoma brzo. Jak napadač i jak veznjak bi riješili mnoge stvari. Uopšte nisam nešto plaho razočaran, prostora za napredak ima, ljudi iz kluba će to već poboljšati ovo ljeto.
A šta znači jak napadač?
Ovo je Kloppov stil gdje igra sa brzim, kondiciono spremnim igračima bez klasičnog centarfora tipa Benzeme ili recimo svojevremeno Torresa ili Drogbe, ali zato svi s vremena na vrijeme postižu golove. Ali teže ide u tvrdim utakmicama i kada dođe do zamora, a sada već donekle postoji faktor godina ključnih igrača.

Šteta onog udarca Manea što odbrani golman, centimetar ili dva još unutar stative ono bi ušlo bez obzira
Nije gol do njega, ali Alison je mogao biti bolje postavljen kod njihovog gola.
BHF_Manijak

#62137 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Mustang1 wrote: 29/05/2022 11:59 Luzerluk bi bio ispasti u grupi i u ligi biti deseti. Sta su onda ostali klubovi ako je Liverpool luzer. Zadrzati ekipu i pojacati i imati jos bolju sezonu i klati se sa onima.
Previse izgubljenih finala i ne dobijenih bitnih tekmi, uvuce se to u krv. Postane nesto sto te determinira.

Hajd OK da se ekipa dize, da ne pada moral, ali da navijaci kazu OK je ovo... Ne mogu shvatit.
Dva velika trofeja nisu uzeta, liga i LP, a ovi kupovi... Fino je kako rekoh kad ligu osvojis, pa to jos kupom zacinis, ali ovako sam kup, meh, nije to to.

Ali postujem da se vi zadovoljavate ovim, ja bih jaja svoja jeo zbog lige i LP, jer znam da mogu vise! Znam.
JohnnyS

#62138 Re: Liverpool FC

Post by JohnnyS »

U zadnjih deset godina Real je osvojio pet liga prvaka, a Liverpool pet carabao kupova, istinski šampionski klubovi
no_sekirli

#62139 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ko ima zivaca, samo neka pogleda extended highlights na Hoofoot. Cijela utakmica je bila viktorija na jedan gol. Ne moze me nitko ubijediti da Real zasluzeno postao prvak Europe.

I ovom prilikom samo da sapsujem Salahu i od tave drzak, morao je dodati loptu Sadiu kod one sanse. Masina za promasaje, aka Mo Salah.
missko

#62140 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Sta kazu u Liverpulu imal kakvih traceva hoce ko iz Bayerna za Manea doci ko odgovara Klopu? Gnabry mislim da ne ostaje a mogao bi Sane biti dobra opcija
missko

#62141 Re: Liverpool FC

Post by missko »

no_sekirli wrote: 29/05/2022 12:58 Ko ima zivaca, samo neka pogleda extended highlights na Hoofoot. Cijela utakmica je bila viktorija na jedan gol. Ne moze me nitko ubijediti da Real zasluzeno postao prvak Europe.

I ovom prilikom samo da sapsujem Salahu i od tave drzak, morao je dodati loptu Sadiu kod one sanse. Masina za promasaje, aka Mo Salah.
Aj pokazi ilustrativno trenutak kada je Salah mogao dodati tu loptu Maneu. Mane je bio iza igraca Reala nije ga ovaj ni vidjeo a ni pas ne bi bio siguran mogao je i golman presjeci bio je duboko vec unutra. Salah je opet bio najopasniji liverulov igrac sinoc iako je sam kao duh ostavljen na svojoj strani bez saigraca ijednog 90% vremena
BHF_Manijak

#62142 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

no_sekirli wrote: 29/05/2022 12:58 Ko ima zivaca, samo neka pogleda extended highlights na Hoofoot. Cijela utakmica je bila viktorija na jedan gol. Ne moze me nitko ubijediti da Real zasluzeno postao prvak Europe.

Koja sansa? Ona zadnja kad je Curtois ramenom skinuo ili?
Edin H.

#62143 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

missko wrote: 29/05/2022 13:02

Aj pokazi ilustrativno trenutak kada je Salah mogao dodati tu loptu Maneu. Mane je bio iza igraca Reala nije ga ovaj ni vidjeo a ni pas ne bi bio siguran mogao je i golman presjeci bio je duboko vec unutra. Salah je opet bio najopasniji liverulov igrac sinoc iako je sam kao duh ostavljen na svojoj strani bez saigraca ijednog 90% vremena
Jeste Salah bio van utakmice u prvom poluvremenu, vjerovatno jer Trent igrao povučenije, je ali osim one šanse Manea, bio jedini koji je izgledao da bi ga mogao zabiti. Šteta, Real je osim poništenog gola imao praktično jedan udarac na gol.

Parada u Liverpoolu počinje danas u 4 po engleskom vremenu.
Edin H.

#62144 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

missko wrote: 29/05/2022 13:02

Ono je bila bomba, da je samo išla 30-40 cm iznad ne bi je Kurto dotakao.
East_side

#62145 Re: Liverpool FC

Post by East_side »

Samo se nadati da sve ovo neće srozati moral ekipe za narednu sezonu, nije nimalo nemoguće...

Prošli put kad im je izbjegla titula EPL za jedan bod, osvojena je UCL pa se to kompenziralo.

Ništa, život ide dalje. Početi sezonu na najbolji mogući način a to je osvajanjem Community shield-a.
no_sekirli

#62146 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

BHF_Manijak wrote: 29/05/2022 13:07

Koja sansa? Ona zadnja kad je Curtois ramenom skinuo ili?
82.minuta. Savrseno dodavanje, savrseno primanje i onda malo sebicnosti. Mozda nisam napravio bas najkvalitetniji screenshot, ali ima sve na netu, moze se pogledati iz vise kutova.
Image
convict

#62147 Re: Liverpool FC

Post by convict »

nakon prospavane noci, kao sto sam pisao uoci zadnjeg kola lige, sta god da se na kraju desi, ne trebamo biti nezadovoljni.

ova ista ekipa prosle godine je izborila nastup u ligi sampiona golom Alissona. lako se moglo desiti da ih ove godine gledamo u drugom rangu evropskog fudbala. nakon prelaznog roka u kojem je otisao Gini a dosao samo Konate, ko se od nas nadao boljem rezultatu u bilo kojem takmicenju?

gorcina poraza i razocarenje ostaje, ali nazivati ekipu luzerima jer su izgubili ligu za jedan bod, a ligu sampiona 1:0 od Reala je jednostavno pretjerivanje. kogod prati liverpool od prije dolaska kloppa zna da je ova sezona, cak i sa ovakvim krajem, jedna od najboljih u posljednjih 20 godina.

sad ce biti zanimljivo pratiti prelazni rok. s jedne strane volio bih da ekipa ostane na okupu. s druge strane, jasno je da kosturu ekipe (salah, mane, bobby, hendo...) idu godine i da se mora osvjezavati ako mislimo drzati korak i narednih sezona. u svemu tome, najbitnije je da ce Klopp biti tu jos 4 sezone, siguran sam da ce on to posloziti kako treba.

a onda, vec 31.07 napasti Community Shield, valjda jedini trofej koji dosad nije osvojio.
no_sekirli

#62148 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ako moze samo jos jedan SS, za one sta govore da je Mane bio iza Realovog igraca :skoljka:

Image
AmiĐa_Idriz

#62149 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

East_side wrote: 29/05/2022 13:23 Samo se nadati da sve ovo neće srozati moral ekipe za narednu sezonu, nije nimalo nemoguće...
Ma kakav. Gubili su i finala LP, i titulu za bod pa su se vraćali po oboje. Ne brigam se za to.
missko

#62150 Re: Liverpool FC

Post by missko »

no_sekirli wrote: 29/05/2022 13:39 Ako moze samo jos jedan SS, za one sta govore da je Mane bio iza Realovog igraca :skoljka:

Image
Ma nevidi on ovdje Manea jbt kad je bio u mogucnosti da doda i da vidi Manea vec je bilo kasno
Post Reply