Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

arnes_king

#41276 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Jos mi je smijesnije kada vidim da na grafiku kukaju ljudi na temi gdje se vecinom igraju 10-15 godina stare igre. Izadje neka nova igra sa vrhunskom grafikom pa se pise kako grafika nije bitna za igru, onda izadje igra sa odlicnim gameplay-om i savim OK grafikom, tad se pljuje kako je grafika bitnija od gameplay.

Ovdje je bitno samo kontra po svemu, pljuj sve sto je popularno i stvaraj misljenje na osnovu youtubera.

Razumijem da su ukusi razliciti i to je sasvim ok, ali ne volim ove stvari sto sam iznad naveo, gdje nije stvar ukusa nego samo da se kontrira.

:bih: :thumbup:
Amomiman

#41277 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Amomiman »

Nije isto kad igraš igru staru 15 godina, koja je grafički loše ostarila, i kad igraš igru koja je izašla u februaru, a koja je grafički loše ostarila. :D

Igre mogu imati dobar gameplay, priču, i grafiku istovremeno. Nije ili-ili. Ako su podbacile u pojedinom aspektu, pošteno je to naglasiti.
arnes_king

#41278 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Isto sto nije isto konstruktivno napisati nesto u vezi tog i preuvelicavati i pisati nebuloze kao da podsjeca na ps3 ili evo neki cak ps1 igre te se praviti da je toliko lose i da je to jedina bitna stvar.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#41279 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

arnes_king wrote: 29/05/2022 11:12
To sto vi na ovoj temi niste navikli igrati dobre igre je totalno druga stvar. Vecinom kad vidim o cemu ovdje pisete samo se cudim kako mozete igrati takve stvari, a ostalo sve pljujete.
arnes_king wrote: 29/05/2022 11:31
Ovdje je bitno samo kontra po svemu, pljuj sve sto je popularno i stvaraj misljenje na osnovu youtubera.

Razumijem da su ukusi razliciti i to je sasvim ok, ali ne volim ove stvari sto sam iznad naveo, gdje nije stvar ukusa nego samo da se kontrira.

:bih: :thumbup:
De se dogovori sa sobom. Ili je ok sto su ukusi razliciti, ili nije ok.

Ako tvrdis da neko voli igre koje su tebi glupe, nemoj da se upalis ko kutnjak kad neko nalijepi igru koja je tebi odlicna. Pa makar i na osnovu recenzije.

Baska sto si generalizovao bezveze.
arnes_king

#41280 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Izgleda da sam pogodio sa izjavama :thumbup:
vaučer

#41281 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Amomiman wrote: 29/05/2022 11:23 Fazon je u tome što su za neke od nas dungeon, pećina, dvorac, tajni puteljak, i loot sve sami filleri. Ne moram igrati 200h pećine, ali daj mi kvalitetnu priču, a ne samo lore koji ispunjava sav taj ogromni svijet u koji ću utrpati nekoliko stotina sati.
Mislim da Fromsoft igre nisu za tebe. Priča je uvijek u From igrama bila lagano ocrtani kostur koji polako popunjavaš detaljima - ali nikad nije bila primarna, niti je ikad bila istaknuta. Glavni junak From igara je uvijek bila mapa koju istražuješ a tvoj lik, npc-ovi, questovi i sve ostalo su sekundarni i tu su da omoguće progres u tom istraživanju.

Meni je Elden Ring kao igra najsličniji Zelda BOTW. Jednako je sve u službi istraživanja, s tim da Elden Ring ima nemjerljivo bolji combat i puno zanimljivije i raznovrsnije dungeone. Obe igre su izuzetne u tom da je gotovo cijela mapa baš detaljno dizajnirana i puna jedinstvenih detalja.
Amomiman

#41282 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Amomiman »

vaučer wrote: 29/05/2022 12:01
Amomiman wrote: 29/05/2022 11:23 Fazon je u tome što su za neke od nas dungeon, pećina, dvorac, tajni puteljak, i loot sve sami filleri. Ne moram igrati 200h pećine, ali daj mi kvalitetnu priču, a ne samo lore koji ispunjava sav taj ogromni svijet u koji ću utrpati nekoliko stotina sati.
Mislim da Fromsoft igre nisu za tebe. Priča je uvijek u From igrama bila lagano ocrtani kostur koji polako popunjavaš detaljima - ali nikad nije bila primarna, niti je ikad bila istaknuta. Glavni junak From igara je uvijek bila mapa koju istražuješ a tvoj lik, npc-ovi, questovi i sve ostalo su sekundarni i tu su da omoguće progres u tom istraživanju.

Meni je Elden Ring kao igra najsličniji Zelda BOTW. Jednako je sve u službi istraživanja, s tim da Elden Ring ima nemjerljivo bolji combat i puno zanimljivije i raznovrsnije dungeone. Obe igre su izuzetne u tom da je gotovo cijela mapa baš detaljno dizajnirana i puna jedinstvenih detalja.
Da, potpuno si u pravu. Kao što rekoh, za mene je to filler svijet, ali poštujem da nekome predstavlja avanturu bez premca. :D
Chmoljo

#41283 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

arnes_king wrote: 29/05/2022 11:59 Izgleda da sam pogodio sa izjavama :thumbup:
Ako ti tako mislis ok. Ja ukazujem na nedosljednost. Ako kazes sve, onda si sasvim sigurno nesto pogodio.

Al ja namjeravam probati Elden Ring, kazem probati jer mi je konfa stara. Darksouls mi se nije svidio, jer mi se nije dalo uciti poteze i sl. a atmosfera me nije natjerala da se potrudim.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#41284 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

arnese, kupi pc i okreni se kibletu zvanom warzone/apex/lol/dota, ostavi se tih dječJih igara
Averus

#41285 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Arnes dodje jednom u pola godine i provocira, a vi se upecate ko djevice na jebaca :oops:

Igraj sta hoces, smaras odavno tim stavom "ja sam najpametniji, vi ste svi glupi".

A to nesto znaci kad ti ja tako napisem, jer inace nikad nikome ne porucujem ovakve poruke.

Idi drkaj na konzole na za to predvidjenim temama.
Raigor Stonehoof

#41286 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

moras bit posebna vrsta supka da i dobrica Averus skine masku i naruzi te :oops: :D
Tito_i_Partija

#41287 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Velkoski wrote: 29/05/2022 13:24 arnese, kupi pc i okreni se kibletu zvanom warzone/apex/lol/dota, ostavi se tih dječJih igara
Da sam moderator, sad bi ti opalio trajni za sav ovaj šund što si naveo. :D
arnes_king

#41288 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

:lol: nisam se dugo ovako nasmijao, hvala pojedincima :thumbup: :bih:
Chmoljo

#41289 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Raigor Stonehoof wrote: 29/05/2022 14:25 moras bit posebna vrsta supka da i dobrica Averus skine masku i naruzi te :oops: :D
Da, Averus kurvama u igri da stipendiju i posalje ih na skolovanje da imaju pristojne karijere.
Tito_i_Partija

#41290 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

:lol:

Averus od prodavača u igri kupuje stvari koje mu ne trebaju, da pomogne finansijski njima i njihovim familijama. :D
Raigor Stonehoof

#41291 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

:oops: Averus protestuje ispred zgrade institucija za vece kazne zbog prolaska kroz crveno u GTA :D
Chmoljo

#41292 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Averus saceka da u TBS protivnik prvo udari njega, pa tek onda on protivnika, jer on nikada ne pocinje prvi.
DonieBrasco

#41293 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Treba nam neki virtuelni protest na globalnom planu zbog cijena i nedostpunosti PC hardvera za nas gamere !
Last edited by DonieBrasco on 29/05/2022 16:01, edited 1 time in total.
Tito_i_Partija

#41294 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Kad Averus treba da se ženi u Skyrimu, prvo pita njene roditelje za blagoslov. :D
Chmoljo

#41295 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

:lol:

Kad treba da pravi kucu u base building igri, prvo povadi sve papire, pa onda zakopa temelje.
Raigor Stonehoof

#41296 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Averus nije pitao da guzi u Mass Effect trilogiji jer se bojao da ga optuze da ne postuje zene :D
Tito_i_Partija

#41297 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Kad Averus hoće nešto da pojede u igri, prvo traži umivaonik il' potok da opere ruke. :D
Raigor Stonehoof

#41298 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Kad pokrene pucacinu Averus prvo provjeri jesul mu uplaceni doprinosi, da bi se mogao dzaba healat :D
Riddle

#41299 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Nisam ja igru nalijepio, nego rekao kakav mi je bio prvi dojam. Znam da je dobra i da ću je igrati, ali se na prvi pogled ne mogu oteti tom utisku da ima previše prostora koji nema neku funkciju. Nešto kao ovi novi AC nastavci. :mrgreen:
Tito_i_Partija

#41300 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Averus ubijenim neprijateljima prouči Fatihu, a bossovima klanja Dženazu. :-D
Post Reply